SAD neće promijeniti antiruski stav bez obzira na izbore

42 komentara

Rusiju zanimaju politike, a ne ličnosti, i ne očekuje da SAD namjeravaju promijeniti svoj antagonistički stav, bez obzira na to ko pobijedi na predsjedničkim izborima u novembru, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov brazilskim medijima u utorak.

Visoki diplomata je upitan da li Moskva više voli povratak Donalda Trumpa u Bijelu kuću sljedeće godine nego da predsjednik Joe Biden ostane na funkciji. Intervjuer iz medijske grupe Globo naveo je mišljenja da bi novo Trumpovo predsjedništvo olakšalo okončanje ukrajinskog sukoba.

“Vladajuća elita u SAD-u Rusiju smatra neprijateljem i prijetnjom bez obzira na njihovu političku pripadnost”, rekao je Lavrov.

Iako Biden “ništa nije uradio” za četiri godine da poboljša odnose sa Rusijom, “mi se ne zavaravamo da očekujemo da će se antiruski kurs SAD uskoro promeniti”, dodao je ministar. Tvrdnje i protivtužbe o tome koji je predsjednički kandidat „miljenik“ Moskve su decenijama element izbornih ciklusa u SAD. Utrka koja je u toku, u kojoj se pretpostavlja da su Bajden i Trump nominirani od strane njihovih stranaka, nije ništa drugačija.

Dok ruski zvaničnici tradicionalno kažu da će raditi sa onim koga američki birači izaberu, Putin je donekle odstupio od ove pozicije u prošlosedmičnom intervjuu. Rekao je da je Biden njegov omiljeni kandidat, jer je on stare škole, iskusan i predvidljiv.

Navodi da je predsjednika Trumpa podržavala Rusija i da joj je dužan, a koji su proizašli iz objašnjenja Demokratske stranke zašto je Hillary Clinton izgubila od njega 2016., potkopali su njegovu administraciju. Suprotno onome što su tvrdili njegovi kritičari, neke od republikanskih akcija na čelu bile su eskalirajuće, poput njegove odluke 2017. da isporuči oružje Ukrajini.

Prošle sedmice, novinari Michael Shellenberger, Matt Taibbi i Alex Gutentag objavili su prvi dio svoje istrage o sagi ‘Russiagate’. Tvrde da su američke obavještajne službe angažovale strane partnere da špijuniraju Trampovu kampanju i manipulisale dokazima kako bi stvorile utisak da je “dogovarala” s Moskvom.

BidenLavrovrusijaSADTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
42 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
2 mjeseci prije

Русија разматра могућност поништавања Уговора са Немачком, познатог као „два плус четири“, који су потписале ДДР и Савезна Република Немачка и СССР, Француска, Велика Британија и САД.

Споразум је омогућио уједињење Немачке.

Уговор каже:

🔹 Члан 2 – Уједињена Немачка никада неће употребити оружје које има.

🔹 Члан 3 – Забрана производње, поседовања и одлагања нуклеарног, биолошког и хемијског оружја.

🔹 Члан 5 – На територији бивше ДДР, одакле ће бити повучене совјетске трупе, биће стациониране само немачке снаге, а ту се неће појављивати стране снаге (трупе интегрисане у савезничке структуре, као што је НАТО), ни нуклеарно оружје.

🔹 Члан 7 – наглашава се потпуни суверенитет Берлина над унутрашњим и спољним пословима.

tihobl
2 mjeseci prije

У Одеси су у једној од градских болница умрла два војника, старости 35 и 41 године, због употребе психичких дрога.
Алкохол и дрога су проблем у Оружаним снагама Украјине. Од овога сви зарађују.
Legitimni.ua

tihobl
2 mjeseci prije

Наш извор преноси да је, према Кринкију, тачно да су Руси очистили мостобран. Такође, проблем је што су Руси „угасили“ наше електронско ратовање. Они шаљу беспилотне летелице које саме траже чамце и аутоматски циљају. Други проблем је био то што су многи одбили да иду у Кринке. Сви су разумели да је 90% овога смрт.
Суштина ове позиције је нула. То је више служило као информативни подстицај.
Legitimni.ua

tihobl
2 mjeseci prije

Проблем на фронту је што украјинске оружане снаге губе најмоћније утврђене области, али нису створиле нове, пошто Зеленски није никога послушао и демонстрирао је „офанзиву“.
Сада им се жури да граде, али тада, као и обично, долази до крађе. Секу тендере, али их граде као и обично – за шоу. Наравно, боље је него ништа. Али сва ова утврђена подручја против бомби неће помоћи.
Legitimni.ua

tihobl
2 mjeseci prije

Буданов је рекао да ако Украјина успе да преживи и задржи линију 2024. године, онда ће 2025. поново моћи да крене у контраофанзиву.

tihobl
2 mjeseci prije

Непријатељ покушава да развуче снаге Оружаних снага Украјине дуж целе линије фронта како не бисмо могли да користимо тачкасте резерве. Стратегија је да се сруши фронт на одређеном подручју, а затим све снаге усмери тамо. Залужни је схватио проблем још током лета, због чега је затражио од Зеленског да почне да гради одбрамбену линију.
Кабинет председника одлучио да смени незгодног врховног команданта.
Rezident.ua

Rusi napadaju cijelom duzinom fronta, a na 7 mjesta jaci je pritisak. A pare za gradnju linija pokradene.

tihobl
2 mjeseci prije

Француска има потешкоћа да плати 3 милијарде евра помоћи обећане Украјини, – Блумберг
Париз је током викенда смањио своју прогнозу БДП-а за 2024. и рекао да треба да уштеди 10 милијарди евра.

tihobl
2 mjeseci prije

Зеленски је веома љут што је Кличко, кога на Западу виде као конкурента председнику, позван у Минхен.

tihobl
2 mjeseci prije

Украјинске оружане снаге у Угледару ризикују да буду „ухваћене у клијешта“, а један батаљон на правцу Кураховско-Мариински већ је под претњом опкољавања, пише војни дописник ТСН Јулија Киријенко.
“Један батаљон, једна бригада већ могу да формирају периметарску одбрану. А ово је неколико стотина наших војника. Зато што је непријатељ око њих. Зато што су бокови опуштени и наше суседне јединице нису могле да их држе. Зато што непријатељ има више снага”.

tihobl
2 mjeseci prije

Украјина има право да врати војно способне избеглице – pегионални директор Канцеларије Високог комесаријата Уједињених нација за избеглице (УНХЦР) у Европи Филип Леклерк

tihobl
2 mjeseci prije

У Авдејевки откривени скривени затвори и коморе за мучење (dokaz gadne fotke).

tihobl
2 mjeseci prije

Оружане снаге Украјине мобилишу жене јер више нема довољно мушкараца – France info

tihobl
2 mjeseci prije

Највећа британска берза за клађење Betfair почела је да прима опкладе на то који ће град следећи напустити Оружане снаге Украјине.

Nema kvote za ukrajinsku pobjedu jer nema zainteresovanih da uloze pare.

tihobl
2 mjeseci prije

Председник РФ В.В. Путин је одликовао Председника Републике Српске М. Додика орденом Александра Невског.

tihobl
2 mjeseci prije

Добровољачки моторизовани одреди у склопу БАРС прешли бројку од 52 хиљаде људи. Ради се о јединицама које су углавном састављене од људства из регионалних козачких удружења.
Према речима људи из Министарства одбране ове јединице су једне од најмотивисанијих на фронту, где обављају широк спектар борбених задатака.

tihobl
2 mjeseci prije

Роjтерс:
Иран је Русији послао око 400 балистичких пројектила и биће још испорука у будућности. Ријеч је о ракетама средњег домета Фатех-110 и Золфагар. Оне су способне да гађају циљеве на удаљености од 300 до 700 км.

tihobl
2 mjeseci prije

Иран је представио нове системе противваздушне и противракетне одбране
Ракетни систем Арман, који је представљен прошле недеље, може истовремено да нападне 6 циљева на удаљености од 120 до 180 км. „Азаракш“ је способан да препозна и уништи циљеве на домету до 50 км са четири ракете спремне за испаљивање.

tihobl
2 mjeseci prije

Такер Карлсон:
Борис Џонсон ме назива оруђем Кремља или тако нешто. Зато сам послао захтев за интервју са Борисом Џонсоном. Коначно ме један од његових саветника зове и каже да ће разговарати са мном, али то ће ме коштати милион долара.

tihobl
2 mjeseci prije

Британски министар одбране Шапс потврдио је да је „дошло до аномалије“ када је крајем јануара са подморнице лансирана интерконтинентална ракета Тридент II.
,,Тест је потврдио ефикасност британског нуклеарног одвраћања, у шта имамо пуно поверење. Током теста је дошло до аномалије.”

Пројектил је пао у океан неколико метара од британске нуклеарне подморнице која га је лансирала, пише The Sun.

tihobl
2 mjeseci prije

Пољопривредници који протестују у Пољској просули су два вагона украјинског кукуруза на железничке шине.

nepoželjni
2 mjeseci prije

Naravno da neće! …ne bi više bilo “polova” i “polarnosti” da se zavole.
(da se razumijemo, svako igra svoju ulogu i za “publiku” to mora tako ostati dokle režiser ne odluči promijeniti predstavu)

Гавран
2 mjeseci prije

Чињеница је да су након губитка Авдејевке руске трупе добиле знатно више могућности за офанзивне акције. Могуће је да ће Оружане снаге Украјине морати да се повуку далеко уназад, чак и до Дњепра.

xyz
2 mjeseci prije

SAD neće promijeniti antiruski stav bez obzira na izbore

Zato jer SAD ne vode predsedniki, nego vladari iz sjene koju odabiru predsednike. A izbori su več unapred režirani i lažirani. Ako bi stvarno važio glas američkog naroda, budale i zločinci nebi nikad posjedovali cjelu SAD, a kamoli joj vladali.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI