Musk se slaže s tvrdnjama koje govore da je ukrajinska protuofenziva doživjela neuspjeh

Elon Musk
10 komentara

Kijev je izgubio više od 71.000 vojnika od početka lipnja, ali nije uspio osvojiti značajniju poziciju, tvrdi Moskva

Ukrajinske postrojbe pretrpjele su kolosalne gubitke tijekom protuofenzive Kijeva, a nisu postigle gotovo nikakve rezultate, rekao je izvršni direktor Tesle i Space X-a Elon Musk. Pišući na X-u, bivši Twitter u nedjelju, američki tajkun komentirao je objavu investitora i poduzetnika Davida Sacksa, koji je podijelio članak analitičara Davida Pynea koji je rekao sljedeće: “Ukrajinski borci dobili su toliko malo od njihove hvaljene protuofenzive da su dobici jedva vidljivi na karti”. Čini se da se Musk složio s ovom procjenom, napisavši: “Toliko smrti za tako malo postignuća”.

Sacksova poruka bila je ažuriranje ranije objave koju je objavio 20. lipnja u kojoj je sažeo ukrajinski pritisak do te točke, koji je trajao dva tjedna. Rekao je da “postaje jasno da ukrajinska protuofenziva ne uspijeva postići niti jedan od svojih prvotno navedenih ciljeva”, dodajući da su se izjalovile nade Washingtona u vezi toga da će Kijev moći presjeći ruski kopneni most prema Krimu. Također je sugerirao da s obzirom na nedostatak napretka Ukrajine na bojnom polju, neprijateljstva idu prema pat poziciji, dodajući da je druga mogućnost ta da će ”Rusija uzeti dodatan teritorij i dobiti rat”. Musk je u to vrijeme odgovorio na članak napisavši “dobro rečeno”.

Američki milijarder se u nekoliko navrata sukobio s ukrajinskim dužnosnicima oko sukoba. Ranije ovog mjeseca, Mikhail Podoljak, pomoćnik predsjednika Volodimira Zelenskog, optužio je Muska za “toleriranje zla”. To je izjavio zbog toga što Musk nije dopustio Kijevu korištenje Starlink satelita za podršku u napadu bespilotnom letjelicom na Krim, što je Kijev pokrenuo prošle godine. Musk je odgovorio rekavši da nema obvezu boriti se za Kijev dok je objašnjavao da ne želi da njegova tvrtka Space X “bude eksplicitno sudionik u velikom činu rata i eskalaciji sukoba”.

Ruski dužnosnici neprestano su govorili da unatoč brojnim pokušajima probijanja obrane Moskve, ukrajinske postrojbe nisu uspjele osvojiti nikakvu značajniju poziciju. Predsjednik Vladimir Putin nedavno je iznio procjenu gubitaka Kijeva na više od 71.000 vojnika, 543 tenka i gotovo 18.000 oklopnih vozila raznih vrsta.

Mark Milley, predsjednik Združenog stožera američkih oružanih snaga u odlasku, predvidio je u intervjuu za CNN u nedjelju da je brzi kraj sukoba malo vjerojatan, dodajući da je cilj Kijeva, koji se odnosi na vraćanje teritorija kojeg je uzela Rusija, ”previsoko postavljena ljestvica”.

elon muskrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
onaj najglu...Dalton
7 mjeseci prije

Baba, oni Musk kaže da je ukrajinska protuofenziva propala…
Je*a on svoje satelite, moga je mene pitat, ja bi mu to davno rekla.

P.S.
Impresivno je samo to da se pred našim očima odvija jedna ogromna tragedija.
Klaonica u kojoj za tri mjeseca ukrajinska strana ima oko 70.000 mrtvih i oko 120.000 ranjenih, a tome se još uvijek ne vidi kraja.
Više je Ukrajinaca poginulo za tri mjeseca, nego Amerikanaca u Vijetnamu za deset godina (oko 55.000).

Ruža
7 mjeseci prije

Bogati i veliki započinju i vode rat, zato siromašni umiru…

Dux
7 mjeseci prije

“Okolokole pa na mala vrata”, kaže stara poslovica, tako i ” globalni zapad” pod NATO upravom sve češće i u rukavicama najavljuje gubitak teritorija Ukraine i nemoć u odnosu na Rusiju (sankcije- ništa, konvencionalni rat- nula bodova), sad preostaje samo nuklearna reakcija…..

tihobl
7 mjeseci prije

Pentagon se ne slaze. Kazu da ce kontraofanziva biti duga i krvava i da ce trajati godinama. Izbaceno je iz stroja 90% mobilisanih prosle jeseni i obucavano na zapadu, ali ide nova mobilizacija.

Гавран
7 mjeseci prije

Mask je stvarni lik sa virtualnim sadržajem. Oslonjen na kapital CIA-e, na njene savetnike i veštačku inteligenciju. Saborac pentagona. Mogu da ga shvatim samo kao kolektivnu piramidalnu masku u glumačkoj ulozi “dobrog policajca”, nasuprot lošeg.

Max
7 mjeseci prije

Jasno kad je točno.

Alex Keller
7 mjeseci prije

Ukrajinska protuofenziva pod dirigentskom palicom izhlapjelog Bidena i Yankee “demokratskih” nacista. Ukrajinci više ginu zbog Amera,nego zbog Rusa…ironija sudbine.
Makar ne treba zaboraviti onu narodnu :”Tko s đavlom tikve sadi,o glavu mu se slupaju!”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI