DeSantis kritizirao Bidena zbog posjeta Ukrajini

DeSantis i Biden
42 komentara

Administracija američkog predsjednika nema strateški cilj u Ukrajini, kaže guverner Floride

Joe Biden vodi politiku ‘bjanko čeka’ prema Ukrajini, dok zatvara oči pred najhitnijim pitanjima u Americi, rekao je guverner Floride Ron DeSantis, komentirajući iznenadni posjet američkog predsjednika Kijevu u ponedjeljak. “Imamo mnogo problema koji se gomilaju ovdje u našoj vlastitoj zemlji koje on Biden zanemaruje”, rekao je DeSantis za Fox News za Fox & Friends nekoliko sati nakon što je američki čelnik stigao u glavni grad Ukrajine.

“Vrlo je zabrinut zbog tih granica koji su udaljeni pola svijeta dalje. No nije učinio ništa kako bi osigurao našu vlastitu granicu s Meksikom, ovdje kod kuće,” rekao je DeSantis, za kojeg neki vjeruju da se sprema kandidirati za predsjednika 2024. Također je prozvao Bidena za “nacionalno poniženje” zbog toga što je ”Kina poslala svoj balon koji je preletio polovicu teritorija SAD-a”.

U vezi s temom američke vojne potpore Ukrajini usred sukoba s Rusijom, guverner je inzistirao na tome da je Bidenova administracija “učinkovito dala Kijevu bjanko ček bez identificiranog jasnog strateškog cilja”.

“Ne mislim da je u našem interesu ulaziti u ovaj posrednički rat, oko stvari poput ukrajinskih granica ili oko Krima”, rekao je DeSantis.

Iako je Rusija “neprijateljski raspoložena” prema SAD-u, ona ne predstavlja istu razinu prijetnje za SAD kao Kina, prema guverneru.

“Strah od ulaska Rusije u zemlje NATO-a i svega toga, i naleta, znate, to se nije ni približilo tome”, rekao je, referirajući se na tvrdnje Zapada da Rusija planira izvršiti invaziju na zemlje NATO-a. DeSantis je ustvrdio da sukob u Ukrajini uopće ne bi izbio da nije bilo “slabosti koju je predsjednik pokazao tijekom svoje prve godine na dužnosti”. Mnogi očekuju da će DeSantis biti glavni suparnik Donalda Trumpa za republikansku predsjedničku nominaciju sljedeće godine. Tijekom svog putovanja u Kijev, koje je trajalo samo pet sati, Biden je još jednom uvjerio svog ukrajinskog kolegu Volodimira Zelenskog u potporu Washingtona i obećao još 500 milijuna dolara pomoći ukrajinskoj vladi.

Ruski predsjednik Vladimir Putin, koji se u utorak obratio Saveznoj skupštini, upozorio je Zapad neka Kijevu ne isporučuje oružje većeg dometa. Ako se to dogodi, ruske snage će se morati pomaknuti dublje u ukrajinski teritorij, “kako bi odgurnule prijetnju od naših granica”, objasnio je.

BidenRon DeSantisrusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
42 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Amar
1 godina prije

Ko god misli da ce SAD odustati od Ukrajine duboko se vara, oni sve rade planski kao sto su i ruse uvalili u blato i sada se valjaju a ameri trljaju ruke i to sa skinutim rukavicama.

borjana
1 godina prije

Na tvoje pitanje od jučer, zašto brišu trola @alexosijek, da ti moj odgovor ne bi opet prošao “ispod radara”, ponoviti ću ti ga još jednom:

Da su trola poput tebe od prvog dana brisali sigurno se ne bi ovdje do danas zadržao.
Brišu te jer si TROL!!!!!!!
I tebe i sve tvoje linkove u likove. Učini nam uslugu i idi već jednom trole sa ovoga portala ka šta si i najavio.
Ali ti ćeš ovdje ostati da ti ne znam šta naprave, ti moraš ovdje ostati. Ti nemaš kud! Ovo je tvoje radno mjesto!

Predlažeš se da ovdje pišeš članke 😂😂😂😂😂😂😂😂
Šta misliš da se predložiš za glavnog urednika??? 😂😂😂😂

Amar
1 godina prije

DeSantis bi isto a mozda i vise uradio na pomoci Ukrajini samo da je u poziciji a svi znamo da se oni nista i ne pitaju .

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Ja .Sve si rekao ! Yale & Harvard graduate , ratni veteran , pripadnik dvije ELITNE udruge ” Veterans of Foreign Wars ” i ” American Legion ” , uspješni sportaš i nemjerljivo MLADJI od drugih kandidata + potpuno NORMALAN Roman – Catholic Praktikant ! Drugim riječima —–>>>> NETKO KOGA SE MORA UBIT !!!! Prije no prodje kao POTUS !!! A sve to u očima Liberalna Establishmenta i Reformskih Zidova ! Dakle ..Proći će kao i John F. Kennedy ! ” Ubit će ga Rusi ” !

SOX
1 godina prije

Trump,legenda drag mi je ali mislim da si u pravu za Ron-a!!!
Trebao je biti cvrsci,(mozda nije mogao(ucjene,prijetnje)),tko zna sada mislim prosla baba s kolacima !!!!!!!

C.F.
1 godina prije

Nek je on dao svoj doprinos demokraciji u Iraku 2007.

Jomla
1 godina prije

A da mu Tulsi bude potpredsjednica? Kad već ne može predsjednica, jbg… 😛 😛

Marko
1 godina prije

ovi Ameri su strasni.. sta on koji k sad ima tamo ici… on i želi sukob rusije i nato-a, to bi mu bila idealna situacija… odjebat sve americko, što god oni nudili, rekli, trazili… samo ih odjebat treba!! ZLO

Max
1 godina prije

Ron de Santis je vitez dobra koji se bori protiv zla.

borjana
1 godina prije

Mislim da je stalo i da je izgubljeni trol tucker ispucao sve šta ima. Evo, ja vas molim, sve vas prave komentatore ovoga portala, pokušajte se prisjetiti da li je ikada itko krenuo u pomoć i stao u obranu kada je, recimo, bio napadnut kolega @Vojni analitičar? Da li je ikada itko njemu krenuo u pomoć??? Da li je ikada itko krenuo u pomoć kad je bi napadnut, čak i kloniran komentator @Tihobl?? Da li je ikada krenuo netko u pomoć kada je bila napadnuta Lucija??? Da li je ikada itko krenuo u pomoć, pa evo i kada je moja malenkost bila napanuta???? Da li je ikada itko mi pritekao u pomoć i nakon Tuckerovih: “n a b i j e m t e,kukavico..hvala,kolegice. „ “n a b i j e m te..hvala. „ “ja je nemam.p i z d o jedna” „imam namjeru nabijati na k u j a… Čitaj više »

Markony
1 godina prije

Budući predsjednik, ako ne pokradu i krenu pucati cijevi koje poplavne izborne stožere, tatvoreni 99,99% glasuju za Bidena, a ovi preko pošte 100% za Bidena… S njim bi rat brzo završi ja, ali zbog toga teško će dopustiti njegovu pobjedu

Perun
1 godina prije

Bajden je završio svoje putovanje u sredu, a kamera ga je snimila kako pada na stepenicama tokom ulaska u avion, dok se iz Varšave vraćao u Sjedinjene Američke Države nakon posjete koja je uključivala zlostavljanja Ukrajinaca u Ukrajini i Poljaka Poljskojod strane ovog idiota i njegove svite…P.S.. Zločinac Bidon se vraća na mjesto zločina ….padaj silo i nepravdo ..vrag te ,,predsjednice”odnio u ameriku iz koje si izmigoljio …

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI