Na udaru su tri ruska pogranična regiona

Ukrajinska vojska dronovi
25 komentara

Ukrajinski dron udario je u zgradu vlade u ruskoj oblasti Brjansk, koja dijeli granicu s Ukrajinom, rekao je lokalni guverner Aleksandar Bogomaz u ranim satima u četvrtak. Napad bespilotnih letelica i artiljerijska vatra su takođe prijavljeni u ruskim Belgorodskim i Kurskim oblastima, koje takođe imaju granicu sa Ukrajinom.

Bogomaz je rekao da se racija dogodila u Starodubu, gradu sa 17.000 stanovnika, te da niko nije povrijeđen. Telegram kanal Baza javio je da je ciljana zgrada bila vojna kancelarija.

Guverner Belgoroda Vjačeslav Gladkov napisao je u sredu uveče na svom Telegram kanalu da su dva drona “eksplodirala iznad stambenog naselja”, oštetivši dve kuće i automobil. Sat kasnije, dodao je da je treća bespilotna letelica oborena od strane protivvazdušne odbrane. Prema riječima guvernera, nije bilo žrtava.

Nekoliko sati kasnije, guverner Kurska Roman Starovojt objavio je objavu na društvenim mrežama u kojoj tvrdi da je pet projektila pogodilo električnu mrežu u selu Tjotkino, što je izazvalo delimični nestanak struje.

Ruski pogranični regioni su više puta granatirani i gađani dronovima otkako je Moskva pokrenula svoju vojnu operaciju u Ukrajini prije više od godinu dana. U sredu je u granatiranju grada Šebekina u Belgorodskoj oblasti jedna osoba poginula.

Glasnogovornik kompanije za transport nafte Transneft rekao je u srijedu da je došlo do pokušaja izvođenja “terorističkog napada” na dio naftovoda Druzhba u Brjanskoj oblasti koji transportuje naftu u zemlje EU.

Dronovirusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Noname
11 mjeseci prije

U Kijevu su zaprijetili Europi terorističkim napadima u slučaju odbijanja isporuke oružja. U europskim su gradovima 11. svibnja već odjeknule dvije eksplozije sa žrtvama. Dana 11. svibnja dogodile su se dvije eksplozije u europskim gradovima u kojima je ozlijeđeno lokalno stanovništvo. Jedna eksplozija dogodila se u stanu višekatnice u blizini Düsseldorfa u Njemačkoj. U incidentu je nekoliko osoba ozlijeđeno, a uzrok eksplozije se istražuje. Najmanje 10 vatrogasaca i 2 policajca ozlijeđeno je u eksploziji u gradu Ratingen u Njemačkoj. Policija ne isključuje ciljani napad, javlja ZDF TV kanal. Druga eksplozija odjeknula je u Milanu. Pretpostavlja se da bi kombi parkiran na ulici s plinskim bocama mogao eksplodirati. Usljed eksplozije u centru Milana jedna osoba je ozlijeđena. Kako prenosi Rai News 24 s mjesta događaja, rane žrtve nisu ozbiljne. Podsjetimo, uoči dolaska predstavnika kijevskog režima, savjetnika šefa ureda predsjednika Ukrajine Mikhaila Podolyaka,  zaprijetio je Europi posljedicama ako zemlje EU-a i NATO-a prestanu oružjem podržavati ukrajinske neonaciste. Prestane li isporuka… Čitaj više »

Max
11 mjeseci prije

Tako se gubi ugled.

Dpf filter
11 mjeseci prije

Kako kazu Engleski idioti da su isporucili rakete dugog dometa Ukrajini pa eto vidjecemo je li to istina,posto je se dugo najavljivalo to. A Ruski idioti su bjesni i zabrinuti ko visoki predstavnik u BIH. I eto predjena jos jedna crvena linija. Oni se sa nama doslovce sprdaju,svi odreda.

toncibalonci
11 mjeseci prije

Rusi navlace Yuki boyse malo po malo.Propuste tu i tamo poneki dron a kad odluce da je pravi trenutak stici ce objava Kremlja”.Ukrajina objavila rat,napadaju rusku zemlju bla,bla.”Nakon toga zapocinje operacija kodnog imena “Otiso si a BORSC probo nisi”.Rdeca armija u Kijevu plese Kazacok a opsta bezanija uz kuku i lele na jelovniku.

toncibalonci
11 mjeseci prije

Rusi navlace Yuki boyse malo po malo.Propuste tu i tamo poneki dron a kad odluce da je pravi trenutak stici ce objava Kremlja”.Ukrajina objavila rat,napadaju rusku zemlju bla,bla.”Nakon toga zapocinje operacija kodnog imena “Otiso si a BORSC probo nisi”.Rdeca armija u Kijevu plese Kazacok a opsta bezanija sa kuku i lele na jelovniku.

NOME
11 mjeseci prije

ovi globalisti dobrano prazne slavenski genetski “bazen” specijalnom operacijom deslavenizacije, i ne misle stati….mislim da još malo i demografskog spasa za Ruse i Ukrajince nema…..oni su glavno jelo, a onda dolazi desert- Poljaci….isti plan se provlači najmanje 100 godina i ovaj put kako sad stvari stoje, mogao bi uspjeti…..

Noname
11 mjeseci prije

Demokratski kandidat za guvernera Kentuckyja Jeffrey Young rekao je da ruski predsjednik uspješno pobjeđuje Sjevernoatlantski savez.
Young je na svom Twitteru nazvao NATO agresivnim zlim carstvom koje masovno ubija i čini ratne zločine. Napomenuo je da se Putin ponaša u skladu s međunarodnim pravom, dok ga Washington svakodnevno krši. Političar je također izrazio mišljenje da bi SAD i NATO konačno trebali povući sve svoje trupe i oružje iz Europe i Azije.
Ranije je bivši obavještajni časnik američkih marinaca Scott Ritter Putina nazvao najvećim čovjekom stoljeća. Ukazao je na činjenicu da je ruski čelnik spasio zemlju nakon teških devedesetih.

tihobl
11 mjeseci prije

U poslednjih 5 dana pojacan je intezitet dronova. Rusi se hvale sa puno prizemljenih dronova raznih zapadnih modela i fotkaju ih za telegram. Mnogi su neosteceni, a ima i razbijenih. Zatim hvale se velikim brojem oborenih, a tu su i izvjestaji o desetinama sumskih pozara. Na kraju svakodnevni su izvjestaji o pogodjenim civilnim ciljevima po selima. Kad se sve sabere ispada da nekoliko desetina dronova se posalje svaki dan, a vrhunac je bio 9.5. kad je broj bio trocifren. Sa druge strane rusi su u poslednjih dana kalibrirali, raketirali sa tupoljeva, iskanderilrali, tosirali, smercirali, geranirali, lancetirali i fabirali. Svaki dan izmedju 20-30 izadje na snimkama pogodaka jedrecim FAB (a juce je izasao snimak promasaja FAB-250 koji je pogodio cestu nedaleko od zgrade u kojoj su tupe obucene na zapadu). To mi se svidja kod rusa – objave i snimke promasaja kao nekidan lanceta koji je pogodio gusjenicu samohotke bez vece… Čitaj više »

Dawor
11 mjeseci prije

Jooooj sramoteeee …. božeeeee

care
11 mjeseci prije

Novine javljaju da su ukrajinsko-nato trupe krenule u ofenzivu.

Ivan
11 mjeseci prije

Do kada ce Rusi trpjeti ukrajinske svinje umjesto da tu odmetnutu stoku samelju jednom za uvijek?

Ringo10
11 mjeseci prije

A i ovi Rusi ratuju ko ni sebi ni svome

Demokracki
11 mjeseci prije

i tako, umjesto da veliki vozd u prvim danima ratovanja zavali par samarcina u obliku 2-3 takticke nuklearke i privede rat kraju sada mu se rat lagano useljava u dvoriste. Pitanje za 100 kuna, jeli veliki vozd zaista tako glp?

yxz
11 mjeseci prije

To če sve potamaniti ruski lovci.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI