Leopard tenkovi će izgorjeti

Wagner grupa
38 komentara

Ruske snage mogle bi zauzeti Artjomovsk, koji se u Ukrajini naziva Bakhmut, negdje u martu ili aprilu, rekao je Evgenij Prigožin, šef privatne vojne grupe Wagner, u intervjuu u srijedu

Prigožin je međutim napomenuo da je tajming teško predvidjeti jer Kijev i dalje prima vojnu pomoć zapadnih zemalja. Dodao je da bi isporuke zapadne vojne opreme, poput glavnih borbenih tenkova njemačke proizvodnje Leopard, mogle biti važan faktor u operaciji.

Ipak, šef Wagner grupe je rekao da će oni “100% naučiti kako da unište ove leoparde i da će 100% naučiti kako da ih spale.”

Prigožin je takođe govorio o tome zašto Kijev toliko insistira na zadržavanju Artjomovska; rekao je za RT da postoje tri glavna razloga.

Prvi razlog je, kaže Prigožin, politički, jer je bitka za Artjomovsk sada u suštini postala novi Staljingrad – grad u kojem se odigrala najbrutalnija bitka između sovjetskih i nacističkih snaga tokom Drugog svetskog rata i koji se pokazao prekretnicom u rat.

Artjomovsk sada ima ogromnu količinu artiljerijske vatre, rekao je on. “U Popasnoj, ako ispružiš ruku, za samo 30-40 sekundi, bićeš pogođen gelerima.” On je dodao da je u Artjomovsku intenzitet artiljerijske vatre 2 do 3 puta veći. „Neprijatelj ne štedi municiju, a mi treba da radimo isto“, rekao je on.

Drugi razlog za Ukrajinu je strateški, jer je grad, koji je dio ukrajinske odbrambene linije od 70 kilometara, stvorene nakon što je Kijev pokrenuo borbe u Donbasu 2014. godine, „dobro transportno i logističko čvorište za vojne operacije“, kaže šef Wagnera.

Treći razlog, prema Prigožinu, ima veze sa moralom. Sve dok Artjomovsk stoji, moral ukrajinske vojske će ostati visok, rekao je on. Dodao je da kijevske snage uglavnom održavaju dobar moral i da nije slučaj da su demoralisane i da su u bijegu.

Wagner grupa je bila na čelu ruskih napora da zauzme Artjomovsk – ključni grad na raskrsnici Donbasa koji je mjesecima bio u intenzivnim borbama i koji je sada blizu opkoljavanja ruskih snaga.

ArtjomovskPrigožinrusijaukrajinaWagner
Pretplatiti se
Obavijesti o
38 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Iva
1 godina prije

Zašto prenosite objave čovjeka koji je osuđeni kriminalac?
Takvim se ne smije davati medijski prostor.

Hagar
1 godina prije

Nije, normalno je da se novace casne sestre, a ne kriminalci. Ovo rat vidio nije nikada.

throne
1 godina prije

A je normalno da u hrvatskoj u zatvoru lezi covjek koji nije osuđensamo sto se suprostavio agendi elite nase drzave i eu–a (znamo o kome je rijec) da se sudski priprema proces protiv pernara zbog sljucaja zambija (a da osobe kao sto su rimac, zalac, todoric, colusic, vrdoljak, saucha, gospodin sinkopa nekadasnji udbas, sanader, cobankovic, cacic i ostali da ih sve nabrajam izvlace sa minimalnim zatvorskim kaznama ili su na slobodi.

DEBELI dali je to normalno. Ne moj prosipati vodu iz razbijene posude drugome ovdje se radi o demokraticnosti zapadnog sistema koji je jedno velko bull shit na papiru.

U tami demonokracije nema buducnosti
In the darkness of demonocracy there is no choice.

Tupko Glupko
1 godina prije

A Ukrajina – koja ima jako dugu granicu sa Rusijom – vodi rat sa naoružanjem koje šalju NATO države i vojnicima iz NATO saveza, imaju i obavještajnu i logističku podršku tog istog NATO saveza, i još se ukrajinski vojnici obučavaju u zemljama NATO saveza. Je li i to normalno?

Kada je bio rat u Hrvatskoj, donesen je embargo na uvoz oružja za zemlje ex-Yu, premda je Hrvatska bila napadnuta i bez oružja – Ivica Račan je predao JNA čak i oružje teritorijalne obrane.
To ti je tada bilo normalno.

Damir
1 godina prije

Zar Amerikanci nisu isti takvi vec 100 godina . Pitate li se gdje su Indijanci

Amar
1 godina prije

Rusima se nigdje ne zuri,imaju sve pod kontrolom.Nema vise pompeznih najava da ce nacisti osvojiti Donbas i Krim,sada spasavaju zivu glavu.

Roky
1 godina prije

Pa tesko je nekome to objasniti ko je zaljubljen u rusiju a jos teze je objasniti da ti isto koji su protiv zapada iskljucivo idu da kruh zarade na zapad a nikako u rusiju .. Evo ako neko to moze objasniti neka proba jer to je zaista fenomen kod srba .

Damir
1 godina prije

Nema tu ništa neobičnog, zakon tržišta, firma traži kvalitetne radnike prema prirodi posla u svrhu dobiti, neobični su samo komentari ljudi koji se čude tim postavkama, naravno,postoji i druga opcija i uvijek je postojala, da nam trgovina, promet, pravni promet nisu izbor i vodilje kroz život, već ljubav i poštivanje brata i sestre, kao i sveg živog što nas okružuje i u čemu živimo.

Ziv je Geza
1 godina prije

Evo citam na imbexu da su Rusi veceras zasuli ukrajinsku enerrgetsku mrezu projektilima, od lvova do dnjepra….

Ukajinski stumpifrer kaze da nemaju protuzracne obrane za ovu vrstu raketa i treca vijest koju bih istaknuo od danas 16.02.2023 jest naslov, Rusi koriste jezivo oruzje, termobaricke bombe .

E onda ja,ne budi lijen, odem u arhivu istog tog imbexa, ukucam 16.03.2022 i krenem citati prijelomne….

Rusi ostali bez raketa,rusi nemaju hrane, rusi nemaju uniformi, ruski tenk zapeo u blatu- izvlaci ga ukrajinski traktor,rusi izgubili 30 000 vojnika i 3000 tenkova,rusi alkoholizirani teturaju minskim poljima ne znajuci zasto se bore i zasto su u Donbasu,ruska privreda i ekonomija u rasulu, ruski vojnici kradu elektroniku iz ves masina da bi modernizirali svoju nuklearnu trijadu,putin boluje od raka ,putin si je oduzeo zivot u atomskom sklonistu
na kamcatki, putin trese lijevom rukom i desnom obrvom ima perkinsona,itd itd itd…

Ziv je Geza
1 godina prije

Pa u Hrvatskoj je na vlasti stranka osudjena za zlocinacki poduhvat pljacke drzave i?

burt
1 godina prije

odluka da se već 5 mjeseci brani Bakhmut je znalačka odluka NATO savjetnika, Rusi oko Bakhmuta nemaju drugog izbora nego koristiti taktiku iz drugog svjetskog rata, frontalni napad i juriši u valovima a to je isisava rusku vojsku kao krpu, ruski generali nisu dorasli zapadnoj strukturi ni intelektualno ni po sposobnostima

Običan
1 godina prije

A sta on to radi sto i drugi do sad nisu radili… Na čelu sa fašističkom Amerikom. Tko su dobar dio USA vojnika sto ratuju za račun globalista po cijelom svijetu…Ništa novo.

Amar
1 godina prije

Djuro mozes li na objasniti sta bi sa Himarsima? Ti si stalno pisao da je to najbolje oruzje na svijetu i da ce nacisti sa sest (6) Himarsa unistiti Rusiju i umarsirati u Moskvu.

Zorule
1 godina prije

pa Legija stranaca to radi od kad postoje, nisam primjetio da ih je netko prozvao radi toga

Max
1 godina prije

Ukrajinske snage pružaju jak otpor ali im je položaj sve gori . Stvoren je mit o njima.

Crni Golf 4 vrata
1 godina prije

ha ha ha ha.. Naravno da će ‘konzerve’ gorjeti.. Na kraju “priče”, koliko god tenk bio moćan i napredan, to je ipak konzerva 🥫…. Što mislite da li je onima koji imaju tvrtke za proizvodnju tenkova (dionice), stalo do toga da nijedan tenk ne bude uništen ili da bude uništen?… 🎃…. Slava Putinu ‼️ Z ❤️

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI