Multipolarni svjetski poredak koji se razvija globalno, proces je nepovratan

Vladimir Putin
66 komentara

Multipolarni svjetski poredak sada se globalno razvija, izjavio je u četvrtak ruski predsjednik Vladimir Putin.

“Multipolarni sistem međunarodnih odnosa aktivno se razvija. Proces je nepovratan, odvija se pred našim očima i objektivan je po svojoj prirodi”, rekao je Putin, obraćajući se na 10. Sankt Peterburškom međunarodnom pravnom forumu (SPBILF) .

“Stav Rusije i mnogih drugih zemalja je da ovaj demokratski, pravedniji svjetski poredak treba graditi na osnovu međusobnog poštovanja i povjerenja, i, naravno, na opšteprihvaćenim principima međunarodnog prava i Povelje UN-a”, rekao je on. naglašeno.

Putinovo video obraćanje “nedavno je snimljeno tokom njegovog radnog putovanja u Sankt Peterburg”, objavio je Kremlj na svojoj internet stranici.

Putin je pohvalio lični forum, rekavši da “čak ni najnaprednije komunikacijske tehnologije ne mogu zamijeniti direktan dijalog i sastanke licem u lice”

GlobalizamPutinSvjetski poredak
Pretplatiti se
Obavijesti o
66 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Kao uvijek, več godinama.
Putin kaže, niko ne sluša, a ljudi, koje manipuliraju SAD umiru…

Jere
1 godina prije

Putin je mudar, smiren I veliki drzavnik, anglosaksi I Nijemci ga mrzu. Njihova dominacije se polako urusava. Oko Rusije ce se okupljati mnogi koji se nisu mogli zastiti od zapadne eksplotacije.

Tvrtko
1 godina prije

Zapadne zemlje su se same uvukle u zamku, ne uspijevajući pravilno analizirati razvoj situacije u svijetu i daljnje slabljenje svog utjecaja. Ovu izjavu dao je ruski predsjednik Vladimir Putin u sjedištu Vanjske obavještajne službe Ruske Federacije povodom stote obljetnice ruske ilegalne obavještajne službe.

“Kolektivni Zapad se uvukao u zamku”, rekao je.

1 godina prije

“….pravedniji svjetski poredak treba graditi na osnovu međusobnog poštovanja i povjerenja, i, naravno, na opšteprihvaćenim principima međunarodnog prava i Povelje UN-a”, rekao je on. naglašeno.” Hajde otidjite pa proguglajte na brzinu o toj povelji, pravu veta i medjunarodnom pravu. Ne morate čak ni poznavati pojam Liga Naroda, da uvidite da je “pravedniji Svjetski poredak”, kako ga Putin vidi, isto govno drugo pakovanje. Jer, ako će i on i te “mnoge druge zemlje” graditi “pravedniji Svjetski poredak” na istim postulatima kao što su ovi koje vas molim da proguglate…o čemu mi ovdje pričamo? Da bi 5 zemalja moglo ulagati veto na svaku odluku koje ostale države odluče sprovesti? I pojedinci ovdje se ubiše da dokažu da je ovo donosioc “pravednijeg Svjetskog poredka”. Tako se, vamo jedan, ubijo da dokaže da je kovid, virus koji ubija sve što diše. Jedan drugi, da ga zaustaviti može samo nabadanje na čarobnu vodicu. A sve… Čitaj više »

łedeno doba
1 godina prije

postoje države i velike sile, koje se između sebe sve kao nešto svađaju i ponekad ratuju- to je jedan pol.
i postoji plandemija, cjepljenje i plan velikog reseta. tu se sve države i velike sile lijepo slažu i sve sprovode sve ovo. to je drugi pol..
i to se zove multipolrani svijet

CAN
1 godina prije

Yebote, naslov komentara,kao da je prepisan iz
1884 e,u nakladi Erica Blaira.
A žaba se Burka u loncu, i čeka da je idoli i heroji
Steve na jelovnik… ☆☆☆☆☆

Agron Dark
1 godina prije

i BRICS i zapadni globalisti su ustvari zupčanici istog mehanizma, i to što se okreću u suprotnom smijeru stvara privid da ne služe istom cilju.
i jedni i drugi nas vode u NWO-OWG.
to je za oligarhiju win-win pozicija koja je unaprijed isplanirana a sve u cilju sa stvori privid nekakvog otpora i borbe.

ANTIFAŠISTA
1 godina prije

U osnovi Putin pretpostavlja bogatstvo zajednice nad bogatstvom pojedinca, dok cjelokupni Zapad protežira bogatstvo određene privilegirane skupine pojedinaca nad bogatstvom zajednice ili društva u cjelini. Po mome mišljenju ispravniji pogled i smijer kretanja odnosno kretanja razvoja.

Emiliano Zapata
1 godina prije

Ima jedna knjiga 1984 pa i par filmova za one kojima jos nije jasna uloga Putina i Zelenka.

tihobl
1 godina prije

Lako je Putinu. Poljaci tajno pregovaraju sa Moskvom o podjeli Zkrajine. Nude rusima koridor do Kaljingrada u zamjenu za 50 puta vecu teritoriju na zapadu Zkrajine. Svebe tajno pregovaraju sa Moskvom, francuzi manje tajno, a ameri skoro poluotvoreno. Jedino London, Brisel i Kijev se cvrsto drze antiruske linije. Eno mekdonalds se vrato u RF, samo pod drugim imenom i drugim nazivima jela: ima Zburger, T-34 burger, Topolj M, Rodina, Rus-burger …

tihobl
1 godina prije

Председник Русије Владимир Путин је потписао указ којим се налаже да имовина компаније “Сахалин Енерџи” постаје власништво Русије уз истовремени пренос на бесплатно коришћење новом оператеру “Сахалин-2”.
У компанији “Сахалин Енерџи” “Газпром” поседује 50 одсто, плус једну акцију, “Шел” – 27,5 одсто, минус једну акцију, јапански “Мицуи” и “Мицубиши” поседују 12,5 одсто.
 “Гаспром” задржава свој удео, док странци месец дана унапред морају да се изјасне да ли су сагласни да прихвате исти удео код новог оператера.
Руска влада ће у року од три дана одлучити да ли ће пренети на њих власништво у досадашњем удели или ће одбити да то уради.
Непренете акције ће бити продате, а странци ће приход добити на посебан рачун – умањен за штету коју су направили.

1 godina prije

nato analiticari kazu da ovaj rat nece skoro zavrsiti..ruski analiticari kazu da nema vremenskog ogranicenja po rusku operaciju u ukrajini..gdje je problem..sha stoci sitnog,geopolitickog,zuba nije jasno..ovo me podsjeca na lose horror filmove koji su stekli kultni status..bili su jako losi,poprilicno nejasni i bizarni..i u toj bizarnosti,vjerni pratitelji su trazili neke dublje premise kojih uopce nije bilo.barem bi to rekli redatelji i scenaristi tih b filmova..publika je trazila nesho cega uopce nema.ekipe su samo radile lose b filmove.hvala.

Mölltaler
1 godina prije

Umro poznati doktor Vladimir Zelenko.

ANTIFAŠISTA
1 godina prije

Najvece ZLO svijeta ikada jesu SAD, fakti:

  • U osvajanju teritorija Sjeverne Amerike bijeli osvajaci su tamo pobili izmedju 75 i 85% domorodjackih indijanaca, NAJVECI GENOCID IKADA.
  • SAD postoje 250 godina
  • SAD 243 godine vodi osvajacke i pljackaskje ratove u svakom kutku planeta osim u Rusiji.
  • SAD su nasilno mjenjali rezime u 176 drzava i postavljali sebi odane korumpirane quislinske rezime
  • U 20-tom stoljjecu SAD su pobile vise ljudi do svi Nacisti i Komunisti skupa
  • Sve inozemne vojne operacije SAD vodi i financira iz budgeta, ali profiti zavrsavaju u dzepovima privilegiranih pojedinaca.

Ja sam sve ovo procitao ali volio bih procitati dokaz za suprotno.

Necjepljeni Kokot
1 godina prije

Putin je dio novog svjetskog poretka ! Puše u istu tikvu kao i ostali ! A ovo radi u dogovoru sa svojim prijateljima sa zapada !

Let it
1 godina prije

Centricni svijet anglosaxa se bori s novim poretkom koji se radja

Max
1 godina prije

To je krenulo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI