Bivši zastupnik ubijen u eksploziji automobila u ruskom pograničnom gradu

Eskplozija u Lugansku, smrt Olega Popova
11 komentara

Oleg Popov je ubijen u eksploziji vozila u Lugansku

Ruski istražni odbor otvorio je istragu o “terorističkom napadu” u srijedu nakon što je automobil eksplodirao u gradu Lugansku u Donbasu, ubivši bivšeg zastupnika Narodne Republike Lugansk (LNR), Olega Popova.

“Neidentificirana eksplozivna naprava” detonirala je u vozilu, stoji u priopćenju odbora, dodajući da službenici za provođenje zakona aktivno rade na mjestu eksplozije kako bi utvrdili sve okolnosti incidenta zajedno s ruskom unutarnjom sigurnosnom službom FSB.

Dužnosnici još nisu imenovali nijednog osumnjičenika u ovom slučaju. Nitko nije preuzeo odgovornost za incident. Video koji su objavili istražitelji pokazuje kako ruske snage reda ograđuju područje u blizini ostataka vozila za koje se čini da je gotovo potpuno izgorjelo.

Smrt Popova potvrdio je poslanik LNR Jurij Jurov. Šefica regionalnog ministarstva zdravstva, Natalya Pashenko, rekla je da je tim liječnika koji je požurio na lice mjesta nakon eksplozije uspio izvući samo pougljenjeno tijelo muškarca.

Prema ruskim medijima, to je bio drugi pokušaj atentata na bivšeg zastupnika, koji je također ranije služio u Narodnoj miliciji LNR-a nakon što je republika Donbasa proglasila svoju neovisnost od Kijeva. U rujnu 2022. muškarac je nakratko proglašen mrtvim nakon još jednog napada u sklopu operacije ruskih sigurnosnih službi čiji je cilj bio spriječiti niz naručenih ubojstava u Donbasu. Prema Yurovu, napad na Popova 2022. orkestrirala je SBU, ukrajinska unutarnja sigurnosna služba.

Vijest je stigla istog dana kada je Ilya Kiva, bivši ukrajinski oporbeni zastupnik i oštri kritičar predsjednika Vladimira Zelenskog, ubijen u Podmoskovlju. Prema Ruskom istražnom odboru, političar je upucan u blizini vikendice u kojoj je živio. Ukrajinski mediji od tada tvrde da nacionalne obavještajne službe stoje iza njegovog ubojstva.

eksplozijaLuganskOleg Popovsmrt
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
4 mjeseci prije

Britancima nista drugo ne preostaje osim teroristickih akcija.
Nosac im je bez aviona, podmornice neispravne, a nemaju kopnenih lansera raketa. Brodovi im ne mogu putovati na sjever jer se pokvare, kroz Bosfor ne mogu, kopnene trupe u ocajnom stanju…
Ostaje im medijsko blacenje Rusije i teroristicke akcije.

tatamata
4 mjeseci prije

u arazmanu boraca za slobodu ,demokraciju (al ne smijes pisnut) prava naroda koji amerokenjci odrede … inace bumba pod dope…

Dux
4 mjeseci prije

Sad ubijaju “sitne ribe” , još malo pa krupne dolaze na red, vjerovatno neki visoki dužnosnik Rusije ili Ukraine, a onda malo dramaturgije i eto NATO-a u Ukrainu, jer drugačije ne mogu opravdat tolike novce uzalud ubačene u Ukrainu….. nadam se da griješim….

Гавран
4 mjeseci prije

Teroristička škola mišljenja je karakteristična je za Blek Rok i ostale fondove gde prevlađuje hazarski kapital. Široka baza je uspostavljena od Al Kaida do lokalnih mafija i ritualnih ubica dece širom sveta.
.
U skladu sa projektom zlatna milijarda (neko spominje 250 miliona) napadnute su sve tekovine civilizacije.
.

4 mjeseci prije

ubijen arsenij pavlov motorola, ubijen zakarcenko, muzicko. donbasom vladaju mafijaske bande.
da nije bilo mafijasa u donbasu nikad ne bi bilo pobune. da nije mafijasa u kijevu ne bi bilo ni ukrajine. jednog trenutka mafija se prebacuje u politiku.
kroz povijest drzave su osnivale pljackaske bande. kao sto je religija nastala iz praznovjerja tako i drzava iz lopovskih udruzenja. lopovi i ubojice uvijek osnivaju drzave; i hrvatsku i srbiju i to sve. narod se ne brine o takvom organiziranju.
doveli lopova kod cara. car ga pita: “zasto pljackas trgovce i karavane”. lopov odgovori: ” da je meni takva vojska kao sto ti imas i ja bih pljackao drzave i narode”.

Max
4 mjeseci prije

To je maslo SBU a

Tupko Glupko
4 mjeseci prije

Ubijaju Ukri i legalno izabrane predstavnike ukrajinskog parlamenta.

Od 450 zastupnika Vrhovne Rade na izborima održanima 2019. godine, njih 44 je bilo iz proruske Platforme za život.
Kada je počeo rat u Ukrajini, Zelenski je ukinuo ovu stranku i od tada više nisu u ukrajinskom parlamentu.

Jedan od njih 44 je 46-godišnji Ilja Kjiva, koi je nakon početka rata u Ukrajini, tj. u travnju 2022. zatražio rusko državljanstvo i preselio se u Rusiju.

Njegovo mrtvo tijelo pronađeno u predgrađu blizu Moskve.
Prema izvješću AFP-a, dužnosnik ukrajinskog obrambenog sektora rekao je da je Služba sigurnosti Ukrajine (SBU) orkestrirala atentat.

MladenSt
4 mjeseci prije

Nećeš ti velike stvari Ukrajinci ubit Rusa bilo di .Evo “overili” šta bi Srbi rekli i bivšeg proruskog zastupnika u Ukrajinskom parlamentu Iliju Kiva u Moskvi .Rješili smo još jednog ološa ,izdajnika i kolaboracionistu izjavio je Andrij Jusov glasnogovornik Ukrajinske vojnoobavjestajna službe .
Stići će vas Božja pravda to već svatko zna 🎸
Sudit će vam bojovnici iz ….Kijeva 🎹
Stići će vas naša ruka i u …….Rusiji 🎼
E je moj zemljak MP THOMPSON bio vizionar za pisme .

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI