Moskva tvrdi da se stavovi o ukrajinskom sukobu mijenjaju u UN

Ujedinjene nacije
21 komentar

Zapadne zemlje suočavaju se sa sve većim protivljenjem svojim antiruskim naporima u UN-u jer mnoge članice dovode u pitanje njihove mirovne težnje u Ukrajini, izjavio je u petak zamjenik šefa misije Moskve pri toj organizaciji Dmitrij Poljanski.

Govoreći u intervjuu s američkim političkim komentatorom Jacksonom Hinkleom, Polyansky je izjavio da su brojne zemlje “zatečene” početkom potpunih neprijateljstava u Ukrajini u februaru 2022., što je u početku omogućilo Zapadu da nametne odluke koje su bile “potpuno jednostrane”. , antiruski i apsolutno plitki.”

Poljanski je tvrdio da je vremenom „sve više zemalja počelo da postavlja pitanje… zašto bi Rusija odjednom pokrenula specijalnu vojnu operaciju?“

Ove države su počele da slušaju argumente Rusije, „videći da su zapadne zemlje deo ovog sukoba“, dodao je visoki diplomata. „Zato što je vrlo brzo postalo očigledno da se u Ukrajini trenutno ne bore Rusija i Ukrajina. To je zastupnički rat NATO-a protiv Rusije rukama Ukrajinaca, do posljednjeg Ukrajinca.”

Osvrćući se na rusko-ukrajinske pregovore čiji je domaćin bila Turska prošlog proljeća, Poljanski je podsjetio da je postojala prilika da se sukob riješi mirnim putem, jer se Kijev diplomatskim inicijativama približavao Moskvi.

„Ali odmah su se čuli glasovi iz Vašingtona i Londona koji govore Ukrajincima da povuku svoj predlog“, naveo je Poljanski, tvrdeći da Zapad ne želi da se kriza „završi tako brzo i sa pozitivnim rezultatom za Rusiju“.

On je ustvrdio da su članice UN-a uvidjele da Zapad raspiruje sukob isporukama oružja i počele su se pitati: “Kako to zaista možete raditi i pretvarati se da ste zainteresirani za mir?”

Prema Poljanskom, ovo pitanje je često rezervisano za diskusije u koridorima UN, dok zapadne zemlje imaju značajne mogućnosti da izvrše pritisak na svakoga ko se nada da će voditi nezavisnu politiku.

„Ali ipak, za zapadni blok je postalo sve teže i teže promovisati odluke iste veličine… iste oštrine nego što je to bilo u početnoj fazi naše specijalne vojne operacije“, insistirao je ruski diplomata .

Prošlog mjeseca, Generalna skupština UN-a usvojila je neobavezujuću rezoluciju kojom se osuđuje ono što je opisano kao ruska “agresija” na Ukrajinu. Iako ga je podržala 141 država, sedam je glasalo protiv, a 32 članice UN-a, uključujući Kinu i Indiju, bile su suzdržane.

rusijaukrajinaUNzapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Štuferot
1 godina prije

Mislim da je došlo vrijeme za ljudsku evoluciju.Vrijeme je da neko kaze da je dosta sukoba i da je vrijeme dogovora.Uostalom zasto i postoji UN. Clanak koji sam procitao na netu slijedi. Ako smo svi mi životinje,a pravila koja reguliraju živote lavova ,vukova,naših najblizih rođaka,primata ne razlikuju se od pravila koja reguliraju naše živote.Mi smo u stalnoj konkurenciji jedni s drugima,konkurencija u parenju,u jelu,u traženju vode i skloništa.Jedino čovjek ne može preživjeti bez plemena.Empatija postoji da bi osigurala opstanak našeg potomstva. Moral,što god on značio,postoji da upravlja ponašanjem članova unutar plemena u nadi da se pleme neće uništiti .Ali sada,sva plemena žive blizu zajedno i mi moramo naći način da vidimo čitavo čovječanstvo kao jednu vrstu,ne kao skup plemena. Naš opstanak ovisi od toga Vrijeme natjecanja je završeno i vrijeme suradnje je ovdje .Ako ne nađemo način za suradnju da proširimo empatiju na cijelo čovječanstvo bit čemo sjekira koja sječe svoje… Čitaj više »

joškoboško
1 godina prije

UN je postao smokvin list USA_UK+ EU patuljaka, koji se suši i kada otpadne vidjeti će se politička golotinja , ni muška ni ženska, nego globalistička transrodna… Sjetimo se samo UN bordela Svjetske (USA) zdravstvene organizacije i njene uloge u pandemoniji, Svjetske banke, MMF, i drugih agencija koje su i služe interesima globalističke nomenklature, skrivene iza multikorporacija.

Max
1 godina prije

Mnoge nacije vraćaju suverenitet.

Noname
1 godina prije

Autor američkog izdanja American Thinker Jared Peterson rekao je da se u Ukrajini postupno počela nazirati teška pobjeda za Rusiju, što je teško prihvatljivo za Sjedinjene Države koje gube svoju hegemoniju. Fantazije političara iz Washingtona dovele su zemlju u slijepu ulicu. Prema Jaredu Petersonu, sada nije lako probiti se kroz maglu zapadne propagande u tisku. No, pobjeda Rusije i sukob u Ukrajini sve su jasniji. Gubici Kijeva već su na nepodnošljivoj razini.  “Pretpostavke koje su najbliže istini su negdje u rasponu od 250 tisuća poginulih vojnih lica Oružanih snaga Ukrajine, što je nekoliko redova veličine više nego u Rusiji, koja ima i mnogo više stanovnika. Ukrajina sada gubi cijeli generacije svoje muške mladosti. A sve samo kako bi se odgodilo slabljenje američke globalne hegemonije,” Peterson napominje. Autor analitičke publikacije napominje da američki State Department i Pentagon ostaju ravnodušni prema ishodu sukoba u Ukrajini. Njihova je zadaća bila oslabiti Rusiju u močvari, sličnoj onoj u… Čitaj više »

Noname
1 godina prije

Američki političar Jeffrey Young, koji je kandidat za guvernera tradicionalno buntovne savezne države Kentucky, rekao je da se Poljska treba povući iz NATO-a. Inače će savez uništiti ovu zemlju. Jeffrey Young primijetio je da je NATO bio obrambeni savez do 1991. godine. Nakon raspada SSSR-a potreba za njim je nestala, a sjevernoatlantski blok postao je agresivna udruga čiji je cilj uništenje Rusije. Kandidat za guvernera Kentuckyja istaknuo je kako NATO vodi proxy ratove protiv Rusije, dok zemlje istočne Europe čine stratešku pogrešku uključivanjem u taj proces. Rekao bih svakom građaninu Poljske da vaša zemlja mora izaći iz NATO-a, inače će vas uništiti. Ovo govorim svakom građaninu Njemačke, Francuske, Velike Britanije, primijetio je Yang. Političar je također rekao da su zemlje istočne Europe ideološki zaslijepljene Zapadom. Mržnja prema svemu ruskom primjetna je i u zapadnoj Europi i u SAD-u. Osim toga, kandidat za mjesto guvernera američke države uvjeren je da je ideologija Zapada u odnosu na Rusiju… Čitaj više »

TomRy
1 godina prije

Polako, polako, ali se mijenja

Sardelino
1 godina prije

Svaki rat ima svoje uzroke, povode i posljedice.Ovo je prvi put u povijesti, koliko mi je poznato, da se jedan rat od strane zapadnih zemalja, prikazuje kao ničim izazvanom agresijom.
Čisto ispiranje mozga.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

O čemu ovi pričaju … ?! Ta baš nekoć je u Bakhmut korišteni udari incendiary bombs ( thermite ) 😱😱😱 !!! Udar projektila , razvija 2500 °C ⚠️⚠️⚠️ i topi sve okolo sebe !!! Beton , metale … Ljude . STRAŠNO !!! Sve ispred sebe što vidite , pretvara u vatromet i … KAŠU ! Kak to izgleda … Sa lica mjesta ——>>> twitter.com/ThomasVLinge/status/1634669289784459264/mediaViewer?currentTweet=1634669289784459264&currentTweetUser=ThomasVLinge

Lucija, prva
1 godina prije

“… najnovije ruske podmornice, uključujući Severodvinsk, počele su da se primećuju kod obala Sjedinjenih Država i evropskih zemalja i to izaziva zabrinutost.

„Amerikanci imaju dokaze da se ruske nuklearne podmornice razmeštaju kod obala Sjedinjenih Država u Sredozemnom moru i drugde na periferiji Evrope“, rekao je Petersen.

K-560 „Severodvinsk“ je ruska višenamenska nuklearna podmornica četvrte generacije. Izgrađena je po osnovnom projektu 885 „Jasen“, i nalazi se u sastavu 11. divizije podmornica Severne flote.”, webtribune

Lucija, prva
1 godina prije

Vrlo ilustrativan tekst o događanjima: predlažem onima koji ne znaju ćirilicu da ga prevedu. “И БАХМУТ – као и Мариупољ – има свој „Азовстаљ“. Зове ае „Артјомовски завод за обраду метала“ (АЗОМ).          Као и у случају Мариупоља, рат се преместио у катакомбе испод тем огромне фабрике и од његовог исхода умногоме ће зависити и судбина украјинског гарнизона у Бахмуту.          Јуришни одреди „Вагнера“ ушли су на територију АЗОМ-а са севера и после само неколико сати борби продрли у његове   подземне комуникације.    Борбе су јуче вођене и на дубинама до 320 метара!          Испод тога града постоје подземни пролази и у десет нивоа!          То Укрима – с обзиром на то против њих ратује „Вагнер“ – сигурно неће много помоћи. Тим пре што их сада озбиљно са североистока угрожава војска руског Западног војног округа.          Са стране града Кременаја напредују руски падобранци према Јампољу. Са задатком да једним краком… Čitaj više »

Lucija, prva
1 godina prije

Nastavak.

“Чим се Руси додатно спусте према Лиману и преузму контролу над мостовима на реци Северски Доњец, а „Вагнеровци“ уђу у Рај-Александровку – украјински гарнизон у Северску, са хиљадама војника, наћи ће се можда и у тежој ситуацији од Укра и натоваца који се још држе у Бахмуту иако су се Руси већ учврстили и на западној обали реке Бахмутке.

         Проблем кијевског режима ће бити и у томе што су Орехово-Васиљевка и Рај-Александровка, као и Никифоровка која се налази између њих, важне тачке на утврђеној линији на којој ће Укри бранити Краматорск и Славјанск…

Војни аналитичар Јуриј Подољака сматра да ће Кијев на одбрану својих гарнизона у Северску и Бахмуту и позиција испред Славјанска, Караматорска и Часовог Јара потрошити јединице које је спремао за своју најављивану пролећну контраофанзиву”., fakti.org

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI