Najveća ”offshore” naftna platforma na svijetu u bankrotu

Naftna platforma
12 komentara

Izvođač radova na bušenju offshore bušotina Valaris podnio je zahtjev za zaštitu od bankrota u Sjedinjenim Američkim Državama, nudeći vjerovnicima da zamijene oko 6,5 milijardi USD od sveukupnog duga koji iznosi između 7 i 8 milijardi USD.

Tvrtka je najveći vlasnik obalnih postrojenja na svijetu.

Valaris slijedi Diamond Offshore bušenje i Noble Corp na stečajnom sudu jer segment offshore bušenja trpi najteži udarac posljednje krize naftne industrije.

Tvrtka je imala sreće: otprilike polovica njezinih vlasnika obveznica pristala je na predloženi dogovor, što će kompaniji omogućiti da očisti većinu svog duga, izvještava Wall Street Journal, citirajući izvršnog direktora Valarisa Toma Burkea, koji kaže kako će pandemija vjerojatno prouzročiti dugotrajan pad u ovom segmentu industrije.

“Značajan pad u energetskom sektoru, pogoršan pandemijom Covid-19, zahtijeva poduzimanje ovog koraka kako bismo stvorili snažniju kompaniju, sposobnu prilagoditi se dugotrajnoj kontrakciji u industriji te dalje poboljšati našu poziciju u ukupnim tržišnim uvjetima”, rekao je Burke u priopćenju za javnost.

Ono što je dobra vijest za vlasnike obveznica, užasna je vijest za dioničare. Prema planu restrukturiranja Valarisa, postojeće dionice će biti izbrisane, a najbolji se dioničari mogu nadati pravu buduće kupovine dionica. Tvrtka još uvijek pregovara sa svojim tvrdoglavijim vlasnicima obveznica oko sporazuma. U međuvremenu, neki od izdašnijih vjerovnika složili su se osigurati 500 milijuna dolara u gotovini za financiranje restrukturiranja.

Valaris je rezultat povezanosti tvrtki Ensco i Rowan, što je tek finalizirano prošle godine. Njezini najveći dioničari su menadžeri imovine, uključujući Luminus Management, BlackRock i Vanguard Group.

Industrija bušenja na moru pretrpjela je snažne udarce zbog pandemije i pada cijene nafte. Velik broj analitičara predviđa velik broj daljnjih bankrota, jer je većina tvrtki snažno pogođena posljedicama, a potražnja za bušenjem na moru je vrlo niska jer E&Ps prelazi u način preživljavanja, smanjujući ili odgađajući sve nebitne troškove, uključujući i skupa ”offshore” bušenja.

NaftaValaris
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
sokre
3 godine prije

City je država usred Londona koja je van svih Britanskih zakona, imaju svoju upravu i oni su najveći kriminalci u povijesti svijeta. ujedno su i osnivači off shore biznisa koji pere novac najbogatijih svjetskih kompanija i mafije itd. itd.

Alex
3 godine prije

Trebali su prodat na vrijeme, pa kupit dionice Apple, ili uložit u zlato.

Tomi
3 godine prije

Lepa vest , pozitivna

Istrazuj
3 godine prije

U ovakvoj situacij – Ponzi shema moze se poceti rusiti svakog trenutka i na svaki “nepredvidjeni” dogadjaj. To je prije 10 godina bio bankrot banke Lehman brothers… Cionisti su teskim upumpavanjem brda i brda US dolara – ponovo napuhali nalon, ali sada u trezorskim papirima US tj prakticno u USdolaru samom. Mislim da ce sada imati problema da ponovo napuhaju bilo sta, a ocito je da im se zuri… Sa rusenjem najvece Ponzi sheme u ljudskoj pisanoj istoriji – i moc Cionista rapidno se urusava sa Ponzijem. Upravo zato “demokratske vlade” izvrsavaju bezpogovorno naredjenja Cionista. Ocito je da su prakticno skoro svi “demokrazski predsjednici” ili ucjenjeni, ili su dobili 900 miliona USdolara poput srpskog psihopate “predsjednika” , a Batkoje to kao sto svi znamo odbio…. Ili su i sami “politicari” dio kabale (sto nije bas pravilo, jer ciosi radije koriste te Gojime da teroriziraju vlastiti narod, dok su ciosi u… Čitaj više »

tedi
3 godine prije

A sta sam ja pisao,da ce banke pokrasti stedise a kompanije dionicare,tko to nije shvatio magarac je bio.

Mrčikola
3 godine prije

Kad se raspadne ponzi shema nayebu i oni koji se smatraju bitnima, a lova ostaje dojučerašnjim “prijateljima” koji su ih navukli.

FATIH
3 godine prije

CUDNO……
A U MOJOJ BOSNI , SLJIVE RODIL.

Zax
3 godine prije

Ovdje se u biti radi o transferu vlasnistva iz ruku kapitalista u ruke bankstera. To je i cilj ove plandemije. Tvrtke su bacene na koljena i sad ih bankari sa novcem koji su sami nastampali kao spasavaju. Nesto slicno se dogodilo i u depresiji tridesetih godina proslog stoljeca. Nakon globalnog kraha vlasnici fed-a ce preuzeti najvrijednije firme, zemljista, rudnike itd. Ovo je najveca pljacka u povijesti a nitko nista ni ne primjecuje a kamoli reagira.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI