Mediji nude novo oružje za zaštitu Bidena: Sugerisanje da njegovo mentalno zdravlje propada, znači da ste dio ruske zavjere

Joe Biden
16 komentara

Američko Ministarstvo za unutrašnju bezbjednost navodno je blokiralo distribuciju julskog obavještajnog biltena upozoravajući na rusku zavjeru za promociju „dezinformacija“ da je demokratski predsjednički kandidat lošeg mentalnog zdravlja.

Izvještaj ABC News u srijedu citirao je internu e-poštu, a medij je rekao da je portparol DHS potvrdio da je odlaganje distribucije biltena saveznim, državnim i lokalnim agencijama za sprovođenje zakona odloženo. Portparol je rekao da bilten ne ispunjava standarde kvaliteta, uključujući dovoljno dokaza i konteksta, za distribuciju, rekao je ABC.

Demokrate će se vjerovatno osvrnuti na izvještaj navodeći da je DHS blokirao upozorenje kako bi pomogao predsjedniku Donaldu Trumpu da pobijedi na novembarskim izborima i da je kritika Bidenovog mentalnog stanja od strane Trumpove kampanje dio ruskog napora da se dezinformišu. Korisnici Twittera već promovišu novu teoriju tajnog dogovora, pitajući se „kojoj ‘domovini’ služi DHS?“ i govoreći: „Tramp i Putin su jedno.“

Izvještaj ABC omalovažava dijelove obavještajnog biltena koji nisu povezani sa Rusijom, uključujući upozorenja da iranski i kineski državni mediji promovišu sugestije da Trump „pati od psihoze“ i da je možda lošeg fizičkog zdravlja. Takođe postavlja argument da su bilo koje buduće kritike demokratove mentalne ispravnosti ruske dezinformacije.

Jedan korisnik Twittera rekao je da izvještaj „postavlja temelje da ‘svako ko komentariše Joeov pad u dogovoru je s Rusijom’“, dok je drugi zaključio: „…tako da je u osnovi svaka legitimna žalba ili zabrinutost građana ruska zavjera“. Drugi komentatori su tvitovali da im nije potrebna nikakva pomoć Moskve da bi jasno vidjeli da Bidenov um slabi.

Nagađanja na mreži porasla su zbog Bidenove sve šire serije zloglasnih gafova, poput dobrodošlice publici na pogrešnom mjestu, a zatim pokušaja da to predstavi kao šalu kada je održao julski govor u rodnoj državi Delaware.

Demokrata je takođe posrnuo u trenucima kada nije znao gdje se nalazi, poput hvaljenja ljepote Vermonta kada je prošle godine zapravo vodio kampanju u New Hampshireu, ili sa kim je, kada je zamijenio suprugu za sestru u primarnom govoru o pobjedi u martu. U februaru se pohvalio da je pregovarao o klimatskom sporazumu u Parizu 2016. sa kineskim liderom Deng Xiaopingom. Deng je umro 1997.

Demokrate su pokušale da ožive narativ o dosluhu Trumpa i Rusije uprkos tome što specijalni tužilac Robert Mueller nije uspio da dokaže da je Trumpova kampanja sarađivala sa Moskvom na pobjedi na predsjedničkim izborima 2016. godine.

Kada je kancelarija direktora Nacionalne obavještajne službe prošle sedmice obavjestila kongresne odbore da se obavještajni brifinzi o pitanjima bezbjednosti izbora više neće obavljati lično, predsjednica Doma Nancy Pelosi i predsjednik Obavještajnog odbora Adam Schiff izdali su izjavu u kojoj se kaže: „Američki narod ima pravo i potrebu da zna da druga nacija, Rusija, pokušava da pomogne u odluci ko treba da bude njihov sljedeći predsjednik“.

Izjava je ignorisala činjenicu da Rusija nije jedina zemlja koja je optužena za korištenje dezinformacija i drugih sredstava da utiče na američke izbore 2020. godine. Američki obavještajni izvještaj prošlog mjeseca upozorio je da su Rusija, Kina i Iran, između ostalog, nastojale da utiču na glasače i da će masovna upotreba glasanja poštom olakšati miješanje stranih zemalja. Kina i Iran takođe su navodno nastojali da diskredituju Trumpa, prema obavještajnim upozorenjima.

Donald Trumpjoe bidenrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
sedban
3 godine prije

On March 4, 2018 at about 1:40 pm local time  Sergei Skripal arrived at the Maltings shopping center in his own car with his daughter. They briefly went to The Mill Pub , after which from about 2:20 p.m. to 3:35 p.m. they dined at the Zizzi Italian restaurant located in the same shopping center. Suddenly, both of them became ill and went out into the fresh air. The employees of the center called an ambulance (the first call came at 16:15), until the arrival of which Sergey and Yulia remained on a bench near the shopping center.  Only at 17:10 were the victims taken to the district hospital >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Dakle Skripals su stigli u Sopping Centre u 1:40 usli u bolnicu u 17:10 Proslo 3 sata i 30 minuta. Idemo jos vise unatrag. Napustili su kucu u 9 sati i tamo je bio Novichok na kvaki vrata. Dakle od 9 sati do ulaska u bolnicu je proslo 8 sati.… Čitaj više »

Daniel Plainview
3 godine prije

Ni pod medijskom protekcijom i podrškom Bidenov mozak u tegli sa formalinom nema nikakve šanse protiv Trumpa. Ne vidim način na koji će taj mumificirani pedofil slaviti na predsjedničkim izborima.

Bosanac
3 godine prije

Seru se po ljudima postavljaju im degene za kandidate i onda ih jos ubijede da su dobri. To vrijedi sa sve nas vecinom na cijelom planetu

3 godine prije zadnji put uredio Bosanac
onaj najgl..... veći Dalton
3 godine prije

Joe, čujete li kakve zvukove u glavi!? Ne, samo glasove.
Kakve glasove!? Ponekad čujem glasove.
Kada? Uglavnom kad ne popijem lijekove.
Kakve lijekove? Od kojih ne čujem glasove.
P.S.
A nu Trumpa…
U deset dana opalio 17 tvitova, 8 intervjua, 5 čestitki farmerima, 4 poruke poštenoj inteligenciji, 3 podrške vojnicima, 3 oštra obračuna s demokratima, 2 nova mira na Bliskom istoku i jedno držanje Melanie za ruku….

3 godine prije zadnji put uredio onaj najgl..... veći Dalton
mislim
3 godine prije

iran nebi trebao imati nuklearnu bombu., jer oni su teroristi i mogli bi da je uptrijebe,
a amerikanci mogu da izaberu senilka koji ako stisne dugme će da zaboravi , reći će nisam ja pokrenuo nuklearni rat to je neko drugi.
tako da izbori u americi nisu zfrkavanje jer amerika utiječe posredno i neposredno na život cijelog svijeta. tako da po mome svi imaju pravo da se mješaju u američke izbore, a ameri bi trebali da se prestanu mješati drugima . jer recimo u hrvatskoj, koga god izaberemo ,ne vidim kako bi to utjecalo na amerikance i njihov život.

Max
3 godine prije

Pa i jest senilan i sve pobrka.

Linda
3 godine prije

Ma ni pola jada da me strpaju u ruske zavjerenike,problem je ako se dosjete natovarit nam na ledja veci problem,hemijsko oružje hahaha provaljeni su brate dragi pa ovo je sramota koliko im sposobnih manipulatora nedostaje,valjda su svi angazirani na Strašnom kovidu hahaha

3 godine prije zadnji put uredio Linda
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI