Lavrov: ne mogu se sve balkanske nacije oduprijeti NATO prisustvu

NATO HQ Brussels Belgium
10 komentara

Određene balkanske države su pod uticajem NATO-a protiv volje većine njihovih građana, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u intervjuu listu “Trud”.

Karakteristika moderne međunarodne politike jeste otvorena mogućnost nekih država da krše međunarodno pravo. Ovo se dešavalo i ranije ali sada postoji konstantna tendencija da određene države diktiraju “svoja pravila” uslovljavajući u ucjenjujući manje države raznim stvarima uključujući i pristupanje NATO savezu.

“Što se tiče pokušaja integracije svih balkanskih država u NATO, negativan stav Moskve prema tim destruktivnim naporima nadaleko je poznat. S tim u vezi, pozdravljamo odgovornu i suverenu politiku Srbije za održavanje vojne neutralnosti. Na žalost, nije mnogo njenih suseda koji su u stanju oduprijeti se spoljnom pritisku i protiv volje većine građana biti uključeni u orbitu NATO saveza sa svojim pretpostavljenim bezbjednosnim uvjeravanjima “, rekao je.

Lavrov je naglasio da Beograd ostaje vodeći partner Moskve u regionu, mada je istovremeno Moskva otvorena za postepeni razvoj odnosa sa svim državama Balkana.

Trud

 

NATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tony
4 godine prije

Srbija se odupire i gaji neutralnost ali NATO i ne zeli srbiju za clanicu jer su poznati stavovi srbije a i proslost nedavna je pokazala stav NATO-a prema srbiji no u sustini dokle god je NATO na balkanu nece biti ratova na balkanu .. Najkriticnija je bosna u kojoj su jos uvijek rasporedjene nato i mirovne snage a ako bi slucajno te snage bile povucene automatski bi doslo do konflikta jer rs nikada nije odustala od ideje pripajanja srbiji a druge strane teze ocuvanju BiH u komadu pa zato zivite zivot dok su te nato snage tu …

NATO alijansa
4 godine prije

NATO alijansa bila je stvorena za rat protiv Rusije.

Perun
4 godine prije

Slaven Bijelac Slobodan Strijelac ……Nato smatram okupacionom silom koju treba istjerati sa Balkana tj.opcenito i Slavenskih zemalja ….Radije cu u Hajduke nego sluzit nato vojsku …..Slaveni svih zemalja ujedinite se …..Bolje grob nego nato rob….P.S.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI