Lincolnov scenarij na Trumpov način

Trump i Lincoln

U sedam spornih država prisutan je dualizam elektorskih glasova. Republikanski su elektori 14. posinca dodijelili alternativni set glasova predsjedniku Trumpu dok su certificirani demokratski elektori dodijelili glasove bivšemu potpredsjedniku Bidenu.

Demokrati su uspješno primijenili istu taktiku na Hawaijima 1960. godine dodjeljujući alternativni set glasova J.F. Kennedyju nakon što je guverner certificirao elektorske glasove za R. Nixona. U konačnici, Kongres je prihvatio elektorske glasove za Kennedyja iako on nije bio deklariran predsjednikom 11 dana nakon što su Nixonovi elektorski glasovi bili certificirani.

https://www.theepochtimes.com/electors-in-7-states-cast-dueling-votes-for-trump_3620059.html?utm_source=morningbriefnoe&utm_medium=email&utm_campaign=mb-2020-12-16

Tužbe odvjetnice Sidney Powel podnesene Vrhovnome sudu za Georgiju i Michigan bit će  neblagovremeno razmatrane tek 14. siječnja. Sudski dužnosnici, koji daju dvije prisege i moraju štititi Ustav SAD-a, ponovo koriste proceduru da zaštite duboku državu. U međuvremenu, države Arizona i Wisconsin odmah su odbile tužbe bez ikakva objašnjenja. Službenik Suda čak nije htio uzvraćati telefonske pozive.

https://www.armstrongeconomics.com/international-news/rule-of-law/supreme-court-yields-to-deep-state-loses-all-its-integrity

William Barr, bivši državni odvjetnik, podnio je ostavku da bi mogao biti na raspolaganju kao svjedok. John Durham, specijalni savjetnik vrlo širokih ovlasti, ovlašten je da goni počinitelje. S obzirom da civilni sudovi voljno blokiraju sudske procese ili voljno odbijaju preuzimati slučajeve, Durham je u poziciji postaviti vojni sud (military tribunal) koji će izvršavati njihovu zadaću.

 

Do „ograničena“ vojnoga stanja u spornim državama možda je ostalo malo vremena. Direktor Nacionalne obavještajne agencije John Ratcliff podnio je predsjedniku Trumpu izvještaj u kojemu je potvrdio intenzivnu umiješanost Kine i drugih zemalja u izbore što je, po njegovoj procjeni, promijenilo rezultate izbora.

https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/news-nation/subscribers-only-martial-law-declaration-for-select-u-s-states-as-dni-confirms-foreign-interference-in-election

Novi tajnik obrane Chris Miller naredio je Pentagonu da zaustavi Bidenovo tranzicijsko brifiranje na dva tjedna. Predsjednik Trump naredio je osoblju Bijele kuće da napusti područje Washingtona DC, a general Michael Flynn poziva ga da uvede vojno stanje.

 

Abraham Lincoln primijenio je Zakon o vojnome stanju (Martial Law) 1861. godine kao odgovor na građanski rat. Suspendirao je „habeas corpus“, zakon koji štiti osobnu slobodu od samovolje izvršne vlasti, bez obzira na reakcije sudaca i medija. Uhitio je 14.000 političara i ugasio više od 300 novina. Pod Lincolnovim vodstvom okončan je građanski rat, vraćen državi mir i ukinuto ropstvo.

Šest signala koji ukazuju na Trumpovu namjeru da ograničeno proglasi Zakon o vojnome stanju (Martial Law)

  1. Deklaracija iz 2018. godine o izvanrednome stanju (Declaration of a National Emergency) i Izvršna naredba iz iste godine kao odgovor na umiješanost drugih država u izbore, a koja naredba zahtijeva od direktora Nacionalne obavještajne agencije (National Intelligence) da predsjedniku podnese izvješće unutar 45 dana nakon izbora o umiješanosti drugih država u izbore;
  2. Zamjena bivšega tajnika obrane (Secretary of Defense) Chrisom Millerom koji će, za razliku od prijašnje birokratske procedure, izravno odgovarati predsjedniku s ciljem da se zaobiđu špijuni unutar vlade i direktno upravlja operacijama;
  3. 7. prosinca Trump najavljuje da će se velike stvari dogoditi. Sljedeći dan Texas najavljuje tužbu protiv četiriju država za neustavnu izbornu proceduru. Istoga dana 82. zračnodesantna divizija na svome Facebook profilu piše da „oluja dolazi“ (A storm is coming), a nešto kasnije sljedeći post: „Ovo ostaje zemljom slobodnih toliko dugo koliko je domom hrabrih“ (This will remain the land of the free so long as it is the home of the brave).
  4. Izbori su klasificirani kao puč i zločin. U svom tviter postu Trump je napisao: Činjenica je da je naša država ukradena. Puč se događa pred našim očima“. (The fact that our Country is being stolen. A coup is taking place in front of our eyes.) Izdaja države motiv je da Trump potencijalno koristi vojsku da istraži, uhiti i kazni kriminalce.
  5. Pri posjetu vojnoj akademiji West Point Trumpa su toplo dočekali vojnici i marinci kadeti. Taj je posjet porukom njegovim rivalima da je vojska uz njega.
  6. Tajanstvene kodirane riječi pojavile su se u West Pointu i Washingtonu. U West Pointu na jednom od helikoptera simbol je lubanje i broj 659. Trumpovi internet pratitelji broj su identificirali kao 659-ti post poslan od strane „Trumpova tajnoga tima“ prije 2 godine, a u kojem je postu pisalo „Pucanj koji će čuti cijeli svijet“ (The shot heard around the world). Istoga dana u Washingtonu istu je rečenicu izgovorio general Michael Flynn.

 

američki izboriLincolnTrumpZakon o vojnom stanju
Pretplatiti se
Obavijesti o
117 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
piždro
3 godine prije

Davno još 2018 sam na yt gledao video svicarskog ‘čitača sudbina i aure’ Martina Zollera na njegovom yt. kanalu, o Trupovoj “zavrsnici” … Evo samo jedan mali detalj sa jedne website: “Trump će morati podijeliti vlast – a onda umrijeti » Nešto drugačija vrsta političke analize: Martin Zoller može vidjeti svoju budućnost analizirajući čovjekovu auru. Dakle, ispravno je predvidio izbor Donalda Trumpa. No, čini se da se plima sada okreće: prema Zolleru, demokrati će pobijediti u intermedijama – a Trump će umrijeti prije kraja svog prvog mandata…” Evo jos nešto interesantno od čitača vizija i odgonetača budućnosti: “..Mediji i gotovo cijeli svijet požurili su okruniti Joea Bidena za predsjednika. Ali biblijsko proročanstvo pokazuje da Bog još uvijek ima planove za gospodina Trumpa. U subotu, 7. studenoga, samo četiri dana nakon predsjedničkih izbora, mediji su odlučili proglasiti Joea Bidena pobjednikom i izabrali predsjednika Sjedinjenih Država. Od Geralda Flurryja Radikalna ljevica učinila… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio piždro
Bojan
3 godine prije

Bit će što biti mora nije idealno ali od dva zla biraj manje zlo.
Tako kaže narodna izreka.
Ako netko misli da događanja u SAD nemaju veze sa nama grdno se vara itekako imaju ne posredno ali na neposrednoj svjetskoj sceni itekako.
Ostaje nam da budemo svjedoci budućih dešavanja.

3 godine prije

“… Sudski dužnosnici, koji daju dvije prisege i moraju štititi Ustav SAD-a, ponovo koriste proceduru da zaštite duboku državu….” Mislim i da bi i u Maoci-gornjoj tzv “demokratski” izbori bili posteniji – nego u tzv “drzavi SAD”… Odlican skup alternativnih informacija, jer tzv MSM (totalno pod kontrolom Cionistickih-kamatara) zasigurno nije i nece nista izvjestavati – osim bestijalnih lazi (koje cini mi se da se manje puse i nagluplji glupani…) Medjutim, mislim da je krajnje vrijeme tu tzv “duboku drzavu” zvati pravim imenom. Ista banda koja je stojala iza ovih nevidjeno pokradenih izbora: stoji i iza lazne pLandemije… stoji iza pseudo-nauke “medicine” kojom terorizira cijeli Svijet 100+ godina… stoji iza svakog rata i tzv “revolucije” u zadnjih 200+ godina… stoji iza svake lazne “ideologije i demokratije”… naravno – stoji i iza “stamparskih masina” (danas kompjuteri) koje “proizvode” tzv “novac iz nicega” (iliti “dug”)… Tim “papirnatim shekelima” koje “proizvode” u nedogled –… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Žx
shumadinac
3 godine prije

Nije se haos sa izborima dogodio slučajno,
nije se haos sa koronom dogodio slučajno.
nije se haos sa padom ekonomije dogodio slučajno,
nije se haos sa rasnim nemirima dogodio slučajno.

Sve ovo i još mnogo toga drugog se razvija planski. Plan tolikog obima bi morao više da pokazuje svoj cilj, činjenica da ne pokazuje najbolje govori o tajnovitosti plana što opet govori o malom broju onih koji iza plana stoje. Iako je najviše umešan sam Tramp zna samo onoliko koliko njegova uloga zahteva – pa i to samo kad dođe vreme.

Zato mi možemo samo da trepćemo i gledamo. I dalje mislim da je novi hladni rat i podela na Istok i Zapad vrlo bitan cilj ali sam razvoj događaja na terenu može da ode u sto različitih pravaca. Takođe treba znati da nije bitno ko će postati novi predsednik – svi scenariji su pokriveni.

bumbar
3 godine prije

Odličan članak! Sve bitno što se događalo i događa nakon US izbora jasno i sažeto napisano.
Kablistička aždaja riga vatru i neće tako lako pustiti svoj plijen kojeg u kandžama drži stoljećima. Svašta možemo očekivati.

Stara kuka
3 godine prije

Tužbe odvjetnice Sidney Powel podnesene Vrhovnome sudu za Georgiju i Michigan bit će neblagovremeno razmatrane tek 14. siječnja dakle, skoro mjesec dana nakon što su elektori potvrdili “pobjedu” Bidena. Postavlja se pitanje što će to onda Vrhovni sud razmatrati i zašto.. U međuvremenu, države Arizona i Wisconsin odmah su odbile tužbe bez ikakva objašnjenja. Službenik Suda čak nije htio uzvraćati telefonske pozive. nisam pravnik, ali mislim da je procedura svugdje da sudovi uz rješenje daju i nekakvo obrazloženje tog rješenja. I još je jedna stvar vrlo zanimljiva. Po službenim statistikama odaziv na ove izbore je bio najviši u posljednjih desetak izbora – između 66,4 i 71,2%. Oi službenim podacima SAD imaju oko 330.600.000 stanovnika od kojih je 65% iregistriranih birača što iznosi oko 213.800.000 registriranih birača. Na izbore se odzvalo se prema gornjim postocima između 142 i 153 milijuna. Međutim zbrojem glasova koje su kandidati skupili dobiva se oko 158.400.000 glasova.… Čitaj više »

onaj najve... Dalton
3 godine prije

U povijesti, svjetska carstva su evoluirala kroz šest faza, koje je netko nazvao:
doba pionira;
doba osvajanja;
doba trgovine;
doba bogatstva;
doba intelekta;
i doba dekadencije i propadanja.
Cijeli proces bi u svakom od slučajeva trajao oko 250 godina.
SAD su blizu 250…

Ice
3 godine prije

Vi stvarno ne znate kad treba stati. Trump je imao šansu, ali nije je iskoristio, dakle gotovo je. Uskoro će demokrate promijeniti i izborni zakon tako da Trump neće imati niti za 4 godine šansu.

Bosanac
3 godine prije

Uskoro ćemo vidjet “čija majka crnu vunu prede” 🙂

Herc
3 godine prije

St back & st by for Trump

onaj najve... Dalton
3 godine prije

Šta ti je život…
Washingtonu su Britanci sad dobri, a Rusi zločesti…
Rusi su im bili dobri kad su ruski mornari Lincolnu i Sjeveru spasili guzicu.
Da nije bilo Rusa, Britanija bi intervenirala na strani Richmonda i Juga.
Izvela pomorsku blokadu Sjevera, a opskrbljivala Jug.
Pa bi im predsjednik bio Jefferson Davis.
A taj, kažu, nije volio ić’ u kazalište. Da se tamo puno puca…
Crnci ne bi bili povjesničari umjetnosti, eksperti za rušit spomenike…
Ostali bi eksperti u umjetnosti branja pamuka.

3 godine prije zadnji put uredio onaj najve... Dalton
CAN
3 godine prije

kolko ja govorin amiriki bit grajanski rat za kikiriki

Walldorf
3 godine prije

Komplimenti autoru teksta.Već sam pisao o svemu ovome i ne bih da ponavljam već rečeno.Ugodno veče želim.

Silva
3 godine prije

Dobro ljudi, ŠTA se to događa?? Ja ZNAM da je Tramp strašno pokraden, je li moguće da se on na vrijeme pripremio na krađu tih razmjera? Pa ovo što tu čitam takoreći – NIGDJE drugdje ne piše!!

KISIK
3 godine prije

..totijeistonakrajuigore ovo1

Max
3 godine prije

Dosad se ništa iz Qanon najava nije potvrdlio. Ovo nije kritika autorici članka njoj svaka čast nego autorima originalnog materijala priloženog uz tekst

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI