„Ludi naučnici koji se igraju Boga“: DeSantis sa Floride poziva da Fauči bude otpušten zbog „opasnih i okrutnih“ eksperimenata na psima

Ron DeSantis i Fauci
21 komentar

Guverner Floride Ron DeSantis pridružio se horu američkih zakonodavaca koji su osudili medicinskog savjetnika Bijele kuće dr Entonija Faučija zbog finansiranja istraživanja „opasnih“ virusa i „odvratnih“ eksperimenata na psima.

U pitanju su Faučijeve odluke kao direktora Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti (NIAID), jedinice Nacionalnog instituta za zdravlje (NIH), da uloži sredstva američkih poreskih obveznika u istraživanje o pojačanju funkcije na kineskom Institutu za virusologiju Vuhan, kao i navodno okrutno ispitivanje lijekova pomoću bigl štenaca.

Nazvavši istraživanje pojačanja funkcije „veoma opasnim“ i „neetičkim“, DeSantis je u ponedjeljak rekao da SAD moraju da „prekinu to“, dodajući: „Ne možete dozvoliti da ludi naučnici trče okolo i ovako se igraju Boga“.

„A onda dođite da saznate šta još Fauči i NIH rade? Oni rade okrutne eksperimente na štencima. Ono što su radili sa tim štencima je potpuno odvratno, to je prezira vrijedno. To treba da prestane.“

 

Članovi Kongresa obje stranke zauzeli su sličan stav prošle nedjelje, zahtijevajući da Fauči objasni zašto je naručio takva testiranja i pruži više detalja o istraživanju koje je finansirao NIAID, a koje koristi pse. Zakonodavci su primijetili stavku u fakturi koja je poslata agenciji za „kordektomiju“, proceduru u kojoj se glasne žice pasa presjecaju kako bi se spriječilo da laju ili cvile od bolova tokom eksperimenata.

„Ova zloupotreba sredstava poreskih obveznika je za osudu“, rekli su predstavnici u pismu Faučiju.

Ispitivanja na biglovima je prvi put izašlo na vidjelo u avgustu, kada je grupa za nadzor pribavila vladina dokumenta o programu. Grupa je navela takve detalje kao što da su istraživači drogirali štence i zaključavali njihove glave u mrežaste kaveze kako bi gladne pješčane mušice mogle da ih zaraze parazitima koji izazivaju bolesti proždirući njihova lica.

„Ne mogu da vjerujem da bi američki porezni dolari otišli na tretiranje na tim psima na način na koji se prema tim psima ponašaju, i znate, zaista mislim da Fauči treba da odgovara“, rekao je DeSantis. „Ovi ljudi, ove birokrate, oni ne smiju samo da divljaju i rade šta god žele sa našim poreznim dolarima.

Fauči, koji se rangira kao najplaćeniji zaposlenik u saveznoj vladi, nadgleda NIAID budžet koji je porastao na 6 milijardi dolara godišnje. On je više puta negirao u svjedočenju pred Kongresom da istraživanje u Vuhanu koje podržava SAD uključuje pojačanje funkcije. Prošle nedjelje, NIH je priznao suprotno, iako se trudio da održi razliku na tehničkom nivou.

Senator Rend Pol (R-Kentaki) pozvao je da Fauči bude krivično istražen zbog laganja Kongresu. Ali čak i nakon priznanja NIH, Fauci je ostao nepokoleban, rekavši u intervjuu za ABC News u nedjelju da nije prevario zakonodavce i da je „molekularno nemoguće“ da izbijanje Covida-19 potiče iz tog konkretnog istraživanja koje je sponzorisao NIAID u Vuhanu.

U međuvremenu, Pol je rekao Axiosu na HBO da Faučija treba otpustiti „samo zbog nedostatka presude, ako ništa drugo“.

„Vjerovatno nikada neće priznati da je lagao. On će nastaviti da lažira i pokušava da zaobiđe istinu i manipuliše istinom“, dodao je senator.

DeSantis je u ponedjeljak sugerisao da otpuštanja ne bi trebalo da se završe sa Faučijem. „Od finansiranja istraživanja o pojačanju funkcije do tretiranja ovih štenaca sa zaista nezamislivom okrutnošću, mislim da sve njih treba otpustiti“, rekao je on. „Moramo da se zalažemo za američke poreske obveznike i da radimo stvari etički, a ne da radimo stvari kao što je istraživanje pojačanja funkcije – i svakako da ne zloupotrebljavamo štence.“

Anthony FaucieksperimentPsiRon DeSantis
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Siniša
2 godine prije

Nekih 200 država, plus možda 30 entiteta…koliko može biti potplaćenih “stručnjka” i “domoljuba”, koliko je tih zaverenika mafijaške duboke države!?
Ima li ih milion koji manipulišu milijardama!?

Roki
2 godine prije

A taman hollywoodski film napravise o nadnaravnom bicu koji se bori sa pandemijom, iznalazi rjesenja, izmislja spasonosne serume kroz iglu, kreira izjave tipa sljedeci buster je rjesenje svega…al kad je naumio na djecu misleci da ga roditelji slijepo slusaju, onda pocne isplivavati redoh sve njegove monstruozne gadosti. Iako imaju moc kontrole vecine medija, ipak istina nadje puta. Karma je cudo.

Karma
2 godine prije

Fauci je opasan za covjecanstvo. Zlo

Smokva
2 godine prije

Koliko je ljudi ubio eksperimentalnom genskom terapijom protiv nevidljivoga?
I dalje to radi svaki dan na milijunima ljudi, i što su mu napravili, ništa, dal su ga objesili nisu, nit neće, jer smo na nižoj razini od kunića i pacova… 😐

2 godine prije

ako ova okrutnost prema zivotinjama ne trgne roditelje male djece, nece nista.

Scorpiorex
2 godine prije

Nećete imati nista i bicete sretni

2 godine prije

ovo mi lici na al caponea. nisu mu mogli dokazati ubojstva pa ga zatvorili radi utaje poreza. bolje nego nista, samo, pravda je izvrsena ali nije izrecena.

Metabaron
2 godine prije

Financirao je ovaj smrad I pokuse na nezbrinutoj njujorskoj djeci te su mnoga umrla .
To ce , valjda , objaviti novinari kad Fauccievi sefovi odluce da ga zrtvuju nakon obavljena posla , ne bi li se stvorio dojam da Pravda, eto , ipak , kao, pobjedjuje ….

ZriBra
2 godine prije

Jedino nas još može spasiti kršenje psećih prava ,a za ljudska ko više mari.
Pa vidimo samo kako se sahranjuju kovidi umrli(kapse sa metalnim okovima,) dok se kućnim ljubimcima širom civiliziranog zlobodnog svita na brojnim grobljima omogućava dostojanstveni ukop bez epizdemiloških mjera.

Grozomorni
2 godine prije

Toga dilkana Fauchija ne otpustiti nego na njeno provesti isti tretman kakav je po njegovim naređenjima provođen nad psima.

Praetorian
2 godine prije

Video je izbrisan

Max
2 godine prije

Fauči se igra Sotone a ne Boga a De Santis je u pravu

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI