Moskva iznosi detalje o šest udara na Ukrajinu

Putin - Napadi na Ukrajinu
37 komentara

Nekoliko uzastopnih dalekometnih napada potkopalo je sposobnost Kijeva za prikupljanje obavještajnih podataka i logistiku, priopćilo je rusko Ministarstvo obrane

Ruske snage izvele su napade na širok raspon objekata koji se koriste za vojni potencijal Ukrajine tijekom prošlog tjedna, uključujući centre koji su pružali obuku za diverzantske i kolaboracionističke jedinice, priopćilo je Ministarstvo obrane u Moskvi. U priopćenju od subote, ministarstvo je reklo da je između 02. i 09. rujna Moskva izvela ukupno šest visoko-preciznih skupnih napada velikog dometa na ukrajinske mete koristeći sredstva iz zraka i mora, kao i bespilotne letjelice. Napadi su bili usmjereni na ukrajinske signalno-obavještajne objekte, lučku infrastrukturu, pogone za proizvodnju morskih bespilotnih letjelica, vojna skladišta i skladišta goriva, priopćilo je ministarstvo, dodajući da su također pogođene “baze za obuku ukrajinskih diverzantskih skupina i terorista iz takozvanog ”Ruskog dobrovoljačkog korpusa”.

Potonju postrojbu čine ruski državljani koji se bore za Ukrajinu koji imaju sklonost neonacističkoj ideologiji. Ta skupina ruskih boraca provela je niz upada na ruski teritorij u posljednjih nekoliko mjeseci, od kojih su neki rezultirali civilnim žrtvama.

Ministarstvo je dalje dodalo da su udari dugog dometa prekinuli ukrajinske obavještajne napore o strateškim signalima i potkopali logističku potporu kijevskim postrojbama koje se bore u ruskim regijama Herson i Zaporožje. Ruski obrambeni dužnosnici također su primijetili da su brodovi Crnomorske flote koji djeluju u blizini Kerčkog tjesnaca otkrili i potopili tri ukrajinska bespilotna čamca koji su pokušali napasti Krimski most. Kijev je već sredinom srpnja upotrijebio ovu vrstu oružja za oštećenje strateške infrastrukture. Tada je eksplozija izazvala djelomično urušavanje kolnika i usmrtila bračni par iz Rusije, a ozlijedila njihovu kćer tinejdžericu. Ministarstvo je također priopćilo da je tijekom tjedna ruski mornarički zrakoplov uništio četiri brza broda koji su prevozili ukrajinske jurišne snage zapadno od Krima, koje se sastojale od do 50 pripadnika specijalnih snaga.

Napadrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
7 mjeseci prije

Nažalost – nije ! Upravo je zapaljena tvornica , vojnih produkata u Simferopolu , gradu od 350 000 ljudi i glavnom gradu Krima ….

hiber
7 mjeseci prije

Pukovnik sigurnosti konačno je uništio sigurnost Rusije. Dosta je osiguravao.🤣🤣🤣 Dakle, da nabrojimo. Projecirana ruska cijena plina za Kinu u idućoj godini je 270 dolara/1000 m3, dok je za Europu i Tursku oko 500 dolara. Prevedeno, prije 2022 Rusija je nekoliko puta vece količine plina isporučivala ka Europi za dvostruko veću cijenu. Skokom na istok pukovnik (ne)sigurnosti uspio je anulirati politiku rusije u zadnjih tristotinu godina jer sada prodaje za upola nižu cijenu ono sto uopce moze prodati. Stanje sa derivatima jos je gore. Dizel prodaju za hitno potrebne konvertibilne valute dok su skladišta pretrpali lož uljem, sto dovodi do velikih nestašica goriva u Rusiji i brzog rasta cijena. Posljedica je da Rusi nakon sto su ispalili vise od 10 miliona granata sada godišnje jedva mogu proizvesti 1-1,5 miliona granata, max 200 tenkova godišnje, a izgubili su ih barem 3.000 komada. Ukratko, broj ispaljenih granata doveo je do 3-4.000 dnevno… Čitaj više »

Emiliano Zapata
7 mjeseci prije

Medusobna depopulacija, brat na brata, kriscanin na kriscanina koji jos i isti jezik govore, to sve za 2 lutke na koncu koje su postavili satanisti. Jedan od ta 2 lupa kitom po klaviru, a deugi se obracunava s ljgbt dok istovremeno uvaljuje svome narodu isto sto i oni na zapadu…

Alex Keller
7 mjeseci prije

A gubitke druge strane poslušajte na ukrajinskoj radioteleviziji.😄

ih8
7 mjeseci prije

glavno da svo ide po planu

Гавран
7 mjeseci prije

Fanatizovati jednu naciju verom u sopstvenu arijevsku  superiornost, nadnaravno poreklo, ili izabranost od Boga, do sada je dovodilo do teških patnji istih, ili čak dolaska do ivice biološkog opstanka. Jevreji, Nemci, Ukrajinci, imaju u tome sličnu sudbinu.

JTM
7 mjeseci prije

Svima onima koji se ovdje nadmeću za jednu ili drugu stranu. Mrtav čovjek je mrtav čovjek, uništena infrastruktura je uništena infrastruktura, invalidi su invalidi, Uvijek nastrada mali čovjek koji je obično siromašan, radi redovno svaki dan, najčešće (uvijek) za druge, jede i pije kako kada, veseli se ili tuguje skromno. I svaki od njih je taj koji sada (danas, sutra ili prekosutra) komentira i navija, znači uglavnom ti koji ovo čitaš. I ne uzbuđujte se: rat je konstanta i na ovim prostorima, u daljoj povijesti, prije 100 godina, prije 80 godina, prije 30 godina, jedino bi bilo dobro da sada molite boga da se ne prelije i na nas jer je do sada nastradala SVAKA generacija. I više nije oružje ra neki rov pa udri, već postaje sve razornije, uključujući i biološko – generalna proba je izvršena prije 3 godine. I za kraj: kako god trenutno bilo, na kraju se… Čitaj više »

Max
7 mjeseci prije

Zvuči,kao,obračun,s,petom,kolonom.

Dawor
7 mjeseci prije

Ma sakrij se , gubitniče osramoćeni namagarčeni nesposobni !!!
Stavi si kesicu na glavi ……izbuši dvije rupice za oči da vidiš kamo hodaš ….

Alibaba
7 mjeseci prije

Ovo smatramo samo kao opomenu,a u sljedećim susretima biti ćemo mnogo žešći.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI