Medvedev – Rusija ‘ugrožena’ nastojanjem Ukrajine da uđe u NATO

Medvedev - Ukrajina i NATO
24 komentara

Moskva će spriječiti ovaj ishod “na ovaj ili onaj način”, upozorava visoki dužnosnik.

Rusija zahtijeva da se poštuju njezini sigurnosni problemi u vezi s NATO-om, ali nema ni namjeru ni sposobnost “obuzdavati” vojni blok predvođen SAD-om, rekao je bivši ruski predsjednik Dmitry Medvedev.

Dužnosnik se u glavnom članku u nedjelju usprotivio tvrdnji da je Rusija pogrešno izračunala u svom pokušaju da spriječi širenje NATO-a u Ukrajinu i natjerala Finsku i Švedsku da podnesu zahtjev za članstvo. Obje nordijske nacije “već su bile u savezu”, istaknuo je.

Ono na što je Rusija oduvijek pozivala bilo je “ne pozivati bivše dijelove naše zemlje u NATO. Posebno one s kojima imamo teritorijalne sporove”, napisao je Medvedev. Obećao je da će Rusija zaustaviti “prijetnju” pridruživanja Ukrajine bloku “na ovaj ili onaj način”. Budući da članice NATO-a kažu da se nacija ne može pridružiti dok je uključena u oružani sukob, “sukob [s Ukrajinom] će biti trajan, jer je postojanje Rusije u pitanju”, upozorio je.

Članak je detaljno opisao Medvedevljev pogled na neprijateljstva u Ukrajini u kontekstu šireg geopolitičkog sukoba. Prema riječima ruskog dužnosnika, zapadne se nacije sukobljavaju s ostatkom svijeta u pokušaju očuvanja svoje hegemonije.

Medvedev, koji trenutno služi kao zamjenik čelnika ruskog Vijeća sigurnosti, priznao je da ima pesimističan pogled na to kamo stvari idu.

“Ne treba biti prorok da bi se shvatilo: ova faza sukoba će… trajati desetljećima”, predvidio je.

Medvedev vjeruje da bi, budući da zapadne nacije imaju cilj poraziti nuklearnu silu, to moglo eskalirati u kraj civilizacije. “Apokalipsa je ne samo moguća, nego je vrlo vjerojatna”, upozorio je.

Jedina alternativa je bolno ispregovarano preuređenje globalne ravnoteže snaga, prema kojem Ukrajina ne bi postojala u svom trenutnom obliku “anti-Rusije”, rekao je.

“Kijevski režim mora biti uništen. Zakonom zabranjen kao fašistički entitet u civiliziranoj Europi”, izjavio je.

Ponovno uravnotežen svjetski poredak zahtijevao bi novi međunarodni ugovor nalik Završnom aktu iz Helsinkija iz 1975. i vjerojatno reviziju Ujedinjenih naroda, ustvrdio je Medvedev. Sporazumi su bili ključni element popuštanja napetosti između SAD-a i SSSR-a, a ocrtali su obveze potpisnika da očuvaju mir, sigurnost i poštivanje ljudskih prava.

Dimitrij MedvedevNATOrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Stop budalama
10 mjeseci prije

Pa ukrajina, niti je bila dio ” njihovim zemlje” niti je do 2014 imala teritorijalnr sporove niti je bilo izgledno da će u Nato, htjeli je samo eu

Schwarze Hunderte
10 mjeseci prije

Dokle , nesretnik iz ” iztočna susjedstva , komu zapad radi o glavi 🤣 ” , savjetuje ,vlastiti narod ⚠️ — DA IZBJEGNE 😳 ???!!! Veli onaj što je svojedobno izjavio , Sam za sebe da je ” pametan ” 🤣 da ” zna da će Ukrainci probit na dva mjesta , Rusku obranu te nanjeti , silnih gubitaka Rusima ” 🤨 … Taj .. Fortune teller 🤣 ?! Poglete video footage što ga priopćio !!! Za nevjerovat !!!! Uistinu se dvojbim da li je naš Debeli Đuro aka Dušan u stvari —— aleksandar vučić !!!! ISTOVJETNO PRIOPĆENJE 😱 —–>>>> ulozto.net/file/sT7xlu58jv2d/punk-advice-mp4#!ZJWxAwR2ZGNlMQLjA2R3MTMyAGqvBTDlqzcEqJgXMaIQHwyvZt== P.S. ; – Niti riječi o barem pokušaju obrane , vlastita naroda jer su postrojbe , Srbijanske vojske , POD AMERIČKOM KOMANDOM ⚠️ SADA NA — SINAI !!!! Valja im branit —- ISRAEL—OD SIRIJACA I RUSA ⚠️ ⚠️ ⚠️ !!!!! Srbi !!!! Tko vas kunuo —nije vrijeme gubio uzalud… Čitaj više »

duki
10 mjeseci prije

Ovaj Medvedev je jako pametan. Nešto kao eks i tihobl zajedno. Zašto nije on predsjednik Rusije ? Razuman čovjek. Koji malo malo prijeti nuklearnim oružjem. Kako Rusija može biti ugrožena ? Pa uz vlastitu vojsku imaju i Wagner i “moćnu Akhmat silu” ?

Jimbo
10 mjeseci prije

Udebljo se magarac

Max
10 mjeseci prije

Smrt je za mene spas.

Nena
10 mjeseci prije

E to može značiti samo jedno..
Ne bila im u koži..

Ivek
10 mjeseci prije

Kenjaju svi skupa..Dovoljno je znati da Rusija isto cijepi djecu i sve je jasno.
Sve vlade u svijetu su pod kontrolom.

MladenSt
10 mjeseci prije

Kako će kolega Max biti veseo kad ga u kući maltretiraju i izgleda da je invalid pa se nemore oduprit a ti ga navodiš na samoubojstvo da se riješi ovozemaljskog života i patnji i boljem
zivotu na nekom drugom mistu .Ma zmaju ja jesan katolik po rođenju ,uvjerenju ,obiteljskoj tradiciji i nasljeđu ali brate ne virujem ni najmanje u raj i paka .

Ziv je Geza
10 mjeseci prije

Zanimljivo je kako troleri ismijavaju Medvedeva koji ne prica bajke kao zapadni politicari,vec uporno 20. godina ponavlja da je ukrajina u nato- u posljednja i definitivna linija Ruske obrane drzavnosti i granica.

Medvedev sasvim opravdano upozorava na cinjenicu da je nato savez nakon pada Berlinskog zida, od Berlina dosao na granice Rusije.

Troleri ne shvacaju da se Medvedev ne zajebava kada spominje upotrebu nuklearnog oruzja kao krajnje konzekvence zapadnog ignoriranja Rusije kao nukearne sile.

Troleri su ismijavali i Putina kada je rekao da ce pokrenuti vojnu akciju ako se ne ispostuju dogovori potpisani od strane merkel i makrona.

Kada je Putin naredio vojski da pomogne narodnim milicijama u Donbasu, troleri su se usrali i tri dana nisu nista pisali po netu.

Dakle dragi moji troleri, hocete li se sjetiti svojih ismijavanja Medvedeva i Putina, odnosno Rusije, kad vam bljesne prva gljiva iznad tih praznih glava.

tihobl
10 mjeseci prije

Dobro kaze covjek – rusi su ugrozeni od NATO. Eno ruski kombajneri kukaju da im dronovi ometaju zetvu. Naletis masinom na prizemljen dron kojeg je REB dohvatio i eto havarije. Dok odradis poravak prodje zetva.

hiber
10 mjeseci prije

Dosadno je i komentitati pijanca. Da izda nekakvu recenziju na vrste votke moglo bi se komentirati. Ovako će se uvijek vaditi na “delirius tremens”.

Zvone
10 mjeseci prije

Zašto onda Rusija ne uništi kijevski režim več je obečala da ga neče dirati. Ovde nešto jako smrdi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI