MMF upozorava da većina zemalja posluje gore nego što je predviđeno

Svjetska kriza
7 komentara

Međunarodni monetarni fond (MMF) može ove godine dodatno umanjiti svoje projekcije ekonomskog rasta, jer pandemija koronavirusa i dalje ima domino efekat na čitavu globalnu oslabekonomiju.

U svom posljednjem pregledu, fond je rekao da će se svijet vjerovatno suočiti sa najgorom recesijom od Velike depresije, procijenjujući da će globalna ekonomija 2020. naglo pasti za tri procenta. Međutim, čak bi i ta prognoza mogla biti previše optimistična za trenutno „izuzetno izazovne uslove “, a naredna prognoza MMF-a, koja će biti objavljena 24. juna, može ponuditi još mračniju perspektivu.

“Vjerovatno ćemo dodatno sniziti projekciju na osnovu ulaznih podataka, koji nam govore da većina zemalja posluje gore nego što smo planirali”, rekla je generalna direktorka MMF-a Kristalina Georgieva u svom obraćanju italijanskim kreatorima politike koji su sazvali Nacionalnu konsultaciju. Dodala je da pozitivna dešavanja u nekim državama nisu dovoljna da bi se situacija promijenila.

„Ova pandemija bila je i nastavlja da bude, poput padajućih domina.“

Georgieva je takođe primijetila da je bez presedana kriza dovela do “zapanjujućeg preokreta bogatstva”, jer će se prihodi po glavi stanovnika u 170 zemalja smanjiti, poništavajući ranije projektovani rast.

Međutim, MMF se i dalje nada da se situacija polako mijenja od onoga što nazivaju „Veliko zaključavanje“, kada je zaustavljena proizvodnja, a potrošnja bila mala, prema ponovnom otvaranju. Ovo će prerasti u treću fazu: oporavak. Kada svijet uđe u fazu oporavka – vjerovatno 2021. – Evropa mora početi da prevazilazi jaz digitalno, rekla je Georgieva, pošto je kriza pokazala ogroman potencijal ovog sektora

KrizaMMF
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Hattori Hanzo
3 godine prije

Pa o.k.onda je njima sve po planu.
Oni zive od davljenika.

Istrazuj
3 godine prije

MMF je oduvijek bila – obicna zlocinacka organizacija. Ista banda koja je stojala iza lazne “pandemije” – stoji i iza ovih bandita. CILJ i jeste bio unistavanje svjetske ekonomije! Kao sto to odvratni eugenicarski banditi Klaus Schwab i “objasnjava” u Engdhalovom clanku! Ocito je da se radi o “velikom eksperimentu” – eugenicarske bande – kojoj su familije Gates i Rockfeller samo operativci. Napravili su koncentracioni logor prakticno od cielog Svijeta – a nevidjena (INKVIZICIJSKA) cenzura medija, “drustvenih mreza” i Holivuda koji su prakticno u 99% u rukama iste bande – samo je ispunjavala zadate im naredbe. Kao i “predsjednici/premijeri” – koji su kao uplaseni klovnovi – izvrsavali naredjenja ove eugenicarske kabale. Veliki broj tih likova jos i danas se cvrsto drzi lazne “pandemije” i ne pada im na pamet da se IZVINU svojim narodima koje su ojadili i fizicki i duhovno i moralno! Ne – “demokratski predsjednici” sa onom bandom… Čitaj više »

Antikabalista
3 godine prije

Pa to je i bio cilj MMF-a, da sa ubačajem korona virusa oslabi sav svjetski financijski sistem i sebe pokaže ka spasioca privrede. A njegov cilj je povečivanje zaduživanja država i posledično povečavanje njihove ovisnosti o MMF-u, koji če svoj obstanak spašavati na povečanom kreditiranju država. A njegova štamparija može štampati koliko hoče, sve dok bude dolar glavno menjačko sredstvo.

Zax
3 godine prije

Na ovom portalu su se prije plandemije mogli naci dobri clanci na ovu temu. A sad se prenose priopcenja medjunarodne monetarne mafije koja je uzrok ove krize a ne virus koji je malo jaca prehlada. Sta se dogodilo s autorom tih clanaka? Da nije umro od korone.

njemaćki kolaps
3 godine prije

bild.de/geld/wirtschaft/wirtschaft/corona-krise-deutschland-droht-im-herbst-eine-insolvenz-welle-71293666.bild.html

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI