Na izraelski raketni napad na ciljeve u Siriji odgovoreno raketiranjem okupiranog Golana (VIDEO)

Odgovor na izraelske napade
154 komentara

Prema izvješću koje je objavio Al-Masdar News, izraelske snage su pokrenule još jedan veliki raketni napad na područje južno od Damaska, nakon čega su se masovne eksplozije mogle čuti diljem glavnoga grada.

Izraelski projektili su gađali naselje Al-Kisweh, gdje je navodno raspoređena manja jedinica iranskih snaga. Nakon napada nije bilo prijavljenih žrtava. Izraelske rakete se navodno pogodile skladište oružja i vjeruje se da bi to mogao biti uzrok masovnih eksplozija, za Al-Masdar iz piše Leith Abu Fadel. Snimku napada i odgovora sirijske protuzračne obrane je objavila i ruska medijska kuća RT.

VIDEO – Napad južno od Damaska i djelovanje sirijske protuzračne obrane

Sirijski provladin medij Muraselon News je objavio više snimaka djelovanja sirijske protuzračne obrane i trenutak presretanja i uništenja izraelskog projektila u području Al-Kisweha.

Muraselon News navodi da su neki projektili izraelskog režima uspjeli izbjeći obrambene mjere sirijske vojske i pogodili su sirijske radare i položaje protuzračne zračne obrane. Citirajući vojni izvor je ovu vijest prenijela i državna sirijska agencija SANA.

Raketni napad pokrenut noćas od strane izraelskog režima na Siriju je ciljao područja Quneitre i južnog Damaska. Sirijski sustavi protuzračne obrane su odgovorili i prema državnoj agenciji SANA su oborili više izraelskih projektila prije nego su dosegli cilj.

“Neki od su njih uspjeli pogoditi položaje protuzračne obrane, radare i skladište streljiva”, izjavio je za državnu agenciju SANA sirijski vojni izvor.

VIDEO – Muraselon News / Obaranje izraelskog projektila nad Al-Kiswehom

Sirijske ili iranske snage odgovorile raketnim udarima na okupirani Golan

Prema istim izvorima, sirijska vojska je u znak odmazde pokrenula val raketnih udar prema okupiranoj Golanskoj visoravni.

Al-Masdar javlja kako su sirijske rakete navodno ciljale izraelske vojne baze na okupiranom Golanu. Isti izvor navodi kako je rezultat raketnog udara nepoznat.

Leith Abu Fadel tvrdi kako je sirijska vojska angažirana na brojnim ratištima u zemlji i smatra da su u osvetničkim napadima na Izrael sudjelovale iranske snage raspoređene na jugu Sirije.

Muraselon News također potvrđuje ispaljivanje projektila na okupirani Golan i objavio je snimku na kojoj izraelski sustav protuzračne obrane “Iron Dome” navodnio nije uspio presresti projektil koji je dolazio iz Sirije.

Sky News je citirao neke izraelske medije koji tvrde da sustav “Iron Dome” nije uspio presresti jedan sirijski projektil zemlja-zemlja, koji je ispaljen samo nekoliko minuta ranije.

Objavljena je i snimka na kojoj se vidi kako izraelska protuzračna obrana pokušava oboriti sirijski projektil, ali bezuspješno i raketa je nastavila letjeti prema cilju unutar “izraelskog teritorija”.

Muraselon News ne spominje iranske snage i navodi kako je sirijska vojska lansirala nekoliko projektila zemlja-zemlja u znak odmazde zbog izraelskog raketiranja više mjesta u pokrajini Al-Quneitra, iako napad izraelskog režima nije uzrokovao znatnu štetu.

VIDEO – Sky News / Muraselon i navodni prolazak sirijskog projektila kroz sustav Iron Dome

Izraelske snage potvrdile razmjenu vatre, ali po svom scenariju

Nakon napada se oglasilo i izraelsko zapovjedništvo, koje je potvrdilo da je gađalo iranske ciljeve na jugu Sirije, što je vrlo znakovito, obzirom da izraelski režim nikada ne komentira napade svojih snaga.

Na službenoj stranici izraelskih snaga stoji da se prije 10 sati oglasila uzbuna diljem Golana i alarm se upalio u vojnom zapovjedništvu na sjevernom području uz granicu sa Sirijom.

Izrael tvrdi “kako su obrambeni sustavi njegove vojske identificirali oko 20 projektila koje su iranske Quds snage lansirale na položaje izraelske vojske na Golanskoj visoravni”.

“Brojne projektile je presreo izraelski protuzračni sustav “Iron Dome” i nije prijavljeno da je bilo žrtava. Izraelske snage ovo smatraju teškim događajem i spremne su za širok raspon scenarija”, priopćila je vojska izraelskog režima prije pokretanja napada.

Prema zapovjedništvu izraelskih snaga bi značilo da je napad isprovocirao Iran, što je vrlo upitan scenarij.

“Tijekom noći su izraelske snage pogodile desetke vojnih ciljeva pripadnika iranskih Quds snaga na području Sirije. Udari su provedeni kao odgovor na raketni napad iranskih snaga na izraelske položaje na Golanskoj visoravni. Ova iranska agresija još je jedan dokaz namjera uspostave iranskog režima u Siriji i prijetnje koju ona predstavlja Izraelu i regionalnoj stabilnosti. Izraelska vojska neće dopustiti uspostavu iranske prijetnje u Siriji. Sirijski režim će biti odgovoran za sve što se događa na njegovom teritoriju”, priopćio je Glavni stožer izraelskog režima i dodao “kako je ovo početna cijena koju su iranske Quds snage platile i da je izraelska vojska  spremna za razne scenarije, ali ne želi eskalirati situaciju”.

Međutim, kronološki i gledajući vrijeme objava na Twitteru raznih službenih i poluslužbenih agencija, kao i stanovnika ili vojnika koji su bili u  području napada je primjetno da se prvo govorilo o raketnom napadu Izraela, tek onda o  odgovoru sirijskih ili iranskih snaga na jugu zemlje.

Ciljevi koji su gađani prema izraelskim izvorima

Mjesto udara u Siriji

Napadi
Pretplatiti se
Obavijesti o
154 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Petar Veliki
5 godine prije

Nebih hteo bit naporan ali što to Rusi rade za zaštitu Damaska i Sirije s obzirom da se Netanjahu slobodno šeta na paradi u Moskvi i dogovara takve napade. Ili na kratko dokle više Rusija?

Laki Topalović
5 godine prije

Naravno , za HRT vrijedi verzija Izraela koji je napadnut. Moš mislit.

Spock
5 godine prije

Izgleda da se čini apsolutno sve da se isprovocira odgovor Irana i počne WW3…
https://thesaker.is/hassan-nasrallah-will-the-united-states-israel-and-saudi-arabia-attack-syria/

Dalibor Milohnić
5 godine prije

E moj Putine..ocito imas dvostruka mjerila..sram da te budi

Galus 92
5 godine prije

Eto, događa se i to doslovno ono, što sam ja neki dan ovdje u svom komentaru napisao i bio popljuvan! Ovaj Izraelski napad na ciljeve u Siriji bio je najteži dosad, trajao je satima i po nekim nezaisnim izvorima (proruski izvori tek šturo javljaju o tome) sirsko iranskim snagama naneseni su teški gubici i ne toliko u ljudstvu, jer to i nije bio cilj te akcije nego je napad više bio usmjeren na uništavanje vojnotehničkih ciljeva, kao što su radarske postaje, raketni položaji, vojna skladišta i ostale vojne instalacije! Opet dolaze neki protuslovni podaci o broju oborenih raketa, ali to u svemu ovome djeluje tragikomično! Nagađa se, da je Izrael sa ruske strane dobio odriješene ruke, da radi što ga je volja na prostoru Sirije, jer su Iranci očigledno i rusima već preraslili preko glave i treba im podrezati krila i svesti ih na pravu mjeru! Čudi me da je… Čitaj više »

Ferdo Šišćevap
5 godine prije

Ja sam bio prvi koji je branio “skrštene ruke” Rusa na napade Jenkija i društva, ali ovo… Totalno iživljavanje “Jarmulke” nad SAA i svim građanima “prave” Sirije, a gdje su Rusi? Sramota. Svaka čast, spasili su zemlju od terorista (najblaže rečeno), ali dopustiti ovakvo nešto svojemu savezniku kojeg bi tobože trebao zaštiti… Ok, nije nužno trebalo koristiti silu, ali barem diplomatski nekako reagirati… Ako si rusofil i u ovome ne vidiš nikakav problem, onda apsolutno ne postoji razlika između tebe i ispranih mozgova sa Zapada.

Franjo
5 godine prije

Ruski jazavcar putin i zionist bibi su sve dogovorili. Rusi nikad ne osudjuji israel jer ih zionisti drze za jajceke. Rusi su toliko kredibilni da vise nece imati nikoga za saveznika ostat ce samo moskovski pasaluk ako nastave biti plasljivi prodani jazavcari. Aneroubijice zionisti turci britanci ismijavaju na zalost Ruse. Ismijavajmo ruske politicare

Святославич 966
5 godine prije

Sva ova proljeca i sve zute,zelene,plave, narancaste revolucije nemaju smisla bez Sirije u kompletru(bez rus baza) i Irana (oskocne daske za prodor u rus).Sve je to bilo onda bacanje para i neostvaren san cionistima. Samo ako su glupi Rusi da sad polete i istrce na provokacije i navlakuse Zidova. A toliko su ulozili para da se dokopaju mic po mic Rusije cionisti i sad im se sve izjalovilo, sto se moze viditi po neurozi i zivcanluku sto rade u Siriji.
Vidim komentatore sto ronu suze sto putko ne odgovara,gde li su Rusi i bla bla.
Pa Sto bi sad radili Rusi od veresije gotovinu. Pobijeda je njima vec u djepu.
Sirijija nije pala.Jenki sto guraju Kurde su se preracunali. (Kome ce to prodavati Kurdi gas ili naftu) Svom krvnom neprijatelju Turcima.
Bas mi je zao cionista i neostvarenog sna o New World Order (No pasaran)

Globalista
5 godine prije

Sionisti i americká drzavna elita nastoji na své Moguce nacine isprovocirat Ruse u Siriji Ali im to neuspjeva.Sve su to samo provokacija i poslijednji trzaji americké drzavne elite.

Franjo
5 godine prije

Rusi ce postati protektorat izraela. Pljuctin je pokazao Rusiju kao ozbiljnu opciju svima koji traze saveznika i zastitu interesa od zionista i americkih mjesanaca. Svi novi saveznici rusije sad vide da ce ih rusi zastititi u slucaju napada hihihi ismijavajo ruse

Duki
5 godine prije

Molim cijenjene komentatore da se jave 16.07.2018. pa će im sve biti jasno .
Vladimiru ništa ne smije osujetiti svjetsko prvenstvo a onda počinje šou.
To je sinoć natuknuo i Benjaminu !
Zato ovaj žuri !no mislim bez pravih rezultata.
A onda”zakopavaj se duboko”??⚡⚡

Laki Topalović
5 godine prije

IDF je potvrdio da mu cilj nije bio uništiti živu silu, nego logistiku i oružje. Itd. No, nema slika o pogođenim ciljevima. Ni na jednoj strani. Čini se da je bila razmjena vatre sustavima zemlja-zemlja, ništa posebno. A ovi što bi voljeli da Rusija digne sve najbolje oružje što ima i stuče Izrael , stvarno nisu normalni, bez obzira koliko ta država ne zaslužuje da postoji u ovom obliku. Ajde malo, pravac knjižnica, čitati Machiavellia , Sun Cua i druge . Možda naučite neki klinac.

....
5 godine prije

U ratu ima gubitaka, sad sta se smatra prihvatljivim ili neprihvatljivim je diskutabilno. Za sad se cini da Rusija, Iran, Sirija dobijaju bitke. Izrael unistio radar, bit ce drugi ili deset drugih, ali ako uspie unistit ljude i volju ljudi da se bore onda ….. Za sad jedino sto uspjevaju sebe ubijedit da jos uvijek mogu nesto promijenit, ali na njihovu zalost mislim da nece uspjeti. Uskoro ako pokazu da mogu krvarit, ce da dozive sudbinu koju su namijenili zemljama oko sebe. Kad mislis da je neko jak nediras ga, ali ako vidis da taj neko pocinje dobivat batine svi mu pokusaju vratit “milo za drago”, i onda prestaje napadat nego se mora pocet branit i nestigne vise napadat …. Moje skromno misljenje.
Pozz svima.

palermo
5 godine prije

Znači, čak niti napad eskadrile od 20+ zrakoplova nije dovoljno dobar razlog da se aktivira taj famozni S-300?
E moji Iranci, “u se i u svoje kljuse”. Zbog Ubermensch-a će retardirani Ameri, ako treba, izazvati i Treći svjestski rat. Zbog vas ili Sirije Rusi neće mrdnuti niti malim prstom, osim ako nisu u pitanju odrpane glavosječe.
Je li se razmišlja u Pentagonu o svrgavanju ovog Narančastog pavijana? Eto, on je manje zlo od Hitlery “Criminal Clan” Clinton, jer nije dio političkog establishmenta. Istina, dio je establishmenta Kosher Nostre.

Galus 92
5 godine prije

Ruski izvori su objavili podatke, da je noćas 28 izraelskih aviona napalo iranske ciljeve u Siriji i ispalili su oko 60 raketa!

fenix
5 godine prije

Nazalost bio sam u pravu kad sam rekao da pocinju konstantni Izraelski napadi na Siriju medjutim i Izrael moze da dobro nastrada tu oni nemaju dubine teritorije i gusto su naselheni vec je dobar dio oko Golana i Haife u bunkerima imaju slike i neizgledaju tako sretno(židovi). Ono sto me je razocaralo jeste ponasanje Rusije jucer je Netenjahu izjavio da je dobio garancije da se Rusija nece mjesati u njihov rat sa Iranom u Siriji. Moram primjetiti da se Rusko rukovodstvo nekad ponasa veoma nezrelo kao da vode kakvu banana republiku imam osjecaj da bio oni najvise voljeli zazmiriti i otvoriti oci i da sve prodje ali neide tako.

Lindita
5 godine prije

1. Grk hrani a Rus brani ….
2. Priča o partnerina i saveznicima i priča o vrijeđanju ZDRAVOG razuma ….. uz takve saveznike Siriji i Iranu (cjelokupnoj osovini otpora) UOPĆE ne trebaju neprijatelji???
3. Kakva je to zemlja, država, nacija, majka Rusija kad joj je cionističko zlo neki partner, možda saveznik ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?
4. ……
5. ……
6. ne da mi se pisati jer ovako se može do sutra

Franjo
5 godine prije

Rusi su po zadatku u siriji da broje rakete ispaljene na siriju i da budu zabrinuti. Isprdavajmo ruse jer za drugo nisu

hiber
5 godine prije

Sirija i Izrael su u ratu već 20 godina. Kada treća strana dođe u neku zemlju, zbog bilo kojeg razloga, rizikuje da upadne u tekući sukob. Iran je upao u tu zamku i sada je u sukobu sa Izraelom. U sukobu je također i u Jemenu, Iraqu, Afganistanu sa SA i USA. To mu sve više crpi resurse, a sukobi i protesti sve više izbijaju i u samom Iranu. Zato Trump i uvodi ponovo sankcije, Izrael i SA će se pobrinuti za ostalo. Što se tiče Rusije ona tu naprosto treba stajati po strani ili se umješati i izazvati nuklearni odgovor Izraela. Mješanjem Putina, bio bi u krajnje neodrživoj dugoročnoj poziciji a tada je nuklearni odgovor jedina opcija. To je i bit Natanjahovog posjeta Putinu. Ma koliko Izrael bio nuklearno slabiji, dovoljno je jak da nanese Rusiji veću štetu, nego što Rusija može nanijeti cionistima.

Franjo
5 godine prije

Na zalost svijet je u rasulu i ne vidim alternativu americko zidovskoj torturi i porobljavanju naroda. Gospodo draga Iran se brani u Siriji. Rusi su nevazan faktor na globalnoj sceni i dobri za seoske sukobe. Ameri su zlo svjeta

Rade_s
5 godine prije

Ovo je potpuno nerjesiva situacija pregovorima. Iran je tvrdoglav i zaigrao se, dok je Izrael previse mocan za sve drzave regije. Sa druge strane pozicija Rusije bez Irana u Siriji bi bila izgubljena. Svi imaju svoje interese. Neki se sa navodnim saveznicima podudaraju, neki ne. Eskalacija je realna. Jedino sto Rusija treba je da uradi kako nebi u potpunosti izgila kredibilitet je da oznaci SAA kao svog saveznika kojeg se ne smije napadati. posto Iran koji je dao velike zrtve i koji je prakticki bio u win-win situaciji nece htjeti da odstupi. Pitanje je kada bi na to i pristao koje snage bi ih zamjenile. Rusiji je jedini koliko-toliko saveznik SAA, dok joj je Iran nuzno zlo. Da ne spominjem Hezbolah. Veze Rusije sa Izraelom su mnogo jace nego sto ljudi misle. Ispade da je Turska u najkomfornijoj poziciji. Teska situacija. Nerjesiva na prvi pogled.

Zagor
5 godine prije

Ovo mi sve sliči na čišćenje terena od PZO-a i radarskih sistema. Kuda će IAF letjeti prema Iranu ako ne preko Sirije? Sve ostalo je duže i rizičnije.

Siniša
5 godine prije

Jbt,samog sebe iznenadjujem…umorio sam se pisati o nasem ratu,ne da mi se mlatiti sa onim starim odrozom i Njofrom!!!

burt
5 godine prije

sad se vidi da tehnički nije problem napadat oko Damaska nego je to pitanje političke odluke, zato je NATO prije mjesec izveo napad na samo tri mete, sad je jedan od kritičnijih trenutaka u ratu, pobunjenici su predali pet enklava u samo 40 dana i to je njihov strašan poraz, tu nisu bila čista posla, umjesto da se bore brzo su se povukli i NATO nije ni dobio šansu da se umješa, ostali su Darra, Al Tanf i SDF i naftna polja na istoku, više nema odstupanja, ta područja će se branit pod svaku cijenu, najvažnije je zaustavit veliki napredak proassadovaca i Iranaca, Izrael je već počeo napadat a kad dođe vrijeme priključit će mu se i Amerikanci, zato je Trump i povukao potez oko Irana, pod udar će doći IRGC, Hezbollah, SAA, Afganistanci, nakon pada pet zelenih enklava više nema povlačnja ni iz jednog područja

kiki
5 godine prije

60 zrak zemlja

10 zemlja zemlja

ahahaaa, kako ide ona narodna, pored takvih prijatelja (rusa0 ne treba ti neprijatelj, ahahaa

Slagerpjevac
5 godine prije

Zanimljiva je i koordinacija dežurnih trolova ovdje sa ovim napadom. Jel to bio neki sastanak jučer? “U pet napadamo. Imam upute za medijsku operativu Balkan. Galus, Globalista, Franjo i prijatelji, klasičan pristup. Kukanje i krivnja Putina. Širite nezadovoljstvo. Trebamo rat. Sretno.”

alan ford
5 godine prije

tako treba, Iran i Hezbolah udaraju hazarske fašiste po pički, dok Rusija još uvijek pokušava praviti nekakve partnerske sporazume sa cio-fašističkom državom Izrael. hazari su kukavice, daleko slabije naoružani Hezbolaha dao im je po pički 2006., kada su pokušali napadom na Hezbolah, slomiti Libanon.

Ivo Kobas
5 godine prije

aaaaaaaa

Ray Luca
5 godine prije

Irkutsk javi se da nam daš pravo stanje i situaciju.

tango
5 godine prije

RUSI I IRANCI NAJBOLJE KUĆI DA IDETE NE SRAMOTITE SE PJANA VRANA VIDI ŠTA VAM LJUDI RADE

tango
5 godine prije

KOGA SU RUSI JOŠ ZAŠTITILI

Hafez
5 godine prije

Usrali su Rusi motku, podilaze Izrahellu. Čemu svi ti sastanci Bibi-Putin, kad se Sirija udara redovito, i nikom ništa.

Do kada?

DCE
5 godine prije

A comprehensive report regarding what happened last night and this morning. – Late yesterday evening Zionist military conducted number of artillery strikes against a Syrian Army post in Khan Arnabea which led to SAA returning fire by firing number of mortars against the source of Zionist fire. – The enemy did not stop its attack and launched number of recon drones to sweep the borders over the airspace of the occupied-Golan Heights without entering Syrian Airspace. – Enemy brought a Merkava Tank which fired 6 random shots into al-Baa`th city in al-Quneitra which led to SAA’s Tank Hunters dealing with the situation according to the rules of engagement. – Enemy fired a long-range Stand-Off missile into Damascus International Airport which was intercepted and destroyed by SyAAD ~30km Southeastern Damascus. – The Syrian 7th Division was given an order to strike 4 Zionist military establishments inside the occupied-Golan Heights; at 00:00… Čitaj više »

max
5 godine prije

Ovo je moje viđenje događaja (inače moji komentari se rijetko odnose na sam događaj već više određeni vremenski period bilo da se radi o rekapitulaciji događaja iz bliske prošlosti odnosno predviđanjima za budućnost) Takav će biti i ovaj moj komentar. 1.Ono najvažnije što želim istaktnuti je činjenica da je Izrael u strateški podređenom položju(po meni). -to tvrdim zato što je Iran došao na njegove granice te ima snažna uporišta u Iraku, Siriji i Libanonu. U svim navedenim zemljama ima izuzetno jake oružane snage koje imaju i političku podršku/zastpljenost u parlamentima Iraka i Libanona a u Siriji je jamac opstanka Asada. Pa koliko god izgledale dramatične snimke napada na siriju nepobitna činjenica je da je iran pokucao na vrata Izraela. utakvoj situaciji Izraelu ne preostaje ništa drugo nego napasti, jednostavno nema izbora iako ni to nije nikakva garancija da će uspjeti othrvati se pritisku bez sukoba većih razmjera koji bi uključili… Čitaj više »

luni lunovic
5 godine prije

pa ovo je stvarno sramotno od rusije cuj oni su neke mecene i zastitnici nemoj te opet o pcetku treceg rataako iko ima pameti u rusiji treba dudistu poslati u penziju nekada su se ameri bojali rusije sad su provaljeni sjedi i dalje broji avione

Ahmet Trkulja
5 godine prije

Naprid naši… Bravo za Izrael ! Ljeto neće biti dosadno. Malo nogomet u Rusiji, malo rat na Bliskom Istoku. Možda i kod nas u susjedstvu bude gužve. Uz roštilj i Logično.com bit će interesantno pratit ove teme.
Pozdrav svima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI