Mediji izvještavaju o tome da Njemačkoj ponestaje sredstava pomoći za Ukrajinu

Njemacka pomoc Ukrajini
17 komentara

Der Tagesspiegel je izvijestio da proračunska ograničenja dovode u pitanje sposobnost Berlina u pogledu ispunjavanja ambicioznih planova Njemačke

Njemačka bi se mogla približiti granici svojih financijskih mogućnosti za pružanje obrambene pomoći Ukrajini, tvrdi Der Tagesspiegel. Novine su također sugerirale da Berlin neće moći isporučiti Kijevu više tenkova nego što je već obećao. Ranije ovog tjedna ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izrazio je zabrinutost da nedostatak vojnog napretka možda već smanjuje spremnost podupiratelja Kijeva za iskazivanje dodatne podrške Ukrajini. Nekoliko zapadnih medija također je nedavno navelo da se u Europi polako javlja zamor, jer se sukob između Ukrajine i Rusije razvukao na više od godinu i pol.

U svom izvješću od utorka, Der Tagesspiegel tvrdi da unatoč najavi novog vojnog paketa pomoći vrijednog 1,3 milijarde eura (1,4 milijarde dolara), koju je ministar obrane Boris Pistorius dao istog dana dok je bio u posjetu Kijevu, postoje nepoznanice u vezi toga može li Njemačka ispuniti svoje zadane obaveze. Mediji su istaknuli da je proračunski odbor Bundestaga prošlog petka odgodio donošenje odluke o nacrtu proračuna za 2024. godinu. Vlada kancelara Olafa Scholza našla se u škripcu nakon što joj je sud zabranio prenamjenu 60 milijardi eura (65 milijardi dolara) neiskorištenih sredstava preostalih od Covid-19. Među odjeljcima proračuna čija je sudbina ostavljena u neizvjesnosti su planovi Berlina da sljedeće godine udvostruči vojnu pomoć Ukrajini na 8 milijardi eura. Der Tagesspiegel je citirao kreatora fiskalne politike Inga Gaedechensa iz oporbene Kršćansko-demokratske unije koji je upozorio da “trenutačno nema sigurnosti”.

“Ako bi se pomoć Ukrajini također smanjila kao dio općeg smanjenja, to bi imalo katastrofalne posljedice”, predvidio je.

Zakonodavac je objasnio da ako sada ne dođe do povećanja izdvajanja za vojnu pomoć Ukrajini, “u narednoj godini Njemačka neće moći poslati daljnju pomoć Ukrajini, niti nastaviti s potrebnom zamjenom isporučenih sustava naoružanja”.

Povrh toga, Berlin vjerojatno više neće moći koristiti vlastite zalihe kako bi opskrbljivao Kijev tenkovima, napominje list. U intervjuu za Fox News emitiranom u utorak, ukrajinski predsjednik Zelenski primijetio je da nezadovoljavajuća ljetna protuofenziva, koja nije uspjela osigurati značajnije teritorijalne dobitke za Kijev, “nije dobra poruka”, kada je riječ o spremnosti zapadnih zemalja da nastave podupirati Ukrajinu. Ranije ovog mjeseca, vrhovni zapovjednik ukrajinske vojske, Valerij Zalužni, opisao je situaciju na bojnom polju kao “pat poziciju”, što je bila procjena koju je Zelenski odbacio.

finansijska pomoćnjemačkaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
5 mjeseci prije

… I pomoći Njemcima 🥴

nastran
5 mjeseci prije

dajte..dajte..sjebite se do kraja!

ljena bitanga
5 mjeseci prije

Too! Deutschland ünter alles !
Reži svima osim politipičkama i kozojeba na socijalnoj sisi!
P.S. Ni kreditno zaduživanje nije daleko !

Sparkling
5 mjeseci prije

Odavno sam samom sebi postavljao pitanje i prije početka sukoba u Ukraini, dali je krajnji cilj cijele ove komedije Rusija ili Njemalka (EU)? Nisam mislio da “izuzetni” mogu tako nisko poniziti svog “najvjernijeg” saveznika.
No svaka istina prije ili kasnije izađe na vidjelo. Unaprijed su znali da je Rusija preveliki zalogaj ali posredno su uništavali najjaču članicu EU. A lego kockice su posložene tako da kada prva najstabilnija padne, domino efekt je neminovan. Kako su samo to perfidno izveli. Pravi majstori. Rusi su naučili lekciju da nikad više ne smiju podcijeniti anglosaksonske spletke i obečanja. A EU s svojim korumpiranim političarima nema nikakve šanse da prevlada u dogledno vrijeme polagano ekonomsko propadanje. Izuzetni će ih držati za j.ja dokle god budu mogli. Bez uvrede ali to je samo busines.
Lp

Ico
5 mjeseci prije

Njemačka ” pomoć ” Ukrajini je investicija osuđena na propast! Qrcosvirac je umno debelo potkapacitirani IDIOT!

NOME
5 mjeseci prije

ako je amer rekao da plaćaju, njemci će plačat….još uvijek su pod amerovom okupacijom…..ak rusiju zovu benziskom crpkom, onda mogu njemačku bankomatom……

Max
5 mjeseci prije

Nestalo. Pojela maca.

Jomla
5 mjeseci prije

Nema tu “nema para”! Šta nema, ima da ima! Obečali ste i to javno! 😛 😛
Ukinite “socijalu” migrantima, možete i domaćima, ali para ima da ima! Jasno!? 😛 😛

tihobl
5 mjeseci prije

Nijemcima ponestaje svega,a ne samo oruzja. Za otkonzerviranje i remont 14 tenkova trebalo im je 11 mjeseci. Ruskoj tetenskoj remontnoj bazi u zoni SVO za popravak 14 pogodjenih tenkova treba 7 dana. Za godinu dana popravili su 1200 oklopnih vozila.
Pazite – prvi rade u fabrickim uslovima, a drugi na livadi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI