Lula obećava da će zanemariti nalog ICC-a za uhićenje Putina

Luiz Inacio Lula da Silva
24 komentara

Brazilski čelnik kaže da ruski predsjednik neće biti pritvoren pod njegovim nadzorom

Brazil će ignorirati nalog Međunarodnog kaznenog suda za uhićenje Vladimira Putina, rekao je predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva. Dodao je da ruski predsjednik može posjetiti njegovu zemlju bez straha od pritvaranja.

“Vjerujem da Putin može lako [otići] u Brazil”, rekao je Lula za indijski portal Firstpost na marginama samita G20 u New Delhiju. “Ono što vam mogu reći je da ako sam ja predsjednik Brazila, a on dođe u Brazil, nema šanse da bude uhićen.”

U ožujku 2023., sud sa sjedištem u Haagu izdao je naloge za Putinom i Marijom Lvovom-Belovom, ruskom povjerenicom za prava djece, zbog navodne “nezakonite deportacije i transfera” djece.

Moskva ne priznaje autoritet ICC-a i odbacuje optužbe, inzistirajući na tome da je evakuirao djecu na sigurno tijekom oružanog sukoba s Ukrajinom. Unatoč tome, Putin je na kraju odlučio ne putovati u Južnu Afriku, stranku ICC-a, na summit BRICS-a u kolovozu, odlučivši umjesto toga sudjelovati u događaju na daljinu.

Govoreći za Firstpost, Lula je ponovio da Brazil ne želi “sudjelovati u ratnim naporima”, ponavljajući odluku svoje vlade protiv isporuke oružja Ukrajini ili nametanja sankcija Rusiji. Tvrdio je da G20 “nije prikladan forum” za raspravu o sukobu i predložio da bi se umjesto toga trebalo raspravljati na Općoj skupštini UN-a kasnije ovog mjeseca.

“To je mjesto za nas da pokušamo razgovarati o miru. To je mjesto za nas da pozovemo Putina i Zelenskog za pregovarački stol jer nitko ne želi rat. Svi su protiv rata. Želimo mir”, rekao je Lula. Pohvalio je zajedničku deklaraciju koju su u subotu usvojili čelnici G20, a kojom su priznata različita stajališta o ukrajinskoj krizi, bez okrivljavanja bilo koje strane.

BrazilICCLula de SilvaPutin
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
7 mjeseci prije

Pa .. Dovoljno je veliki da mu se to može 🤳

Dokurčilomi
7 mjeseci prije

Vrlo je jednostavno i recipročno. Kada SAD prizna ICC neka i drugi priznaju.

Suze Roni
7 mjeseci prije

Lula se vec ispravio. Rekao je da je to sto se tice njega, ali ne moze garantirati
da ga sudska vlast nece uhititi.

hiber
7 mjeseci prije

Ha, ha, ja. Stari komunist. Otkada to predsjednik odlučuje koga uhapsiti. To je stvar suda i predsjednik nema ingerenciju. Da ne bude tko ga je ćero?

Biti-ili-ne-biti
7 mjeseci prije

Ostaje pitanje da li je držao skrivenu figu u džepu dok je izgovarao to obećanje Putinu.
Ipak je Lulica rekao da traži osnivanje svjetske vlade koja će rješavati probleme, uz predavanje svih državnih ovlasti, i uvjetovao je ljudima u Brazilu pomoć cijepljenjem.
Nešto me te njegove akcije previše podsjećaju na Novi Svjetski Poredak.
Da li on glumata ili sjedi na dvije stolice, pitanje je sad.

tuf
7 mjeseci prije

Khm, niste baš prenijeli cjelovitu izjavu nego preveli ‘prigodno skraćenu’ kakvu emitira RT.
A cjeloviti sadržaj glasi: “Luiz Inacio Lula da Silva said that as long as he was president of Brazil, Vladimir Putin will not be arrested without the authorization of the authorities” – na TASS-u možete pronaći i  dodatno objašnjenje da bi u slučaju Putinovog dolaska na G20 sastanak u Brazilu zahtjev ICC-a razmotrio brazilski državni sud. Nema nikakve garancije da ne bi bio izručen, niti da Silva može to samostalno odlučiti.

Mamajev Kurgan
7 mjeseci prije

Padom Sovjetskog bloka tj bipolarnog svijeta ubrzo je unisteno sve sto je medjunarodno tj.ugovori povelje sudovi…..sve zivo sto je stvoreno velikoj mukom nakon II sr.
Bivsa Yu je bila 1 od tih prvih zrtvi nadolazeceg tzv.unipolarnog zlosvijeta na celu SAD. Tako I ovaj sud koji se kiti ko bajagi ko fol medjunarodni. Zadatak drzava BRIKS je taj da sebi I ostatku svijeta izgradi sve sto je medjunarodno barem za svijet van kontrole velikog Satane Koji unisti sve sto je medjunarodno civilizacijsko.

Jomla
7 mjeseci prije

Radelismajlićinafirefoksu 😛 

MladenSt
7 mjeseci prije

A Putko odma naložija tajnici da mu rezervira dvi karte za Brazil ,😀👊

Jomla
7 mjeseci prije

Sudstvo svake članice tog američkog alata (icc) bi trebalo da prouči dokazni materijal za optužnicu i donese SVOJ sud o istoj, te da se dalje ponaša u skladu S TIM, a ne kako gazde nalože! Al’ jbg… 😛 

dona
7 mjeseci prije

Mislim da će Putin njih rokati malo pomalo kad se svi budu najmanje nadali, osveta je jelo koje se servira hladno …..

nastran
7 mjeseci prije

je imaš pravo

Nena
7 mjeseci prije

Mogu da duvaju Putinu..

gargamel.
7 mjeseci prije

Taman posla da Putin leti preko toliko neprijateljskih drzava, ovo je naravno cista sprdacina. Svi ce oni njemu doci na kanabe, mada je vjerovatnije da se obrati preko video linka.

Crni Golf 4 vrata
7 mjeseci prije

.. isto kao što su uhapšeni predsjednici Amerike za zločine počinjene na planeti 🌏… Može, može, nema problema…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI