Mađarska upozorava na “sulude” ideje u NATO-u

Peter Szijjarto
17 komentara

NATO se zavlači u ćošak raspirujući antirusku “ratnu histeriju”, rekao je novinarima u četvrtak mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto. ” Psihoza ” tjera zapadne lidere da usvajaju sve “lude ideje” koje bi mogle dovesti do teških posljedica, upozorio je on uoči predstojećeg neformalnog sastanka ministara vanjskih poslova NATO-a.

Događaj u petak vjerovatno će dovesti samo do dalje eskalacije, upozorio je najviši diplomata te dodao da bi to moglo stvoriti izuzetno opasnu situaciju.

„Evropske kolege su uronile u sve dublju jamu ratne psihoze, i verujem da će prisustvo Amerikanaca i Britanaca samo stimulisati ovo histerično stanje“, rekao je Szijarto u Briselu. Ministar je takođe naveo da očekuje da će sastanak u petak biti “okružen proratnom atmosferom više nego ikada ranije”. Takva atmosfera bi stvorila uslove da “luđe ideje dobiju podršku”, upozorio je.

Prema Szijjartu, dopustiti Kijevu da koristi zapadno oružje za napad duboko u Rusiju je jedna takva luda ideja. Ruskoj vojsci ne nedostaje takvo vlastito oružje i “pucat će”, rekao je. “Šta će biti rezultat? Više smrti. Isporuke oružja povećavaju broj oružja s obje strane linije fronta i uzrokuju više smrtnih slučajeva.”

Pitanje dugotrajnih udara postalo je vruća tema na Zapadu posljednjih sedmica. Početkom maja, ministar vanjskih poslova David Cameron izjavio je da Kijev ima puno pravo da koristi britansko oružje za napad na ciljeve i unutar Rusije.

Nakon ovih izjava uslijedili su pozivi generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga zapadnim donatorima oružja većeg dometa da dozvole napade na ciljeve unutar Rusije. Šefa NATO-a podržao je letonski predsednik Edgars Rinkevics, koji je rekao da “nema razloga” da se Kijev spreči da to učini. Neke od članica bloka, uključujući Poljsku, Francusku i Njemačku, naknadno su dale odobrenje za takve štrajkove.

Prema New York Timesu, američki predsjednik Joe Biden mogao bi u roku od nekoliko sedmica ukinuti ograničenja na upotrebu oružja koje je isporučilo SAD od strane Ukrajine. Moskva je više puta upozoravala da bi udari na rusku teritoriju zapadnim oružjem predstavljali veliku eskalaciju i da bi imali “ozbiljne posljedice”.

“Ovi predstavnici zemalja NATO-a, posebno u Evropi, posebno u malim zemljama, moraju biti svjesni sa čime se igraju”, rekao je ranije ove sedmice ruski predsjednik Vladimir Putin, napominjući da mnoge od ovih zemalja imaju “malu teritoriju i veoma gusta populacija.”

eumađarskaNATOPeter Szijjartorusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dragačevac
1 mjesec prije

Oni šalju oružje i podržavaju udare na rusku teritoriju a kontra udare koji su neproporcionalni će primiti ukrajina, a zelenski moli da mu se pošalje još oružja.
Definitivno su rešili da pobiju sve ukrajince.
Samo Rusko napredovanje može da ih spasi.

Crescent
1 mjesec prije

NATO militarizam ce ili napraviti da Amerika zavladati svijetom ili da dodje do nuklearnog rata, poslije nuklearnog rata mogu pisati knjige pod naslov om Kraj Povijesti.

eks
1 mjesec prije

Totalni rat Zapada protiv Rusije , predvodjenog korporativnom mafijom ( psihopatama USA – NATO ) , omogućio je da Rusija krene u oslobadjanje od velike koncentracije prozapadnih liberala u strukturama vlasti , biznisu , kulturi i obrazovanju . Ujedno , dalo je Rusima veliku motivaciju za sopstveni razvoj i pronalaženje novih tržišta . Rat “do poslednjeg Ukrajinca” može se pretvoriti u put do “poslednjeg Evropejca” . Amerikancima to neće doneti ništa dobro – samo će elita psihopata milijardera postati još bogatija. Pohlepa milijarderskih psihopata se može pretvoriti u bumerang koji će se negativno odraziti na široke narodne mase .

Dragačevac
1 mjesec prije

Viktor Orban

Evropa je ušla u međufazu priprema za rat sa Rusijom jer je sve više uvučena u oružani sukob u Ukrajini, rekao je Orban u programu radija Košut.

“Postoje tri faze: diskusija, priprema i uništavanje. Sada završavamo diskusiju i nalazimo se u fazi pripreme. Udaljeni smo nekoliko centimetara od uništenja”
– rekao je on.

Po svemu sudeći, ako ratni vrtlog nastavi da napreduje, onda će do kraja ovog leta doći do prvih sukoba sa NATO-om.

How
1 mjesec prije

Europa se priprema za rat s Rusijom, kaže mađarski premijerPrema Viktoru Orbanu, svaki tjedan vidi sve više i više znakova da se EU i NATO pripremaju za vojnu akciju……. Sutnja sirom Europe. Gdje su oni ljudi koji su isli u zatvor za vrijeme Jugoslavije?

Josip
1 mjesec prije

Stoltenberg mora pod hitno popiti metak jer to smece je napravilo dovoljno stete cijeloj EU.

Josip
1 mjesec prije

Pod hitno pobiti pola Brisela na celu s onom krmacom Ursulom koja je vratila faaizam u Europu

tihobl
1 mjesec prije

Svaki put kad se Evropa ujedinila napala je na Rusiju.
IV rajh ce proci kao i III rajh.

Eno veteran II svjetskog prijavio se dobrovoljno u rusku vojsku. Ima 100 godina i 6 mjeseci i kaze da je jos mlad. Hoce starina da pokaze mladima kako je njegova generacija ubijala naciste.

Ivan BGD
1 mjesec prije

Ovo bi mogao da bude uvod u raspad EU.
Neke zemlje kao Madjarska ne zele da budu uvucene u rat.
Dok globalisti zele i trebaju rat, to je jedan od vektora njihove agende.

Max
1 mjesec prije

Ako ostvare svoje planove mi smo gotovi.

DEDA
1 mjesec prije

SLAVA MAĐARSKOJ A POSLUH JE PRVI SMRTNI GRIJEH.OVCE PONAVLJAJTE I PJEVAJTE NA GLAS.POSLUH JE PRVI SMRTNI GRIJEH.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI