Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je da je 75 brodova i dalje blokirano u sedam luka Ukrajine

Mihail Mizincev
13 komentara

General-pukovnik Mihail Mizincev napomenuo je da vlasti u Kijevu i dalje izbjegavaju interakciju s predstavnicima država i kompanija koje posjeduju brodove o pitanju sigurnog izlaska stranih brodova

“Ukrajinski nacionalisti i dalje drže 90 stranih državljana iz pet država kao taoce kao živi štit. U sedam ukrajinskih luka (Herson, Nikolajev, Černomorsk, Očakov, Odesa, Južni i Mariupolj) i dalje je blokirano 75 stranih brodova iz 17 država”, rekao je Mizincev, koji vodi interresorni koordinacioni štab Ruske Federacije za humanitarni odgovor u Ukrajini.

Mizincev je naglasio da opasnost od granatiranja i velika minska opasnost koju stvara zvanični Kijev u svojim unutrašnjim vodama i teritorijalnom moru ne dozvoljavaju brodovima da bezbjedno izađu na otvoreno more.

„Zauzvrat, Ruska Federacija preduzima čitav niz sveobuhvatnih mjera kako bi osigurala civilnu plovidbu u vodama Crnog, Azovskog i Sredozemnog mora“, rekao je Mizincev.

Šef ruskog Centra za kontrolu nacionalne odbrane podsjetio je da Oružane snage Rusije otvaraju humanitarni koridor za bezbjedno kretanje brodova u pravcu jugozapada svakog dana od 08:00 do 19:00 po moskovskom vremenu, dužine 80 nautičkih milja i 3 širine. “Detaljne informacije o radu pomorskog humanitarnog koridora prenose se svakih 15 minuta putem VHF radio komunikacija na 14 i 16 međunarodnih kanala na engleskom i ruskom jeziku”, rekao je Mizincev.

On je dodao da vlasti u Kijevu i dalje izbjegavaju interakciju s predstavnicima država i kompanija koje posjeduju brodove o pitanju sigurnog izlaska stranih plovila. Istovremeno, i dalje postoji opasnost za plovidbu i oštećenje lučke infrastrukture zbog odnošenja ukrajinskih mina otkinutih sa sidra duž obale crnomorskih država.

Mihail MizincevrusijaukrajinaZarobljeni brodovi
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

To znači da Ukrajinska strana podržava piratstvo i terorizam.

tihobl
1 godina prije

Nisu ludi da isplove. Ako bi uspjeli izbjeci mine nebi uspjeli ukrajinsku raketu (kao i 5 drugih civilnih brodova koji su prvih dana neprijateljstava potopljeni od strane kijevskog rezima).

rade
1 godina prije

Pa vi Rusi bi i trebalo da onemogucite nacistima da izvoze psenicu,ulje…i da tako placaju oruzje koje im se dostavlja.

Lucija, prva
1 godina prije

Izraelski plaćenici u Ukrajini. Neki od 2014.

“Izraelski mediji navode da je Zaharova izgleda aludirala na Izraelce rođene u Ukrajini i starosedeoce Izraela koji su otputovali u Ukrajinu da se priduže dobrovoljačkim jedinicama posle ruske invazije, mada nije bilo izveštaja da se bore zajedno s jedinicom Azov.

Veruje se da su u Ukrajini stotine izraelskih dobrovoljaca, ali tačnih podataka nema.” 🧐🤔

tihobl
1 godina prije

Gledam novi pogodak iz Lavova. Pogodili su nesto zanimljivo. Prvo je izbio stub crnog dima i formirao visoku pecurku iznad grada. Zatim je uslijedio vatromet. Zatim su se poceli pojavljivati novi stubovi dima, raznih boja. Pa opet vatromet.

Prilikom svakog pogotka amerikanci trljaju ruke. Sto vise rusi uniste, oni ce vise poslati, a ionako oni ne placaju te “humanitarne posiljke”.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI