MMF „ne zna tko je predsjednik zemlje“ i odbija pomoći Venezueli u borbi protiv epidemije

Hugo Chavez Venecuela
17 komentara

Ipak je istina. U utorak je predsjednik Venezuele, Nicolas Maduro, uputio službeni zahtjev Međunarodnom monetarnom fondu za odobrenje kredita zemlju u iznosu od 5 milijardi dolara za suzbijanje epidemije koronavirusa u latinoameričkoj zemlji. Podsjetimo, Venezuela nema neotplaćenih dugova i tehnički joj je MMF mogao odobriti kredit za „humanitarne potrebe i funkcioniranje javnog zdravstva“.

Nedugo nakon objave informacije je novinar AFP-a Joshua Goodman objavio na Twitteru da MMF neće razmotriti zahtjev Venezuele, jer članovima izvršnog odbora ove „međunarodne organizacije“ nije bilo jasno priznaju li Madura za predsjednika ili oporbenog zastupnika Juana Guaidóa. Mediji su brzo proširili ove informacije.

“Potrebne su nam drastične mjere kao karantena. Mislio sam to učiniti na progresivniji način, ali kao država s već potvrđenim slučajevima, ocjenjujući statističke modele, to mora biti učinjeno”, objasnio je predsjednik, upozoravajući da je Latinska Amerika nema zdravstvene sustave moćne poput Europe.

“Ako to zanemarimo, mogli bismo imati zastrašujuću pandemiju. Dakle, idemo naprijed i proglašavamo totalnu karantenu”, dodao je maduro, dok je potpredsjednica Venezuele Delcy Rodríguez u utorak rekla kako je ima 36 ukupno zaraženih diljem nacionalnog teritorija.

Kako javlja Radio Havana, Venezueli je stigla pomoć iz Kine, koja je poslala posebnu pošiljku lijekova i sanitetskog materijala, a azijska nacija će nastavljati pružati pomoć Bolivarskoj republici.

U Caracas su hitno doputovali i kubanski medicinski stručnjaci. Liječnici će udružiti snage s postojećom kubanskom medicinskom misijom u latinoameričkoj zemlji i pomoći Venezueli u borbi protiv virusa.

Ova podrška Kine i Kube dolazi u Venezuelu nakon što je MMF odbio odobriti zajam od 5 milijardi dolara za jačanje zdravstvenog sustava Venezuele koji se suočava sa širenjem Covida-19.

Rusija osuđuje licemjerje MMF-a koji je za ove svrhe izdvojio 3000 milijardi dolara

Ruska vlada osuđuje  odluku Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) da odbije pomoći Venezueli u suočavanju s novom pandemijom, nazivajući to “licemjerjem”.

Glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova, Marija Zaharova, na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak u Moskvi, oštro je dovela u pitanje odluku MMF-a da uskrati financijsku pomoć Venezueli za borbu protiv novog virusa nazvanog Covid-19.

“Sve se to događa uslijed kontinuiranih izjava američkih dužnosnika o njihovoj namjeri da pooštre sankcije Venezueli. Oni čak raspravljaju o mogućnosti nametanja pomorske blokade zemlji, što je, vjerujemo, apsolutno nedopustivo. Obični ljudi, ljudi Venezuele pate zbog ove politike. Ovo je tipično licemjerje”, rekla je Zaharova.

MMF je odbio traženi kredit, ali je navodno odbio pomoći Caracasu  navodeći „sumnje u namjeru vlade da će potrošiti novac u navedene svrhe“. Ipak, The New York Times u svom članku priznaje da MMF kredit nije odobrio zato što „ne zna tko je legitimni predstavnik latinoameričke zemlje, jer su SAD i još oko 50 svjetskih zemalja za vršitelja dužnosti predsjednika priznale Juana Guaidóa“.

U skladu s tim, ruska diplomatkinja je spomenula da MMF mobilizira resurse “do 5000 milijardi dolara kako bi pomogao određenim zemljama da prebrode posljedice epidemije koronavirusa”.

Zaharova je kritizirala odluku „međunarodne“ financijske organizacije, navodeći da uskraćuje pomoć zemlji koja može biti primjer drugim narodima kako se pomaže u suočavanju s ovom globalnom krizom.

You Tube / Radio HC / NYT

COVID-19MMF
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dopizdilomi
4 godine prije

MMF, UN i slične organizacije treba ukinuti. Ovo je strašno. Pamtite ove riječi, kada se Venecuela bude obratila Kini za pomoć onda će se javiti svi odreda predvođeni SAD i opaliti im još i sankcije.

eks
4 godine prije

Zajebite MMF , oni su iz iste bande zločinaca koja seje virus po svetu. Novac ne leči. Važnije je nabaviti medicinska sredstva , aparate i lekove , a za to će se već naći normalni ljudi. Kinezi i Kubanci su već pokazali šta je humanost , biće pomoći i od Rusije , a od američke demokratije biće samo šteta i zlo . USA je imperija zla .

glineni golub
4 godine prije

Zamisli kojeg li čuda- da se MMF, Svjetska Banka i Wallstreet nalaze de fakto jedno pored drugog na udaljenosti ni kilometar kao i bivsi WTC ! -Slucajno?! A Joshua Gudman zna kako ce njegovi satrapi odliciti o Venezueli…fuj, nasto je “covjecanstvo” pristala, fuj.

Kgfjč
4 godine prije

Besramna gamad

Drazen
4 godine prije

Hahaha jadni “ne znaju”, pa zato neće pomoći. Maske su pale, doduše već davno

Zorule
4 godine prije

Dobro zar je MMF i dalje jedina institucija koja moze dati kredite? Što je sa AIIB? Što je sa BRICS? Nemaju para?

ventilator
4 godine prije

OVO JE JOŠ JEDAN DOKAZ DA JOŠ JEDNOM KONSTATIRAMO U ČIJIM RUKAMA JE MMF.NA TEMELJU OVOGA EPITET….BAGRA…JE PREFIN ZA OVU MEĐUNARODNU INSTITUCIJU. JA TAKO MISLIM, A DRUGI SE NE MORAJU SAMNOM SLOŽITI.

Alex
4 godine prije

Inače bi pomogli samo predsjednik u😂😂😂

sobravia
4 godine prije

Kako to, kako to…Venezuela raj na zemlji za 90% čitatelja Logičnoga…

mane
4 godine prije

Dace im kinezi, nece ni osetiti. Nece valjda dopustiti da sve padne u vodu zbog tricavih za njih 5milijardi.MMF ce samo potvrditi da je desna ruka satanista i dodatno ce opasti poverenje u njega.

Max
4 godine prije

ODbiti pomoć državi koja se bori protiv smrtonosne bolesti mogu samo čudovišta.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI