Najmanje troje poginulo u velikoj eksploziji u pakistanskoj fabrici oružja

Paklstan, eksplozija
1 komentar

Snažna eksplozija potresla je pakistansko vojno-industrijsko postrojenje koje se nalazi u sjeveroistočnom gradu Wah. Najmanje tri osobe su poginule, a još dvije su povrijeđene u eksploziji koja je razbila prozore širom grada.

Eksplozija se dogodila u četvrtak na industrijskoj lokaciji pakistanskih fabrika municije (POF) u Wahu, nekih 47 kilometara sjeverozapadno od glavnog grada Islamabada.

Snimci koji kruže internetom pokazuju veliki stub crnog dima kako izlazi iz objekta. Oblak se nadvio nad gradom i bio je vidljiv sa velike udaljenosti.

Eksplozija je uzrokovala snažan udarni talas kroz grad, razbijajući prozore na više zgrada. Nakon eksplozije, ljudi su viđeni kako bježe iz oštećenih zgrada na ulice, očigledno u strahu da bi se one mogle srušiti.

Prema kratkom saopštenju koje je objavila vojna služba za odnose s javnošću (ISPR), eksploziju je izazvala neodređena “tehnička greška” u objektu. U eksploziji su poginule tri osobe, a povrijeđene su još dvije.

“Tim za tehničku pomoć u hitnim slučajevima očistio je mjesto nesreće”, rekla je vojska.

Do sada nisu objavljene zvanične informacije u vezi sa tačnim uzrokom incidenta, a vojska nije objavila nikakvu procjenu štete koju je fabrika pretrpjela.

eksplozijaPakistan
Pretplatiti se
Obavijesti o
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
2 godine prije

Događa se ako niije sabotaza-

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI