Macron moli francuze da prihvate poskupljenje energije kao ‘cijenu naših sloboda’

Macron energetska kriza
152 komentara

Nevjerojatne izjave dolaze od strane zapadnih vođa, koji su mahom svi pod kontrolom Klausa Schwaba i bande iz Davosa. Nakon što su uništili Euro štampajući ogromne količine valute, i izazvali povijesnu inflaciju, i nakon što su isprovocirali Rusiju i izazvali rat u Ukrajini, te izvršili ekonomsko samoubojstvo besmislenim sankcijama, sada kažu kako je ekonomski kaos (kojeg su sami napravili) „cijena naše slobode“.

Pariz – Francuski predsjednik Emmanuel Macron upozorio je francuske građane da je energetska i gospodarska kriza s kojom se Europa suočava usred rata između Rusije i Ukrajine daleko od kraja, nazivajući je “cijenom naše slobode i naših vrijednosti”. Obraćajući se Francuzima, Macron je rekao: “Mislim na naše ljude, kojima će trebati snaga duha da se suoče s budućnošću, da se odupru neizvjesnosti, a ponekad i olakšanju i nevoljama, da se ujedine i prihvate plaćanje. Cijena naše slobode i naših vrijednosti, i podsjetiti ih da Francuska, kao nacija i kao republika, nije kupljena.”

Nekoliko sati nakon razgovora s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, Macron je optužio Kremlj za pokretanje “brutalnog napada” na Ukrajinu u “imperijalističkom” i osvetničkom kršenju međunarodnog prava.

Francuski predsjednik, koji je neumorno, ali uzalud, pokušavao zaustaviti rusku invaziju i dugo se hvalio važnošću dijaloga s Putinom, sve je kritičniji prema svom ruskom kolegi kako rat napreduje.

Otkako je Vladimir Putin pokrenuo svoj brutalni napad na Ukrajinu, rat se vratio u europske zemlje za nekoliko sati”, rekao je Emmanuel Macron u govoru povodom obilježavanja 78. godišnjice savezničkog iskrcavanja u južnoj Francuskoj koju su okupirali nacisti u Drugom Svjetskom ratu. Macron je rekao da Putin pokušava nametnuti svoju “imperijalnu volju” Europi, izazivajući “duh osvete” u “očitom kršenju integriteta država”.

Emmanuel Macron razgovarao je s Vladimirom Putinom više od sat vremena, pri čemu su dvojica čelnika pozvala na inspekciju Međunarodne agencije za atomsku energiju ukrajinske nuklearne elektrane Zaporožje “što je prije moguće”. Dvojica predsjednika naglasila su “važnost slanja misije Međunarodne agencije za atomsku energiju u nuklearnu elektranu što je prije moguće kako bi se procijenila situacija na terenu”, priopćio je Kremlj, ističući da je kontakt inicirao Macron.

“Ruska strana je potvrdila svoju spremnost da pruži svu potrebnu pomoć inspektorima agencije”, rekao je Kremlj. Francuski predsjednik je sa svoje strane objavio da je Macron “podržavao slanje misije stručnjaka Međunarodne agencije za atomsku energiju na teren pod uvjetima Ukrajine i Ujedinjenih naroda, što je prije moguće”. Élysée je objasnio da će Macron i Putin ponovno razgovarati “u narednim danima o ovom pitanju, nakon razgovora tehničkih timova i prije slanja misije”.

Putin je naglasio da “sustavno bombardiranje područja nuklearne elektrane Zaporizhia povećava rizik od katastrofe velikih razmjera, što bi moglo dovesti do radioaktivne kontaminacije velikih područja”, navodi se u priopćenju Kremlja.

Putin i Macron također su razgovarali o sporazumu potpisanom prošlog mjeseca u Istanbulu za nastavak ukrajinskog izvoza žitarica obustavljenog zbog rata. Moskva zahtijeva ukidanje ograničenja na izvoz poljoprivrednih proizvoda i gnojiva nametnutih zapadnim sankcijama koje su uvedene od početka napada na Ukrajinu.

Govoreći s Macronom , Putin je primijetio da “još uvijek postoje prepreke ruskom izvozu, koje ne pridonose rješavanju problema povezanih s globalnom sigurnošću hrane”, stoji u priopćenju Kremlja.

francuskamacronPoskupljenja
Pretplatiti se
Obavijesti o
152 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Japanac
1 godina prije

Zapadnom licemerju nema granica.

Jednostavno receno
1 godina prije

Dali će on prihvatiti svoju smijenu i odgovarati za to što je činio kao cijenu slobode?

roberto
1 godina prije

Neću uopće ni komentirat,te nebuloze,koje izbacuje ta klika genocidna.
Nažalost,ništa se neće promijenit,dok se oni ne počnu bojat za sebe,jer oni se ne boje naroda.Samo jedan primjer,što sam nedavno čuo od jedne inspektorice mup-a,kaže ovak:

Policija je tu,da brani bogate od siromašnih(to je živa istina)

A na svakim kolima murje piše…sigurnos i povjerenje..koje izrugivanje zdravom razumu i normalnoj ljudskoj svijesti(koje sva sreća još uvijek ima)

Samo da ne bude ko i 2svj. rat,jer i hitlera su drka..(da se tak izrazim),ubijajući njemačko stanovništvo u poljskoj,prije nego što je ovaj krenuo.

Zato nam sretno svima,jer je moguća ciča zima;)

Mistery
1 godina prije

Nije li se Schwab pohvalio kako su u djackim klupama WEF-a sjedili, pored Angele Merkel i Putin i Macron? Iz cega bi bilo logicno zakljuciti da su zapadne i istocne “vodje” koordinirane iz jednog centra i da je rat u Ukrajini dogovoren upravo kako bi se produbila globalna kriza kao nastavak na curtonu s ciljem siromasenja mase obicnih ljudi u cilju njihovog eliminiranja i porobljavanja. I to sto je Macron “optuzio” Kremlj putem mas medija za pokretanje (isplaniranog) “brutalnog napada” je valjda losa gluma gdje se zapadni i istocni WEF “lideri” medjusobno “optuzuju” dok sirotinja, suvisna u Novom poretku koji su zamislile elite, ispasta. Eno i u Kini koja prednjaci u sprovodjenju globalnog programa WEF-a vele da je skoro ptesusila rijeka Jangce i da ce biti ozbiljnih restrikcija struje. Centralno-bankarske elite su preko svojih “lidera” krenule u odlucan napad na svjetsko (po njima suvisno) stanovnistvo i za ocekivati je da,… Čitaj više »

aha
1 godina prije

“Uskoro i u Vasem gradu”…..Vjerujem da ce kao papiga ponavljati ove riječi Plenki i svi poslušnici. Hoce li to proći u hrvatskoj? Mislim da da. Nije ovo ni prvo ni zadnje poskupljenje koje je ili koje bi izazvalo neki revolt gradana. Bio sam na nekoliko i jad i bijeda. Malo ljudi,svi nekako anemični sa strane. Svi samo odmahuju i govore..ma biti će bolje. Moglo je biti i gore. Žalosno ali istinito.Žalosno da smo vec kao normalno prihvatili da nam je, samo primjer,ulje cca 20 i više kuna. Da je šećer skoro10 kn A do nedavno sve je bilo u pola cijene. I,šta se desava? Veliko ništa.O, energentima da i ne pričam. I,naravno sve to u ime slava Ukrajini. Pa ispada da ta zemlja proizvodi sve i da je ta ta operacija u ukrajni dovela do kolapsa svega. Žalosno što to jos uvijek mnogi vjeruju.

Bane
1 godina prije

Ljomber.

Gost
1 godina prije

Nadam se da će nekom Francuzu puknuti film i riješiti ih ovoga.

Vitez
1 godina prije

Iz usta tipa koji je u vrijeme Covida u Francuskoj rekao da svojima zakonima želi jeb…ti necijepljene u glavu, a sada zbog svoje promašen politike prema ratu tražiti razumijevanje naroda koji su u govnima do grla, hvala bogu da nije oženio tetu iz vrtića,dok je bio u njemu.

petar schroder
1 godina prije

Macrona su na vlast dovela farma i banke On je vec 2011 radio za Pfaizer.On je pravi ucenik KLAUSA SCHWABA Nadam se da nece dugo ostati na vlasti ,jer ce unistiti zemlju .Francuzi nisu pokoran narod.Ne vole oni BAJKE VISE VOLE ULICU; A TO SMO VIDJELI

Bosanac
1 godina prije

Sad će im počet puštat Kubanske filmove da vide Francuzi kako se more živit i s 20-50 dolara mjesečno.

Keki
1 godina prije

Kak se sprdaju s ljudima to je nevjerojatno.

držnedaj
1 godina prije
  1. Svi zapadni polit-kabalci su skupa, izuzev gosp. Orbana i rade za realizaviju svjetske vlade! RESETA-a svega postojećega.. a za ‘vlastito’ stanovništvo nije ih ni briga, jer i ne sluże narodu nego svjtskoj uroti kojoj je sjedište tz. wef u Davosu
NeBudiOvca
1 godina prije

“Cijenu naših sloboda…”
🤣🤣🤣🤣
Dvije godine oduzimanja prava na rad, kretanje, slobodno disanje, prisila na uzimanje eksperimentalne genske terapije, pendrečenje, gaženje konjima, sprejanje suzavcem onih koji su protiv toga mirno prosvjedovali…
S jedne strane ovaj Rotschildov pajac ima i pravo. Ovce koje mu još uvijek nisu presudile i kaznu izvršile negdje na ulicama Pariza, nisu ni zaslužile bolje od toga da se ovako pisa po njima.

Tupko Glupko
1 godina prije

Posljednji trzaji globalističke kabale kojima se Brisel i njezini apartčici po EU državama klanjaju.

Idemo se kladiti da će svi vlastodršci u zapadnim državama zabraniti demonstracije protiv njih zbog ugroze nevidljivog neprijatelja na jesen i zimu i prisiljavati na nove doze eksperimentalne genetske terapije protiv istog tog neprijatelja.

Vrlo gadan neprijatelj zbog kojeg je u svijetu službeno u zadnje dvije i pol godine umrlo 0,08% svjetskog pučanstva čije je prosječna dob 75 godina, a svi znamo kako broje umrle od Covid-19 i kakve terapije koriste u bolnicama za iste.

tata mata
1 godina prije

vidi mudraca ,,,najprije ce jeb.t necjepljene ,i ogranicavati im slobode ,a sad bi da hebe necjepljene ( i cjepljene )da prihvate ludacke cijene koje je on i klika uzrokovao radi neke slobode koju je on formulirao na njegov nacin kako njemu odgovara

tata mata
1 godina prije

treba mu nazvati mamu odnosno suprugu da mu dobro isprasi tur ,opet ga vata ludio u klimaksu

Trsje
1 godina prije

Sloboda se ne plaća, za nju se živi i umire.

Benty20
1 godina prije

A da on, kao cijenu slobode prihvati da mu Francuzi malo mamicu…

tuf
1 godina prije

Nego Macron, kako ide obrana europskih vrijednosti u Maliju? Mali kao stara europska članica je oduševljena prisutnošću tvoje vojske koja je tamo ilegalno i nije se još uvijek povukla unatoč lažima plasiranima u javnosti. Lijepo te, Macron, čuti kako pričaš o slobodama. A onda ideš moliti plin kod sponzora terorizma poput Katara i Saudijske Arabije koja je kriva za 380.000 mrtvih Jemenaca. Znam, složene su to stvari, pa ne shvaćam kako je 5.000 ukrajinskih civila daleko vrednije od 380.000 Jemenaca. Malo rasizma, malo ksenofobije, pa to su tradicionalne europske vrijednosti! U povijesti ste na mapama umanjivali veličinu Afrike kako bi Europa izgledala većom i moćnijom, uništavali ste svaki pokušaj formiranja Afričke unije, unosili razdor i istovremeno crpili resurse. Sigurno ti se, Macron, ne sviđa gledati kako Rusija okuplja novi savez, pokazujući dignitet prema Africi koju, kao ni svi Slaveni, nikada nije robovlasnički iskorištavala? Jer Rusi ne znaju što su to… Čitaj više »

none
1 godina prije

tipu dopizdilo natezati staru babu (inaće pedofilku), pa se zabavlja kako zna… 😉

Darko
1 godina prije

Kada će raja popizditi i otkinuti glave tim Davoso i masonskim kretenčinama, jebala ih sve skupa cijela trula Ukrajina..

m.ivanisevic
1 godina prije

Francuzi su znali tko je i što ovaj fićfirić, ali su isto glasali za njega. To može samo značiti da podržavaju njegovu politiku. Očito mu vjeruju i žele da se ovakva politika nastavi. E pa kad žele neka propanu.

NOME
1 godina prije

Globalisti upravljaju kaosom. Mislim da je trećina posla odrađena, i sad se utvrđuju linije. Ne zaboravimo da je glavni cilj digitalizacija = potpuna kontrola, i zelena tranzicija = tranzicija sa 8 milijardi ljudi na 500 miliona…. tako da igre tek počinju….

Rimtutituki
1 godina prije

Dok neko is njih( eu politicara) ne bude javno objesen,od razjarene rulje,nece stati

mrdo
1 godina prije

Ne poskupljuje sa energija već sve.

Bajka o kovidu je bila lakmus test. Obična, dakle, gripa sa novim imenom. Ako su lobotomirani, vjernički zombiji povjerovali u tu bajku, povjerovati će u svaku, pa i da je uništavanje evropske ekonomije i osiromašivanje proleterijata dobro za Evropu. Staza ka robovlasništvu je utabana. Ovce bleju kovid, kovid, makaze zvekeču, zvec zvec.

Rimtutituki
1 godina prije

Nece niko doci da nas oslobodi.moramo svi izaci iz konfor zone ljudi. Nema slobode na guzove,treba je uzet na silu. Treba se organizovat,logistiku itd i poceti.

nekoime
1 godina prije

Ja sam svoje vrijednosti platio iz svojeg džepa, a ti se sam bori za svoje.

Potpuffer
1 godina prije

Ovaj Macron je totalishen Moronishe 😂

Realno
1 godina prije

Ova prokelta pederčina može samo da prihvati da popuši kurac. To stoji i u textu.

Leo Nafta
1 godina prije

Ta izjava pretpostavlja premisu da Francuzi sada “imaju slobodu”. A imaju li je?

Ja to onako
1 godina prije

Kojih sloboda,kakvih sloboda,sloboda cega?

Ico
1 godina prije

Putin uzaludno troši svoje dragocjeno vrijeme u razgovoru s dokazanim pikzibnerom kakav je Macaron

danjan
1 godina prije

ovo smeče sve treba ubit jer i oni to nama žele i nama i našoj dici tako da ih netreba ni žalit nit to zaboravit…stoka smrdljiva napuhana…

BTK
1 godina prije

Drugi će filozofirati i to je dobro. Ja ću najjednostavnije jer se mora i to nekad. Tri rijeci bez uskličnika:
Sloboda nema cijenu.

Tupko Glupko
1 godina prije

Preneseno sa Indexovog portala, današnja vijest naslova “Naglo se pojavio novi problem s plinom u Europi”:
“Američki izvoznik ukapljenog plina (LNG) Freeport LNG izvijestio je da će potpuno obnoviti proizvodnju u oštećenom pogonu za ukapljivanje plina tek u ožujku iduće godine, signalizirajući nove probleme uvoznicima u Europi.”

Svi znamo što se tamo desilo i zašto se desilo prije nekoliko mjeseci, portal je pisao o tome, a znali smo da će se i ovo desiti.

Makro hebe svoju prostitutku EU u guzicu i ne vadi ga niti za tren.
Odjekuju briselski hodnici, a običan narod nikako da ju spasi.

Otpornik
1 godina prije

Bud.aletine. Oprostite na izrazu, ali ne mogu naći prikladniji niti blaži. Veće buda.letine su samo oni koji puše ove priče.

Max
1 godina prije

Pa on je totalni psihopat.

Dokurčilomi
1 godina prije

Hoće li bogati kapitalisti ove godine svoju zaradu bar zadržati na nuli kada mi već moramo plaćati nešto što nismo napravili?

Selena
1 godina prije

Trebao je da doda – I ako ne budete imali za hleb, jedite kolače. Verovatno nije voleo istoriju, ali zato voli da se fotografiše u društvu crnaca obučenih u grudnjake i haltete.

Darko
1 godina prije

Francuzi i vi pokrepajte od gladi uz Macrona, drugo i niste zaslužili..

tihobl
1 godina prije

Makron: ne smijemo popustati pred Rusijom.
Solc: moramo natjerati ruse da se povuku u svoje granice.

Sad slijede ideolosku liniju i pripremaju se za slanje 2 miliona vojnika u odbranu demokratije (tako oni nazivaju kijevski nacisticki rezim). Samo gledajte kako ce krenuti prica da se moraju poslati vojsnici na istocni front.

R M
1 godina prije

Tacno je da ovo sto izgovara ovaj oblik zivota je tako bedno i pateticno, da nema komentara. Problem je sto jos uvek ne postoji kriticna masa koja je spremna da ide do kraja, bez kompromisa. A inace zna se, kaku ubacimo u klozetsku solju i pustimo je niz vodu…

borislav
1 godina prije

Makaronćiču čim shvate Francuzi da si im ti i tvoja vlada jedini neprijatelj,Francuzi će biti slobodni a tvoja jaja visiti na Ajfelovom tornju

Zvone
1 godina prije

Nisu francuzi budale zato je moguče da če Makron završiti kao mnogo francuskih lidera.

borislav
1 godina prije

Je.be Francuze Makaron,pa vi jedite tjesteninu 🙂

Tupko Glupko
1 godina prije

Vijest sa Euronewsa, prenio Index:

“Francuska je prva europska zemlja koja je zabranila reklame za fosilna goriva zbog novog klimatskog zakona.
Prije dva dana objavljeno je da zakonodavstvo zabranjuje reklamiranje svih energetskih proizvoda povezanih s fosilnim gorivima kao što su naftni proizvodi, energija dobivena izgaranjem ugljena i ugljik koji sadrži vodik.
Oglašavanje prirodnog plina za sada je još dopušteno, no nova pravila trebala bi biti uvedena u lipnju sljedeće godine.

Tvrtke koje se protive novom zakonu mogle bi dobiti novčane kazne između 20.000 i 100.000 eura, a ponovljeni prekršitelji plaćaju dvostruki iznos.
Novi zakon je izglasan nakon što su aktivisti, uključujući Greenpeace, pozvali EU da zabrani reklame za fosilna goriva, uspoređujući ga sa zakonima koji ograničavaju duhansku industriju.”

Ovi hebu narod i ne vade ga.

Inzersdorf
1 godina prije

Nase slobode su bile ugrozene i kada je bio napadnut Irak, kada su Francuzi i Englezi sa Amerima unistili Libiju i Siriju, i natjerali milione izbjeglica u pravcu Evrope,o stotinama tisuca.mrtvih da i ne govorim….tada se nitko nije uzbudjivao, matere vam se n…..m

rade iz niša
1 godina prije

gerontofilski sroljo se opet rita

Rudar
1 godina prije

Ah, ne izlazim iz rudnika od jutra do skoro pa mraka i onda vidim ovakav naslov !
Virus korumpiranog komedijaša sve jače zahvaća EU političare.
Ja, iz rudnika, Macronu mogu samo jedno poručiti, slava ukrajini !

Alex
1 godina prije

Više cijena gluposti i podilaženje Amerima,nego bilo što drugo. Stalno se zaboravlja na Sj.tok 2,koji nije imao nikakve veze s bilo kojim ratom,izuzev onim ekonomskim,koji je Trump vodio protiv cijelog svijeta. A taj tok plina teebao je proraditi godinu dana prije ruske agresije na Ukrajinu. Pa bi podzemna skladišta sada bila puna plinom neusporedivo jeftinijim nego je bio pred sam početak rata u Ukrajini.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI