”Russiagate” se vraća povijest: Oswald je ubio Kennedya u dogovoru s Rusima

Kenedi
30 komentara

Proteklih dana je u medijima aktualna tema hoće li ili neće Washington deklasificirati i objaviti tajne dokumente o ubojstvu američkog predsjednika Johna F. Kennedya, koji je ubijen 22. studenog 1963. godine u američkom gradu Dallasu.

Nakon objave prvih 2800 dokumenata su svjetski mediji krenuli s prvim analizama ovog do sada nerazriješenog atentata.

Jedno od najzanimljivijih ”otkrića” jest da je CIA znala za komunikaciju navodnog ubojice Lee Harveya Oswalda sa sovjetskim obavještajcima i da se prije likvidacije Kennedyja, Oswald sastao s agentima KGB-a u Meksiku.

Čini se da histeriji o ”mračnoj ruci Kremlja”, koja upravlja životima stotina milijuna Amerikanaca nema kraja. Nakon što je bilo nemoguće utvrditi jasnu krivnju Rusije u uplitanju u američke izbore i poraz Hillary Clinton, bitka protiv ”svemoćne Rusije” se seli u povijest.

Naime, službeno je 1963. Lee Harvey Oswald pucao i ubio u američkog predsjednika Johna F. Kennedya, što danas malo tko vjeruje. Dokumenti otkrivaju da je Oswald dva mjeseca prije zločina, tijekom posjeta Mexico Cityu, razgovarao sa sovjetskim diplomatom, koji je, prema podacima američkih službi, radio za KGB.

Zgrada sa koje je ubijen Kenedi
FOTO: Zgrada sa koje je ubijen John F. Kennedy

Lee Harvey Oswald je 28. rujna 1963. bio u sovjetskom veleposlanstvu u Mexico Cityu i razgovarao s konzulom Valerijem Kostikovom.

Sada nam dokumenti otkrivaju da je Kostikov radio za KGB i bio ”operativno osoblje u operaciji koja se očito vodila pokroviteljstvom 13. odjela ruske službe koji je odgovoran za sabotaže i ubojstva”. Dakle, misterij je riješen. Imamo krivca – Ruse, ili Sovjete, ako baš hoćete.

Istovremeno, dokument ne potvrđuje da je Oswald radio za KGB ili da je KGB sudjelovao u ubojstvu Johna Kennedya, ali sama činjenica da se susreo s Valerijem Kostikovom i da je ruski konzul zadio za KGB i 13. odjel specijaliziran za sabotaže i ubojstva je za javnost dovoljna da zbroji dva i dva i zaključi kako je Oswald u dogovoru s Rusima ubio američkog predsjednika.

Činjenica da SSSR 1963. nije imao nikakve koristi od likvidacije Kennedya pada u drugi plan.

Odlazak Oswalda u sovjetsko veleposlanstvo u Mexico City je već opisano u literaturi. On je tamo razgovarao sa sovjetskim vicekonzulom Olegom Nečiporenkom, koji je rekao da ga je američki državljanin pitao za vizu za posjetu Sovjetskom Savezu.

U jednom od dokumenata koje je CIA deklasificirala stoji i kako je vijest o ubojstvu Kennedya izazvalo šok u Sovjetskom Savezu, a čak su crkvena zvona počela zvoniti kako bi se odala počast ubijenom američkom predsjedniku.

FBI je u svojim dokumentima iz tog vremena zabilježio ”kako je sovjetsko vodstvo atentat na američkog predsjednika smatralo zavjerom u kojoj je mogao sudjelovati tadašnji potpredsjednik Lyndon Johnson”.

mjesto na kojem je ubijen Kenedi
FOTO: “X” mjesto na kojem je ubijen John F. Kennedy

Drugi dokument sadrži informacije da je FBI pratio Lee Harveya Oswalda gotovo mjesec dana prije ubojstva američkog predsjednika. FBI je vjerovao da je Oswald bio član ”Odbora za poštenu igru prema Kubi”, koji je imao pozitivno mišljenje o Kubi i zalagao se za bolje odnose s vođom kubanske revolucije Fidelom Castrom.

Jučer je u Sjedinjenim Američkim Državama objavljeno oko 2800 od najavljenih 3000 dokumenata koji se odnose na ubojstvo Johna F. Kennedya. Do kraja travnja 2018. će se objaviti još nekoliko tisuća dokumenata.

Iako bi se cijelim slučajem više trebala baviti akademska zajednica i povjesničari, vijest ”da je Lee Harvey Oswald prije atentata posjetio sovjetskog agenta iz odjela KGB-a za sabotaže i ubojstva” je dovoljna da saga ”Russiagate” dobije još jedan čin.

Problem je samo što za sve ovo uopće nije bila potrebna ovako velika medijska pompa. Naime, Lee Harvey Oswald se samo godinu i pol prije atentata u Dallasu vratio se iz Sovjetskog Saveza, gdje je emigrirao 1959. godine i tamo živio ovdje gotovo tri godine i vratio se u SAD sa suprugom Ruskinjom i djetetom. Istina je da je imao prokomunističke stavove, a nakon što je živio u Rusiji je čak govorio ruski. Kako onda, tako i danas, uz ”odlične poznavatelje” povijesti u Sjedinjenim Američkim Državama, ako je takva osoba ubila američkog predsjednika, što je logično da će Amerikanci pomisliti? Da je bivši pomorac ubio Kennedya na zapovijed komunista iz Moskve. Što drugo? Pogotovo nakon što je sam Oswald upucan i više ništa nije moga reći.

Ono što je zanimljivo je da verziju o sudjelovanju Moskve nitko za ozbiljno nije uzimao ni 1963. ni kasnije. Osim toga, vijesti o atentatu je bila šok za obavještajne službe Sovjetskog Saveza, koje nikada nisu vjerovale da je Oswald bio u stanju sam ubiti predsjednika. Čak ni Amerikanci nisu vjerovali da SSSR stoji iza svega, jer je previše ljudi u američkoj eliti mrzilo mladog predsjednika i bilo je jako teško pripisati likvidaciju ”đavolu iz Moskve”.

Danas je to puno lakše, jer o “ruskom tragu” u svakom segmentu života Sjedinjenih Američkih Država, ali ne samo, mediji govore već godinu dana. Na kraju, što reći? Konačno je ”riješen misterij” dug više od pola stoljeća: Lee Harvey Oswald je ubio Kennedya, a instrukcije i nalog mu je dao Valerij Kostikov iz 13. odjela KGB-a za sabotaže i ubojstva. Za američke medije i javnost više nego dovoljno.

fidel castroJohn F. Kennedylee harvey oswaldLyndon JohnsonRussiagate
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vlado Banjua Luka
6 godine prije

Džon Ficdžerald Kenedi (JFK) e u junu 1963. godine potpisao predsjedničku uredbu 11-11 kojom se početkom fiskalne 1964. godine emisija dolara oduzima od FED-a i prebacuje na Državni trezor SAD-a. Nakon što je Kenedi ubijen, Lindon Džonson je prvo poništio upravo ovu uredbu… Li Harvi Osvald je obično žrtveno jagnje. Kao i Džek Rubi. Možda još i veći mučenik i veća žrtva američke duboke države i novog svjetskog satanističkog poretka je njegov brat, Robert Bobi Kenedi. Nakon Džonove smrti, zakleo se da će ga osvetiti. I njega su, nakon predizbornog skupa ubili. Naravno, opet “usamljeni luđak” Sirhan Sirhan-koji jeste opalio dva metka na Bobija, ali ga nije ubio, jer je obdukcija pokazala da je na njega pucano iz blizine, najvjerovatnije član obezbjeđenja, penkalo-pištoljem naslonjenim na potiljak. Najveće američke tri laži i nikako zavjere su: ubistvo Kenedija iz 1963., tzv i navodni Armstrongov i Oldrinov let na Mjesec u aluminijumskoj kanti… Čitaj više »

Alerik
6 godine prije

Zašto je Kennedy ubijen, svakom je jasno ili je barem do sad trebalo biti. Da se nije petljao u dolar i nije potpisao izvršnu naredbu broj 1110 te da otiskati 4.292.893.815 dolara sa natpisom “UNITED STATES NOTE”, umjesto “FEDERAL RESERVE NOTE”, mogao je još puno godina mijenjati ljubavnice. Svi oni s malo dužim sjećanjem će se sjetiti i kako je hrvatski dinar imao natpis REPUBLIKA HRVATSKA, a imaju li koju kunu u džepu, vidjet će da izdavatelj više nije Republika Hrvatska, nego Hrvatska Narodna Banka.
Potpuno ista stvar.

Laki Topalović
6 godine prije

Ma nije uopće bitno zašto je ubijen, nego su naslovi identični kao da ih piše Hillary Clinton. “Rusi su to učinili” sad kad nema dokaza za uplitanje u izbore, možda Rusi budu krivi i za izbijanje Američkog građanskog rata ili što su Indijanci crveni, ili što su bizoni živjeli baš tamo i u tolikom broju, a ne u Sibiru. Ovo je ludilo. Kennedy mi se čini kao lajtmotiv, a ne da tu ima nešto. Tko ga je ubio????? Nikad se neće saznati, jer spisa o pravom nalogodavcu i ubojici NEMA

shumadinac
6 godine prije

Sad znamo zašto se ovo pitanje uopšte poteglo. A možda i uvertira u novi sličan događaj.
Najsmešnije od svega je da se optuže Rusi. Kanedi je bio najkooperativniji od svih prethodnih i potonjih predsednika Amerike – kako drugačije objasniti nego teškim mazohizmom.

Nenad
6 godine prije

Ubila ga je CIA po nalogu lindona HDZ hnona potorefshljednika!Sto bi rusi sovjeti ubijali lhevicara kenedyja?On je smetao desnicarima jastrebovima

pippo444
6 godine prije

Sumnjiva mi je i Linkolnova smrt. Nisam siguran, da i tamo nisu Rusi pipkali.

nekoime
6 godine prije

Oswald je pucao iz puške oslonjene na Hruščovljevo rame. Vidjela Hillary.

rtiduti7
6 godine prije

Američke elite najvjerojatnije planiraju fizičku eliminaciju Trumpa. Ovo nije ništa drugo nego medijska priprema terena.

tuf
6 godine prije

Nemojmo se zavaravati, operacijom atentata na JFK-a upravljao je osobno Vladimir Putin, kojemu je sa tadašnjih 11 godina to bila inicijacija u mladež KGB-a.

Dundić
6 godine prije

Rusofobija je opet u punom zamahu…Tillersonove izjave, ovi fajlovi kako ih predstavljaju, napadi na ruske medije, pa čak i strka oko Agrokora, iz dana u dan se udara, ispod i iznda pojasa.

Hari1
6 godine prije

Imali su preko 50 godina za friziranje dokumentacije, nema tu što isplivati, osim novih izmišljotina ili podvala, koje najvjerojatnije služe trenutno aktualnim ciljevima.

Kandinski
6 godine prije

9/11?

Ivo Lola nije sam
6 godine prije

A gdje im je pri analizi, nestalo prvo pravilo kriminološke struke, ono, tko je imao motiv? Mislim da bi trebalo početi ignorirati apsolutno sve što dolazi iz USA. Sve je to jako neozbiljno i samo stvara bespotrebne rasprave koje nama ovdje neće napuniti hladnjake i platiti račune. #boycottusa

davor
6 godine prije

Po Americi i u američkim prekomorskim poslovima samo mrtvacima je dopušteno biti atentatorima jer oni se nemogu braniti od laži.

Sinisa
6 godine prije

E da,gledao sam dokumentarac po kojemu ga je ubio neko mamuran iz pratnje,slucajno opalio kada je podizao pusku.

Broj 1
6 godine prije

Nisu ni Rusi sveci. Bilo bi najbolje kad bi surađivali s Amerikancima. Na dobrobit drugih država. Ipak smo svi jedna obitelj na ovom planetu.

jure
6 godine prije

Oswald je ubio Kennedya u dogovoru s Rusima..ha ha ha
“a onda je svizac zamotao čokoladu….”

davor
6 godine prije

čak je i kennedyeva udovica jacqueline u memoarima otvorenim nakon njene smrti napisala da zna da iza suprugovog ubojstva stoji potpredsjednik johnson , tj.amerikurci

alan ford
6 godine prije

Naravno da je ovo sa “objavljivanjem dokumenata”, samo igrokaz, samo šou, za naivne ovce., Ma kakvi dokumenti. Pa nisu cio-hazarski mafijaši iz FED-a tako glupi i naivni, pa da ostavljaju tragove, da ostavljaju nekakve dokumente, cijelih 50 godina.., Ako su uopće ikada postojali takvi nekakvi dokumenti, oni su davno uništeni… Svatko onaj tko zna zbrojati 2+2, zna tko je ukokao Kennedyja. “Duboka država”-cio-hazarski lihvari, oni koji danas Trumpa drže na uzici, kao svog psića. Psić uvijek laje av av.., ali ne može ugristi nikoga. Cio-lihvari iz feda, oni kontroliraju američku vladu i svakog predsjednika, kontroliraju kongres i senat, kontroliraju sve velike medije, kontroliraju Hollywood i svu ostalu industriju zabave. Oni drže cijelu državu SAD, kao svog taoca, oni drže i cijelu Njemačku na uzici sa batinom holokausta. Nedavno je Njemačka prodala (ustvari poklonila) Izraelu 3 podmornice sa atomskim naoružanjem, Izrael je pun atomskog oružja i stotina atomskih bombi, a Iranu,… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI