Mržnja prema Putinu tjera američke zvaničnike da ‘čine glupe stvari’

Vladimir Putin
28 komentara

Legendarni istraživački novinar Seymour Hersh u nedjelju je od američkih zvaničnika ponudio teoriju za ono što on vidi kao  “potpuni idiotizam” u vanjskoj politici. On je za kinesku državnu televiziju rekao da vjeruje da su toliko opterećeni mržnjom prema ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu da su naišli na loše odluke.

Hersh, novinar Pulitzerovom nagradom koji je prošlog mjeseca izvijestio da je američki predsjednik Joe Biden naredio sabotažu gasovoda Sjeverni tok prošle jeseni, nazvao je navodnu zavjeru jednom od “najglupljih” odluka Washingtona u posljednjih nekoliko godina. Međutim, greška nije odražavala nedostatak inteligencije među najvišim zvaničnicima u Bajdenovoj administraciji, uključujući državnog sekretara Antonija Blinkena i savjetnika za nacionalnu sigurnost Jakea Sullivana, rekao je Hersh u intervjuu za CGTN.

Najviši zvaničnici administracije “svi imaju visok stepen inteligencije, dosta”, rekao je Hersh. „To je ono što ih toliko vodi, mislim, mržnja prema svemu, posebno prema Putinu, a takođe i prema komunizmu po sebi. Oni su tako hladni ratnici, da su stvarno van snage. To ih tjera da rade glupe stvari.”

Bijela kuća je odbacila Hershov bombaški izvještaj o eksploziji Sjevernog toka kao “potpunu fikciju”. New York Times , gdje je Hersh radio nagrađivani rad na skandalu Watergate i drugim pričama kao zvijezda reportera 1970-ih, ranije ovog mjeseca tvrdio je da iza napada na Sjeverni tok stoji “proukrajinska grupa” . U priči su citirani neidentifikovani američki zvaničnici.

Hersh je za CGTN rekao da ni ukrajinska mornarica ni nedržavni akter nisu imali resurse da izvedu sabotažu, koja je uključivala postavljanje eksploziva C4 na četiri čelična cjevovoda obložena betonom na dnu Baltičkog mora. On je rekao da je lažna tvrdnja napravljena kako bi se odvratilo od činjenice da su ronioci američke mornarice postavili daljinski detonirani eksploziv pod pokroviteljstvom NATO vježbe na Baltiku.

“Pokušavaju da skrenu pažnju sa priče koju sam napisao, a koja je uključivala ogromne specifičnosti”, rekao je Hersh. “Opisivao sam proces koji je započeo prije Božića 2021. . . Imali su niz sastanaka u tajnoj sobi u Bijeloj kući, da sam dao naznake da znam naziv sobe.”

Novinar veteran je tvrdio da je “antagonizam” sa Kinom i Rusijom kontraproduktivan za Vašington. “Oni to čine ličnim. Oni to ne čine profesionalnim.” Dodao je da je Bajdenova vanjska politika otuđila vlade širom svijeta otkako je prošle godine počela ruska vojna operacija u Ukrajini.

„Rusija je stekla više prijatelja u Trećem svijetu otkako je ovo počelo nego što izgleda itko u ovoj administraciji cijeni“, rekao je Hersh. “Ovaj pojam američke hegemonije, ako hoćete, jednostavno više ne funkcionira.”

HershkinaPutinrusijaSjeverni tok
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
1 godina prije

U USA i državama zapadne Evrope na vlasti su psihopate pod “upravom” pohlepnih gangstera i fašista.

Crni Golf 4 vrata
1 godina prije

.. jeste li primijetili kako “soroš media” program-ira čovječanstvo za svoje potrebe i interese, a protiv Rusije i Putina; Svaki dan, 0-22h, može se vidjeti, čuti “program-iranje” gledatelja i slušatelja o tome kako je…. “…. Putin izgubio tenk, oklopni transporter, ovo, ono, ovako, onako, Putin izgubio, Putin izgubio, Putin ubio dijete, Putin ubio, Putin ubio, Putin ubio, Putin silovao, Putin izgubio, Putin ubio, Putin izgubio, Putin izgubio, Putin opljačkao, Putin opljačkao, Putin opljačkao…. Putin, Putin, Putin, Putin, strah, strah, strah, strah, Putin gubitak, Putin gubitak, Putin gubitak, Putin gubitak, Putin gubitak………………………….
. “… Nedajte se” program-irati”….. Ostanite logično.. 🎃…

Kosir i Bat
1 godina prije

Politika zapada je po mome misljenju propagandno protiv Putina a ne protiv Rusa u cijelini jer u biti zele maknuti njega i njegovu vlast i postaviti svoje ljude kao sto je bio Gorbacov i pijani Jeljcin dakle svoje podanike i sluge kao i kod nas nebi li opet besplatno ili za sitnu lovu crpili sva ta ruska prirodna bogatstva. “Nije fer da jedna zemlja ima sve to” rece jednom ona dozivka Madlen Albright. Vidi wikipediju Sakhalin-II .

Max
1 godina prije

Svaki strateg opsjednut protivnikom gubi bitku i rat

Ivan
1 godina prije

Koliko su Amerikanci pametni vidi se odmah po tome kada su si na vlast doveli ovu trulu gnjidu Bidena. Nema njima pomoci..

onajnajglu...Dalton
1 godina prije

“Najveći izazov za Zapad je natjerati Putina da vjeruje da gubi.” – prema najnovijem izdanju odjela za kreativno stvaranje CNN-a

P.S.
Baba, neka Hillary je rekla da Putin ima psihičkih problema…
Je, reka’ joj njen psihijatar.

Nena
1 godina prije

Živeo Putin car sveta!!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI