LGBT ”propaganda” se suočava sa potpunom zabranom u Rusiji

LGBTQ zastava
61 komentar

Promoviranje LGBT odnosa moglo bi biti trajno zabranjeno u Rusiji na osnovu zakona koji je u ponedjeljak predstavljen Državnoj dumi, a koji takve poruke upoređuje s ratnom propagandom i izazivanjem mržnje.

Trenutno je LGBT ”propaganda” u Rusiji zabranjena samo kada je usmjerena na djecu, ali neki političari pozivaju na stroža ograničenja i kazne za “negiranje porodičnih vrijednosti” i “propagandu netradicionalnih seksualnih odnosa”.

U obrazloženju priloženom prijedlogu zakona, autori tvrde da je LGBT ”propaganda” postala raširena u Rusiji i da se promovira putem medija, javnih događaja, streaming servisa i kroz prikazivanje takvih odnosa u filmovima.

“U Rusiji, na zakonodavnom nivou, nije dozvoljeno promovirati samoubistvo, drogu, ekstremizam, kriminalno ponašanje, jer se oni smatraju negativnim i društveno opasnim pojavama. Istovremeno, formalno, do sada, ne postoji zabrana propagande negiranja porodičnih vrijednosti i netradicionalnih seksualnih odnosa, uključujući i korištenje filmske distribucije”, navodi se u bilješci.

Autori prijedloga zakona – među kojima nema članova vladajuće partije Jedinstvena Rusija – tvrde da se negira porodica kao društvena vrednost, da se promovišu tzv. „childfree“ stilovi života, te odobravaju i priznaju netradicionalni seksualni odnosi, opasna je ne samo za djecu i mlade, već i za društvo u cjelini, jer „dovodi u opasnost pitanja demografije i budućeg ekonomskog rasta“.

Prijedlog zakona nastoji dopuniti postojeće zakonodavstvo uvođenjem administrativne i krivične odgovornosti za širenje LGBT poruka u bilo kojoj demografskoj grupi u Ruskoj Federaciji i uskraćivanjem prava na distribuciju filmova koji promoviraju takve odnose.

“Porodica, majčinstvo i djetinjstvo u njihovom tradicionalnom poimanju, preuzetom od predaka, vrijednosti su koje osiguravaju kontinuiranu smjenu generacija”, pozivaju autori zakona i dodaju da su “uslov za očuvanje i razvoj multinacionalne naroda Ruske Federacije, i stoga im je potrebna posebna zaštita od strane države.”

Zakonodavci napominju da zabrana LGBT propagande ne lišava ruske građane mogućnosti i prava da odrede svoje seksualne preferencije i orijentacije, niti dozvoljava njihovu diskriminaciju na bilo koji način. Međutim, oni insistiraju da im te privilegije “ne daju pravo da traže javno odobrenje za takve odnose” ili “šire ‘nove’ vrijednosti koje nose skrivene prijetnje društvu”.

Prošlog mjeseca, sličan zakon je također predstavljen Državnoj dumi, kojim se želi uvesti kazne od preko 160.000 dolara za promoviranje netradicionalnih seksualnih odnosa. Međutim, nije prošao prvo čitanje.

LGBTPropagandarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
61 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
NeBudiOvca
1 godina prije

Čitam danas kako je poznata Norveška feministička aktivistica Christina Elingsen pod prijetnjom zatvorske kazne zbog zločina iz mržnje, jer je muškarcu koji se odlučio izjašnjavati kao žena rekla da ne može biti lezbijka.
Interesantno je kako i ova revolucija jede svoju djecu i kako jedna struktura koja je agresivno nametala tudje prihvaćanje pa onda i privilegirani status svog vlastitog poremećaja, bude pregažena od strane još većeg poremećaja.
Tko misli da je nemoguce da kroz par godina ljudi koji žele zaštiti svoju djecu od predatora budu proglašavani pedofilofobima, neka probaju zamisliti koliko bi im se recimo pred 20 godina prognoza da će se danas dešavati ovo sto se dešava, bila vjerojatna.

Mölltaler
1 godina prije

Za one kojima nije jasna razlika između Rusije i zapada neka deset puta pročitaju ovaj članak.
Možda im ipak dođe sa određenog mjesta na drugo određeno mjesto.

Dokurčilomi
1 godina prije

Što ćemo s onima koji upražnjavaju seks sa životinjama? Gdje su njihova prava i da li su oni bolesni u odnosu na ove?

1 godina prije

To je pravna država, evo jučer čitam kako ameri čekaju u redu za cjepivo protiv majmunskih boginja, ali je problem što cijepe samo peder.e!😂😂🤣😂

eduard
1 godina prije

Podosta pederski zvuči ova zabrana ..

(isprika homoseksualcima)

1 godina prije

neka svakom slobode i uzitaka ali … tad bih i ja morao imati slobodu neplacanja poreza.
svi mi mozemo suknuti litru rakije bez brige za sutra. lijepo se napiti pa se izvaliti i lezati.
tako i homo stvari. neka njemu slobode ali to je slucaj koji ce nas sviju opterecivati dok je on ziv. nije za usporediti sa pijankom gdje si mamuran 1 dan ili 2 dana u bolnici. homo seks je put u dozivotno bolovanje, slijedecih 50 godina teret drustvu, socijali i javnom zdravstvu.

drvodelja gastarbajt
1 godina prije

Jutro u kuci gej para. ” Domacica” kuva kafu u kuhinji, Iznenada je zove decko iz spavace sobe. Domacica dolazi, i on kaze;. Draga pogledaj plod nase ljubavi i pokazuje na krevet. A na krevetu govno.
Kome i dalje nije jasna gej ljubav predlazem da usvoji predmet njihove ljubavi.

1 godina prije

zasto nema chemtrailsa kad je nebo vedro?

Perun
1 godina prije

Legebetejci ( LeGeBeTe) …..Leegebetisti…..Jimi pazi kondom ,hvala Čarli spasio si mi du..pee…dabogda ti tata bio peder a mama lezbijka….Parada ološa i parada ponosa ….policajci i legebetejci zajedno na drumu u dobru i zlu…ko koga tu hebe i za koliko para i prava….P.S…netko mora definirati što je to genetski otpad …majka priroda a otac što je to otac…Humanoid kao trajno rješenje….sumnjam …. to je otac ne djeteta nego monstruma ….

nekoime
1 godina prije

Ovo će dati novu snagu ukrajinskim borcima. Slava anusu i Ukrajini.

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

Europska komisija je podnijela tužbe Europskom sudu pravde protiv Mađarske i Poljske zbog kršenja prava LGBT osoba. 
U slučaju Mađarske, zbog zakona koji ograničava pristup “LGBT propagandi među maloljetnicima”, a u slučaju Poljske zbog stvaranja “zona slobodnih od LGBT osoba”.

P.S.
Šok i nevjerica…
Onaj načelnik iz Murtera, šta je općinskom Karticom u Austriji plaćao kurve…
Nije iz HDZ-a.
I šta je, je… bio je šparan.
Pitao je jel more na rate…

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

Izgleda da “Mama” diskriminira LGBT+….
Nacionalna obrazovna udruga Sjedinjenih Država predlaže da se riječ majka zamijeni s partnericom koja rađa.

P.S.
Pitalo predsjednika Vlade o načelniku Murtera i trošenju javnog novca u javnoj kući…
Veli da tamo HDZ nije na vlasti.
Biće da zato i imaju za kurve u Austriji…

antinato
1 godina prije

Tom psihopatskom ludilu treba stati na kraj.

Max
1 godina prije

Neka.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Postoji homosexualnost ( mentalni porjemecaj , sklonosti , istom spolu ) tu 100 Russija , slabo sto moze ucinjet . i homosexualizam sto je IDEOLOGOJA ! E – TO se valja MRVIT do nestanka !

bruegel the elder
1 godina prije

“Rodni aktivisti pozivaju antropologe da prestanu označavati ljudske ostatke ‘muškim’ ili ‘ženskim’ ”
USA………:) 🙂 🙂

bruegel the elder
1 godina prije

Obavezno zabraniti seriju “Zaboravljeni slučaj” (Cold Case)…USA 🙂

Lucija, prva
1 godina prije

Mi smo odrasli u društvu gdje postojala ravnopravnost muškaraca i žena.

A ravnopravnost žene su ostvarile RADNICE u štrajkovima koji su završavali sa krvlju na asfaltu.
Socijalistička društva nisu imala nikakvih feminizama jer su sva prava bila garantirana.
Za isti posao žena je dobijala ISTU plaću.
E, pa NIJE TAKO na Zapadu.
I dokle god nije tako, prostor za feminizam postoji.
A da se ne priča o situacijama gdje žena ostaje u drugim stanju i dobija – otkaz.
Zbilja čudno da ima demografskih problema.

Upozoravam da ženska prava nemaju ama baš nikakve veze sa lgbrtlj “pravima”, točnije,bolesnicima.

Većina također zaboravlja da u vrijeme kada žene nisu imale pravo glasa, to pravo nije imala niti većina muškaraca.
Bio je potreban imivinski cenzus.

Selena
1 godina prije

U Briselu se održava sajam dece. Homoseksualci dolaze i kupuju decu. Cena se kreće d 90.000 evra pa naviše. Ima na interneru. Pedofilska organizacija,, Nabla” ima svoj zvaničan vebsajt.

Rudar
1 godina prije

Netko je jednom rekao, ja sam žena u muškom tijelu i volim žene, što sam ja ?
Hebiga, skoro pa se vidim u tome, kuham, perem, peglam, loše ali peglam a žena kosi travu, eh što ti je ravnopravnost.
Da sam ovaj, ovakav, članak pročitao prije 20+ godina bio bi protiv takvog “zakona” ali danas, da mogu, da imam silu, zabrana bi bila još gora, samo, lud kakav jesam proširio bi to i na vjerski fanatizam. Budite vi sve što želite ali u svojoj kući i u svoja četri zida, van kuće, dostupno očima javnosti najstrože bi zabranio bilokakvo javno isticanje i nametanje seksualne ili vjerske orjentacije, bila ona prava ili kriva. Podrška Rusima a rusi i ruskinje neka se pederishu kod kuće, mi to ne moramo znati a ni gledati.

Skyteh
1 godina prije

I sada čekam one bisere da se jave kako je Putin Sotona, a Rusija sami pakao. Nije Putin Isus niti je Rusija raj. Ali usporediti zapadne “vrijednosti” i ove u Rusiji je nebo i zemlja. Svaka čast Rusi!

“U Rusiji, na zakonodavnom nivou, nije dozvoljeno promovirati samoubistvo, drogu, ekstremizam, kriminalno ponašanje, jer se oni smatraju negativnim i društveno opasnim pojavama. + LGBT nastranosti.”

Apsolutno ništa loše i zlo u tome. Amen!

tata mata
1 godina prije

kad usrulja procita ovo ,,pada u komu ,,,,,garant

Josip
1 godina prije

Skidam kapu Rusima, konačno da je netko prepoznao zlo trulog zapada i rekao tome dosta je.. Držite se Rusi i oderite po toj zapadnoj truleži..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI