Lavrov krivi Zapad za uništavanje teritorijalnog integriteta Ukrajine

Sergei Lavrov
15 komentara

Zapadne zemlje uništile su teritorijalni integritet Ukrajine priznajući da nisu planirale da sprovedu sporazume iz Minska, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u intervjuu.

„Kada su oni koji su razvili sporazume iz Minska zajedno sa [ruskim predsednikom] Vladimirom Putinom priznali da su ga u stvari doveli u zabludu jer nisu planirali da sprovedu sporazume, uništili su teritorijalni integritet Ukrajine da su, čini se, toliko zabrinuti zbog toga. dana“, istakao je on.

Lavrov je napomenuo da su bivša njemačka kancelarka Angela Merkel, bivši francuski predsjednik Fransoa Oland i bivši ukrajinski predsjednik Pjotr ​​Porošenko prošle godine rekli da je jedini cilj Minskih sporazuma “bilo kupiti vrijeme za popunu zaliha oružja za ukrajinski režim za borbu protiv ruskog Federacije.” “Da su implementirali sporazume iz Minska, osigurali bi teritorijalni integritet Ukrajine, jer se o tome radilo: teritorijalni integritet je trebao biti obnovljen nakon što Donbas – Luganska i Donjecka Narodna Republika – dobiju poseban status”, rekao je visoki ruski diplomata. primetio.

Lavrovrusijaukrajinazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ukratko
7 mjeseci prije

Kad covjek ostari, pocne zaboravljati neke stvari…

Otok Mali
7 mjeseci prije

Da su implementirali sporazume iz Minska i primili Ukrajinu u EU, do rata ne bi došlo. Sad će se javiti Libtardi isti oni koji su se rugali rusima prije rata, kako će isti izgubiti rat, jer nemaju zahode. Vojska im je gladna i dezorijentirana, sankcije će ih uništititi, a Kina će podržati zapad.

Tupko Glupko
7 mjeseci prije

Njemačka i Francuska su inače bile službeno garant provedbe Minskih sporazuma potpisanih između Rusije i Ukrajine 2014. i 2015. godine, a sada tadašnji ukrajinski predsjednik Porošenko, tadašnja njemačka kancelarka Merkel i tadašnji francuski predsjednik Holland javno izjavljuju da su oni bili prijevara, da ih se nikada nije niti mislio sprovesti i da su bili kupinja vremena za naoružavanje Ukrajine i rat sa Rusijom.

I Zelenski – koji je došao na vlast 2019. godine nakon Porošenka – je javno priznao da provođenje Minskih sporazuma nikada nije bila opcija.

Posljedice se vide.
Sve po želji Uncle Sama.

borjana
7 mjeseci prije

Napisala sam bila nedavno podulji komentar na temu izigravanja Rusije “sporazumom” iz Minska, poštivanje i značaj pridržavanja kao i posljedice takvih sporazuma.
Rusija je zasigurno imala i više nego dovoljno naznaka da od sporazuma nema ništa i shvatila o čemu je tu riječ te je stoga pokrenula ovu vojnu akciju. Međutim, otvorena izjava merkel, a potom tupavog holanda o sporazumu kao običnom sredstvu za dovođenje Rusije u zabludu i pripremajući aktivno Ukrajinu za rat bilo je bez presedana i sličnih iskustava u međunarodnim sporazumima.
To je bilo toliko podlo i ponižavajući udarac za Rusiju, da je bijes Rusije, koji je na sreću izostao, trebao biti usmjeren prema strani u sukobu, odnosno prema Ukrajini.
Ostaje jedino pitanje i nejasno: zašto su stara krava merkel i poluidiot holand tim njihovim izjavama nedvojbeno i pod svaku cijenu nastojali i željeli izazvati još strašniji i pogubniji sukob između zaraćenih stana?’!?

tihobl
7 mjeseci prije

Ma pustite Lavrova, prica ono sto svi znaju. Jeste li culi sta je rekla Usrulja fon Brisel: rusi su bacili atomsku bombu na Hirosimu. E to sigurno niste znali.

Tupko Glupko
7 mjeseci prije

Izjave Putina u Moskvi, 7. veljače 2022. i Zelenskog u Kijevu 8, veljače 2022.
To je dva tjedna prije početka rata u Ukrajini.

YouTube – “Russia’s Putin exchanges words with Ukraine’s Zelensky on camera, with France’s Macron as witness” – traje 2 minute, isplati se pogledati.

Slavonac
7 mjeseci prije

Hitler je govorio, svjet je kriv za ovaj rat.Devedeseti su vodja govorijo,fasisti su krivi za rat na ovim prostorima.Nesto je pervezne ,na ovim prostorima.Izgubili partiju a dobili privatizaciju.

Max
7 mjeseci prije

Zapad je koristio Ukrajinu kao svoj poligon.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI