London odbacuje ukrajinske tvrdnje o nabavci helikoptera

helikopter
12 komentara

Britanska vlada je demantovala medijski izvještaj u kojem se tvrdi da će Ukrajini snabdjeti jurišne helikoptere AH-64 Apache, objavio je u nedjelju Sky News. Velika Britanija još uvijek namjerava donirati nekoliko tenkova i artiljerijskih topova.

U članku koji je u međuvremenu obrisan, Sunday People, novine koje dijele web-stranicu s The Mirrorom, tvrdile su da bi dolazak helikoptera proizvedenih u SAD bio “velika promjena u igri” za ukrajinske snage, koje su nedavno izgubile strateški važan Donbas, grad Soledar za ruske snage, pretrpevši užasne gubitke u tom procesu.

Pozivajući se na neimenovani “viši izvor odbrane” , list navodi da će “druge članice NATO-a sada slijediti njihov primjer” i donirati svoje helikoptere.

Međutim, članak je bio “netačan”, rekli su iz Ministarstva odbrane dopisnici Sky Newsa Deborah Haynes.

Iako se ukrajinska vojska neće dočepati Apača, Velika Britanija i dalje namjerava da isporuči eskadrilu od 14 tenkova Challenger 2 u Kijev “u narednim sedmicama”, kao i “oko 30” samohodnih artiljerijskih topova AS-90 . Ured premijera Rishija Sunaka potvrdio je paket oružja u subotu, a očekuje se da će ministar odbrane Ben Wallace objaviti dodatne detalje u ponedjeljak.

Ukrajina još nije primila nijedan borbeni avion zapadnog dizajna od svojih NATO podržavalaca, uprkos ponovljenim molbama Kijeva za posebno borbene avione.

Osim izazova obučavanja ukrajinskih pilota da upravljaju mašinom, Apache je poznat po “čestim kvarovima ključnih komponenti i visokim zahtjevima za održavanjem”, navodi se u izvještaju američke vlade. Izvještaj je otkrio da se američka vojska, kako bi održala letenje Apača u borbenim okruženjima, “u velikoj mjeri oslanjala na izvođače” kako bi “održala korak s teretom održavanja”.

HelihopterLondonrusijaUKukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Amar
1 godina prije

Uz helikoptere ce im poslati i princa kretena Harija,koji je iz istog tipa helikoptera ubio 25 talibana.Engleski Rambo.

tata mata
1 godina prije

ti apachi su prava stvar ..1 sat leta dva sata ili vise odrzavanja ,,al ebiga ..likovi poput hibera mogu zakaciti marlboro za sljem dok lete apachem

Sir Oliver
1 godina prije

Takva zemlja kao Ukrajina ima dosta traktorista samo im treba poslat te Apače nije problem to vozit.

tuf
1 godina prije

Svakog trena očekujemo javljanje burt/hibera koji će opovrgnuti navode britanske vlade i potvrditi isporuku 5.000 komada Apache helikoptera, 150 nuklearnih bojevih glava i 20.000 tenkova iz sekundarnih rezervi britanske vojske. Za prvu ruku Ukrajincima. Nakon toga slijede “game changeri” u vidu laserskog naoružanja, kvantnih dezintegratora te veće količine letećih tanjura zarobljenih od dalekih civilizacija.

Tupko Glupko
1 godina prije

Zapad Ukre održava naoružanjem tek toliko da se rat može nastaviti, da je Rusija u višegodišnjem ratnom sukobu, isrcrpljujući je ekonomski i vojno, a Ukrajini se zbog toga nanose ogromna razaranja. Ukri su Zapadu samo kolateralna žrtva u toj igri i apsolutno ih je briga za ogromna razaranja, mrtve i obogaljene. Kada im igra dosadi i shvate da Rusiju ne mogu slomiti, jednostavno će prestati Ukrajini slati oružje i novac. Rasprodaja svega što vrijedi u Ukrajini započela je sa početkom ovog rata, a naplata ide nakon njega. U granicama iz 1991. Ukrajina više nikada neće biti. Jedina nepoznanica u cijeloj priči kada će ukrajinski narod to shvatiti – prije nego što ih Zapad izda ili kasnije. A sve im govori da su predviđeni i dalje za tpovosko meso – iako su daleko slabija strana u ratu, službena ukrajinska vlast (dirigirana sa Zapada) niti želi primirje, niti pregovore sa Rusima. Kako… Čitaj više »

MNK
1 godina prije

Znaci prije ili kasnije dobit ce Ukrajina Apace, tako je bilo s drugom vojnom opremom.

Max
1 godina prije

Koliko se zna Ukrajinci imaju Mi 24 i 35 to je dovoljno dobro. Ako nije sve uništeno.

Keki
1 godina prije

To Rusi potamane u jednom napadu, šteta troška za dostavu.

Pravednik
1 godina prije

Pouzdano znam da su ameri odlučili da Poraze Rusijutj. unište sa minimalnim žrtvama na svojoj strani.
Hitnom procedurom predsjednik Biden je ovlastio Ramba, Supermana,Spidermana,Betmana Aquamana da okončaju rat u tjedan dana.
Rusijo čuvaj se kraj ti stiže;))

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI