Moskva osuđuje neonacistički marš u SAD

Maria Zaharova
27 komentara

Američki koncept slobode odnosi se isključivo na “sile zla” i zapravo se svodi na oslobađanje svega što je “tabu”, rekla je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova, komentirajući nedavni skup koji je održala neonacistička grupa “Blood Tribe’ u Nashvilleu, Tennessee.

Članovi grupe obučeni u balaklavu marširali su u subotu gradom, noseći crne zastave sa nacističkim svastikama, uzvikujući antiimigracione parole poput “Deportacija spašava naciju”. Neki od maskiranih pojedinaca nosili su sportske majice sa raznim runskim simbolima koje obično koriste neonacisti širom svijeta, kao i šifrom ‘2218’, koja stoji pod sloganom ‘Vratite Adolfa Hitlera’.

Marš je protekao praktično nesmetano, uz nekoliko posmatrača koji se suprotstavili članovima Blood Pleme, navela je Zaharova u saopštenju o tom pitanju objavljenom u nedelju. Ona je tvrdila da su SAD dosljedno činile napore da obesmiče naciste, naime uzastopno glasajući protiv rezolucije Generalne skupštine UN kojom se osuđuje “veličanje nacizma” koju svake godine nudi Moskva.

“Oni navode ‘kršenje slobode govora, okupljanja’ i tako dalje kao službeni razlog”, napisala je Zakharova, dodajući da je marš Blood Tribe služio kao eklatantan primjer takve “slobode”.

Američki koncept slobode se očigledno odnosi samo na sve zlo i služi cilju “oslobodjenja svega što je čovječanstvo tabuiziralo”, dok je odupiranje navedenim zlima kažnjivo, ustvrdila je glasnogovornica.

“To je sloboda, svako radi šta hoće. Samo se ispostavilo da se to odnosi isključivo na sile zla – kao što su neonacizam, rodni eksperimenti nad djecom, legalizacija droge, satanizam i tako dalje”, rekla je Zaharova.

Naravno, svi će ćutati. I Bijela kuća, i brojne javne organizacije. Izrael će takođe ćutati. Ovdje se navodno radi o nečem drugom, a ne o nacizmu i rasizmu.

Iako je skup Blood Tribe očigledno ignorisan od strane najviših američkih zvaničnika, dobio je široku osudu u Nashvilleu, s lokalnim vlastima i zakonodavcima koji su se oglasili na društvenim mrežama kako bi kritizirali neonaciste.

„Da uopšte moram ovo da kažem. Nacisti nisu dobrodošli u Nashville. U Americi je svako slobodan da demonstrira i govori šta hoće, pa: sram vas bilo sve! Sklonite svoje mrske, opasne, fašističke, nacističke gluposti sa naših ulica i sa našeg prekrasnog javnog trga”, napisala je potgradonačelnica Nashvillea Angie Henderson na X (bivši Twitter).

William Lamberth, predstavnik države Tennessee (R-Portland) i vođa većine u Predstavničkom domu, izrazio je sličan osjećaj pozivajući “nacističke nasilnike” da “odu”.

“Ovo je Tennessee i niste dobrodošli ovdje. Btw, zašto ne pokažeš svoja lica da svi vidimo ko si? Bio bih spreman da se kladim da niko od vas nije ni izbliza,” predloži Lamberth.

Blood TribeNeonacizamrusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
2 mjeseci prije

Klaunovi 🤣

Dokurčilomi
2 mjeseci prije

Stvarno ne znam zašto se ljudi čude saq nacizmom u SAD-u. Zna se gdje ih je najviše završilo nakon 45-e. Čuveni i najpoznatiji SS-ovac Verner koji je svojim izumima rušio i palio London i ubijao civile završio je kao pobjednik i znanstvenik koji je dobio radno mjesto, novce, kuću i državljanstvo. Dovoljno mi je na wikipediji vidjeti kako piše njemačko-američki raketni stručnjak a niti riječi o genocidu i mrtvima.

trajko
2 mjeseci prije

Uncle Same zagazio je u govno koje je sam posrao.

Primat
2 mjeseci prije

rukom hrani, ustima kori… hahaha.

Max
2 mjeseci prije

Opravdano.

tihobl
2 mjeseci prije

Eno rusi objavljuju izjave Navaljnog od prije 20 godina dok je bio ruski nacista. Izjave su mu bljak, protiv muslimana, protiv nebijelaca i protiv onih koji nemaju plave oci.
Zbog tih izjava zapazen je i odveden na sorosev univerzitet i dijelio je klupu sa Gvidom od Venecuele.

2 mjeseci prije

oce li se ovdje semiti javiti?
moze isil, moze azov, mogu ovi ali njima je jedino palestinski narod ugroza.

xyz
2 mjeseci prije

Pravo lice Žido-Amerike……..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI