Najgori rejting Bidena ikada

Bajden
25 komentara

Ocjena odobravanja Joea Bidena dostigla je najnižu tačku njegovog predsjedništva, s više od polovine glasača nezadovoljno načinom na koji on rješava sukob između Hamasa i Izraela, prema anketi NBC Newsa objavljenoj u nedjelju.

S manje od godinu dana do predsjedničkih izbora 2024. godine, samo 40 posto američkih glasača odobrava posao koji Biden obavlja na svom mjestu, u poređenju sa 57 posto onih koji ne odobravaju njegov učinak, pokazala je anketa. Dok je Bidenov ukupni rejting opao za samo 1% u odnosu na septembarske brojke, došlo je do seizmičkog pomaka u podršci među glasačima starosti od 18 do 34 godine, koji je pao sa 46% na 31%.

U još jednom niskom omjeru za Bidena , samo 33% Amerikanaca je zadovoljno njegovom vanjskom politikom, u odnosu na 41% u septembru. Kada je riječ o sukobu između Hamasa i Izraela, koji je počeo početkom oktobra, samo 34% odobrava način na koji američki predsjednik rješava krizu, dok 56% ne odobrava. Ljudi u dobi od 18 do 34 godine ponovo su bili najnezadovoljniji svojim predsjednikom po ovom pitanju, sa ogromnih 70% onih koji su rekli da Bajden loše radi svoj posao.

Republikanski anketar Bill McInturff iz Public Opinion Strategies rekao je za NBC da se ne može sjetiti kada je zadnji put vanjska politika imala takav utjecaj na domaći američki politički krajolik, nazivajući anketu “zapanjujućom”.

U tom kontekstu, Biden je zaostajao za bivšim američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, koji se smatra njegovim glavnim rivalom na sljedećim izborima. Prema anketi, 46% birača bi radije podržalo Trumpa, dok bi 44% podržalo Bidena. Nedavno istraživanje New York Timesa/Siena Collegea pokazalo je da sadašnji predsjednik trenutno zaostaje za Trumpom u pet od šest država.

Posljednjih sedmica, Bidenov pristup sukobu Hamas-Izrael bio je žestoko kritiziran ne samo od strane šire javnosti, već i od strane nekih zvaničnika unutar njegove vlastite administracije. Interni dopis State Departmenta koji je Axios dobio prošle sedmice, a koji je potpisalo više od 100 diplomata i uposlenika USAID-a, optužuje Bajdena za “širenje dezinformacija” o sukobu, tvrdi da Izraelci čine “ratne zločine” protiv Palestinaca i poziva SAD lidera da pozove na prekid vatre između dvije zaraćene strane – nešto što je Biden oklijevao učiniti.

anketaBidenSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
5 mjeseci prije

Британска тајна нуклеарна подморница замало потонула у Атлантском океану – SUN

Нуклеарна подморница Британске морнарице класе Вангард носила је балистичке пројектиле Тридент 2 и замало је потонула због квара на једном од дубиномера. Према наводима публикације, на броду је било 140 људи.

Катастрофа је избегнута захваљујући раду инжењера који су уочили квар на дубиномеру и дигли узбуну. Сун не прецизира тачно о којој дубини роњења и подморници је реч „из безбедносних разлога“.

Или, боље речено, из разлога „да се још више не осрамотим“. Подсетимо, ово није први инцидент са британским подморницама. Дакле, прошлог новембра, подморница Викториус се запалила током строго поверљиве мисије у северном Атлантику. Конкретно, подморнице класе Вангуард недавно су назване опасним за сопствене посаде.

eks
5 mjeseci prije

U A merici je nebitno ko je predsednik. Glavnu reč imaju vladari – psihopate . Tu su Rotšildi, Rokfeleri, Blek Rok, Bil Gejts, Soroš , Pentagon lobi, vojno-industrijski klanovi i ostala zločinačka gamad. Varaju se svi koji misle da će se promenom predsednika menjati politika i ponašanje vladara USA . Amerika je privatna država zločinaca oličenih u milijarderima – vlasnicima mega korporacija .

Tupko Glupko
5 mjeseci prije

Nakon svega, još 40% izuzetnih podržava ovog lutka na koncu?
Onda nije ni čudo da duhovno, fizički i materijalno propadaju.

BanOvan
5 mjeseci prije

Može jeBidenovac otići i u minus što se podrzavaoca tiče, jujesej će jahati onaj koga gospodari “izbora” namjeste.
IQ Joeovih pristalica uklapa se u njihov postotak.

abc
5 mjeseci prije

Stari lutak je samo virtualni lik. A pravi američki vladar je jevrejski vlasnik FED-a.

BanOvan
5 mjeseci prije

Može jeBidenovac otići i u minus što se podrzavaoca tiče, jujesej će jahati onaj koga gospodari “izbora” namjeste.
IQ Joeovih pristalica uklapa se u njihov postotak.

Bruno
5 mjeseci prije

Dementna budaletina.

goran
5 mjeseci prije

da se razumijemo biden nije nikakav predsjednik jer on nije na pošten način ušao u bijelu kuću,cijeli svijet zna da je varao,tako da je po meni i dalje legitimni predsjednik donald trump

Darko
5 mjeseci prije

Ovo je nikad lošiji predsjednik Amerike. Ubili su Kenedyja a ovu ništariju trpe i hrane..

Max
5 mjeseci prije

Zasluženo.

Lucija, prva
5 mjeseci prije

Sorry.

Ja ne mogu vjerovati da ga podržava niti tih 30%.
Realno bi bilo…9-12% retardiranih.

Iskren
5 mjeseci prije

Ljigavi Bajden

Vidim
5 mjeseci prije

Jucer je Biden pomilovao tukca a nece Snwdena

Steve
5 mjeseci prije

Mislim da je i to previše optimistično i da realno nema niti toliko. Mada, nije to ni toliko bitno za ta globalna dešavanja, to neki drugi momci kontrolišu. Neki, još stariji od Broja Jedan na čelu svojih investicionih fondova…

Mali Mjesec
5 mjeseci prije

Bitni su brojači a ne birači.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI