Moskva odgovara na prijetnje Londona

Liz Truss
29 komentara

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova osudilo je “rusofobične” izjave britanske ministrice vanjskih poslova Liz Truss, koja je obećala da će “nastaviti voditi slobodni svijet” protiv Moskve i osigurati pobjedu Ukrajine. Truss je to izjavila tokom kampanje za vodstvo Torijevaca u četvrtak.

Kandidatkinja za premijera, koja je bila treća na glasanju u četvrtak, hvalila se svojom sposobnošću da “isporučuje” i donosi “teške” odluke, navodeći svoju čvrstu podršku Kijevu kao primjer svoje sposobnosti donošenja odluka.

“Ustala sam protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina ciljajući na Rusiju najstrožim sankcijama koje je njegov režim ikada vidio. I nastavila bih da vodim slobodni svijet u suprotstavljanju Putinu i osiguravanju da Ukrajina prevlada”, rekla je Truss.

Ovu primjedbu u Moskvi nisu shvatili olako, a portparolka ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova rekla je da su njene riječi “rusofobične” i “naizmjenično prožete bolnom agresijom i nacionalizmom”. Usred tekuće kampanje za vođstvo Torijevaca, Truss je „počela da izbacuje prijetnje našoj zemlji i njenom rukovodstvu i želi da postigne ‘ukrajinsku pobjedu’ nad Rusijom,” u nastojanju da „ispuni svoje kompulzivne ambicije”, kaže Zaharova.

„Sama ambicija Trussove da ”vodi slobodni svijet”, u nastojanju da se odupre Rusiji, dovoljno govori. Izgleda kao drugorazredna političarka pogođena megalomanijom. I sve to radi umjesto da rješava probleme kod kuće, kojih ima dosta”, rekla je ona u izjavi.

Proklamovani napori da se nekako “porazi” Rusija vjerovatno su pokušaj da se “odvrate birači” od stvarnih problema sa kojima se Velika Britanija suočava, rekla je Zaharova.

“Naš odgovor na ratoborne ispade britanske ministrice vanjskih poslova, koja više voli jahanje tenkova nego ozbiljnu diplomatiju, i njenu odlučnost da ”pobije” Rusiju, je jasan – samo naprijed i pokušajte. Mnogi su pokušali u viševjekovnoj istoriji naše zemlje. Kao što svi znaju, inteligentni ljudi uče na tuđim greškama. Liz Truss je mogla da uči na sopstvenim greškama”, zaključila je Zaharova.

Liz TrussrusijaUKukrajinaVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Morat ću odštampati ovu facu sa slike i postaviti je u vrt. Nema te ptice koja se neće prestrašiti ovakvog strašila. Moram samo paziti da je ja ne gledam dok je postavljam u vrt. Mogao bi me strefiti infarkt. 😀

Lucija, prva
1 godina prije

Je*bi se Liz.
Peni vodi.
Nisu Englezi ludi.
Osim…ako netko ne namjesti izbore.

Мунгос
1 godina prije

Ако је ова Лиз Трас заиста представник Велике Британије, онда ВБ заиста треба сажаљевати.

bruegel the elder
1 godina prije

Zrela za amputaciju te ružne kraste iznad ramena.

Gamma
1 godina prije

Svi narodi su na strani ukrajinskog i ruskog naroda ,a i predsjednik Putin.
Nitko ne stoji uz degenerike koji vode politike smrti i eugenike.

hiber
1 godina prije

Sad kad su Rušisti zajebom ubili engleskog diabetičara, mogu mirno cekati jedno desetak m30A1 nad Donjeckom da mu osiguraju posmrtnu kolonu besmrtnog puka na nebu.

goran
1 godina prije

englezi su ko i amerikanci,naučit če kad budu dobili po nosu,samo onda če im biti kasno

Lucija, prva
1 godina prije

“Puca VSU polako po šavovima u Donbasu.
Grupacija snaga “O”(отважный) je danas već uspela da uđe u Seversk.
Istovremeno,paralelno na tom delu fronta vojska saveznih sila RF je stigla i do predgrađa Soledara.

Očigledno je da ćemo uskoro gledati oslobođenje aglomeracije Seversk-Soledar-Bahmut,što je inače poslednja linija odbrane pred dva najjače utvrđena velika grada Slavjanska i Kramatorska.”

duki
1 godina prije

Ja ne bih u vrt staviio sliku bolje si olakšati kakanje pa ću je zalijepili u wc nasuprot školjke !! Da “nastaviti voditi slobodni svijet ” ??? Kroz nišan ?? Jebem ti familiju ružnu avetinjo! !!

Mat
1 godina prije

Stvarno je LizaTres.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI