Maskirovka uspjela – slijedi čistiona, a onda pušiona

Vladimir Putin - Mahanje
222 komentara

Zapadnjaci su u plaču. Prigožin, do jučer spreman dati svoj život – tako je bar on govorio – predao se i napustio svoju vojsku. Trolovsko veselje na portalima, kratko je trajalo. Heroj je postao tužan lik i jadnik. Puč je propao. Kao u Turskoj, tako i u Rusiji se sprema se čistiona i pušiona za domaće izdajnike. Što se dogodilo i što se može dogoditi?

Jevgenij Prigožin, vođe plaćeničke formacije Wagner na trenutak je dao nadu zapadnim organizatorima kaosa. Pomislili su “Evo, Putin i Rusija su gotovi. Rasturit ćemo i opljačkati Rusiju. Konačno ćemo uvesti WOKE ideologiju svima”.

Pratili smo s velikom pažnjom što se događa od samog početka. Velikih je tu bilo nelogičnosti. Kako su Rusija i Vladimir Putin dozvolili Prigožinu javnu kritiku ruske vojske i zapovjednika, bila je prva nelogičnost. Druga je bila osvajanje Rostova i slobodan prolaz Wagnerovih kamiona ka Moskvi.

Kolona od 70 kamiona, koja se slobodno kretala prema Moskvi, mogla se zaustaviti s 2-3 zrakoplova u 10 minuta, ali nije. Svi su s čudom i nevjericom pratili kretanje kolone.

Već tada se znalo da je maskirovka gotova. Ruske vlasti su navukle Prigožina na pogrešan korak i u roku 24 sata završili posao kojeg su odavno planirali: skinuti Prigožina i vratiti ga na početne postavke.

Maskirovka

Rusija je u tom trenutku spremila klasičnu maskirovku za javnost, te Prigožina primorala da se eutanazira po kratkom postupku, što je i učinio. Sam se smijenio i priznao da je ustvari kukavica koja nije spremna dati svoj život za ideale, što je bila poruka za njegove vojnike, a koju su pripremili u Kremlju. Putin nije želio prljati ruke i smijeniti osobu koju je stvorio.

Priča o odlasku u Bjelorusiju, također ne pije vode. Zapadnjaci se nadaju Prigožinovom odlasku u Južnu Afriku, kako bi ga konačno iskoristili. Mala je šansa da se to ostvari. Prigožin previše zna da bi se slobodno šetao po svijetu i pričao u svojim avanturama s Putinom.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin nije uopće želio razgovarati s Prigožinom, već je sve prepustio Bjeloruskom predsjedniku Lukašenku. Ponizio je do kraja Jevgenija Prigožina. Nazvao je par predsjednika prijateljskih država i javio da je sve pod kontrolom.

Čistiona i pušiona

Sada kreće čistiona, a onda i pušiona. Ruski mediji više ne prenose ništa o Prigožinu, već se vraćaju na ukrajinsko-ruski front.

Jedna stvar nije uspjela, a bila je planirana. Ruske snage su se ponadale da će Ukrajina zbog novonastale situacije, napasti svom silom, te će končano izaći na čist teren, kako bi bili uništeni. Ipak, zapadnjaci nisu bili toliko glupi i znali su da nešto ne štima i nisu napravili pogrešan korak.

Tko su izdajnici?

Šlag na tortu dolazi na kraju. Dok se Wagnerova kolona od 70 kamiona približavala Moskvi, mnogi domaći dužnosnici su bježali ili pripremali bijeg iz Rusije. Bilo je tu oligarha, generala, ministara i drugih javnih osoba. Spremali su bijeg, a novac tajnim kanalima prebacivali u strane banke.

Ruske tajne službe su sve pomno pratile i za nekoliko dana ćemo svjedočiti mnogim promjenama. Neki će biti unaprijeđeni, a drugi retrogradirani. Sličnu stvar je učinio turski predsjednik Erdogan tijekom pokušaja svrgavanja demokratski izabrane vlasti u Turskoj.

Čudna podudarnost

Jednu stvar ne smijemo zaboraviti. Plaćeničke vojske motivira novac, a ne patriotizam. One predstavljaju veliki rizik za vlast. Sjetite se Jedinice za specijalne operacije JSO u Srbiji čiji su pripadnici sudjelovali u ubojstvu Đinđića. Njihov zapovjednik se 15 dana prije atentata susreo s Đinđićem. Ova se vojna formacija također otela kontroli jer su njeni članovi bili dio kriminalnog miljea. Dva puta ista stvar ne može biti slučajnost.

Trebalo bi analizirati tko ustvari stoji iza ovih “spontanih” pobuna vojnih formacija pod kontrolom vlasti. To je već posebna tema za analizirati.

Jevgenij PrigožinMaskirovkarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
222 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Stop budalama
10 mjeseci prije

Velika je greška formirati čvrsti stav na bazi nepotpunih informacija, koje se onda nadopunjuju ideologijom.

Dejan
10 mjeseci prije

Svaka cast

Jimbo
10 mjeseci prije

Šta se dimi u pozadini 🇺🇲 ? Pampers joea pogodili raketom u pelenu ?

Iva
10 mjeseci prije

Ovo poređenje sa JSO i situacijom u Srbiji je promašaj.

Rabotnik
10 mjeseci prije

Zmaju, moli za nas.

Max
10 mjeseci prije

Prelako i prebrzo se završilo. Sjetite se napisao sam nenojmo birati strane jer ne znamo tko je tu koga izdao.

nepoželjni
10 mjeseci prije

Pa ovaj scenario opisan u članku je vrlo prihvatljiv uz (po meni) male promjene. Ne bi se složio da je Zapad tužan što Prigožin nije uspio svrgnuti Rusku vlast jer je Zapad vrlo zadovoljan ponašanjem Ruske vrhuške. …kako vidimo osim stoičkog prihvaćanja svih sankcija, ne poduzima ni ništa konkretno ni radikalno prema sve žešćem uplitanju Zapada u rat u Ukrajini. (stekao sam čak dojam da su bili osupnuti pomišlju da bi moglo doći do promjene vodstva u Rusiji koje bi za Zapad bilo daleko kompliciranije i opasnije nego dosadašnje.) Prigožin je iskorišten i ponižen, ali sada sam siguran da je on u tome svjesno i dogovorno sudjelovao i sigurno je dobro za to obeštećen. To da je Putinu trebalo nešto što će štakore jazavce i lisice na vlastitoj zemlji istjerati na čisto i da postanu vidljivi, je jako logično i slažem se u konstataciji da će uslijediti deratizacija po uzoru… Čitaj više »

Jimbo
10 mjeseci prije

Maskirovka, lažirovka… ode prigozin debelog Luki pusirovka onda pa malo po 🇺🇦 razpaljotka

Zsphere
10 mjeseci prije

Muzicari koriste opremu finansije naoružanja municiju od Rf. Muzicari su imali nevjerovatne uspjehe na frontu protiv daleko brojnijeg neprijatelja. Bore se naravno u velikoj koordinaciji sa Rf Prigozin je covjek biznisnen i vrlo vjerovatno samo glumac sto se tice ratnih djelovanja, nema šanse da on može donositi takticke odluke na terenu i to tako genijalne odluke, jasno je da to rade mnogo stručniji ljudi. Tako da nema nikakvog smisla da on tu postavlja neke zahtjeve vojnom vrhu kad je i sam svjestan da se ne razumije u strategiju, odma je bilo jasno da je to maskirovka. Ciljeva moze biti mnogo, Moskva je ogroman grad preko 15 miliona i tu ko zna sta sve ima instalirano od strane zapadnih družina. Ne zaboravimo da je bila na snazi juce antiteroristicka operacija u Moskvi, a nije lako skloniti toliko ljudi sa ulica od jednom no ova maskirovka je lako mogla poslužiti tome. Dalje… Čitaj više »

Don
10 mjeseci prije

Ma kako izgledalo sve ovo, jedno je sigurno; Putin je pokazao slabost koju će ubrzo pokušati njegovi “saradnici” iskoristiti. Ne bih se iznenadio direktnom udaru na njega. Atentat, puč….

Guli
10 mjeseci prije

Blaa…bla…bla…samo znam jedno – Long live Russia

C.F.
10 mjeseci prije

Ja bih nadodao da uz svu ovu histeriju tijekom “pobune” koju je sublimiralo mrežno medijsko carstvo ipak svi su se u Rusiji vodili službenim izvorima, Putinovim izjavama i javnim medijima. Odnosno, za sve ovo vrijeme najžešćeg informativnog rata sa zapadnim medijima, razvili su neku informacijsku imunost.

Karlobag
10 mjeseci prije

Odlično izvedeno. Rusija se riješila egocentričnog Prigožina bez velike pompe.

onaj najglu...Dalton
10 mjeseci prije

Što je rekao drug Staljin…
”Bog je zadužen za praštanje, a ne ja.’

P.S.
Nije ovo nikakova ”maskirovka”, kako to sada ruska propaganda želi prikazati. Ovo čemu sada svjedočimo sa ruske strane, zove se ”kontrola štete”.
Smrt 15 vojnika ruske vojske, od kojih 12 pilota, rušenje 6 helikoptera i jednog zrakoplova, eksplozija u rafineriji nafte u Voronježu, nakon što je Ka-52 izbjegao Wagnerovu raketu sistema Strijela 10, koja je nakon promašaja udarila u rezervoar…
Kakva je to država u kojoj za to nitko neće odgovarati i biti kažnjen. A ako bude tako, kakvu će to poruku poslati drugima?!?
To što će ruska obavještajna, a još više kontraobavještajna služba sada imati materijala i raditi od jutra do sutra, je nešto sasvim drugo. Na kraju krajeva, sve je stvar političke odluke, a Putinova Rusija sama kroji svoju sudbinu.

Sam
10 mjeseci prije

Na sjeveru Wagner i proteze se kroz Bjelorusiju do same zapadne granice Ukrajine.
Spremni napasti sa sjevera prema Kijevu ali i blokirati zapadne rute snabdijevanja Ukrajine zapadnim oruzjem.
Na jugu Ceceni i stabilna odbrana,u sredini ruska vojska.
Novi momentum na ratistu i solidna polazisna tacka za pobjedu.
Mozda je ovako a mozda i nije ali sigurno nije onako kako su analizirali i ponadali se zapadni politicari i analiticari.

onaj najglu...Dalton
10 mjeseci prije

Presjedniče Biden, započeo građanski rat u Rusiji!! Šta kažeš… Kažem, završio građanski rat u Rusiji. P.S. To što je prevrat, udar, puč, nazovite to kako hoćete, završen na ovakav način, može se zahvaliti samo Putinu, koji se užasavao mogućnosti izbijanja građanskog rata i krvoprolića. A koji i sam snosi dio krivnje, jer dok se u ruskom društvu odvija podjela, gdje većina očekuje da odlučnije krene uklanjati, a najtvrdokorniji nacionalisti traže i obračun sa oligarsima, liberalima, u gospodarstvu, u vlasti i oko nje, on to svojim balansiranjem izbjegava i time ga počinju doživljavati kao mekanog, slabića… Stalno upozoravanje i izbjegavanje pokazivanja snage, Rusiju je dovelo do toga da su od strane Zapada pređene sve njene ”crvene linije” i ona će u jednom trenutku, kao što je bila dovedena u situaciju ili da prva napadne Ukrajinu ili da to učini nakon što Ukrajinci napadnu Donbas i Lugansk, biti ponovo dovedena u situaciju… Čitaj više »

Malivz
10 mjeseci prije

Najpametnije bi bilo Putini da smjeni hrpu nesposobnih generala u vrhu vojske RF. Toliko nesposobnih likova na jednom mjestu nisam nikad vidio. Oni su planirali ovo, planirali ono, a sve im je ptopalo. Baš sve. A imali su sve. Imali su premoć u zraku, kopnu i na vodi i napravili što? Zauzeli 0.11% teritorija. S time da im nije bilo Wagnera i Čećena već bi ih ukrosi odavno izbacili iz zemlje. Tako da jedna temeljita čistka u redovima generala bi bila najbolja stvar….

onaj najglu...Dalton
10 mjeseci prije

Jučer…
Wagner došao na 200 km od Moskve.
Sutra…
Wagner na 100 km od Kijeva.

P.S.
Tko je poslan da po potrebi intervenira u Rostovu!? Čečeni Ramzana Kadirova…
(U milijunskom Rostovu je inače 20% stanovništva čečenskog porijekla.)
To je dokaz da su Ruske vlasti u krajnjem slučaju bile spremne za oružani obračun sa Wagnerom. U redovima Wagnera ima Dagestanaca i drugih, ali 0 Čečena.
A na obje strane ima veterana čečenskih ratova…

Tko je, uz ostale, bio raspoređen na ulazu u Moskvu!? Čečeni Ramzana Kadirova…

Koje se to formacije vraćaju od Belgoroda i nekih drugih lokacija prema jugu i okrupnjavaju. Možda kao neka interventna snaga?? Čečeni Ramzana Kadirova…

I tako su muslimani Čečeni postali odaniji Rusiji od nekih rođenih pravoslavnih Rusa…

Damir
10 mjeseci prije

Ima smisla, kako kažeš, maskirovka, samo mi se čini da Prigožin i Putin spavaju u istom krevetu i da je maskirovka puno dublja nego što je ovdje opisano, ona traje od vremena prvih, pro forme, prigovora Prigožina što je tzv zapadu davalo lažnu nadu i vjeru, ova verzija je sada finale utakmice, i naravno, ne mjenja ništa na stvari, samo je pojednostavljuje.

Rimtutituki
10 mjeseci prije

Uspjela istjerati jazavce na cistinu ,maskirovka, i uspjela prebaciti 25000 uvjetbanih ratnika u Bjelorusiju pred ocima svijeta,niko da trepne. Da su krenuli prestrojavsnje prema Minsku ovi wagnerovci dan ranije,bez ove maskirovke,Poljska bi se na Art .5 NATO pozvala i to bi eskalacija zesca bila,ovsko ih premjestise a neprijatelj jos navija. Nije uspio treci dio,a i ne moze sve.cekalo se da zelensky sve trupe odjednom bavi na proboj linije,gdje im je bila spremna klaonica od ukrivenih “rezervista” sve dragovoljci sa cinovima,samo se presvukli,ali to bi bilo bas previse. Vjerojatno su i usa vidjele da su sakriveni u zaporozju,cekajuci da krenu preko inih 100km novog fronta,gdje je nekad Dnjepar bio 1,5km ( niko ga preci nije mogao) a sada se osusilo vec,moze se pjesice preci. Skontsli usa da bi prelako bilo,da je namjestaljka. Prekjuce sam slusao jednoga generala,koji je bas to pricao,da se otvoriloo novih 120km fronta nebranjenog,e tu je trebalo da… Čitaj više »

Dante
10 mjeseci prije

treba biti veoma glup pa povjerovati u tvoju fantaziju

Jajce
10 mjeseci prije

Danas u Ramstein anti war demonstracije, Natovci cenzuirali vijest

Yugo 45 neregistrovan
10 mjeseci prije

Ponovit ću komentar od jučer,
Sun Tzu bi bio ljubomoran,ima i većih stratega ,nije ovo ništa novo,imamo primjere kod nas u bliskoj prošlosti.
Tigar sloboda ’94
p.s.
Prigožin je sastavni dio igre puštanja pare u loncu koji se “zapad”zove,inače bi već sve eksplodiralo i usput puno je bolji glumac od zelenog klorofilnog

gargamel.
10 mjeseci prije

Godinama pratim intel slava z i vidio sam kako izvještaji njihovog heroja kruže video snimcima sa zahtjevima medijima da skrenu Putinovu pažnju na sebe. Želio je da se promoviše kao jedini igrač koji se može boriti i pod njegovim vodstvom preuzima cijelu Ukrajinu. Madjutim, Putin upravlja vojskom i njenim generalima. Ne obrnuto. Putin se ne odriče ničega. Ima dobro osmišljen strateški plan kojeg se moraju pridržavati svi, uključujući i heroje. Prighozin je nesto kao fudbalski talenat koji je na terenu sa još 10 drugih, ali želi sve sam, da bude kapiten i želi da ukrade šou. To kod Rusa ne ide, taj laki komunizam i dalje vabi, RADIMO SVE ZAJEDNO. Rusija je matična država i ništa nećete sami odlučivati osim ako se ne zovete Putin. Ne smije mimo Putina. A jedini razlog zašto Putin ne napada porodicu Wagner je taj što je ovdje morao napraviti ustupke kako ne bi potkopao ili demotivisao sve ostale jedinice… Čitaj više »

Ziv je Geza
10 mjeseci prije

Kao sto jucer napisah, putin i brko odradila si dolican posao, izvukli su stakore(domace izdajnike i puciste) iz rupa, te istovremeno odlicnim manevrom prebacili wagnera na borbene polozaje u Bjelorusiju.WIN WIN WIN situacija.

Uopce nisam sumnjao da zapadni woke telci neece imati pojma sto se dogadja dok putin, brko i prigozin drilaju wagnera na nove borbene polozaje.

Stop budalama
10 mjeseci prije

Da Putin sutra umre, ekipa bi vjerovala da je to samo trik za zavaravanje i da će on iz pozadine upravljati državom i uskrsnuti za dvije godine, naravno, mladi i ljepši. 😀

Bik
10 mjeseci prije

A ti živiš na Grenlandu….tebe bi yrusi kao domaćeg izdajicom Rusi prvi likvidirali

toncibalonci
10 mjeseci prije

JOGURT se ukiselio,propala revolucija.

Bruno
10 mjeseci prije

Vi se nadajte da je tako. Maskirovka? Srušen je vojni avion , poginulo je 10 vrhunski obučenih vojnika. Prigošin je odlučio svakoj obitelji platiti po 5.000.000 Rubalja, jer je avion srušen greškom. Srušeno je šest ruskih vojnih helikoptera , svi su piloti poginuli. I to je sve maskirovka? Wagner je ušao u Rusiju u četiri kolone , sa oko 1.000 vojnih vozila. Zauzeli su dva ogromna grada bez ikakve borbe, ruski vojnici na granici su položili oružje, kao i ruski vojnici u Rostowu i Woronježu. U Moskvi, u pravoj panici podizane su barikade. Dimitrij Medwjedew je očajnički upozoravao zapad pitajući što ako Wagnerovim banditima padne u ruke ruski nuklearno oružje ! Čudna neka maskirovka . Još koja takva maskirovka i Rusija će završiti u kaosu i građanskom ratu, a vi pričajte gluposti koliko hoćete. Prigošin je rusko državno vodstvo pred čitavim svijetom ogolio do kosti i osramotio ih. Da sada… Čitaj više »

Necjepljeni Kokot
10 mjeseci prije

Bilo kako bilo jedna ozbiljna država kao što sam mislio da je Rusija To si ne bi smjela dopustiti ! Ovako je i Putin ispao slab !

Noname
10 mjeseci prije

Više od 10.000 Britanaca podržalo je peticiju kojom se poziva na referendum za ukidanje sankcija Ujedinjenog Kraljevstva protiv Rusije i zaustavljanje pomoći Ukrajini, a sada vlada mora odgovoriti na nju, stoji na web stranici britanskog parlamenta. “Vlada bi, ako ne promijeni svoju politiku… trebala održati referendum u Ujedinjenom Kraljevstvu o ovom pitanju u roku od najviše šest mjeseci”, navodi se u tekstu peticije koji je objavljen na službenim stranicama britanskog parlamenta. glasi. U tekstu peticije napominje se da je britanska vlada intervenirala u sukob u Ukrajini bez ikakvog mandata građana te zemlje, a oni su zauzvrat, kako se navodi u peticiji, “primorani iskusiti ekonomske posljedice”. “To uključuje povećanje cijena energije, troškova života, kamatnih stopa, inflacije, nezaposlenosti, viših poreza i stopa, kao i štrajkova, štete u poduzećima i smanjenja javnih usluga”, stoji u tekstu. Prema web stranici britanske vlade, peticiju je potpisalo 10.089 ljudi. Kako se navodi na web stranici parlamenta,… Čitaj više »

iiiistina
10 mjeseci prije

da probam……..??? …….iz redakcije: …..Trebalo bi analizirati tko ustvari stoji iza ovih “spontanih” pobuna vojnih formacija pod kontrolom vlasti. To je već posebna tema za analizirati. pa sama rječ ……analizirati….otvara različitost pristupa zbivanjima.Šire sagledavanje nudi i zbivanja iza kulisa koja škrto idu uz ponuđenu “galamu” ……pa tako imamo neke zviždače koji pišu o sporazumu ….Artemis…te o Eart Aliance………pa Primarna Direktiva uz razvoj SolarWorden programa………..no da ne sablažnjavam redakciju dok prenosi galamu , kopirati ću samo ovu rečenicu iz vrlo opširna materijala koji će valjda uskoro biti i šire pokazan jer maltretiranje čovječanstva ide svome kraju i čiste se sluge zla : …….Duge godine tajne suradnje s narodima Terre su dovršene, ali još uvijek trebamo privesti kraju ovaj rat za oslobođenje ovog sustava. Do tada ćemo morati naporno raditi, a kada ovaj dan dođe ,svi ćemo biti spremni da zajedno zakoračimo u novu eru bratstva i suradnje.” pa toliko ako uopće i ovo… Čitaj više »

goran
10 mjeseci prije

da zapad bi volio da se desio državni udar u rusiji ali eto malo su se preračunali

noppo
10 mjeseci prije

Prigožin i Wagner sada u Bjelorusiji. Pogledajte kartu, od granice do Kijeva je oko 100 kilometara.

noppo
10 mjeseci prije

Prigožin i Wagner sada u Bjelorusiji. Pogledajte kartu, od granice do Kijeva je oko 100 kilometara.

bilmez
10 mjeseci prije

Jučer kao Prigožin nije svjestan da je mrtav, a danas kao maskirovka, mož mislit. Usput Wagnerovci srušili avion i nekoliko helikoptera u Rusiji. Za Rusiju još dobro i završilo. Ne bih bio u njegovoj koži, a naročito ne u Bjelorusiji.

Zoki
10 mjeseci prije

20 pilota je poginulo u napadu na Wagner, nrki pišu 13, uništen most u Vorožju i nartno postrojenje. Sve to planirao vrh u Moskvi? Vi ste ili glupi, ili pravi pravcati rusofili

Koja
10 mjeseci prije

Za koji moj im treba oružje? Dovoljno je isključiti struju na sedam dana, expres restoranima katanac na vrata i eto mrtvih po ulicama k’o muva! Oteti konformizam velikoj većini evropljana je ravno metkom u potiljak! Zamisli da bakice nemogu natočiti svog SUV-a? Kolaps, kraj

10 mjeseci prije

Ovde je osnovno ono što je Max naposao: “Prelako i prebrzo se završilo”. Ako se radi o manevru, ovakav manevar (i to vrlo rizičan) je po pravilu multivektorski – da vidimo šta bi mogli biti ciljevi: Izmamiti 5. kolonu na otvoreno (pa “penzionisati”) Navesti ukrajinsku vojsku na veliku ofanzivu (pa “sterilisati”) Čak navesti Fašington na slobodnije delovanje u Ukrajini (što bi odgovaralo Rusiji jer gubi snagu čekajući na to) Sve navedeno zahteva dužu krizu jer niko nije toliko lud da odmah “proviri” bez obzira na ranije Prigožinove kritike ruskog vojnog vrha. Iako su žrtve na strani ruske vojske ozbiljne s obzirom na “prijateljsku vartu”, bile bi opravdane ako su u pitanju viši ciljevi ali… njih za sada ne vidimo. Prebacivanje većih vojnih jedinica u Belorusiju je slabo kao izgovor jer su to mogli da urade sasvim regularno – ko bi ih zaustavio? Možda dodatne sankcije?!? Jedino pozitivno iz ove “avanture”… Čitaj više »

2i2su22
10 mjeseci prije

Pazi “nije bio spreman dati život za ideale”? Pa tko bi uopće u to povjerovao? Nego, javite nam gdje je ako nije u Bjelorusiji.

Sardelino
10 mjeseci prije

Mnogi nevini su za vrijeme Staljina završili u Gulazima jer je Staljin vjerovao da nema nevinih.
Prije nego što su poslani u Sibir, svima je zakonito suđeno i ogromna većina je priznala ono za što su bili osuđeni. Priznali su krivicu iako nisu bili krivi radi ostvarenja uzvišenog cilja, daleko višeg i važnijeg od njihove zemaljske beznačajne sudbine.

Malcom
10 mjeseci prije

A jeste svi od jedanput upuceni u dogadjaj

Sardelino
10 mjeseci prije

Mnogi nevini su za vrijeme Staljina završili u Gulazima jer je Staljin vjerovao da nema nevinih.
Prije nego što su poslani u Sibir, svima je zakonito suđeno i ogromna većina je priznala ono za što su bili osuđeni. Priznali su krivicu iako nisu bili krivi radi ostvarenja uzvišenog cilja, daleko višeg i važnijeg od njihove zemaljske beznačajne sudbine.Prigožin nije kapacitet koji bi mogao zamijeniti Putina ili nekog od generala čiju je smjenu zahtijevao. I on svijestan te činjenice. Shvatio je to na vrijeme. To da će Putin biti svrgnut pučem ili ubijen je tlapnja zapada. Njihova želja koja se ne može uklopiti u rusku realnost. Stolica na kojoj sjedi Putin je najnepoželjnija destinacija i teško mi je povjerovati da trenutno u Rusiji postoji političar ili vojni vođa koji je se želi dokopati.

BanOvan
10 mjeseci prije

lulu dobri ti si kao kometa. Idesh,hodash,lutash pa navratish i dignes dzevu da se drugi svadjaju.
Procitaj jos koji put Bibliju,mozda ima jos ponesto da pise sitnim slovcima da znamo da se spremimo.
Ja otvorio prozor na istocnoj strani i cekam … jedino sto su me komarci rasturili ko sito.

mile
10 mjeseci prije

kakva maskirovka, nemojte se tješiti

Radar
10 mjeseci prije

Čitam članke i komentare, ljudi su stvarno pukli, ne znam da li je to od vakcinacije ili inflacije informacija sa svih strana. Pa zar netko ozbiljan misli da 20-30 tisuća vojnika može nešto napraviti u Rusiji? To je recimo snaga koja možda ali ozbiljno možda može nešto napraviti u npr Sloveniji, i to je pitanje. Osvojili su grad, šta su osvojili, pa nitko ih nije ni pokušao ozbiljno zaustaviti, ušetali u zgradu i, ništa. Kako došli tako otišli. Da je to tako jednostavno onda bi NATO odavno utrčao sa milion vojnika, avijacijom, dronovima, lopatama, vilama i za tjedan dana bi bili iza Moskve ! Ovo je zaista bila predstava za javnost, da ljudi imaju temu za zabavu, da se pozornost skrene na neku drugu starnu ili jednostavno kako bezbolno maknuti PMC Wagner od medijske pozornosti. Kažu bježalo se iz Moskve, pazi kakvo zapažanje, vikend, Moskva, grad od cca 13 milijuna… Čitaj više »

tihobl
10 mjeseci prije

Vagnerova priredba je zavrsena, a odmah sledeci dan nova priredba, pravi spektakl visoke produkcije sa 10x vise aktera:

У Санкт Петербургу је одржан руски празник матураната „Пурпурна једра“. Позив на овај спектакл добило је 60.000 матураната из северне руске престонице и 20.000 из других региона Русије.

Potrazite fotke ili klipove da vidite kako to izgleda, isplati se pogledati.

Krle
10 mjeseci prije

Još uvijek je rano imati čvrst stav i “znati” šta se desilo ili dešavalo. Već su neki ovdje postavili lako moguće scenarije događanja ali ko može stvarno znati. Znamo da je Prigožin već imao ispade i napade na vojni vrh Rusije pa i Putina. Javno je prozvao MO i Šojgua da ih ne snabdjeva i da će se Wagner morati povući jer nemaju municije. Već sutradan su “prosuli” rekordni broj granata na Ukrajince i polako napredovali dalje. Nakon toga se žalio na slabu podršku s bokova i opet su ga “razotkrili” jadni Ukrajinci. U oba slučaja nije bilo nikakvih posljedica po Prigožina i Wagner za napade na vojni vrh. Završili su Bahmut i otišli na odmor s porukom da će se odmah odazvati na poziv da opet brane RF. Odmah nakon navodnog napada na njihov kamp, bez istrage, bez puno priče, kreću u pohod na Rostov pa na Moskvu. Uredno,… Čitaj više »

10 mjeseci prije

zasto odmah teorije?
zasto ne ono i onako sto se dogodilo?
vojska provocirala wagner, ubila neke, prigozin pobjesnio, eskalirao preko svake mjere.
luki intervenirao da spasi situaciju, da spasi wagner i sprijeci kaos.
zasto putin nije uradio posao kojeg je uradio luki? nije htio.
maskirovka – meni je to malo previse. stvari su spontane a jedini plan je bio da se eliminira prigozin.
izmamili izdajnike van – nisu.
prebacili se na sjeverni front – pa sto. ne moraju izvoditi predstavu za to.
otkrili planove zapada u vezi bjelorusije – slabo to. nesto sto je za ocekivati ionako.
wagner i prigozin su dobili azil u bjelorusiji, radit ce sto im se kaze a prigozin se vise nece derati u javnosti.

Faboo
10 mjeseci prije

Logično trći pred rudu i nabacuje informacije od dnevnih informacija a nikako da sagleda preciznu sliku. Sva ova događanja u Rusiji su samo dobra predstava od koje zapadnjaci više ne znaju što da misle. Dok se oni konsolidiraju Rusi imaju veću kontrolu nad svime. Britanski general je vjerojatno u pravu; Wagnerovci su rusko sredstvo uupada u Ukrajinu iz Bjelorusije.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI