Iran osuđuje svjetsku ”šutnju” o ”terorističkim” napadima

Iran napadi
14 komentara

Iransko ministarstvo vanjskih poslova u subotu se obrušilo na međunarodnu zajednicu, optužujući je da “namjerno” šuti o nasilju u zemlji. Ranije ove sedmice, Teheran je izvijestio o talasu napada tokom kojih su na meti nepoznatih napadača bili civili i snage sigurnosti na više lokacija širom zemlje.

“Dužnost je međunarodne zajednice i međunarodnih skupština da osude nedavne terorističke akte u Iranu, a ne da pruže sigurno utočište za ekstremiste”, navelo je ministarstvo u saopćenju.

Strani “promotori haosa” namjerno nisu reagovali na nerede u Iranu, naglasilo je Ministarstvo vanjskih poslova. Teheran zadržava pravo da “podnese tužbe” protiv počinilaca i “vlada koje ih podržavaju”, navodi se u saopštenju.

“Velika nacija Irana i međunarodna zajednica svjedočili su ubistvima nevinih civila, kao i sigurnosnih snaga u Izehu, Isfahanu i Mashhadu posljednjih dana”, napominje ministarstvo, dodajući da su napadi rezultirali smrću i ranjavanjem ” neki Iranci, uključujući žene i djecu.”

Ranije je Teheran optužio SAD i Veliku Britaniju za direktnu umiješanost u najnovije nerede pod maskom protesta zbog smrti Mahse Amini, 22-godišnje Kurdkinje koja je umrla u policijskom pritvoru nakon što je privedena jer je nepropisno nosila hidžab. Iranske vlasti insistiraju na tome da je njena smrt uzrokovana već postojećim stanjem.

Nedavno su se demonstranti širom zemlje više puta sukobljavali sa iranskim organima za provođenje zakona. Ove sedmice, napadi na civile i snage sigurnosti dogodili su se u brojnim područjima širom zemlje.

iranNapadiTerorizam
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tata mata
1 godina prije

Iran ,turska ,svi povezani sa rusijom ,sad su na redu druge brics zemlje????

AJeTo
1 godina prije

Da je hidžab izraz pripadnosti lgbt zajednici i svi ga nose, opet bi bilo nezadovoljnih. Nema razlike između konzervativne i liberalne isključivosti.

eks
1 godina prije

Ne možete očekivati da američka, ili britanska, medjunarodna zajednica osudi sebe .

tihobl
1 godina prije

Zapad je “demonstrantima” doturio oruzje.

Mrčikola
1 godina prije

Ako iranci ovo mogu riješit, neka riješe…nije im do mene.
Samo neka vode računa o tome da su još živa sjećanja na “pošteni” Rezin sekularni režim i da dolar još uvijek pjeva opojnije od mitskih sirena.
Također, ne treba puno pameti i visoka tehnologija za proizvodnju ogledalaca i staklenih perli pa neka razmisle o vlastitoj proizvodnji istih.😁

Klica
1 godina prije

Svi koji nisu okrenuli ledja Rusiji, svi imaju teroristicke napade, organizirane od Europe i SAD

man
1 godina prije

Obojena revolucija nije uspila u Bjelorusiji mozda uspije u Iranu.

Max
1 godina prije

Pokušaj proturevolucije uz pomoć ubačenih terorista.

gogo
1 godina prije

židovska posla

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI