Lavrov kritizira iluzije Zelenskog

Lavrov i Zelenski
9 komentara

Plan Kijeva za rješavanje sukoba s Moskvom nije pokretač, rekao je ruski ministar vanjskih poslova

Rusija neće stupiti u kontakt s Ukrajinom na temelju ”formule mira” koju je iznio predsjednik Volodimir Zelenskij, budući da uvjete smatra neprihvatljivima, rekao je u četvrtak ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov. Ponovio je, međutim, da Moskva nije odbila sudjelovati u razgovorima općenito. Govoreći za RIA Novosti, ministar vanjskih poslova je izjavio da “očito Kijev nije spreman za dijalog”.

“Iznoseći svakakve ideje i ‘formule mira’, Zelenskij njeguje iluziju da će uz pomoć Zapada uspjeti postići povlačenje naših postrojbi s ruskog teritorija Donbasa, Krima, Zaporožja i Hersona, plaćanje odštete od strane Rusije i da će se ‘predati međunarodnim sudovima’ itd.,” rekao je Lavrov. Dodao je da Moskva “ni s kim neće razgovarati pod takvim uvjetima”. Međutim, ministar je rekao da Moskva nije odbila rješavanje sukoba pregovorima, ukazujući na prethodne runde pregovora s Kijevom.

“Odmah nakon početka specijalne vojne operacije, Volodimir Zelenskij je predložio da sjednemo za pregovarački stol. Nismo ga odbili i pristali smo na sastanak s njegovim predstavnicima”, rekao je Lavrov, dodavši kako su razgovori pokazali da pronalaženje kompromisa nije nemoguć zadatak.

Međutim, diplomatski proces koji je započeo u veljači “pokazao je potpunu nesamostalnost Zelenskog u donošenju važnih odluka”, rekao je Lavrov. “Već u travnju, po nalogu Anglosaksonaca, koji su bili zainteresirani za nastavak neprijateljstava, brzo je završio pregovore i oštro ponovio svoj stav.”

Ranije ovog mjeseca, Zelenskij je iznio ideju o “Svjetskom mirovnom summitu” pod pokroviteljstvom UN-a, koji bi se trebao održati u veljači 2023., s “formulom mira” od deset točaka. Plan uključuje povlačenje ruskih postrojbi s cjelokupnog teritorija na koje Ukrajina polaže pravo i obnovu “teritorijalnog integriteta” zemlje. Ministar vanjskih poslova Dmitrij Kuleba izjavio je, međutim, da prije nego što pregovori počnu, Moskva se mora suočiti s “međunarodnim sudom” i biti procesuirana za navodne ratne zločine.

U srijedu je tajnik Kremlja za tisak Dmitrij Peskov ustvrdio da plan zanemaruje stvarnost na terenu. Mislio je na rezultate referenduma u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, koje su s Hersonskom i Zaporoškom oblašću ove jeseni velikom većinom glasovale za priključenje Rusiji. Krim je učinio isto 2014. nakon državnog udara, koji se održao na Majdanu u Kijevu.

KijevLavrovrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Amar
1 godina prije

Zelenski vrlo dobro zna kako stvari stoje na terenu,ali mora da cita sto mu se napise u Londonu.

srecko
1 godina prije

Pomisli kao iluziju da ti neko izidje iz kuce pa to je iluzija samo za pljackase od ikona do zivota. Tako su arkanovci mislili da je iluzija prestati sa pljackanjem balkanske sirotinje i desi se da nije bila iluzija.

mali jere
1 godina prije

zeljenski vrlo dobro zna koje se prljave igre igraju ali mu kokain u glavi nije dozvolio logicno razmisljanje pa su ga njedovi nalogodavci nagovorili da gurne ukrainsku sirotinju u ovaj krvavi rat koji se vodi iz vise razloga ali sve po planu anglosaksonaca iako im planovi nikad nece biti ostvareni pogotovo nikad nece Krim postati ami baza sto su globalisti htjeli kako bi odatle nastavili razarati Rusiju.Rusi naravno stite svoje sunarodnjake u Dombasu jer da nije toga Rusi u ukrajinii bili bi masakrirani i prognani a ovako ce ukri izgubiti puno vise nego su mislili i zeljenski sotonski sin i sljedbenik lenjinov a sluga okultne masonerije ce zavrsiti na smetistu prije nego se u paklu pridruzi svom idolu lenjinu.Jedino mi je zao sto bi se krvopije i zlikovci hunter i njegov tata perverzni joe mogli izvuci pravedne kazne ali Bozija ruka ce i njih dostici.

tihobl
1 godina prije

Zelenski je genije. Hoce mirovnu konferenciju bez rusa, samo sa UK, USA i Poljskom.

Max
1 godina prije

Očekivano.

Tupko Glupko
1 godina prije

Rat će prestati ili prestankom slanja vojnog oružja Ukrajini sa Zapada ili smjenom Zelenskog. U njegova bulažnjenja ne vjeruju više ni 10-godišnja djeca.
Uz Ukrajinu i Rusiju, prestanak rata je od najvećeg interesa za Europu.
Koja je sa aktualnom političkom klikom na auto-pilotu samouništenja.

gogo
1 godina prije

kad ovaj bedak shvati kako su ga gadno iskoristili za svoje ciljeve. Tisuće ukrajinaca je izginulo zbog naivne budale !

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI