Macron predlaže kako bi ukrajinski sukob trebao završiti

Emmanuel Macron
36 komentara

Sukob između Rusije i Ukrajine “završit će se samo za pregovaračkim stolom”, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron.

Macron je pozvao na “pregovorni mir” između susjeda tijekom intervjua u četvrtak za BFM TV u svom zrakoplovu na povratku sa zasjedanja Opće skupštine UN-a u New Yorku.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je ranije ovog mjeseca da Moskva “nije odbacila” ideju razgovora s Kijevom, ali je upozorio da što ih ukrajinska strana duže odgađa, to će teže biti pronaći zajednički jezik.

Govoreći o ulozi Zapada u sukobu u Ukrajini, Macron je inzistirao da je “naša dužnost držati se svoje linije”. A ta je linija, prema njegovim riječima, “pomoć Kijevu da zaštiti svoj teritorij i nikada ne napadne Rusiju”.

“Mi nismo u ratu s Rusijom”, uvjeravao je francuski predsjednik.

Ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je u srijedu djelomičnu mobilizaciju u Rusiji, navodeći činjenicu da se zemlja bori protiv “cijelog zapadnog vojnog stroja” u Ukrajini. SAD i njegovi europski saveznici otvoreno teže vojnom porazu Rusije, nastojeći gurnuti zemlju u beznačajnost i opljačkati njezino prirodno bogatstvo, rekao je ruski predsjednik. No, prema Putinovim riječima, Moskva je spremna “iskoristiti sva sredstva koja imamo” kako bi zaštitila svoj narod i teritorij.

Macron je, odgovarajući na Putinove izjave, rekao da je najavom djelomične mobilizacije svojih vojnih rezervi Rusija odlučila “napraviti korak prema eskalaciji”, a ujedno pokušava “ucijeniti” Zapad nuklearnim oružjem.

Poziv rezervista u Rusiji uslijedio je nakon ovotjedne najave Narodne Republike Donjeck i Lugansk, te većinski ruskih regija Zaporožje i Herson, da će održati referendume o pripajanju Rusiji između 23. i 27. rujna.

emmanuel macronmacronmirovni pregovoripregovorirusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
36 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Siniša
1 godina prije

Kažu iz Kremlja da je Putin odbio pozi Makrona.
Samo tetki da odnese lijek.

tuf
1 godina prije

Primjetite da u zadnjih tjedan dana razni predsjednici zapadnih država, kao i čelnik NATO-a, ponavljaju “Mi nismo u ratu s Rusijom”. To je očigledno sinkronizirana krilatica koja je puštena kroz radni nalog – a u pozadini se radi upravo suprotno. Čak ako si dopustim malu paranojicu onda me brine ta uzastopna mantra jer bi se motiv iza iste mogao prevesti kao “Vidite, građani, mi smo stalno ponavljali kako nismo u ratu – ali Rusija nas je natjerala” (popraćeno kakvim false flagom ili plasiranjem preuveličanog motiva kao okidačem za direktno uključivanje u sukob)

nedokučiva_dikcija
1 godina prije

Čuveni general Patton je još pred kraj rata rekao; “Radije bih imao njemačku diviziju ispred sebe nego francusku diviziju iza sebe.”

Max
1 godina prije

Daljna eskalacija može dovesti do kraja svijeta. Tako da Macronove riječi imaju smisla.

none
1 godina prije

hebi Mikron svoju babu

Saljivdjija
1 godina prije

Sitnii igrac jedno prica drugo misli trece radi.Ko da on nesta odluciva za dobrobit Francuske.Sve sta radi ucrnice i upropastiti Francusku i Ukrajinu. Zna on da ratuje sa Rusijom, dijeuje poput razmazenog derista.

1 godina prije

Jeste li primjetili koliko je ovaj, u samo nekoliko mjeseci, ostario u licu? Ne oslanjajte se samo na jednu sliku, to bi moglo biti samo prividno, nego pogledajte nekoliko, vrlo skorih, videa. Bit će da ima i razloga za to starenje. 😀

Otpornik
1 godina prije

A španjolac je rekao da je EU u ratu s Rusijom. Dajte se odlučite. Ne znate bi li piškili il kakili.

Kit
1 godina prije

Pa ovaj je i išao kod Putka na razgovor da dogovore rat. A Plenki kod Zelenog isao na sastanak, a sve to da im se ne razotkrije u potpunosti plandemija i oni završe vlastite karijere, ovako…

rade
1 godina prije

Micron,mala pederska francuska pudlica sada cvili drugacije otkada je Putin sponenuo sva oruzja.Prije toga je cvilio da ukrajina mora da pobjedi.E pa razgovora nece biti,ukrajinski nacisti ce biti unisteni,pogazeni a Kokainski ce potpisati kapitulaciju u Londonu.

Izrael
1 godina prije

Francuz zrtva pedofilije, bolesni mozak, perjanica NATO pakta, usuti.

goran
1 godina prije

samo vi kuhajte rat sa rusijom,ja se borit za nacističke birokrate iz brissela sigurno neću.
ko mi da oružje u ruke taj če dobit metak u glavu isti tren

tihobl
1 godina prije

“Mi nismo u ratu s Rusijom” a poslao onolike cezare i francuske vojnike. pravi se englez.

Zanimljivo je da su sad svi culi sta je Putin rekao i sasrali se, a prije su se pravili gluvi. 15 godina su se pravili da ne cuju sta Gazda kaze.

mrdo
1 godina prije

“Mi nismo u ratu s Rusijom”, uvjeravao je francuski predsjednik
—————–

Bljuzgi se počeli sarmati pojavljivati u noćnim morama, pa još više omekanio. Još jedan primjer da kukavni zapadni politikanti razumiju samo jezik sile.

vinko ivankovic
1 godina prije

Sve sto je Putin rekao je istina .Vi stojite iza tih zlobni i osvajackih nakana docepati se njihovih resursa u plinu,nafti,i sve vise trazenom litiju koga Sibir ima u uzobilju i vi to znate !

Samo U Prolazu
1 godina prije

Od prvog dana se zna da ce sukob zavrsiti potpisivanjem nekog mira izmedju US i Rusije. Pitanje za djecu osnovne skole, tko su strane u ratu?

1 godina prije

Macron trabunja: “pomoć Kijevu da zaštiti svoj teritorij i nikada ne napadne Rusiju

Ako misli podržavati vojsku koja nosi vrlo problematične oznake kao ovdje na slici, daleko će dogurati. Screenshot je sa njemačke stranice N-TV televizije.

Tko želi provjeriti autentičnost screenshot-a, može preko googlea:
n-tv Ukrainer: Russen geben uns mehr Waffen als der Westen
i pogledati video na prvom nađenom linku. Ovo je momenat u 59 sekundi videa.

tri p
1 godina prije

Negdje sam pročitao, ne mogu potvrditi vjerodostojnost napisanoga, ali među ostalim se kaže da je Rusija zabranila izvoz nuklearnog materijala u Francusku, a oni najviše nuklearki na svijetu, pa možda zato Macron ublažava retoriku, jer će mu uskoro falit šipki za elektrane.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI