Lavrov: Njemačka je napravila “fantastično priznanje”

Lavrov i Baerbock
72 komentara

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov opisao je kao “fantastičan” nedavni komentar njegove njemačke koleginice Annalena Baerbock o posvećenosti Berlina podršci Kijevu. Njemačka zvaničnica je u srijedu rekla da će vlada njene zemlje stati uz Ukrajinu bez obzira na to što njemački birači misle o tome.

Lavrov je u četvrtak održao govor na Moskovskom državnom institutu za međunarodne odnose povodom početka akademske godine. U njemu je rekao da su mnogi zapadni političari u zagrljaju “rusofobične opsesije”.

Kao primjer, ministar je naveo Baerbokinu primjedbu koju je izrekla u srijedu u Pragu.

Prema riječima Lavrova, ono što je njemačka zvaničnica rekla zapravo se svelo na sljedeće: „Da, naši građani pate, ali će morati da pate više jer ćemo podržati Ukrajinu bez obzira na sve.”

Ruski ministar vanjskih poslova opisao je njenu izjavu kao “fantastično priznanje”.

Govoreći na konferenciji pod nazivom „Jasna i sadašnja opasnost demokratije: kako da reagujemo?“ koju je organizovao NVO Forum 2000, njemačka diplomatkinja je rekla: „Ako dam obećanje ljudima u Ukrajini – ,,Mi smo uz vas, sve dok smo vam potrebni” – onda želim to da ispunim. Bez obzira šta misle moji njemački birači, ali ja želim da ispunim to građanima Ukrajine.”

Baerbock je priznala da će se nezadovoljstvo njemačkom vladom među stanovništvom zemlje vjerovatno povećati do zime.

Dalje je objasnila da Berlin neće ostati potpuno gluh na svoje građane, obećavajući “socijalne mjere” za one koji “ne mogu platiti [cijene] energije”.

Međutim, ona je jasno stavila do znanja da će “sankcije [protiv Rusije] ostati i zimi, čak i ako političarima bude zaista teško”.

Od početka ruske vojne ofanzive na Ukrajinu krajem februara i u svjetlu zapadnih sankcija Moskvi koje su uslijedile, cijene energenata u Evropi su se popele na istorijski maksimum. To je značajno povećalo inflaciju u cijeloj EU, a posebno u Njemačkoj. Cijene gasa su u srijedu ponovo skočile na spot tržištu nakon što je operater gasovoda Sjeverni tok 1 najavio početak trodnevnog gašenja radi održavanja.

Annalena BaerbockLavrovnjemačkarusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
72 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Keki
1 godina prije

Doći će do toga da će Evropljani početi mrziti Ukrajince.
Države bi trebale raditi za korist vlastitog naroda, ovo što rade trenutno je čisto prostituiranje.

Primat
1 godina prije

chelavci bez ruku, za kosu se vuku.

borjana
1 godina prije

Za sve ovdje prisutne koji 100% znaju da je Putin odani švabov potrćko i poslušnik, a kao krunski dokaz za to jer se naslikavao sa švabom, a još je viđen i sa jevrejskom kapicom na glavi na zidu plača u Izraelu, evo recimo da vam ove izjave gospoje analene budu neki, ajmo to tako nazvati, indikatvni primjer poslušnosti. Nisam provjeravala, uzimam od portala za istinu: “,,Mi smo uz vas, sve dok smo vam potrebni” – onda želim to da ispunim. Bez obzira šta misle moji njemački birači, ali ja želim da ispunim to građanima Ukrajine.” To je jedna, sa velikom sigurnošću, poslušnićka izjava u kojoj se nedvojbeno tvrdi da će politi(kant)čar uzeti potporne stupove sa svoje kuće i nositi kao potporu nekoj trećoj kući, bez obzira na to šta će time prouzroćiti nestabilnost i moguće urušavanje sopstvene kuće i izigravanje povjerenja njegovih ukućana koji su mu dali sva ovlašćenja po… Čitaj više »

borjana
1 godina prije

Nastavak:

Ajme ja zaboravila još napisati kako ovi svjedoci Putinove poslušnosti imaju još jedan krunski dokaz:
švab reka kako mu je Putin bija školarac!

eks
1 godina prije

Izjaviti da te ne interesuje šta misle oni što glasaju za tebe , da je važnije od toga raditi za nekog drugog, to može samo jedan politički diletant, nezrela osoba , ili totalno korumpirana osoba. Adolfina Brabonjak je ovom izjavom zapečatila karijeru , bar kod Nemaca. Potvrdila je da je obična glupača. Ovo i ne čudi mnogo, ako se zna da se ona školovala u Engleskoj (nisu joj valjale nemačke škole), a to inicira sumnju da je “potpisala” sporazum sa engleskim službama (MI6 , MI5, …) .

Vanja
1 godina prije

Te demokratije rade tako da se nategne knap neka kvazi većina.Jednom delu isperu mozgove,ako to nije dosta do 51 posto pokradu i onda ova može da tako radi.

Rudar
1 godina prije

A hebote, pa ko je ona?
Ako je ona stala na stranu Ukrajine, njezin izbor, neka uzme vreću svojih novaca, pušku i pravac Ukrajina, u boj !
Šta sa njenom izjavom imaju građani Njemačke?
A i Njemci bi se trebali probuditi prije zime i okititi kandelabere sa ovima koji ih sada uništavaju a sve radi usa rata sa Rusijom.

tihobl
1 godina prije

Zna ona da svabe nisu glasale za nju, vec da su joj brojaci namakli glasove. Mora slusati one koji su je doveli na vlast.
Sa druge strane i Putin slusa one koji su ga doveli na vlast. i zato oma podrsku u narodu od 87%.

Darko
1 godina prije

Njemački birači sve to trebaju pobiti jer se luđaka i tog zla drugačije ne mogu riješiti.. Kao i u ostalim EU zemljama..

Nekoime
1 godina prije

Pa onda neka je Ukrajinci i biraju.

tata mata
1 godina prije

annalni brabonjak stvarno treba instrukcije iz diplomacije

Tuzna vrba
1 godina prije

Ovo je bruukkaaa? Po Sojicu posle svih iskustava”Uvredeni i iznenadeni”!?

Max
1 godina prije

Sami se izdaju.

Neko ime
1 godina prije

Svako li moze Lavrovu bit “koleginica”

ANTIFASHISTA
1 godina prije

Njemacka ministrica, gluipa ovca Analni Brabonjak, je ozbiljna kao ovca kada otpusta analne brabonjke.

Pera Detlic
1 godina prije

Vidi ti heroine. Žemska obećala i nikako da se obuče i primi puškice i juriš u pomoć. Takva stoka se kocka i igra. Nastoje obezvrijedit život da ne vrijedi ni pišljiva Boba. Šta krmačetina misli da će onda biti? Pa opaliće je Gorski vijenac po pički i ona “boj se onog ko’ je viko bez golema mrijeti jada”! Kad u igru ulete i oni s milost ne tražim niti bih je dao bit će to jebena kombinacija. Ne znam kako te odspojene od naroda seronje misle da će to preživit?

Ico
1 godina prije

Analenna Baerbock ima u genima ugrađen nacizam

nonwo
1 godina prije

 „Ako dam obećanje ljudima u Ukrajini – ,,Mi smo uz vas, sve dok smo vam potrebni” – onda želim to da ispunim. Bez obzira šta misle moji njemački birači, ali ja želim da ispunim to građanima Ukrajine.”
Glup@ kr@vetina,TKo je ona da obećaje žrtvu u ime drugih?
To su bolesnici,ljudi s greškom,opasni po okolinu.
Što je s onom “MISLI NA DRUGE”?Sad kad se Nijemci (i drugi) budu smrzavali/gladovali radi njezinih obećanja(ludom radovanja)….Koji hipokriti.
Ukrajincima će svanuti tek kad ih takvi bolesnici prestanu pomagati jer tek onda imaju španse za mir,…pregovorima.Ovako,ratni huškači, piromani samo dolijevaju ulje na vatru.To i je cilj ratnih profitera,da rat traje što duže.

Tm*
1 godina prije

Jel Jos tko vjeruje u glasanje po NATO zemljama?

FATIH
1 godina prije

“POMAGATI UKRAJINI BEZ OBZIRA STA MISLE BIRACI”.
PA DA , KAKAV NAROD TAKVA VLAST.

.
.

Vojni analitičar
1 godina prije

Analna Brabonjak će se “boriti” protiv Putina do zadnjeg Ukrajinca ali i Nijemca dok njena ministrica obrane Christine Lambrecht šalje sve moguće vrste oružja Ukrajini iako Budneswehr više nema ni pošten bicikl koji je operativan.. Estonska “premijerka” Kaja Kallas je najžešća i najgorljivija zagovornica zabrane davanja viza Rusima, njena finska kolegica, puno poznatija po partijanju nego po vođenju suvisle politike Sanna Marin uvodi desetljećima neutralnu Finsku u NATO i prijeti Rusima ratom, jednako kao i predsjednica švedske tzv. “feminističke vlade” Magdalena Andersson. Francuska premijerka Élisabeth Borne, kćer židovskog imigranta i farmaceutkinje, najavljuje Francuzima redukcije struje ali obećava da nikada i ni po koju cijenu neće odustati od borbe za “europske vrijednosti” i ukrajinsku demokraciju, dok britanska ministrica vanjskih poslova Liz Truss najavljuje da je, ako postane premijerka, spremna “pritisnuiti nuklearno dugme”. “Rusku agresiju” na Ukrajinu ničim izazvana oštro osuđuje i moldovska predsjednica Maja Sandu. A američka potpredsjednica Kamala Harris opet… Čitaj više »

tuf
1 godina prije

Baerbock je opasna militantica koja zagovara jačanje NATO-a, značajnu militarizaciju društva i otvoreno se zalaže za ratne sukobe. To neće reći dok daje izjave u Europi, ali druga je priča kad ode u SAD kao što se dogodilo nedavno. Tamo je otkrila svoje pravo lice.

covo
1 godina prije

Trebalo bi u ustav svake zemlje unijeti da politicari moraju djelovati u interesu naroda koji ih je izabrao. Pogotovo treba unijeti da politicari ne smiju unistavati fundamentalne vrijednosti jednog naroda i drzave, kao napr. vlastita energija, za neke nejasne politicke ciljeve.

Kalle balle
1 godina prije

Bijeli prah i rokanje do zore pa takve i izjave. Boli nju klitoris za stoku koja ju je dovela na vlast.

mrdo
1 godina prije

Njemačka je bespravna kolonija pod američkom čizmom, i narod se ništa ne pita. Demokratija, jel’ te. Ova marioneta Baerbock mora da sluša diktat iz Vašingtona.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI