Najmanje 2000 djece ubijeno u Gazi

Izrael ubija djecu u Gazi
167 komentara

Izraelski zračni napadi ubijaju maloljetnike “neselektivno”, rekla je humanitarna organizacija Save the Children

Najmanje 2000 djece umrlo je u izraelskom bombardiranju Gaze u proteklih 17 dana, objavila je humanitarna organizacija Save the Children sa sjedištem u Velikoj Britaniji.

Dobrotvorna organizacija citirala je podatke Ministarstva zdravstva Gaze kojim upravlja Hamas, koje je u ponedjeljak izjavilo da je najmanje 5.087 ljudi ubijeno u izraelskoj opsadi enklave, uključujući najmanje 2.055 djece.

“Tisuće domova i deseci igrališta, škola, bolnica, crkava i džamija oštećeno je ili uništeno u Gazi”, priopćio je Save the Children. “Najmanje 4.600 djece [je] ozlijeđeno prema izvješću Ministarstva zdravstva [Gaze] – neka s nesnosnim opeklinama, izgubljenim udovima i drugim užasnim ozljedama od eksplozije.”

Tvrdilo se da izraelski zračni napadi “ubijaju i ranjavaju djecu bez razlike”.

Uz 2.055 djece za koju se kaže da su ubijena u Gazi, dobrotvorna organizacija također je primijetila izraelska medijska izvješća u kojima se navodi da je “još 27 djece ubijeno u Izraelu”.

Izrael je pokrenuo bombardiranje Gaze bez presedana u znak odmazde za iznenadni upad palestinske militantne skupine Hamas 7. listopada na njegov teritorij. Oko 1.400 ljudi, većinom civila, ubijeno je u napadu, tijekom kojeg su borci Hamasa također zarobili oko 250 talaca.

U ponedjeljak je Hamas oslobodio dvije starije izraelske taoce dok je rastao pritisak na skupinu da oslobodi sve zarobljenike koji su držani u Gazi. Očekuje se da će Izrael sljedećih dana pokrenuti kopnenu ofenzivu na enklavu, u sklopu obećanja premijera Benjamina Netanyahua da će iskorijeniti Hamas.

“Uz porast broja smrtnih slučajeva, djeca su u opasnosti i prestrašena”, rekao je Jason Lee u priopćenju organizacije Save the Children. “Djeca su ubijena i ozlijeđena u svakoj većoj eskalaciji, a da ne spominjemo da pate od ozbiljnih dugoročnih utjecaja na mentalno zdravlje. Nikada nisu izašli neozlijeđeni.”

Lee je dodao da se prekid vatre mora odmah dogovoriti, inzistirajući na tome da je “jedini način da se istinski zaštite životi djece da se zaustavi ovo nasilje”.

Na drugom mjestu u svojoj izjavi, Save the Children upozorio je na daljnju humanitarnu katastrofu u Gazi, rekavši da je više od milijun djece “zarobljeno usred zone aktivnog sukoba” bez sigurnog izlaza. Mnogi nemaju pristup lijekovima i odgovarajućoj skrbi nakon što je Izrael isključio struju koja je opskrbljivala vitalnu zdravstvenu infrastrukturu, dodala je agencija.

bombardovanjeDjecagazaIZRAEL
Pretplatiti se
Obavijesti o
167 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
6 mjeseci prije

POČINJE ⚠️ ⚠️ ⚠️ 😱 —->>>> thesun.co.uk/news/24477593/china-deploys-six-warships-middle-east-israel-war 😪

JoeP
6 mjeseci prije

Spominjanje unijanja palestinske djece svaki dan po cjeli dan već je otupilo većinu onih kojima se to ponavlja. To je već postalo novo normalno i za to su zaslužni svi mediji.
Općeprihvaćen je taj obrazac medijskog izazivanja zgražanja i u stvarnosti nepoduzimanja ičega protiv novih normalnosti.

držnedaj
6 mjeseci prije

Nedužnoj djeci oduzimat život nema opravdanja za zlodjelo !!

Гавран
6 mjeseci prije

Zašto se čudimo kada proklamovani cilj samoizabranih, uništenje stanovništva na planeti, počinje da se konkretizuje kroz razne akcije. Od forsiranja bolesti psihe, otrovne hrane i lekova do vakcinacije i stalnih ratova. 
U forsirano smanjenje nataliteta, koje je u toku, ulazi i direktno ubijanje dece.
.

Profesor Nestorović
“Izrael je sa Kolomajskim imao dogovor za preseljenje Jevreja iz rizičnih kibuca na Krim.”
.
Pošto je plan propao pristupilo se uništenju Palestinaca.

Tim
6 mjeseci prije

Prestrašno, ubijanje djece je degradacija čovjeka u zvijer.

Mango
6 mjeseci prije

Za to je kriv Biden. Izrael je pas a gospodar je Amerika

hugo
6 mjeseci prije

Amerika I Engleska su izjavili da oni ne zelu primirje da ne zelu da sukob prestane, ne zelu mir. Oni kazu da podrzavaju Izrael u ratu protiv Hamas citaj protiv Palestinaca, podrzavaju da bude klanje… Takav je njihove stav I u ukrajinsko-ruskom ratu. Takav je stav I Borelija I Linde I svih ostalih usa vazala

Bled
6 mjeseci prije

Palestinci ne ratuju protiv Izraela nego protiv USA + GB shvati to jednom

Jadranka S.
6 mjeseci prije

Da svatko tko sudjeluje u ratu baci oružje zbog DJECE SVIJETA i prestane surađivati sa zlom, rata nebi bilo.
Da svaki pojedinac prestane surađivati sa sustavom zla, spozna sebe kreirao bi se svijet u miru i blagostanju.

WELLE
6 mjeseci prije

Državni ministar za useljeništvo Ujedinjenog Kraljevstva Robert Jenrick rekao je u srijedu da njegova zemlja “ne traži prekid vatre” u Pojasu Gaze i da je njen glavni cilj podržati Izrael u ratu protiv Hamasa, odnosno pobunjenika

Koja
6 mjeseci prije

Zarad nekih, “viših ciljeva” mnogi žrtvuju decu, ranjenike, stanovnike nekog “posebno odabranog grada”! Ništa to nije novo niti iznenađujuće, da

DUŠAN
6 mjeseci prije

A jel Rusi pobili više ili manje ukrajinske djece u Ukrajini ??? A to je tebi super ??? Rusi ih ustvari oslobađaju ???

Biti-ili-ne-biti
6 mjeseci prije

Health Canada potvrđuje sekvencu DNK majmunskog virusa 40 povezanu s rakom pronađenu u Pfizerovom ubodu COVID-a. Puna sekvenca DNK Pfizerovog plazmida je dostavljena u vrijeme početnog plasiranja, sponzor ipak nije specifično identificirao sekvencu SV40. Zdravstvo Kanade potvrdilo je prisutnost poliovirusa Simian Virus 40 (SV40), koji je DNK sekvenca povezana s majmunima za koju se zna da uzrokuje rak kada se koristila u starim cjepivima protiv dječje paralize. Za Pfizer COVID cjepivo, činjenica je da proizvođač cjepiva nije to otkrio službenicima. Upozorio je javnost da su promotori SV40 još uvijek zabrinjavajući zbog rizika da se “integriraju u ljudske genome u blizini onkogena, koji su geni koji imaju potencijal izazvati rak”. Kontaminacija SV40 DNK pronađena je i u Pfizerovim i Moderninim mRNA cjepivima, a nalazi su objavljeni na OSF Preprints početkom travnja 2023. Greer je primijetio da su “vlade i farmaceutske tvrtke ‘zavarale svijet u mnogo većoj mjeri nego što se dosad… Čitaj više »

držnedaj
6 mjeseci prije

Izraelski političar poludio uživo na RT: “Mi ćemo pobijediti, a Rusija će platiti”

“RT je imao priliku razgovarati s Amirom Weitmannom, čelnikom libertarijanske frakcije stranke Likud Benjamina Netanyahua, o napadu na bolnicu u Gazi.
Razgovor se izrodio. G. Weitmann je čak otišao toliko daleko da je otvoreno zaprijetio Rusiji: “Pobijedit ćemo jer smo jači. Nakon toga Rusija će platiti cijenu, vjerujte mi.”
I ne samo to… Prema njegovom mišljenju, sve zemlje koje su osudile napad na bolnicu su terorističke države – čak i američki saveznik Jordan i Afrička unija.”..
link; Israelischer Politiker rastet live auf RT aus: “Wir werden siegen, und Russland zahlen”
Live TV: live. unzensiert. ru
Livestream: live. unzensiert. ru

Jadranka S.
6 mjeseci prije

Pod komentar mi je napisan jako zlonamjeran komentar, što je dokaz da je problem, veliki problem u ljudima, takvi poput toga koji je napisao takav komentar intuitivno osječam da takvima upravlja mržnja, mržnja je zlo/odsustvo ljubavi, i kukavičluk jer da je hrabar/hrabra napisao-la bi komentar pod punim imenom i prezimenom, a ne kukavički poput miša skrivenog u rupi cijučući zlonamjerno pokušava svojim otrovom trovati… pa se čudi zašto je sve izvrnuto /naopako. I biti će izvrnuto/naopako dok god svaki pojedinac ne spozna sebe i shvati da je bio-la u zatvoru svoga uma koji ga-ju mlatara kako hoće, a ego stišće botune koje hoće.

žile29
6 mjeseci prije

Koja su to govna ,sada samo zamisli da to urade Rusi u ukrajini pa ovi zapadni licemjeri bi skočili do mjeseca a ove židove još poddžavaju mamu jim pokvarenu!!!

Iva
6 mjeseci prije

I Nemci su ubijali 100 za jednog.

Jeste Vi u prošlom životu bili upravnik logora?

Jesu ovde problem Jevreji ili oni koji su sve ovo zakuvali?

Kokolo
6 mjeseci prije

Racionalizacija ovog zla nije moguća, koliko god se pozivali na pravo, povijst ili bilo što u vezi s ovim sukobom. Nevjerojatno je koliko su obje strane (ne govorim o narodu) u sukobu zle. Izrael s bijesom za svoje žrtve, Hamas sa bijesom na svoje žrtve…..a tko su žrtve, nemočni, oni koji nisu krivi i za mržnju i za rat. I jedna i druga strana mašu (znam da je okrutno ali to čine) s mrtvom djecom i siročadi kao propagandnom porukom za senzibiliziranje upravo njihove žrtve. NE….ne senzibiliziram ni Hamas ni vodstvo Izraela…nemaju nikakav moralni kredibilitet nakon ovog……moja podrška ide nemočnim….ali što im to znači….ništa…..strašno.

topO
6 mjeseci prije

Zasto ne napisete palestinske?

Biti-ili-ne-biti
6 mjeseci prije

Hamasov glavni posao je, koji se trenutno ne nazire, iniciranje globalnog rata između Muslimana i Kršćana, a kojeg je davno najavio cionista Albert Pike. Prije nego što je Hamas postao ono što je danas, bio je samo rubna skupina palestinskih muslimana bez stvarne moći. Danas Hamas vlada Gazom željeznom rukom, više od 18 godina, suspendirajući izbore kao što je Plenković suspendirao Referendume izjavivši da bi nas vratili 50 godina unazad. Većina nas zna za postojanje Hamasa. Prepoznati su kao radikalna muslimanska teroristička skupina. Njihove akcije, uključujući raketne, minobacačke i samoubilačke napade, rezultirale su brojnim žrtvama tijekom desetljeća. Međutim, ono što nije poznato jest da su Hamas stvorili Izrael i Sjedinjene Države Ron Paul: Hamas su stvorili Izrael i SAD da se suprotstave Yasseru Arafatu. Dva saveznika (Izrael i Sjedinjene Države) odigrala su značajnu ulogu u formiranju i stvaranju Hamasa. Davnih 1970-ih, SAD i Izrael uzeli su rubnu skupinu palestinskih islamista… Čitaj više »

Steve
6 mjeseci prije

Svi smo ovde znali da će do toga doći još kada im je dozvoljeno da ih nazivaju životinjama. Znali smo do čega će dovesti ali na žalost, nismo mogli učiniti ništa, čak ni za tu jadnu decu. Mi smo te igre ovde, na ovim prostorima, već videli i osetili na svojoj koži. Mi, možda bolje od bilo koga na svetu znamo, i ko, i zašto, sve to radi. No, da li imamo snage i mudrosti suprotstaviti se tom globalnom zlu koje se nadvilo nad našom planetom, na to nemam odgovor ni posle svega…

Junge
6 mjeseci prije

Rusi evakuirali djecu iz Donbasa a kriminalni sud je proglasio Putina ratnim zlocincem. Izrael sve radi po medjunarodnim zakonima koji su pisani u Washingtonu

Hogar
6 mjeseci prije

Psihopatska genetika prokletih manijaka i nakazna tisina zapada.

Petar
6 mjeseci prije

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izrazio je potporu akcijama Hamasa, nazivajući skupinu “ratnicima” i “domoljubnom organizacijom”, a ne “terorističkom skupinom”, u javnom govoru. Oni su borci za slobodu.

Max
6 mjeseci prije

Namjerni zločin.

gigi pinna
6 mjeseci prije

Je li tebe drži Mossad na plaći da pišeš ovakve bljuvotine ili si jednostavno fašist?

Hercegovac
6 mjeseci prije

Nije tema ali bi volio pitat uredništvo portala. i svih medija u Hrvatskoj i BiH znaju li ti istraživački novinari ko je vizio kombi pun izbjeglica prije 10 dana u Njemaćkoj kad je poginulo 7 osoba.HVALA

hiber
6 mjeseci prije

U holokaustu je ubijeno 1.500.000 židovske djece i nikome nista. Cudno je da se Logično priklanja globalističkoj organizaciji zvanoj UN. Situacija je inace šizofrena. UN donio 1947. Rezoluciju 181 o podijeli na dvije drzave. UN i Izraelci prihvatii, , Arapi nisu i napali Izrael, i do danas nisu priznali Izrael. I sada kao postoje dvije drzave i Izrael kao okupira Palestinu. Milion zidova protjerano iz arapskih drzava, a mi raspravljamo već 70 godina o palestinskim izbjeglicama i sve to financiramo kroz UN i EU, ukljucujući HAMAS. Stvar je zapravo jednostavna, treba se vratiti na sporazum Faisal-Weizmann i okončati ovu globalističku nacističku ludoriju.

Jos jucer
6 mjeseci prije

Prema slabijima okrutan i krvožedan, prema jačima ponizan. Židovski kralj Herod zapovjedio je pokolj sve muške djece mlađe od dvije godine. Zapovijednik oružanih snaga Izraela 2023. zapovjedio je ubojstvo sve djece u Gazi, i muške i ženske. Od milijun djece zatočene u logor, već ih je ubio preko 2500. Svakih 15 minuta ubija po jedno dijete. Neki kažu da ne treba birati stranu. Ako znaš za zločin, a ne reagiraš i misliš da te se ne tiče 2500 ubijene djece, ako imaš informaciju i šutiš, suučesnik si u zločinu. Je li tako teško svjetskim političarima tražiti da se otvori granica i da se dozvoli prolaz djece i žena u Egipat. Je li teško međunarodnim tzv. humanitarnim organizacijama zatražiti da se omogući prolaz djeci i ženama. Jedan dječak je izbjegao ubojstvo tako što su se on i njegova obitelj sklonili u Egipat, On nam je dao nadu u bolji svijet. Hoćemo… Čitaj više »

damir c
6 mjeseci prije

Jooj,nemojte to pisati,još će ljudi pomislit da su židovi osvetoljubiv natod!

Zolja
6 mjeseci prije

Kako moze netko na sve ovo biti imun?

Nije to humanitarna katastrofa
6 mjeseci prije

nego genocid i zločin protiv čovječnosti….gamad je Putinu poslala Haašku optužnicu zbog navodne otmice djece al ovdje se šuti…

Гавран
6 mjeseci prije

САД припремају план за евакуацију 600 хиљада својих држављана из Израела и Либана у случају озбиљне ескалације непријатељстава.
.
Setih se strofe narodne pesme.
.
Alaj kardaš čudnijeh prilika, ovo joldaš dobro biti neće.

Alex Keller
6 mjeseci prije

Sad bi sjeo onaj crnjak iz Dachau -a,kad je Hitler pohodio židovsku djecu.
Pa je pita jednu malu Koliko ima godina,a djevojčica mu odgovorila da će za tri dana imati osam.
“E, nećeš,nećeš!”-odgovori Hitler.
Sad bi slična špreha sjela Netanyahu.

gargamel.
6 mjeseci prije

Rusi kad spase djecu od trgovaca djecom i pedofila, bivaju optuženi za otmicu.

Poskok.info
6 mjeseci prije

test

Shox
6 mjeseci prije

Ništa nije uzalud, svaku suzu djeteta koje pati cijelo čovječanstvo će osjetiti na vlastitoj koži…jer, to je kosmički zakon – sve se vraća, sve se plaća (pa i ovo naše iživljavanje na planeti)…

stopostoo
6 mjeseci prije

Rokfeler je zadužen za Izrael, pa pitajte njega ili Trumpa, kojeg podržava i gura, kad misli prestati klati ljude i djecu. Srećom da mi to ne osjetimo, inače ne bi ni pisali ni žalili, a niti bi mogli, kao što ni sad ne možemo, zgazit glavu toj zvijeri u SADu. Dokle got se ne probude ljudi ovo će biti sve gore i gore. Inače Rotčild je zadužen za europu i big farmu, tak da ga za Izrael nemamo kaj pitati, i on ne gura Trumpa, on bi onu kuju od kilerice.

NOME
6 mjeseci prije

osjećam beskrajnu tugu i bol…..svaki nasilno prekinut život je tragedija a posebno dječji….podsječam da DNEVNO u svijetu od GLADI umre 15000 (petnaest tisuća) DJECE, za mene je također tragedija 35 000 000 pobačaja godišnje……

hiber
6 mjeseci prije

Od nacizma je stradalo 6 miliona Zhidova I 27 miliona Rusa. Brojka 6 miliona je veca nego brojka 27 miliona

Glue
6 mjeseci prije

Veliki izraelski zračni napad dogodio se u istočnom dijelu grada Gaze, u blizini bolnice Al Wafa, izvijestila je Al Jazeera u srijedu.

 Prijavljeno je da su u ovom zračnom napadu dva Palestinca ubijena, a više od 10 drugih je ozlijeđeno dok su izraelske snage pojačavale ofenzivne udare na različita područja.

 Prema palestinskom ministarstvu zdravstva koje kontrolira Hamas, više od 756 ljudi ubijeno je u izraelskim zračnim napadima u Gazi jučer u samo 24 sata, dok najnoviji podaci pokazuju da je broj mrtvih dosegnuo najmanje 6546, uključujući 2704 djece.

Sardelino
6 mjeseci prije

Ovo nije rat protiv Hamasa. Izraelska vojska, koliko god na dnevnoj bazi laže da se bori protiv Hamasa ne drži taj Hamas na nišanu.
Ovo je rat protiv palestinskih civila sa namjerom da ih se ubije što se više može. Oni su cilj. Pogotovo djeca, mogući budući hamasovaci koje upravo u ovom trenutku stvaraju.
Ovaj genocid na djelu (namjerno i ciljano uništenje svih pripadnika jednog naroda) je odraz nemoći, bijesa i frustracija koje je obuzelo cioniste zbog spoznaje da se Palestinci , usprkos ogromne patnje koju im stvaraju, ne daju iskorijeniti sa područja Gaze.
Bijes im još dodatno raste jer znaju da Gazu ne mogu anektirati bez vojničkog poraza Hamasa. Boje se ući u Gazu te kupuju vrijeme bjesomučnim ubijanjem civila nazivajući taj čin ratom protiv Hamasa.
Svakim danom, sve više i više postaju pročitana knjiga i za one koji ne znaju pisati i čitati.

božja presuda
6 mjeseci prije

Ako želi čovječanstvo iči putem fašističkog i zločinačkog Izraela, onda bolje da nestane…..

božja presuda
6 mjeseci prije

Palestinci su narod heroj, a Izraelci su životinje u ljudskom obliku.

onaj najglu...Dalton
6 mjeseci prije

Baba, oni Daily Mail piše da je Netanyahuov sin Yair (32) u Miamiu…
Daju naslutit’ da je tamo da ga ne digne u vojsku kontra Hamasa.
Diavli pakleni, šta sve neće izmislit!
Prije će bit’ da mali tamo skuplja humanitarnu pomoć.
Il’ je, ne daj bože, anemičan….
Pa mu triba mir i spokoj, izbjegavat stres.

6 mjeseci prije

Emocijama je strašno lako manipulisati kad ljudi rade u “navijačkom modu”…

Ovde je lako primetiti da se pravi značajna razlika između Hamasa i palestinskog naroda dok je druga strana “kriva po difoltu” – ne samo izraelska vojska, ne ni samo stanovnici Izraela već su krivi svi Jevreji! Bez obzira što mnogi protestvuju protiv ovoga što radi izraelska vojska!!!

A ako odemo u razmišljanju još dalje, shvatićemo da Palestinci i Jevreji imaju istog neprijatelja. Iako za sada stradaju samo Palestinci na kraju možda bolje prođu od Jevreja – Jevreji su već na sebe navukli veliku mržnju, kad budu plaćali taj račun možda ih ne ostane ni “za seme”. A mnogo toga ukazuje baš na ovakav scenario…

Nena
6 mjeseci prije

Ona čifutkinja olbrajtova je li svojevremeno govorila o 500.000 Iračke dece da nije šteta što su poubijana,jer valjda tako treba.

Glen
6 mjeseci prije

Ruska opcija je pobijedila… … Predsjednik Sjedinjenih Država Joe Biden naglasio je u srijedu da je jedini put naprijed nakon tekuće krize na Bliskom istoku slijedeći dvodržavno rješenje, koje bi omogućilo i Izraelcima i Palestincima da žive “dostojanstveno” i u “miru”.

6 mjeseci prije

Još dvije grupe nosača aviona su isplovile , dovozi se pvo i razmješta širom BI , transportni avioni za hitne med evakuacije su već na BI , f15 naoruzani več se uštimavaju..

Dakle slijedi rat…Zapaliće BI , kasnije i ostalo..

kio
6 mjeseci prije

Oduvijek su žrtve bile ignorirane, oduvijek su slabiji izvlačili deblji kraj, isto kao i sirotinja koja uvijek prva stradava,,,to je odvajkada tako

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI