Među Ukrajincima glad potisnula “domoljublje”

Euromaidan
13 komentara

Prema završnim godišnjim anketama se konačno saznao broj imbecila među stanovništvom Ukrajine – jedva 17%. Dakle, situacija za ovu zemlju i nije beznadna.

Istraživanje koje je proveo fond “Demokratske inicijative Ilka Kucheriva” (DIF.org.ua) otkriva da u Ukrajini tek mali postotak “domoljuba” vjeruje u bolju budućnost i da će zemlja u suradnji s Europskom unijom uspjeti prevladati probleme i poteškoće u sljedećih nekoliko godina.

Gotovo polovica stanovništva zemlje vjeruje da zemlja nije dobila ništa od onoga što se obećavalo na EuroMaidanu i da se ta obećanja skoro neće ispuniti. Gotovo 20% građana smatra da Ukrajina nikada neće prevladati trenutne poteškoće.

Osim toga, tri četvrtine građana smatra da predsjednik Porošenko i čelnici EuroMaidana zemlju vode “krivim putem”, dok u ispravnost njihovih odluka vjeruje jedva nešto više od 16% ispitanika. To su najvjerojatnije oni koji su se tijekom i nakon EuroMaidana uspjeli domoći nekakvog bogatstva i iz prljavih udžerica popeti u stanove u elitnim četvrtima Kijeva i ostalih ukrajinskih gradova.

Međutim, Ukrajinci nisu toliko ogorčeni ni zbog rata, ni takozvane “Antiterorističke operacije” na istoku zemlje, smrti i raspada zemlje, nego je većina njih zabrinuta zbog praznih hladnjaka. Gotovo 90% ispitanika smatra da su se najgore promjene u njihovim životima dogodile zbog povećanja cijena hrane i komunalija.

Pogoršanje gospodarske situacije u Ukrajini i razine blagostanja u obitelji ističe 88,5% ispitanika.

No, u isto vrijeme su gladni i opljačkani Ukrajinci ponosni na svoju vojsku i “Antiterorističku operaciju” u kojoj je izgubljen Donbas, koji je ranije punio oko trećine ukrajinskog BDP-a.

Jedino područje u kojem Ukrajinci vide poboljšanje je obrana zemlje, koja je poboljšana prema mišljenju 40% ispitanika.

No, spominjući vrhovnog zapovjednika ukrajinske vojske, predsjednika Petra Porošenka, samo 9% Ukrajinaca ga je imenovalo za “političara godine“. Za 40% ukrajinskih građana “takva osoba uopće ne postoji“.

I dok obični Ukrajinci razmišljaju kako skrpati kraj s krajem, među oligarsima traje bespoštedna borba na život i smrt.

Predsjednik i oligarh Petro Porošenko, poznat kao “Kralj Čokolade“, krenuo je u odlučujući napad protiv jednog od svojih glavnih konkurenata, oligarha Igora Kolomoiskog.

U regiji Dnjepropetrovsk je njezin bivši guverner ranije ostao bez njegove glavne financijske imovine, kuće “Privatbank”.

Danas je glavna meta ukrajinski televizijski kanal “1 + 1”, inače vlasništvo Igora Kolomoiskog. Koristeći sve svoje administrativne resurse, predsjednik Petro Porošenko planira televiziju “1 + 1” dati a upravljanje ili u posjed nekome iz svojih redova.

Pad poslovnog carstva Kolomoiskog će jako puno značiti za Porošenka, jer gospodarske aktivnosti oligarha definiraju i političke smjernice zemlje, što je odavno poznato.

Nakon uništavanja svog glavnog suparnika, Porošenko u 2017. može ući s još jačim pozicijom nego sada, iako u potpunosti kontrolira Vladu i parlament.

Što na sve kaže “civilizirani” Zapad? Ništa, jer su oni i postavili “Kralja Čokolade” za predsjednika. “Civilizirana” europska i američka elita kao da podržava uništenje Kolomoiskog. Svi u suglasni da je Porošenko učinio pravu stvar kada je Kolomoiskom uzeo “Privatbank”, a sada je na redu i televizija “1 + 1”.

Kao što vidimo, u Ukrajini nikada nije dosadno, ali je pitanje vremena dokle će 16% imbecila uspjeti uvjeravati ostatak stanovništva da će jednom možda ipak biti bolje? Julija Timošenko traži podršku za Treći Maidan, ali je sada svima jasno da, ako do njega i dođe, da mora doći odozdo i ne smije biti upravljan s vrha, pogotovo ne iz inozemstva i opskurnih likova kao što su Victoria Nuland, John McCain i Geoffrey Pyatt.

EuromaidanIgor KolomoiskiKrizaPorošenkoukraijna
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ZE
7 godine prije

Jadan onaj koga America brani a Engleska hrani.
Jadan onaj tko misli da ce mu Nijemac doniti prosperitet.
U se i u svoje kljuse.
Sad Ukrajinci shvacaju da je Janukovic ipak bio najbolji.

Kawasakić
7 godine prije

Jel to statistika Promocije plus, koji su predvidili nadmocnu Lignjinu pobjedu ili prednost pd 30posto glasova Kokoda koalicije.

Valerija Šiskar D' Stan
7 godine prije

Odavno nisam pročitala članak srozan sa toliko mržnje. Sjećam se slične situacije prije desetak godina u Rusiji samo se Kolomoiski tada zvao Hodorovski. Ali jasno, Hodorovski je mafijaško – teroristički tajkun a Kolomoiski je filamtrop koji je svoje milijarde stekao pomažući siromahe.

Anonimac
7 godine prije

Ukrajinci i Rusi su jedan narod kojeg su podijelili ukrajinsko-ruski kvislinzi, Nijemci i Anglosaksoni …u dva naroda.
Sad su dva naroda, da je bilo pameti mogli su biti jedan.

Željko
7 godine prije

@ Valerija Šiskar D’ Stan Kolomoiski i Hodorovski su gle čuda Židovi!?Nemam ništa osobno protiv Židova ali ne mogu shvatiti da jedan tako mali i bogati narod živi na i od spletki i ratova ?! Čujem jučer od prijatelja da je Sarajevo dobilo Olimpijadu (iako su Slovenci imali sve za to a Bosanci ništa) zbog jakog židovskog lobija i gradonačelnika(koji je najviše izgradio Sarajevo) Židova Emerika Bluma!!

Anonimac
7 godine prije

I Poroshenko-Valtsman je Židov-Kazar. Zapravo u ovoj tzv Ukrajinskoj vlasti nema niti jednog “ukrajinca”. Što god to značilo “Ukrajinac”(krajišnik,graničar,itd)

Valerija Šiskar D' Stan
7 godine prije

Pa kod Židova je uspjeh nešto poželjno. Kod nas se uspješne omalovažava a tko nešto proba tome se ruga. Primjer Mate Rimac. Znači mi imamo naglasak na kukanje, ruganje i omalovazanje i glavni su oni koji to najbolje rade. Židovi imaju naglasak na obrazovanje, uspjeh, kontrolu i poduzitelstvo. Znači mi Židovima možemo samo kontrirati nenadmašivom destruktivnosti i pričama kao, oni su krivi zato što mi poduzetništvo uništavamo u začeću.

Valerija Šiskar D' Stan
7 godine prije

Kada malo bolje razmislim, možda su naši rugači baš za to tu. Da se uništava naš potencijal u korist stranaca. Židova, Amera, Njemaca, Rusa…

subaru
7 godine prije

Sa nacionalizacijom banke od Kolomaskog njegov brat po krvi Walcman kupuje kredit kod glupog naroda. Kao što je Vučić glumio srbima Eliot Nesa i te bajke. Poučan, preoptimističan napis u svezi ukrohazara: http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/lukavi-putinov-plan-ukrajina-je-vec-izgubila-ali-ce-se-jos-ritati-i-trzati

Koča Popović
7 godine prije

Na Ukrajinu je primjenjena dobro poznata formula zapadnih imperijalista koja se koristi u prodoru agresivnog krupnog kapitala od 1945. godine. Slicna formula je primjenjena i u juznoslavenskim sukobima devedesetih. Raspirivanje nacionalnih, vjerskih i rasnih sukoba!

Cheche
7 godine prije

Imbecil je nekadašnji medicinski izraz korišten za opis osobe pogođene tzv. srednjim stepenom mentalne retardacije, odnosno osobe sa koeficijentom inteligencije između 26 i 50. Imbecilima su se smatrale osobe s više inteligencije od idiota (IQ 0-25), a manje inteligencije od debila (IQ 51 – 75). Slično kao i izraz “idiot”, izraz “imbecil” je iz medicinske terminologije prešao u svakodnevni govor gdje se koristio kao uvreda. Zbog negativnih konotacija je s vremenom napušten.

Tajanstveni Anonymous
7 godine prije

Tako da debilii rado koriste uvredu imbecil jer se onda i oni mogu osjecat superiorni prema nekome. E sad gospn. stidljivi autore L.R. razmisli …ako mozes.

Gogijard
7 godine prije

Nažalost u Republici Hrvatskoj ne postoji zakon po kojemu bi se naplaćivale kazne onima koji neopravdano ne iziđu na izbore. Kada bismo u RH imali takav zakon, siguran sam da bismo se uvjerili da i u Hrvata postoji sličan postotak takvih slučajeva, jer su to oni koji bi uporno glasaju za hadezej, i ustvari ta jedna manjina uništava većinu Hrvatskih građana. Do sada se je radi te manjine iz Hrvatske odselilo cirka 12-13% pučanstva. I proces traje dalje. Osim što ta manjina rastjeruje građane iz države, ona rasprodaje društvenu imovinu poput narkomana i ujedno zadužuje sve građane. Pa veći su Hrvati imbecili od Ukrajinaca. Tu su negdi, ustvari.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI