Libanonski zastupnik: “Ostavka Premijera Haririja je početak krize u državi”

Saad Hariri
21 komentar

Neočekivana ostavka libanonskog premijera Saada Harira riskira da zemlju odvede u političku nestabilnost. “Karte su otkrivene”, rekao je novinarima Boutros Harb, libanonski političar.

Libanonski političar i saborski zastupnik Boutros Harb dao je više informacija o svojim stavovima, kao i neočekivanoj ostavci premijera Saada Haririja.

“Ostavka Hariri zamagljuje sve političke karte, stvara atmosferu pogoršanja političke klime, otkriva krize upravljanja i suspendira legalno izabranu vlast”, kazao je Harb.

Zastupnik Boutros Harb je također dodao da je ostavka premijera iznenadila Libanonce, te zaključuje: “Žalosno je to što je ostavku podnio iz inozemstva“.

Libanonski premijer Saad Hariri, koji se trenutno nalazi u Saudijskoj Arabiji, najavio je ostavku u subotu, optužujući šiitski Hezbollah da u suradnji s Iranom pokušava staviti ruku na Libanon. Dodatni razlog ostavke iz inozemstva je strah od atentata, izjavio je sada već bivši Premijer Saad Hariri.

ostavkapremijerSaad Hariri
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kajzer Soze
6 godine prije

,,Libanonski premijer Saad Hariri, koji se trenutno nalazi u Saudijskoj Arabiji”

Nalazi se u Saudijskoj Arabiji i još optužuje Iran 🙂 pametnom dosta da zna ko stoji iza svega ovoga !

Gervasius Twinkleminkleson
6 godine prije

Ovaj smetlar je skužio da bi mogao proći kao i njegov stari pa se sakrila svinja kod svojih frendova kozojeba…

elijah magnier
6 godine prije

Pogodite čije ima državljanstvo?Čista slučajnost!

Kiki
6 godine prije

Odlično za Libanon da se maknuo.

Borac2
6 godine prije

Zadnji desperatni potez kraljevske obitelji nakon sto su (kako se kaze) popusili kompletno u geopolitici bliskog istoka. Hvala bogu pa Saddedine nema vise nikakvu ni politicku moc i moze ostati u Rijadu gjde je i roden i ima njihovo drzavljanstvo, i kao pravi Libanonski patriota (koji nije znao ni jezik (pricao je zaljevskim knjizevnim jezikom), pa je isao na satove libanonskog dialekta) nikad se nije odrekao drzavljanstva kraljevine, cak kad je imenovan za premijera, i svome sinu dao je ime saudskog kralja. Za razliku od svog oca, kojeg je likvidirao mossad da zapocne igru “new middle east 2005/2006, on je obicni nepismeni klosar koji je dobio libanon na dlanu i nije postigao nista. Zato jer je ISISovac presvucen u Armani odjelo.

elijah magnier
6 godine prije
zgvaca
6 godine prije

On se maknia da Saudis i Izraelis novi gradjanski rat tamo mogu zapocet.

Ratoborna Gljiva
6 godine prije

Tako ti je kad ti gazda naredi sta da radis.

elijah magnier
6 godine prije

Je,htijeli su uništiti Siriju,pa im Rusi došli na vrata.Moglo bi se desiti i da Rusi
danas sutra osvanu u Libanonu sa nekakvom bazom na 49 ili 99 godina.
Da li bi im to prijalo?

Alija
6 godine prije

Ziku debra..ko u onog jarca sauda

Hrky75
6 godine prije

Libanonski ustav predviđa da mjesto predsjednika ima predstavnik kršćana, premijer je uvijek Sunit, predsjednik parlamenta Šiit a zapovjednik vojske Druz. Od kada su kršćanski političari sklopili savez sa Hezbollahom, Suniti (kojih je manje od 30%) ne mogu kontrolirati političke procese u interesu Saudijske Arabije, koja im je do sada bila glavni sponzor. Iz tog razloga su Suniti prije 2 godine izazvali ustavnu krizu (blokirali imenovanje premijera i predsjednika), tako da je više od dvije godine privremeni premijer i predsjednik republike bio Tamam Salam – Sunit iz utjecajne obitelji, ali ne i član jedne od sunitskih političkih struja. Tek nakon više od 2 godine pregovora i političke trgovine, se mlađi Hariri dočepao premijerske funkcije – uz blagoslov svojih Saudijskih kontrolora. Hariri jako dobro zna da će ostavka ponovno blokirati političke procese u zemlji, što je u povjesti Libanona vrlo često dovodilo do otvorenog rata…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI