Macron ostaje pri primjedbama o NATO trupama u Ukrajini

Emmanuel Macron
20 komentara

Francuski predsjednik Emmanuel Macron u četvrtak je ostao pri svojim kontroverznim izjavama u ponedjeljak o izgledima za raspoređivanje trupa u Ukrajini, koje su izazvale uzbunu među nekim članicama NATO-a. Insistirao je da su njegove riječi dobro promišljene.

Obraćajući se novinarima na marginama posjete Olimpijskom selu 2024. u blizini Pariza, Macron je odbio da se povuče sa svojim izjavama uprkos naletu kritika nekih kolega članica bloka predvođenog SAD.

“Ovo su dovoljno ozbiljna pitanja; svaka reč koju kažem o ovom pitanju je odmerena, promišljena i odmerena”, rekao je Makron.

Francuski predsjednik izazvao je politički bijes u ponedjeljak dok je razgovarao s novinarima nakon što je bio domaćin sastanka evropskih lidera u Parizu. Makron je insistirao na tome da Zapad ne treba da se zaustavi ni pred čim kako bi sprečio Rusiju da preuzme prednost u sukobu, rekavši da se ne može isključiti raspoređivanje trupa NATO-a i drugih zapadnih zemalja u Ukrajinu.

„Danas nema konsenzusa da se na zvaničan način pošalju trupe na teren“, rekao je on. “Što se tiče dinamike, ne možemo ništa isključiti. Učinit ćemo sve što je potrebno da spriječimo Rusiju da pobijedi u ovom ratu.”

Izjava je izazvala val poricanja od strane članica NATO-a, s više glavnih članica bloka, uključujući SAD, Veliku Britaniju i Njemačku, koje su insistirale da nemaju takve planove. Čini se da su neke manje članice bloka, odnosno Estonija i Litvanija, podržale Makrona, sugerirajući da ne treba isključiti slanje trupa u Ukrajinu.

„Ne treba da se plašimo sopstvene moći. Rusija kaže da je ovaj ili onaj korak eskalacija, ali odbrana nije eskalacija”, rekla je premijerka Estonije Kaja Kallas za Sky u srijedu. „Kažem da bismo trebali imati sve opcije na stolu. Šta još možemo učiniti kako bismo zaista pomogli Ukrajini da pobijedi?”

Moskva je oštro osudila Macronove primjedbe, upozoravajući blok predvođen SAD da ne poduzme dalje neprijateljske poteze. Ukoliko NATO trupe zaista budu raspoređene u Ukrajinu, direktna konfrontacija između alijanse i Rusije postaće ne samo “moguća”, već i “neizbežna”, upozorio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

francuskamacronrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
MrKamenjarac
1 mjesec prije

….TREBALO BI DA DOBIJE I ON PO PITSCHI KAO NAPOLEON…..

Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

S*ronja ! Pa oni niti s Niger nijesu mogli a hoće sa Russia 🤣 ?! Pa kome on – takav – jado , može bit komandir 😁 ?! Tko će za njega ratovati ?! Za njega i ona njegova federčića – imenovana – ne izabirana ” premier ” ?! Ta prije neki dan su ga zemljoradnici , umalo linchovali na sajmu poljoprivrede kada je doslovce morao bježati 😱 !!! Taj i to ! Niti prić – čak pojmovno jednu Napoleon ! To ! Je za cirkus – jedino ! Nitko Macaroni za tebe i takove ratovati neće ali hoće PROTIVU tebe – i tvojih 😉

Captain
1 mjesec prije

Mislim da je to probni balon,pustiš informaciju i čekaš reakcije. Ovaj put su bitne reakcije naroda EU i čelnika država iste.
Najvjerojatniji pokrovitelj informacije (SAD) pili naopako. Sada se naravno ideja treba uporno “gurati” u pokušaju da dođe na svoje mjesto.
Situacija uglavnom nije bezazlena kako se čini. Vidjet ćemo.

žile29
1 mjesec prije

Ti patuljak prvo kod kuče sredi ove migrante iz afrike,jer za dvadeset godina vise nece da bude bjelog francuza,a ti bi ratovaobsa Rusijom hhahahahah koji magarac

nastran
1 mjesec prije

žrtva pedofilije sa psihičkim posljedicama!?

jaaaaaa
1 mjesec prije

Ne moze da hebe onu babu pa mu Putin kriv

Nekoime
1 mjesec prije

Napoleon, woke edition.

kiza
1 mjesec prije

Evropski lideri, kako to gordo zvuči.Prije “čobani” jer vodaju svoje narode kao ovce, a ovi drugi bi se mogli, po reakcijama na odluke lidera, i nazvati ovce(bez uvrede za prave ovce zbog poređenja).

onaj najglu...Dalton
1 mjesec prije

Iz rubrike ” i mali Perica se propinje na prste…”

zoran
1 mjesec prije

Taj se još nije smrzavao na minusu u Rusiji . Trenutno se sakriva iza NATO-a , jer između Francuske i Rusije su Češka , Slovačka pa i Njemačka (nadam se ne još dugo).

Makedonec
1 mjesec prije

Makron je odavno ZREO za ekipu ( ne pojedinca) psihijatara.

tuf
1 mjesec prije

Baš ga je jako zaboljelo izbacivanje iz Afrike. Ono, jako.
A evo mu danas ministar vanjskih poslova izjavio da Francuska neće slati svoje trupe u Ukrajinu.

Telac Sitnog Zuba
1 mjesec prije

Daj Makaron ne laji nego kao tvoj uzor Napoleon sjedni na konja ili u tenk i povedi svoje trupe na Rusiju ako imaš muda …..

Max
1 mjesec prije

On je lud.

Perun
1 mjesec prije

ДВАДЕСЕТ хиљада страних плаћеника из више од 50 земаља бори се на страни уcрајинских оружаних снага као део међународне легије, објавио је The Washington Post.Амерички лист, не открива: колико је међу онима који се боре на страни Уcрајине реалних страних плаћеника
, а колико се војника и официра армија земаља НАТО издаје за „стране плаћенике“….P.S…realno gledajuci firma u stecaju zvana ,,nato-otpad” ilegalno posluje u usrajini i na usrajinskim ratnim poligonima ….

Perun
1 mjesec prije

Homme fou …Francuski predsjednik drmoguz Emmanuel Macron u četvrtak je ostao pri svojim perverznim izjavama u ponedjeljak o izgledima za raspoređivanje natovih trupaca u Usrajini, izjave su izazvale uzbunu među nekim članicama nato toaleta . Insistirao je ,ali da li su njegove riječi dobro promišljene, ne bi rekao …lik je spreman za psihijatrijsko vjestacenje i hospitalizaciju ….i to pod urgentno, kaj bi rekli v Parizu bedak , homme fou ….

Ico
1 mjesec prije

Babojebac Macaron ima mozak koji ima pogon preko pužnog vijka. Bolje da je Plenky za utrošenu lovu kupio helikoptere od Amera ili od Putina, nego te stare kante od Francuza.

Perun
1 mjesec prije

Taj papak Macron nije ukapirao da je jakob rotshiild crko namrtvo kak bi se reklo , taj mali francuski drmoguz nema vise sponzora za napoleoniziranje francuza i francuske nacije ….zar su u franuskoj Akademiji znanosti i umetnosti ,lepih manira itd .itd odlepili od pameti ovog imbecila macrona …sta se desava u toj kolosalnoj ,,kolonijalnoj ” francuskoj ,,joj” nazovi drzavi…..P.S…u Hoollywood-u jepocelo snimanje eroticnog filma ,,Emanuel” parodije na istoimeni erotski film ,,Emanuele”…galavni akteri su zelenko usrajinac i emanuel micron ….scenario predvidja sex na klaviru i sviranje sexualne melodije na okarini …

Voltaire
1 mjesec prije

Ovaj manijak, glumi Napoleona . Ahahahahahaha.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI