Agent CIA: Masakr u Buči? Lažna vijest iz Ukrajine?

Lazne vijesti ili ne
119 komentara

Buča je najnoviji sjajni objekt za kojim zapadnjačke mačke bezumno jure, ne uzimajući vremena za kritičko razmišljanje o tome što Rusija zapravo radi na terenu. Ruska invazija 24. veljače nije bila klasičan vojni napad. Kako to mislim? Da je Rusija namjeravala osvojiti i pokoriti Ukrajinu, bez obzira na sudbinu ukrajinskih civila, lansirala bi masivne raketne i zračne napade na sve veće gradove, mostove, zračne luke, željeznice i komunikacijske sustave. Nije to učinila. Nije po mome mišljenju.

Prva faza ruske specijalne vojne operacije sastojala se od sljedećeg:

  • Prebacivanje postrojbi i oklopnih kolona u Ukrajinu iz tri smjera: sjevera, istoka i juga.
  • Razmještanje samo 200.000 vojnika dok je održavala ključne rezerve unutar Rusije, uz ukrajinsku granicu, protiv ukrajinske vojske procijenjene na 600.000 vojnika.
  • Izbjegnut napad na komunikacijske sustave čime su telekomunikacije uglavnom ostale netaknute.
  • Preuzimanje kontrole nad najvećom nuklearnom elektranom u Europi: nuklearnom elektranom Zaporožja, ali nije isključila struju Ukrajincima.
  • Podržava ofenzive Luganske i Donjecke Narodne Republike protiv ukrajinskih snaga na istoku.
  • Postupno je okružila Kijev sa sjevera, ali nije vodila nijednu ključnu bitku za zauzimanje rubnih gradova.
  • Uništen ukrajinski zemaljski radar, ključne zračne luke i vojne baze u zapadnoj Ukrajini preciznim projektilima.
  • Zapečatila južnu obalu Ukrajine ruskom mornaricom.
  • Pokrenula je napad na Mariupolj, ključnu ukrajinsku luku na jugu, i sustavno uništavala neonacistički bataljun AZOV; Rusija sada kontrolira cijeli Mariupolj, osim čeličane i nastavlja metodično eliminirati preostale pripadnike Azova.

Neposredni učinak ove operacije podijelio je i zamrznuo ukrajinsku vojsku u četiri geografske regije: sjever, jug, istok i zapad. Tijekom prva dva tjedna Ukrajinci i NATO nisu znali gdje će pasti glavni udarac Rusije. Početni uspjeh Rusije u eliminaciji ukrajinskog ratnog zrakoplovstva kao borbeno učinkovite postrojbe i uništavanje ključnih vojnih baza i skladišta goriva onemogućili su Ukrajini u slanju pojačanja u Donbas i Mariupolj.

Tijekom prošlog tjedna Rusija je izvršila taktičko preraspoređivanje snaga, koje su prvobitno okružile Kijev. Izvještava se da su se te jedinice pomaknule na zapad i vjerojatno će biti korištene kao blok snage, koje će biti dio šireg napora u poražavanju glavnine ukrajinske vojske, koja je sada praktički okružena u istočnom dijelu Donbasa.

Sa svojom ograničenom sposobnošću premještanja postrojbi ili opskrbe snaga na bojišnici, Ukrajina se oslanja na propagandu i informacijski rat, kako bi pokušala oslabiti Rusiju i potaknuti NATO na uključivanje u borbe. Evo dobrog sažetka tih napora, koje sam saznao zahvaljujući ljubaznosti Nighvisiona:

  • Na primjer, kada je izašao video o mučenju ruskih ratnih zarobljenika, Ukrajina je bila ta koja je vikala da je to “lažno” sve dok nekoliko dana kasnije sve zapadne “vlasti” nisu bile prisiljene priznati da je to stvarno.
  • Kada se dogodila lažna zastava ”porodilišta” u Mariupolju, pristaše Kijeva okrivile su Rusiju i još jednom je Rusija bila ta koja je dokazano u pravu i potvrđena, kada je trudna djevojka u središtu toga sama objavila intervju u kojem je u potpunosti opovrgavala ukrajinske laži i navela da ne samo da je Ukrajinski vojnici pretvorili su bolnicu u vojarnu, ali su trudnicama ukrali dragocjenu hranu, a potom sami granatirali bolnicu.
  • Kada je Ukrajina tvrdila da je Rusija bombardirala ”nevini” civilni trgovački centar, rusko Ministarstvo obrane je već sljedećeg trenutka objavilo detaljne video snimke na kojima se točno vidi kako su snage Ukropa pozicionirale mobilno topništvo u parking garaži spomenutog ”trgovačkog centra”.
  • Kada je Ukrop tvrdio da je Rusija pokušala dignuti u zrak postrojenje u Zaporožju, ipak su sigurnosne snimke pokazale da je na ruske sigurnosne snage, kako su stigle, pucano iz RPG-ova, s položaja Ukropa u jednoj od upravnih zgrada tvornice.
  • Kada je poznati američki novinar prije mjesec dana ubijen u Irpinu ispred Kijeva, a svi ukrajinski pristaše vikali da je za to kriva Rusija, cijeli je incident brzo gurnut pod tepih kada je novinarov vlastiti prijatelj/suputnik u intervjuu izjavio da su na njih pucale postrojbe Ukropa, na kontrolnoj točki Ukropa, koja je miljama udaljena od najbližih ruskih snaga.

Početkom rata mnogi na Zapadu bili su prevareni pričom o izvanrednom Ukrajincu koji je navodno srušio sedam ruskih borbenih zrakoplova. I to je bila laž:

”U jednom široko rasprostranjenom videu, Duh Kijeva ide za ruskim mlažnjakom i potom ga ruši s neba. Na ukrajinskom, glas kaže: “Vidim zrakoplov. Postoji još jedan. Upravo će se srušiti.”

Ovo je slijed iz videoigre Digital Combat Simulator World. “Ova je snimka iz DCS-a, ali je ipak napravljena iz poštovanja prema ‘Duhu Kijeva'”, piše osoba koja je prenijela video na YouTube 24. veljače, koristeći alternativnu transliteraciju za glavni grad Ukrajine. “Ako je stvaran, neka je Bog s njim; ako je lažan, molim se za više poput ‘njega’.” Glasnogovornik Digital Combat Simulator Worlda potvrdio je novinskoj agenciji Reuters da je materijal doista iz igre.

Video-izvješće Gonzala Lire nedvojbeno pokazuje da Ukrajina postavlja propagandne video zapise, koji prikazuju navodno uništavanje ruskih tenkova. Olupine ruskih tenkova iz kojih se dimi su zapravo ukrajinska vozila. Propaganda BTFO-a.

To nas dovodi do posljednjeg “zločina” na kojem Ukrajina inzistira da ga je počinila Rusija; Buča, predgrađe Kijeva. Ovdje je naslov The Guardiana:

”Dok su ukrajinske oklopne kolone ulazile u Buču, grad sjeverozapadno od glavnog grada, zatekli su ulice blokirane spaljenim ruskim tenkovima i vojnim vozilima i prepune tijela civila za koje su mještani rekli da su ih napadačke snage ubile bez provokacija”.

Evo problema. Gradonačelnik Buča je u četvrtak, 31. ožujka proglasio Buču ”potpuno oslobođenom” od ruskih postrojbi. Svi mrtvi koji leže na ulicama nose bijelu traku na rukama, koju nose Ukrajinci, kako bi dali znak ruskim postrojbama da ne podržavaju ukrajinsku vojsku.

Ako je grad oslobođen 31. ožujka, zašto tijela tri dana kasnije još uvijek leže na mjestu? Zašto ih ožalošćena rodbina nije okupila? Ovo izvješće ima predvidljiv učinak na Zapadu; stručnjaci i političari zahtijevaju vojni odgovor NATO-a. Rusiju ne uznemirava ova najnovija propagandna sramota; radi se o pozivu na hitan sastanak Vijeća sigurnosti UN-a, kako bi se iznijeli dokazi koji pobijaju optužbu.

Posljednja točka, ukrajinski predsjednik VolodimirZelenskij rekao je Bretu Baeru za Fox News da se neonacistički bataljun Azov “potpuno integrirao” s ukrajinskom vojskom.

Ian Miles Cheong@stillgray Bret Baier pitao je Zelenskog o tome kako je bataljun Azov pucao na ruske zarobljenike. Odgovor Zelenskog? “Oni su ono što jesu.” Zelenskij također tvrdi da su neki procesuirani nakon 2014. i dobili zatvorske kazne. Ne spominje da su te presude poništene.

Evo ga: predsjednika, koji je Židov, koji podržava neonacističku vojnu jedinicu koja želi Ukrajinu osloboditi Židova.

Autor: Larry C. Johnson, bivši agent CIA

BučaLarry C. Johnsonmasakrrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
119 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Akahuasla
2 godine prije

Cope

xxx
2 godine prije

logicna propaganda

Detektor
2 godine prije

Koliko god čitam, a nakon gledanja onog videa o “mrtvacima” na cesti, nikako da netko konačno nadođe na očigledno objašnjenje. A to je da se ti ubijeni Ukrajinci pretvaraju u zombije. Jer lijepo vidimo kako se ti mrtvi ukrajinski seljaci (koje su krvoločni Rusi pobili i ostavili svima urbi et orbi na uvid) počinju polako micati i ustajati. Ne znam kako vi kolege, ali ja za tu pojavu nemam drugo objašnjenje nego zombi apokalipsa.

ZZ Top
2 godine prije

Zasto nato propagandni stroj ocajnicki trazi razlog za otvoreni sukob sa Rusijom?
Sta su si oni umislili,da ce dobiti rat protiv Rusije fejk glupostima.

Psi laju karavane prolaze, ukri ce prije ishlapit u stratosferu nego li postati clanica nato bandita.

Crvena linija je povucena, damo jedan korak preko te linije, znaci 3.svijetski i vjetojatno nuklearni rat.

TBD
2 godine prije

Vrlo malo medija je objavilo neovisan stav, evo Ukrajina tvrdi to i to, Rusija demantira Takav bi trebao biti početak, ali ms mediji su krenuli zdravo za gotovo Slučajno sam pogledao sarajevske muslimanske vijesti, informativna emisija im je počela 14. Jula navršava se toliko i tolio godina od Srebrenice te se tako na to nastavila ova vijest o Buči. Znači dignuti emocije na naximum, a onda samo insertirati priču već pomućenom umu pa to zacementirati. Poslije nema povratja. Yako izgleda ono najpodlije ratno huškanje. Nigdje vijesti da je Engleska u vijeću sigurnosti UN-a blokirala zahtjev Rusije o neovisnoj istrazi. Na primjer to je za mene samo potvrda onog što znam jer svatko tko se nagledao rata i negovih posljedica zna o čemu se radi, a zna i ulogu Engleskih obaviještajnih službi specijaliziranih za ovakve stvari. Znam kako je MI6 umješan i u ovaj slučaj jer Index svaki dan donosi pregled… Čitaj više »

tihobl
2 godine prije

U Mariupolju se cecenima predalo 266 marinaca i jedna marinka.

2 godine prije

Prema najnovijim informacijama pojavljuju se satelitski snimci prema kojima se može zaključiti da mrtvi civili leže po ulicama već nedeljama – hajde da pogađamo čiji su ti snimci…

Nedavno sam rekao da dolazi vreme u kome će i najveći pobornici ruske ispravnosti biti dovedeni u sumnju. Tehnologija je dovedena na taj nivo da su u stanju da kreiraju audio-video materijal po želji – nemojte biti iznenađeni ako se “pojavi” snimak na kome Putin “iznosi plan” nuklearnog uništenja celih država. Ili nešto još gore što nisam u stanju ni da zamislim.

Do sada smo videli gomilu krajnje ameterskih “false flag” operacija, to je namerno urađeno amaterski da bi se ljudi olenjili po pitanju kritičkog razmišljanja i lako prihvatili “pravu stvar”. Sad dolazi vreme tih pravih stvari…

2 godine prije

Sada, kad mi je kolega pomogao doči do Njemačkog RT, prečitao sam opis događaja u Buči.
Isto analitički, kao u ovom članku, odbačene su sve tvrdnje.
Sukob Ruske vojske u Buči desio se skoro mesec dana unazad! Zato, sve, što se na snimcima vidi, inscenirano je. Trupla su dovezena, položena, da se snimi!
Nema ni trga krvi!!!!
Onda, po tome, kako bi do masakra došlo, ljudi bi se trebali kretati po ulici bez straha, a neko bi ih ubijao! A znamo, u konfliktu sve beži u podrume.
Kad to i još puno činjenica čovijek zbroji, na djelu je bio toliki amaterizam, da je ponovo svukao gače cijeloj Europskoj Uniji, kakvih prljavih trokova se poslužuju!!!!
A znamo ih več iz Sirije!

roberto
2 godine prije

Malo sa croativa..naslov

V.Britanija blokirala sjednicu VSUN-a o masakru u ukrajinskoj Buči?

Japanac
2 godine prije

Iscenirano i to loše, jer je suviše očigledno. Medjutim, izgleda da se radi o tome da se još više Rusija udalji od Europe, odnosno Europa od Rusije. Valjda je konačni cilj da se izazove glad i neimaština u Europi zaradi lakšeg reseta? Svakako zapad za sada ne želi da se dogovori sa Rusijom, već radi suprotno.

tuf
2 godine prije

Zar bi nas išta više trebalo začuditi, zar nakon svih američko-engleskih propagandnih false flag kampanja u Iraku i Siriji? Svi koji su pratili te ratove znaju već godinama kakav modus operandi prolazi u zapadnoj javnosti. Kako senzibilizirati ljude, kako osigurati podršku za svoje planove, kako dehumanizirati cijele narode i posaditi sjeme duboke mržnje prema istima. Sve je uvijek pitanje motiva. Možete biti sigurni da iza ovakvih kampanja (u kojima se među prvima javlja onaj koji čak ne priznaje međunarodni sud za zločine vlastite države) stoji želja za eskalacijom sukoba, za poništavanjem svakog efekta pregovora i prelaskom u sljedeću fazu sukoba. Cijelo vrijeme je bilo jasno da se neće dopustiti bilo kakva deeskalacija, mirovni sporazum, strateški dogovor. To su zastarjeli koncepti. Ide se agresivno – ubrizgavanjem oružja korisnim idiotima, dehumanizacijom cijelog naroda, kondicioniranjem za prihvaćanje dugotrajnog, “neizbježnog” i rasplamsanog sukoba. A pritom nitko neće reći zapadnim građanima da sukob od početka… Čitaj više »

mrdo
2 godine prije

Upravo pročitah najnoviji lažnjak u MSM. Kažu ti leševi su ležali na ulici nekoliko sedmica. Valjda su ih Rusi namjerno ostavili da ih neprijatelji mogu koristiti u propagandi.

Nena
2 godine prije

Знам да је лажна као и све остало што долази из те токсичне ђавоље кухиње!!!
Слава Русији и Путину ☦️🇷🇺☦️🤍💙❤️

ad astra
2 godine prije

I što slijedi. Proširenje sankcija. Naoružavanje Ukrajine. Nove žrtve. Rat koji se ne može dobiti. Ekonomski slabljenje Rusije. Prekid odnosa sa Rusijom. Smanjivanje trgovine s Rusijom. Umjesto denacifikacije dolazi do derusoplinifikacije. Rusija uviđa scenarij a ne može ništa jer ovisi o eurima. Ali do kad će dolazit. Godinu ili dvije. A što poslije toga? Kome prodat plin?

Pera Detlic
2 godine prije

Izgleda da su patkice u fokusu, ali one medijske. Goye se vuče guzom za nos i voda žedne preko vode. Slijedi programirana glad i kaos. Kad nastupi glad gledsćemo Mad Max scenarij. Bande će kokat sve koji imaju hrane ili bilo koji resurs. Bit će cjepocida i progona. Najebaće cijepljeni i necijepljeni jer treba oduzeti privatnu imovinu odnosno svaki posjed. To uključuje i tijelo i um. Bit će dovoljna samo “sumnja” na zaraženost i najebo si opirao se ili ne. Slijedi godina opasnog življenja. Zato zabavljajmo se tuđim scenarijima i zaboravimo tko smo i što smo. Nastavak pljačke i cjepocid slijedi. Igra će se počet zaoštravat već pred kraj 8. meseca. Glupan kao najopasnije biće na planetu doći će na svoje. S tolikom količinom glupana svi najebasmo. Jedino je utješno što nesalomljivi nr moraju biti u većini. Dakle na jesen ide obvezna imunizacija istobremeno proglašena u svim tzv. državama prvotno… Čitaj više »

Ja to onako
2 godine prije

Ovo prolazi samo kod coravih i kod onih koji ne zele da prihvate istinu i kojima vire samo patike.

TBD
2 godine prije

A to si kao normalan?
Tebi su rekli kako onaj koji se brani nemože počiniti zločin.
Amerikanci tako po cjelom svijetu brane američke nacionalne interese i njihove žrtve mogu biti samo kolateralne.

Mark.
2 godine prije

Na jednoj slici sam vidio kako čovjek leži mrtav uz bickl i vrećicom iz trgovine, malo mi je čudno da je u jeku borbe morao u kupovinu.

Dtop_Cenzura
2 godine prije

Meni ni rudi ni ukrsinci nisu prijatelji,jer su
i jedni i drugi pucali na mene za 3000DM.
Ali ponašanje zapada je porazno.Toliko naboja protiv rusa da više liči na Hitlerovu propagandu protiv jevreja.Uništiti po cijenu da i ti propadneš to me plaši.Spremni su na sve kao da im je cilj opljačkati Rusiju kao najjobičniji banditi.Plašim se kolateralne štete,jedan mi je rat dovoljan.

abc
2 godine prije

Ova štela je jako amaterski izrađena.

łedeno doba
2 godine prije

dok se navijačima geopolitike i rata, svakodnevno bacaju ovakve stvari da se svađaju, dotle se kabalina agenda velikog reseta, odvija lijepo u pozadini… izazivanje umjetnih kriza i gladi

evo najnovija vijest:

“…Nikad gore: Zapadna Afrika suočena s povijesnom nestašicom hrane, ljudi su gladni

Regija zapadne Afrike suočena je s najgorom nestašicom hrane u povijesti potaknutom sukobima, sušom i utjecajem rata u Ukrajini na cijene i dostupnost hrane, objavile su u utorak humanitarne agencije.

U toj regiji ima oko 27 milijuna ljudi koji pate od gladi, a taj bi broj do lipnja mogao porasti na 38 milijuna, što je povećanje od 40 posto u odnosu na prošlu godinu i povijesni maksimum, navodi 11 međunarodnih humanitarnih organizacija u zajedničkom priopćenju…”

—–
onome kome još nije jasno zašto je pokrenut ovaj potpuno iracionalni rat… neka i dalje navija

Samuraj
2 godine prije

Hvala na članku!

davvor
2 godine prije

Bit ce na desetke ovih podvala kao sto je bio i Novchok

abc
2 godine prije

EU je građena fašističkom i nacističkom ciglom, koju sakriva fasada lažne demokratije. I zapadni Evropljani samo glume demokrate, dok su u duši veliki fašisti i netrpeljivci.

abc
2 godine prije

Šta vičeš toliko? Nemoj biti živčan. Ode zdravje….

Mario
2 godine prije

Veliko je pretvaranje, neprijatelja na sve strane, a malo tko uzima u obzir koliko je on sam sebi najveći neprijatelj.

łedeno doba
2 godine prije

dok se bi bavite ratom i geopolitikom, evo što vas čeka: “…Nakon što je u Šangaju, 27. ožujka zabilježen najveći dnevni broj zaraženih slučajeva još od prvih dana pandemije, Kina je od 28. ožujka pokrenula najveće zaključavanje, tzv. “lockdown” u financijskom središtu Kine, Šangaju, otkako je počela epidemija korona virusa prije više od dvije godine. Lockdown se odvijao u dvije faze – istočna strana grada bila je zatvorena od 28. ožujka do 1. travnja, a zapadna je zatvorena od 1. do 5. travnja ove godine. Javni prevoz je obustavljen, a tvrtke i tvornice morale su prekinuti s radom ili uputiti svoje djelatnike da posao obavljaju od kuće, priopćili su nadležni. Nevjerojatne snimke sablasno praznog Šangaja obišle su svijet, a djeluju doista šokantno. Ljudi ne mogu iz svojih domova, po ulicama patroliraju psi-roboti koji tjeraju ljude s ulica, a zrakom lete dronovi koji upozoravaju ljude da moraju ostati u svojim domovima,… Čitaj više »

abc
2 godine prije

Mnogi uhvačeni ukrjainski neonacisti več daju izjave, da su uzimali droge, pa čak i koptagon, kao u primjeru ISIS-a. Ta droga stvara iz ljudi čudovišta, koja ne osječaju ništa.

Toni
2 godine prije

Nego kako je bilo u Černbilskoj šumi? Jesi nabrao vrganja i nadisao se čistog zraka? Čitam u “Njutanjem” da su se Rusi odmah povukli kad su čuli da dolaziš. E baš si car, trebao bi u Hrvatskoj vojsci biti glavni obavještajac i analitičar.

Max
2 godine prije

Argumentirano i detaljno dakle vjerojatno točno.

zac
2 godine prije

eh da mi je da biden,nulland, blinken, bush, olbright, obama, rumsfeld,sarkozy, johnson borivoje, joscha fischer, rudi scharping, merkelova, ta stara ofuljana garda, da stoje preda mnom, i da ih roknem kalasnjikovim bez milosti…dao bi sve na svijetu…

Sardelino
2 godine prije

Ovo je propaganda niskog intenziteta i koliko zamjećujem po reakcijama ljudi oko sebe nije se primila.
Moraju se više potruditi i smisliti nešto efikasnije.

Sardelino
2 godine prije

Na N1 gledam i slušam intervju sa jednom ukrajinkom.
Voditeljica je navodi da govori o zločinima ruskih vojnika. Njoj lice hladno kao špricer dok opisuje zločine.
Na kraju intervjua, predpostavljam radi vjerodostojnosti iskaza, predstavlja se kao žena ukrajinskog generala i gle čuda, generala iz okvira obavještajnog sektora.
Voditeljica je hrabri da ona i njen narod ustraje……

Perun
2 godine prije

CIA je postala hazarska prčija ….izmanipulirani manipulator čije namjere i djela nemaju nikakav smisleni učinak i rezultat…CIA je zlatno američko tele kojem se ameri klanjaju… CIA je tipičan primjer informativne blasfemije i neargumentirane ali kreativne gluposti…..Talibani to rade bolje i sa manje resursa …

Legendarni Grk
2 godine prije

Jedino što je sigurno je da će svevideći i sveznajući Zakon Karme – uzroka i posljedice – svakome dodijeliti plodove njegovog djelovanja, dobre i loše.
Zbog toga je svako glumatanje i laganje potpuno promašeno – nitko neće moći izbjeći rezultate svog djelovanja, koliko god se trudio lagati i izmišljati.

Gandhi je jednom rekao da je Bog mogao mirno otići u penziju kada je postavio Zakon Karme da upravlja živim bićima i njihovim plodovima djelovanja.
Zakon Karme su zapravo odluke osobnog Boga u vezi svakog pojedinca i zato nitko ne može izbjeći posljedice svog djelovanja.

Coolguy
2 godine prije

Kako vas vise nije sram objavljivati tako otvorenu prorusku propagandu?
Stvarno mislite da smo svi budale koje ne vide sto se dogadja?
Propali ste u ocima svake normalne osobe. Ispod nule ste u svakom slucaju.
Obicna sramota od portala

Janko
2 godine prije

Povežite početne proteste u Njemačkoj-Essen i Španjolskoj sa Bučom.Zapadne politiare najveći je srah od sopstvene javnosti,radi toga im trebaju Buče da iuvjere svoju javnost,da se bore protiv zla i aždaje i da zato treba prihvatiti i veću cijenu hrane,goriva nezaposlenost ,pad standarda i….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI