Moskva na meti dronova

Moskva meta dronova
16 komentara

Sve dolazne bespilotne letjelice uništila je protuzračna obrana, kaže Sergej Sobjanin.

Moskva je bila meta pokušaja napada dronom u utorak ujutro, rekao je gradonačelnik ruske prijestolnice.

“Do sada su napadi odbijeni protuzračnom obranom. Sve otkrivene bespilotne letjelice su uništene”, rekao je Sergej Sobjanin u izjavi.

Gradonačelnik je istaknuo da nema ozlijeđenih i da hitne službe rade u pogođenim područjima Nove Moskve, koja je dio grada, i okolne Moskovske oblasti.

Privremena ograničenja letova oko zračne luke Vnukovo u glavnom gradu su ukinuta, rekao je Sobjanin.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da je ukupno pet ukrajinskih dronova sudjelovalo u pokušaju napada rano u utorak.

Četiri od nadolazećih bespilotnih letjelica oborila je protuzračna obrana iznad Nove Moskve, dok se peta srušila u okrugu Odintsovo u moskovskoj regiji nakon što je onesposobljena elektroničkim ratovanjem, navodi ministarstvo.

Dodano je da nije bilo štete na tlu kao rezultat upada.

Ranije je izvor u hitnim službama rekao novinskoj agenciji TASS da su dvije bespilotne letjelice oborene u predgrađu Moskve, dok je druga navodno presretnuta u regiji Kaluga, jugozapadno od glavnog grada.

“Prema preliminarnim podacima, tri bespilotne letjelice kretale su se prema Moskvi… Dvije su potisnute sredstvima radioelektronske borbe u Novoj Moskvi, a jedna u regiji Kaluga”, rekao je izvor za TASS.

Krhotine dviju bespilotnih letjelica presretnutih u predgrađu Moskve pale su na otvoreno polje u blizini naselja Valuevo, oko 5 kilometara od zračne luke Vnukovo, rekao je drugi izvor za RIA Novosti.

Najmanje deset jutarnjih letova na putu za Vnukovo preusmjereno je na druge dvije zračne luke glavnog grada, Šeremetjevo i Domodedovo, navodi se na web stranici zračne luke.

Brojni očevici izvijestili su da su čuli najmanje dvije eksplozije u gradskoj četvrti Nova Moskva oko 6 ujutro po lokalnom vremenu, dok je nekoliko Telegram kanala podijelilo video snimke dima u zraku.

Prije dva tjedna ruska vojska osujetila je ukrajinski napad na Moskovsku regiju u kojem su sudjelovala tri bespilotna letjelica. “Teroristički napad” na objekte u regiji nije rezultirao nikakvim žrtvama ili štetom jer su bespilotne letjelice bile potisnute sredstvima elektroničkog ratovanja, izgubile kontrolu i srušile se, navodi Ministarstvo obrane.

Ovo nije prvi put da je Ukrajina pokušala napasti ciljeve u Moskovskoj oblasti i samom glavnom gradu. Prošlog je mjeseca rusko ministarstvo obrane izjavilo da je Kijev pokrenuo napad na Moskvu s osam bespilotnih letjelica koje su ili oborene protuzračnom obranom ili potisnute sredstvima elektroničkog ratovanja. U tom pohodu oštećeno je nekoliko stambenih objekata, ali nije bilo teže ozlijeđenih.

DronoviNapadrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
9 mjeseci prije

Zvuči kao rutinski zadatak.

Stop budalama
9 mjeseci prije

Kaže Zaharova napad na Moskvu je ” teroristički akt “. Mogu li da pitam za druga šta je onda ovo što vi radite godinu ipo dana?? Što ste prvi napali suverenu državu, uništavajući elektrane, infrastrukture, stambene objekte? Je li to teroristički akt? Znači, Ukrajina je kriva što mora da se brani od agresora

Stop budalama
9 mjeseci prije

Kaže Zaharova napad na Moskvu je ” teroristički akt “. Mogu li da pitam za druga šta je onda ovo što vi radite godinu ipo dana?? Što ste prvi napali suverenu državu, uništavajući elektrane, infrastrukture, stambene objekte? Je li to teroristički akt? Znači, Ukrajina je kriva što mora da se brani od agresora

Dawor
9 mjeseci prije

Ajme sramote !!!!@

Josip
9 mjeseci prije

Za svaki dron poslan na Moskvu Rusi trebaju vratiti barem sto na Kijev. I to tamo gdje se skriva ovaj štakor Zelenski..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI