Mi ćemo braniti našu zemlju od unutrašnje izdaje

Vladimir-Putin
35 komentara

Pokušaj pobune od strane šefa privatne vojne kompanije Wagner, Evgenija Prigožina, predstavlja izdaju Rusije i njenog naroda, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin u obraćanju naciji u subotu ujutro. On je također obećao da će agencije za provođenje zakona u zemlji preduzeti odlučne mjere za uspostavljanje reda.

Putin je u televizijskom govoru apelovao na pripadnike ruske vojske i one “koji su prevarom ili prijetnjama uvučeni u ovo kriminalno kockanje”. Napomenuo je da je Moskva uključena u istorijsku borbu za očuvanje svoje budućnosti dok “odbija agresiju neonacista i njihovih gospodara” na Zapadu.

“Borimo se za živote i sigurnost naših ljudi, za naš suverenitet i nezavisnost. Za pravo da bude i ostane Rusija”, poručio je predsjednik, pozivajući sugrađane da udruže snage i ostave po strani sve podjele koje bi strani protivnici mogli iskoristiti.

Zato su akcije koje cijepaju naše jedinstvo, u stvari, otpadništvo našeg naroda, naših saboraca… Ovo je udarac nožem u leđa našoj zemlji i našem narodu.

Jevgenij PrigožinPutinrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
35 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dragačevac
10 mjeseci prije

Komentar blogera Hardblog Reći da sam šokiran događajima je potcenjivanje emocija. Ali reći da su veoma neočekivani bilo bi veliko preterivanje. Zato što sam upozorio Ali, objektivno, da li su Prigožinove lične ambicije dovele do ovoga? Naravno da ne. Da li je samo on odgovoran za ono što se dešava? Takođe ne. Vaše „vešto“ vođstvo je dovelo do pobune. Vaša arogancija, samopouzdanje i nesposobnost kompromisa. Prvo dovodite ljude u očaj, a onda kažete da su lične ambicije navele ljude na izdaju. Oh je li? Nisi li to sam uradio, tretirajući heroje i svoje branioce kao glupe ljude? Zar nisi probleme gurnuo pod tepih? Zar niste ignorisali osećanja i emocije ljudi? Ko je doveo situaciju do toga da sada vojna lica moraju da biraju između lojalnosti zakletvi i pravde? Može se reći da Prigožin pogrešno shvata interese zemlje i naroda. Zar se to ne može reći i za vas? Nije kasno… Čitaj više »

C.F.
10 mjeseci prije

Intervju Pavel Danilin o armensko-azerbajdžanskom sukobu. – Danas je normalizacija armensko-azerbajdžanskih odnosa određena time hoće li Rusija moći ustrajati na svojoj poziciji u sukobu s Ukrajinom. Odnosno, ako može, onda će, sukladno tome, odnosi između Armenije i Azerbajdžana biti primjereniji. Inače će se pregovori dovoljno brzo usporiti. – Čak i ako se strane približe sklapanju mirovnog sporazuma? – Čini se da se mirovni sporazum nazire negdje na horizontu, ali očito je da obje strane mogu eskalirati u svakom trenutku. Na primjer, Azerbajdžan, ako odluči da Erevan ne ispunjava neke zahtjeve navedene u sporazumima. A razlog zaoštravanja s armenske strane je ozbiljan revanšistički osjećaj u samoj Armeniji. – Može li se vanjska politika Armenije promijeniti u budućnosti, recimo, čak iu nadolazećim godinama? Mislim na vjerojatnost njenog konačnog odvajanja od Ruske Federacije uz uvjet povlačenja iz ODKB-a i EAEU? Vanjskopolitički kurs Armenije opet je u potpunosti vezan za rezultat specijalne vojne operacije.… Čitaj više »

MNK
10 mjeseci prije

Putlere brani ti ruSSiju od oligarha i nepismenih mongoloida kao ti! 😀

Xam
10 mjeseci prije

Vrlo je zanimljiv deo njegove jučerašnje tirade, gde kaže da je Rusija u ukrajinskoj ofanzivi izgubila 3-4 puta više teritorije nego što se govori, i do 10 puta više vojnika.

Rusi, da su zaista izgubili više teritorije nego što njihovi izvori priznaju, to bismo videli kod svih ukrajinskih izvora i na svim proukrajinskim mapama. Takođe, da su izgubili 10 puta više vojnika nego što kažu i to bi se dalo naslutiti na snimcima koji dolaze sa ukrajinske strane.

Ode Rusija u komade, hehehe

Ivan
10 mjeseci prije

Sad se tek Rusija pocinje zagrijavati..

Toni
10 mjeseci prije

Javite mi samo jel Mišo dobro, brinem se ….

Stop budalama
10 mjeseci prije

Bravo Prigožin, ovo je pravi Rus, ne klanja se nikom!!
Sad lijepo hitno proglasi referendum, a vojnici Vagnera nek broje glasove.

Malcom
10 mjeseci prije

Prigozin= Putin

Malcom
10 mjeseci prije

Putin= Prigozin

Zvrk
10 mjeseci prije

Vjerujem samo onome što piše tiho, ipak on ima Kremlj na brzom biranju.

Max
10 mjeseci prije

Ovo je najveći (jer nije prvi) pokušaj prevrata u suvremenoj povijesti Rusije. Ne želim zauzimati strane jer ne znam tko je tu koga izdao.

Max
10 mjeseci prije

Ali u jedno sam siguran samo ruski narod može odlučiti o promijeni vlasti

Dušan
10 mjeseci prije

Će bre da se baci pod tramvaj od jada?!!! 😁😁😁

Metabaron
10 mjeseci prije

Tko ima najvise koristi od svega ovoga ?

Jimbo
10 mjeseci prije

Opet o samom sebi priča izdajnik

Jimbo
10 mjeseci prije

Opet o samom sebi priča izdajnik

Max
10 mjeseci prije

Bio je to neuspjeli pokušaj prevrata.

Miro
10 mjeseci prije

Jad i beda među Rusima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI