Mađarska ne bi trebalo da bude u EU

Nancy Pelosi
41 komentar

Sugestija bivše predsjednice Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi da Mađarska ne treba da bude dio Evropske unije naišla je na oštar odgovor Budimpešte.

Pelosi, ozloglašena po zaoštravanju tenzija između Pekinga i Tajvana, dala je to komentar tokom intervjua za italijanski dnevnik Corriere della Sera, objavljenog u ponedeljak, u kontekstu pitanja o vladi u Rimu.

„Ima drugih članica EU koje ne funkcionišu tako dobro sa jednom ili drugom“, rekla je Pelosi. “Mislim da Mađarska danas ne bi trebala biti u EU, ali kada uđu, teško ih je izvući.”

Glavni pomoćnik mađarskog premijera Viktora Orbana odbacio je komentare u ponedjeljak. “Srećom, u Mađarskoj je mađarski narod taj koji odlučuje i glasa o svojoj budućnosti i niko drugi nema pravo glasa o tome. Čak ni demokrate”, napisao je Balasz Orban, na X , ranije Twitter.

Pelosi je ranije kritizirala italijansku premijerku Giorgiu Meloni zbog njene imigracione i LGBT politike, koja je bila u suprotnosti s politikom američke vladajuće stranke. Ona je sada pohvalila Meloni što govori engleski i podržava Ukrajinu, tvrdeći da ne bi trebalo da se suoči sa većom kontrolom od drugih lidera u bloku.

Pitanja imigracije i LGBT-a također su bila izvor nesuglasica između Washingtona i Budimpešte. Američki predsjednik Joe Biden otišao je toliko daleko da je poslao gej ambasadora u Mađarsku, čije prisustvo samo po sebi predstavlja “implicitni prijekor” Orbanove “agende kulturnih ratova”, navodi Politico .

Corriere je sustigla italijansko-američkog poslanika u subotu, na kampanji u Virdžiniji, uoči njenog puta u Pariz na dodjelu počasnog doktora na Sorboni za “doprinos demokratiji” . Pelosi je takođe rekla da je “volela” Marija Dragija, Melonijevog prethodnika na mestu premijera i bivšeg šefa Evropske centralne banke, i dobro poznavala bivšeg premijera Mattea Renzija.

Ovaj italijanski intervju nije prvi put da je 83-godišnja demokrata izazvala međunarodni bijes. U avgustu 2022. otputovala je na Tajvan uprskos eksplicitnim kineskim upozorenjima, što je izazvalo nedjelje vojnih tenzija s Pekingom. Ona je odbacila posljedice rekavši novinarima da je “potpuno vrijedno toga”.

Tri mjeseca kasnije, demokrate su izgubile izbore na sredini mandata, a Pelosi je izgubila predsjednički čekić. Ona se takođe povukla kao vođa svoje stranačke konferencije, ostajući u udobnoj privatnoj kancelariji sve dok je prošlog meseca nisu izbacili republikanci.

mađarskaOrbanPelosiSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
41 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nekoime
5 mjeseci prije

Ja mislim da bi Texas trebao izaći iz USA.

dona
5 mjeseci prije

koji k…c ti prekoocenska babuskaro s jednom nogom u grobu imaš išta komentira što se tiće EU tko ima pravo ili nema pravo biti u EU, ti si tuko prekooceana i ne treba te se ticati tuđa kuća, i drugi kontinent

Tupko Glupko
5 mjeseci prije

Ova 83-godišnja baba umišlja da je kraljica Europe 😄
Ništa čudno, kada joj Briselci ližu starački čmar, kao i njezinom 2 godine mlađem kolegi znanom kao Dementni Joe.

konjusina
5 mjeseci prije

Pijana babuskara nema pojma gdje je EU a kamoli Mađarska

Adriana
5 mjeseci prije

Ne bi ni Amerika trebala da bude u EU, ali…

Darko 7
5 mjeseci prije

Volio bih da Pelosi tako priča i za Hrvatsku.

Suze Roni
5 mjeseci prije

Stara vjestica sluci na potrosenu prostitutku koju su potpuno svladali alkohol i narkotici.

Darko
5 mjeseci prije

Marš, pizda ti materina što ti stara olinjala kravo imaš s EU, zar ti nemaš dovoljno smeća pred svojim vratima?

Alex
5 mjeseci prije

Ništa gore kad žena ostari,pa je nitko više ne jbe…frustrirana do jaja.

Max
5 mjeseci prije

Nancy Pelosi može izvući svoj vibrator s određenog mjesta a Mađarsku pustiti na miru.

Grdi
5 mjeseci prije

Pa iaku ju nitko ne voli, tu je u pravu – za dobrobit madarske …… EU je tu problem. Madarska kao i hrvatska bolje bi funcionirale izvan te diktature …. koja da podsjetim je u funciji krupnog kapitala a NE gradana europe …..

Jomla
5 mjeseci prije

Misliš da bi cuke to jele?
😛

Dokurčilomi
5 mjeseci prije

Tako je. U EU trebaju biti samo oni koji se uvlače SAD-u u šupak i osiromašuju svoj narod i državju na korist istog.

goran
5 mjeseci prije

ma šta ti jedeš govna američko smeće od žene.
dao YAHUAH dragi da ima više takvih političara ko orban
da ih ima europa bi cvijetala a amerika bi bila pod čizmopm europe,a ne kao što je sad ispod vaše američke čizme europa.
doći če dan kad če te platit sve sa kamatama.
nemojte se čudit ako se jednog dana probudite i vidite da vam je država sravnjena sa zemljom

Gad
5 mjeseci prije

Trčim na WC čim ovu vidim.

Bruno
5 mjeseci prije

Nemam ništa protiv žena do 50 g u politici. Nekada su i pametnije i razumnije od muškaraca. Ali babe držati u politici kojazna razlikovati samo čašu za biski od boce viskija je ludilo. Iz koje ludnice su pustili ovu babu. Dok baba nije bilo u politici, svjet je živio kakav takav mir. Pelosi, Ursula, NUland, …. Sve za ludaru.

tabula
5 mjeseci prije

Poslali su je nedavno da zakuha na Tajvanu, a sada predlaže EU da diskvalificira Mađarsku. Eto Ameri se ne mješaju u politike drugih zemalja iako se bojim da je mišljenje Amera za EU zakon.

Gregor Samsa
5 mjeseci prije

Ta beskrajno korumpirana i kompromitirana arheološka iskopina je odvavno iza rešetaka trebalai čekati eutanaziju. Umjesto toga još uvijek se nađe medija i “novinara” koji s njom prave intervjue i pitaju ju nešto. Svijet je stvarno poludio.

Gregor Samsa
5 mjeseci prije

I nije ona ostala u svojoj udobnoj privatnoj kancelariji nego u samovoljno i protuzakonito privatiziranoj državnoj kancelariji.

ante
5 mjeseci prije

Koja stara vještica? tko nju hebe! Dobro je Milanović rekao za nju.

Мунгос
5 mjeseci prije

Шта каже ова караконџула Ненси Пелоси: “Mislim da Mađarska danas ne bi trebala biti u EU, ali kada uđu, teško ih je izvući”. Нонсенс. Уствари, стање је обратно: Kada uđu, NIKAKO ne mogu izaći. Ублажено би било „Дала баба грош да уђе у коло, а два да изађе“. Не могу да одолим а да не напишем још једну мудру пословицу: ”U Solunu dinar – somun, do Soluna – sto somuna”. Знате, када би хипотетички Мађарска затражила излазак из Европске Уније, добила би одговор од Централног комитета да МОЖЕ, ако уплати одштету од 30 милијарди евра. Плус да врати све паре из корупционог фонда. Знам, неко ће рећи „А како је Велика Британија успела са својим Егзитом“? Одмах му одговарам „Велика Британија може, зато што је она велика сорошоидна сила, није боранија као чланице ЕУ које су прекобројне од оних првих 12“. Да додам још ово иако није тема: Када би… Čitaj više »

R M
5 mjeseci prije

Obrtanje teza: Kad uđu teško ih izvući. A dal su uopšte hteli da uđu?

vanja
5 mjeseci prije

Не прича вештица то без разлога,они и јесу окупили ту еу и они су ти који примају у чланство,а овдашњи политичари су само њихови запослени.

Steve
5 mjeseci prije

Koliko tamo ima ovih prepariranih i mumificiranih štakora?!

Nitko ne bi trebao biti u toj umjetnoj tvorevini
5 mjeseci prije

fašizma krupnog kalitala

македонец
5 mjeseci prije

stoka od žene 🤮🤮🤮🤮🤮

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI