fbpx

Nakon COVID-a, Davos se seli u Veliki reset

Klaus Schwab

Pod Bidenovim predsjedavanjem SAD-om, Washington se ponovno pridružio programu Global Warming (globalno zagrijavanje) Pariškog sporazuma.

Autor: F. William Engdahl

Dok se Kina glasno zavjetovala da će ispuniti stroge standarde emisije CO2 do 2060. godine, sad će Svjetski ekonomski forum otkriti što će transformirati način na koji svi živimo u onome što čelnik SEF-a Klaus Schwab naziva Velikim resetom. Nemojte se zabuniti. Sve se to uklapa u dnevni red koji već desetljećima planiraju stare bogate obitelji poput Rockefellera i Rothschilda. Brzezinski ga je nazvao krajem suverene nacionalne države. David Rockefeller nazvao ga je “jednom svjetskom vladom”. George H.W. Bush ga je 1990. nazvao Novim svjetskim poretkom. Sad možemo bolje vidjeti što nam planiraju nametnuti ako im to dopustimo.

Veliko resetiranje Svjetskog ekonomskog foruma predstavlja uvođenje novog oblika globalne totalne kontrole za 21. stoljeće. „Imamo samo jedan planet i znamo da bi klimatske promjene mogle biti sljedeća globalna katastrofa s još dramatičnijim posljedicama za čovječanstvo. Moramo dekarbonizirati gospodarstvo u malom prozoru koji je još uvijek otvoren i ponovno dovesti svoje razmišljanje i ponašanje u sklad s prirodom”, izjavio je osnivač SEF-a Schwab u dnevnom redu iz siječnja 2021. godine. Posljednji su put ovi glumci učinili nešto sličnog opsega 1939. godine uoči Drugog svjetskog rata.

Studije rata i mira

U to je vrijeme Rockefellerova zaklada financirala strogo povjerljivu stratešku skupinu koja je radila u njujorškom Vijeću za vanjske odnose. Bio je poznat pod nazivom Studije rata i mira, a vodio ga je „američki Haushofer“, geograf Isaiah Bowman sa Sveučilišta Johns Hopkins. Prije nego što su se njemački tenkovi Panzer uopće zakotrljali u Poljsku, planirali su poslijeratni svijet u kojem će se Sjedinjene Države pojaviti kao jedini pobjednik i zamijeniti Britance kao globalnu hegemonističku silu.

Formulacija novčanog poretka Ujedinjenih Nacija i Bretton Woodsa kojim bi dominirao SAD i zasnovao se na dolaru, bio je dio njihovog projekta. Kada je Amerika 1941. godine formalno ušla u rat, skupina CFR (Vijeća za vanjske odnose) poslala je dopis američkom State Departmentu: „Ako se navedu ratni ciljevi koji se doimaju isključivo kao angloamerički imperijalizam, to će pružiti malo ljudima u ostatku svijeta. Treba naglasiti interese drugih naroda. To bi imalo bolji propagandni učinak.”

Taj uspješni projekt bio je okvir onoga što je Henry Luce 1941. nazvao američkim stoljećem i trajao je sve do nedavno.

Sada te iste obitelji, uključujući Rockefellerovu zakladu i Rothschilde u liku „Vijeća za inkluzivni kapitalizam s Vatikanom“ Lynn de Rothschild, kreću stvarati sljedeću generaciju u svojoj potrazi za globalnom dominacijom. Zove se Veliki reset. Zahtijeva globalnu vladu, načelo koje je značajno podržao jezuitski papa Franjo. Njegov PR-ovac, Klaus Schwab, samo je priznati štićenik Rockefellerovog insajdera Henryja Kissingera, iz njihovih dana još od prije 50 godina na Harvardu.

“Ponovno izgradi bolje” – „Build Back Better“

U svibnju 2020. godine, kako je koronavirus izazvao globalnu paničnu blokadu daleko izvan prvobitnog izbijanja u Wuhanu, britanski prijestolonasljednik Charles, zajedno s osnivačem Svjetskog ekonomskog foruma Klausom Schwabom, predstavio je ono što su s veseljem nazvali Veliki reset. Svjetski politički i poslovni lideri sve češće koriste izraze poput “Veliki reset” ili “Četvrta industrijska revolucija” i poziv na “Izgradite bolje” („Build Back Better“), koji preferira Bidenova administracija. Svi su zasnovani na istom nizu dramatičnih globalnih promjena. Američki Green New Deal (Zeleni novi dogovor) i European Green Deal (Europski zeleni dogovor) Europske unije dio su toga.

Najupečatljivija činjenica u vezi s programom Velikog reseta jest da ga guraju iste one mega-bogate plutokratske obitelji odgovorne za manjkavosti sadašnjeg svjetskog ekonomskog modela. Oni, a ne mi, stvorili su propast organskih polja i prirode svojim Roundupglifosatom i otrovnim pesticidima. Narušili su kvalitetu zraka u našim gradovima modelima prijevoza koji nam nameću. Stvorili su model globalizacije “slobodnog tržišta” koji je uništio industrijsku bazu Sjedinjenih Država i industrijske države EU-a. Sada, dok nas krive za navodnu katastrofalnu emisiju CO2, uvjetovani smo da prihvatimo krivnju i budemo kažnjeni kako bismo Greti i prijateljima “spasili sljedeću generaciju”.

4. industrijska revolucija

Iza zavodljive retorike moćnika o stvaranju “održivog” svijeta krije se program sirove eugenike, depopulacije u razmjerima koje nitko nikada još nije pokušao. Nije humano, zapravo, neki bi rekli da je “transhumano”.

2016. godine šef SEF-a Schwab napisao je knjigu pod naslovom Oblikovanje budućnosti četvrte industrijske revolucije. U njemu opisuje tehnološke promjene koje dolaze s 4. industrijskom revolucijom 5G pametnih telefona, Interneta stvari i umjetne inteligencije koje sve povezuju sa svime da bi za nas donijeli najbanalnije odluke poput kupnje više mlijeka ili smanjivanja vatre na štednjaku. Podaci su istovremeno centralizirani u privatnim korporacijama poput Googlea ili Facebooka kako bi nadzirali svaki naš udah.

Schwab opisuje kako će tehnologije nove generacije, koje su već uveli Google, Huawei, Facebook i nebrojeni drugi, omogućiti vladama da „uđu u dotadašnji privatni prostor naših umova, čitajući naše misli i utječući na naše ponašanje… Tehnologije četvrte industrijske revolucije neće se zaustaviti na tome da budu dio fizičkog svijeta oko nas – one će postati dio nas“, rekao je Schwab. “Današnji vanjski uređaji – od nosivih računala do naočala s virtualnom stvarnošću – gotovo će sigurno postati ugradivi u naša tijela i mozak.”

Schwab dodaje: “Ono do čega će dovesti četvrta industrijska revolucija je spoj našeg fizičkog, digitalnog i biološkog identiteta.” Među tim fuzijskim tehnologijama su i “aktivni implantabilni mikročipovi koji probijaju kožnu barijeru našeg tijela”, objasnio je Schwab. Ovi „implantabilni uređaji vjerojatno će također pomoći u komunikaciji misli koje se obično izražavaju verbalno, putem„ ugrađenog pametnog telefona, te potencijalno neizraženih misli ili raspoloženja čitanjem moždanih valova i drugih signala.” Ne znam za vas, ali ne umirem od želje da mi država ili Google čitaju moždane valove.

Kontrola naše hrane

Zbunjujući aspekt za mnoge je mnoštvo predgrupa, nevladinih organizacija i programa koji svi vode istom cilju: drastična kontrola nad svim članovima društva u ime održivosti – UN-ova Agenda 2030. Ništa nije zlokobnije u njihovim planovima od planova za budućnost naše hrane. Nakon stvaranja sadašnjeg sustava globalizirane industrijske poljoprivrede, agrobiznisa, projekta kojeg je pedesetih godina započela Rockefellerova zaklada, isti krugovi sada zagovaraju “održivu” poljoprivredu što će značiti prelazak na genetski modificiranu umjetnu hranu, sintetičko meso proizvedeno u laboratoriju i slično, čak uključujući crve i korov kao nove izvore hrane.

SEF-ov Schwab udružio se s nečim nazvanim EAT Forum, koji sebe opisuje kao “Davos za hranu” koji planira “postaviti politički program”. EAT je stvoren u Švedskoj 2016. godine uz potporu UK Welcome Trusta (osnovan sredstvima Glaxo Smith Klinea) i njemačkog Potsdam instituta za istraživanje klimatskih utjecaja. Laboratorijski uzgojeno sintetičko genetski modificirano meso podržava, između ostalih, Bill Gates, isti onaj koji podržava Modernu i druga genetski uređena cjepiva. EAT među ostalim surađuje s Impossible Foods i drugim biotehnološkim tvrtkama. Impossible Foods u početku su sufinancirali Google, Jeff Bezos i Bill Gates. Nedavni laboratorijski rezultati pokazali su da imitacija mesa tvrtke sadrži 11 puta veću razinu toksičnog glifosata od najbližeg konkurenta.

2017. EAT je pokrenuo FReSH (Reforma hrane za održivost i zdravlje) uz podršku Bayer AG-a, jednog od najotrovnijih svjetskih proizvođača pesticida i GMO-a koji je sada vlasnik Monsanta; kineskog GMO giganta Syngente koji proizvodi i pesticide, Cargilla, Unilevera, DuPonta, pa čak i Googlea. Ovo je plan budućnosti hrane za vrijeme Velikog reseta. Zaboravite tradicionalnog obiteljskog poljoprivrednika.

U svojoj knjizi Veliki reset iz 2020. godine, Schwab tvrdi da bi biotehnologija i genetski modificirana hrana trebali postati središnji stup za rješavanje globalnih problema nestašice hrane, pitanja koja je COVID otežao. On forsira GMO, a naročito je kontroverzno uređivanje gena. Piše “globalna sigurnost hrane postići će se samo ako se propisi o genetski modificiranoj hrani prilagode tako da odražavaju stvarnost da modificiranje gena nudi preciznu, učinkovitu i sigurnu metodu poboljšanja usjeva.” Gates, projektni partner Schwaba već godinama, tvrdi isto.

EAT je razvio ono što naziva “planetarnom zdravstvenom prehranom”, koju WEF podupire kao “održivo dijetetsko rješenje budućnosti”. No, prema Federicu Leroyu, profesoru prehrambenih znanosti i biotehnologije sa Sveučilišta u Bruxellesu, “dijeta ima za cilj smanjiti unos mesa i mliječnih proizvoda u svjetskoj populaciji za čak 90 %, a zamjenjuje ga laboratorijskom hranom, žitaricama i uljem.”

Ovo je samo nagovještaj onoga što se priprema pod krinkom lockdowna zbog COVIDA-19 i ekonomskog kolapsa, a 2021. bit će odlučujuća godina za ovu protučovječnu agendu. Uvođenje UI-ja, robota i drugih digitalnih tehnologija omogućit će moćnicima da se riješe stotina milijuna radnih mjesta. Suprotno njihovoj propagandi, nova radna mjesta neće biti dovoljna. Postat ćemo sve više “suvišni”. Sve ovo izgleda previše nadrealno dok ne pročitate njihove vlastite opise. Činjenica da kabal najutjecajnijih svjetskih korporacija i milijardera sjedi u odboru SEF-a s Kissingerovim studentom Klausom Schwabom, zajedno sa šefom UN-a i MMF-a, s izvršnim direktorima najvećih svjetskih financijskih giganata, uključujući Blackrock, Black Stone, Christine Lagarde iz Europske središnje banke, DavidaRubensteina iz Carlyle grupe, Jack Maa, najbogatijeg milijardera u Kini, dovoljan je dokaz da ovo Veliko resetiranje nije učinjeno s našim istinskim interesima u srcu, unatoč njihovim svilenkastim riječima. Ova distopijska agenda je 1984. na steroidima. COVID-19 tekje uvod.

F. William Engdahl savjetnik je i predavač za strateške rizike, diplomirao je politiku na Sveučilištu Princeton i najprodavaniji je autor o nafti i geopolitici, ekskluzivno za internetski magazin “New Eastern Outlook”

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
321 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Pio Pitak
Gost
Pio Pitak
5 dana prije

Peter James Spielman u izvjestaju o nekom UN dokumentu iz juna 1989.govori kako ce citave nacije biti zbrisane sa lica Zemlje ako se trend globalnog zagrijavanja ne preokrene do 2000e godine. Treba li tome nesto dodati?

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
5 dana prije
Reply to  Pio Pitak

ha, uvjek se ima sto dodati a pogotovo u dobroj namjeri. mi moramo naci nacin da bi se zaustavilo ovo nemilo globalno pustosenje i zagadjene koje vuce za sobom puno zla i ne mozemo poreci da to nema veze sa populacijom, ima jer je ona krajnji potrosac a tko je maznuo pare druga je stvar, a sad pitanje za tebe, sto mislis koliko bica koje nazivamo zivotinjama samo u jednom danu plati glavom da bi opstao covjek, covjek koji je manje vise postao teret i sam sebi?

gostgost
Gost
gostgost
5 dana prije

To naprosto nije istina. 50 posto svih studija koje su istraživale maksimalnu populaciju na zemlji ukazuju da planeta može podržavati između 60 i 200 milijardi ljudi. Jedna studija ide toliko daleko i tvrdi da je maksimum 1014 milijardi ljudi. Ostalih 50 posto studija su tvrdile da je maksimum 8-10 milijardi. Znači otpadaju u startu.

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
5 dana prije
Reply to  gostgost

mozda je i moguce, al’ sigurno ne na poznati nacin.

Pliva Platak
Gost
Pliva Platak
5 dana prije

To (ne na poznqti nacin) vrijedi za tisucu milijardi, ali ne vrijedi za 15 milijardi, a pitanje je i ima li vise dobrog ili loseg u poznatom nacinu?

Starina
Gost
Starina
4 dana prije
Reply to  gostgost

Kad bi svih 7,5 milijardi ljudi strpali na teritorij samo države Texas svaki bi čovjek dobio 91m2 zemlje. Znači jedna 4-člana obitelj 360m2. Skoro dosta za kuću i vrt. Dakle te studije od 60-200 milijardi sigurno drže vodu.
Nije problem u Zemlji nego u vladaru. Njemu ističe vrijeme, on je svoje pokazao što umije, može i hoće sa Zemljom i čovječanstvom. On i njegovi satrapi nemaju više vremena za Reset, za novi početak. Dolazi Božja uprava koja će satrti sve ove vladare, i neće ostati ni spomena na ove nepravedne lažljive zlotvore.

Pliva Platak
Gost
Pliva Platak
5 dana prije

Ima li boljeg nacina da se odgovori na tvoje pitanje od ovog : https://youtu.be/7W33HRc1A6c

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
5 dana prije
Reply to  Pliva Platak

ne treba istinu traziti daleko, da smo ono sto jos uvijek nismo dovoljno bi bilo da svako odgovori sam sebi;)

Dalibor
Gost
Dalibor
5 dana prije
Reply to  Pliva Platak

Odlično!

Dalibor
Gost
Dalibor
5 dana prije

Tebi je agretica mentor?

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
5 dana prije
Reply to  Dalibor

meni su mentori korisni idioti i naivne budaletine;)

piždro
Gost
piždro
5 dana prije

“Strah od prenaseljenosti

Ovo je pitanje progonilo čovječanstvo rano, kao što pokazuje tekst “De Anima” Tertulijana (150. – 220.). Crkveni otac napisao je oko 209. godine nove ere:

«(…) posvuda su stanovi, posvuda stanovništvo, posvuda države, život posvuda. Teret smo za zemlju, elementi su nam jedva dovoljni, potrebe postaju sve rjeđe i posvuda ima pritužbi jer nas priroda više ne želi sačuvati. Epidemije, glad, ratovi i pad gradova trebaju se smatrati lijekovima, za svojevrsno obrezivanje prerasle ljudske rase. ”

U to je vrijeme, međutim, na zemlji živjelo samo najviše 200 milijuna ljudi; manje nego danas samo u Pakistanu. U toj se pozadini Tertulijanov strah od prenaseljenosti pojavljuje kao stravična crna slika.

Strah od prenaseljenosti

Ovo je pitanje progonilo čovječanstvo rano, kao što pokazuje tekst “De Anima” Tertulijana (150. – 220.). Crkveni otac napisao je oko 209. godine nove ere:

«(…) posvuda su stanovi, posvuda stanovništvo, posvuda države, život posvuda. Teret smo za zemlju, elementi su nam jedva dovoljni, potrebe postaju sve rjeđe i posvuda ima pritužbi jer nas priroda više ne želi sačuvati. Epidemije, glad, ratovi i pad gradova trebaju se smatrati lijekovima, za svojevrsno obrezivanje prerasle ljudske rase. ”

U to je vrijeme, međutim, na zemlji živjelo samo najviše 200 milijuna ljudi; manje nego danas samo u Pakistanu. U toj se pozadini Tertulijanov strah od prenaseljenosti pojavljuje kao stravična crna slika.

Epidemije, glad i ratovi kao lijek protiv porasta stanovništva: Crkveni otac Tertulijan.

Ovaj pesimizam počeo je cvjetati krajem 18. stoljeća kada je Thomas Robert Malthus (1766-1834) objavio svoj revolucionarni “Esej o principu stanovništva” (“Das Populationgesetz”). Za razliku od Tertulijana, britanski pastor i ekonomist znanstveno je tvrdio: Proizvodnja hrane nije mogla ići u korak s povećanjem stanovništva, napisao je Malthus, jer dok stanovništvo eksponencijalno raste, poljoprivredna proizvodnja samo linearno raste. Nazvao je ovu nesrazmjernu “zamku stanovništva”.

Malthus je ovdje vidio da djeluje prirodni zakonski ciklus: rastuća populacija osiromašuje i opet se desetkuje epidemijom i glađu – nakon čega ciklus započinje ponovno. Pastor, koji je zbog toga bio protiv potpore siromašnih, otišao je toliko daleko da je glad i bolest opisivao kao da nisu dobrodošli, a onda barem neophodni korektiv:

“Umjesto da siromašnima preporučujemo higijenu, trebali bismo poticati suprotne navike. U našim bismo gradovima trebali suziti ulice, ugurati više ljudi u kuće i pozdraviti povratak kuge. ”

1798., kada se pojavio njegov bestseler, na zemlji je bilo samo oko 800 milijuna ljudi. Malthus nikada nije mogao zamisliti da će jednog dana ovaj planet naseliti preko 7 milijardi ljudi….” priča ide dalje ali je preveliko štivo, nađoh ovo na watson

piždro
Gost
piždro
5 dana prije
Reply to  piždro

isprika, ispao je dupli tekst na jednom djelu, sad nemoguće korigovati

CAN
Gost
CAN
5 dana prije
Reply to  piždro

Snovi o srećnom i mirnom životu tako daju podsticaj da sa vlada nad drugima: sila
koja izopačuje um čoveka. To je razlog zašto se ljudski snovi o sreći nisu ostvarivali tokom istorije. Hedonistički pogled na „sreću“ sadrži seme nesreće i hrani čitav ciklus, tako da dobra vremena rađaju loša, što povratno uzrokuje patnju i mentalni napor, koji proizvodi dobro opažanje, umerenost i izvesnu količinu psiholoških znanja, sve one moći koje služe da ponovo izgrade srećnije uslove za život.
Tokom srećnih vremena ljudi progresivno gube uvid u potrebu za refleksijom,
introspekcijom, znanjima o drugima i razumevanjem za složene zakone života. Da li je vredno razmišljanje o ljudskim karakteristikama i slabostima, bilo sopstvenim ili nekog drugog? Možemo li razumeti kreativni smisao patnje koju nismo sami podneli, umesto da krenemo lakšim putem i optužimo žrtvu? Svaki suvišan mentalni napor izgleda kao besmislena borba, ako su radosti života lako dostupne. Pametan, liberalan i veseo
pojedinac je dobar igrač; dalekovida osoba, koja predviđa užasne ishode, postaje kvarilac raspoloženja i mutljivac.
Opažanje istine o realnom okruženju, posebno razumevanje ljudske prirode i njenih vrednosti prestaje da bude vrlina tokom takozvanih srećnih vremena; misaoni ljudi, koji sumnjaju, bivaju proglašeni nametljivcima koji ne mogu dopustiti da dobro traje.Povratno, ovo vodi do osiromašenja u pogledu psiholoških znanja, sposobnosti da se napravi razlika između karakteristika ljudske prirode i ličnosti i sposobnosti da se um kreativno oblikuje. Kult moći potkopava te mentalne vrednosti tako suštinski važne za
održanje reda i zakona na nenasilan način. Bogaćenje nacije ili ograničavanje njenog
psihološkog sveta se može posmatrati kao indikator da li će budućnost biti dobra ili ne.
Tokom „dobrih“ vremena potraga za istinom postaje neugodna, jer otkriva neprijatne činjenice. Bolje je misliti o lakšim i prijatnijim stvarima. Nesvesno uklanjanje podataka,koji jesu ili izgledaju nepodesni, postepeno prerasta u naviku i postaje običaj, masovno
prihvaćen od društva. Problem je da svaki proces mišljenja, baziran na tako okrnjenim
informacijama, nikako ne može voditi do tačnih zaključaka; on pre vodi do podsvesnog zamenjivanja neprijatnih sudova prijatnijim, približavajući se na taj način granicama psihopatologije.
Takvi periodi puni zadovoljstva za jednu grupu ljudi – često utemeljeni na nepravdi
nad nekim drugim ljudima ili nacijama – počinju da guše sposobnost za individualnu i društvenu svest; podsvesni faktori preuzimaju presudnu ulogu u životu. Takva zajednica,već inficirana histeroidnim stanjem, posmatra svako opažanje neprijatne istine kao znak„širenja zla“. J.G. Herderov ledeni breg je potopljen u moru krivotvorenog nesvesnog;
samo vrh brega je vidljiv iznad talasa života. Katastrofa čeka iza kulisa. U takvim vremenima sposobnost za logičko i disciplinovano mišljenje počinje da bledi. Kada zajednica izgubi sposobnost za psihološku razboritost i moralnu kritičnost, proces
generiranja zla je pojačan u svakom segmentu društva, bilo individualno ili makro-socijalano, dok se sve ne vrati na „loša“ vremena.
Mi već znamo da u svakoj zajednici živi izvestan procenat ljudi sa psihološkim
devijacijama, izazvanim različitim urođenim ili stečenim faktorima, koji proizvode anomalije u percepciji, mišljenju i karakteru. Mnogi takvi ljudi pokušavaju da ispolje smisao svojih devijantnih života socijalnom hiperaktivnošću. Oni kreiraju svoje sopstvene mitove i ideologije kompenzacije i pokazuju tendenciju da egoistično insinuiraju drugima da je njihova sopstvena devijantna percepcija i ciljevi, koji iz nje proizilaze, superiorna.
Ukoliko vrednosti bezbrižnosti „dobrog života“ kroz nekoliko generacija rezultira
socijalnim nedostatkom u pogledu psiholoških veština i moralne kritičnosti, to utire put patološkim smutljivcima, podmuklim šarmerima i primitivnim varalicama da deluju i podstaknu proces stvaranja zla. Oni su suštinski faktor u njegovoj sintezi. U sledećem poglavlju nameravam da uverim čitaoce da je učešće patoloških faktora, tako potcenjeno u društvenim naukama, zajednički faktor u začetku zla.

Takva vremena, kojih se mnogi ljudi kasnije sećaju kao „dobrih starih vremena“, na taj način formiraju osnovu za kasniju tragediju zbog progresivnog opadanja morala,intelekta i ličnih vrednosti, koje stvara ere kao za vreme Raspućina.
Ovo predstavlja kratak opis uzročnog delovanja realnosti, koji ni na koji način ne protivreči teološkom poimanju smisla kauzalnosti. Loša vremena nisu samo rezultat hedonističke regresije u prošlosti; ona treba da ispune istorijsku svrhu.
Patnja, naprezanje i mentalna aktivnost tokom vremena jada vode do progresivne,
uglavnom pojačane obnove izgubljenih vrednosti, što rezultira ljudskim progresom. Na žalost nama i dalje nedostaje dovoljno filozofsko razumevanje za ovu međuzavisnost i teološki pogled na stvari. Čini se da su proroci videli mnogo jasnije u svetlu zakona
kreacije, nego E.S. Rusel, R. B. Brajtvejt, Dž. Samerhof i drugi koji su se bavili ovim pitanjem.
Kada nastanu loša vremena i ljude smlavi neumerenost zla, oni moraju da prikupe
sve svoje fizičke i mentalne snage, da bi se borili za egzistenciju i sačuvali zdrav razum.
Potraga za nekim putem koji spašava od teškoća i opasnosti obnavlja dugo zakopane moću uzdržavanja. Ovakvi ljudi imaju prvobitnu nameru da se oslone na silu da bi osujetili pretnju; oni na primer mogu početi da izazivaju sreću ili se priključiti vojsci.
Međutim, sporo i tegobno oni otkrivaju prednosti koje pruža mentalni napor,povećano razumevanje psihološke situacije u pojedinostima, bolja diferencijacija ljudskih karaktera i ličnosti i najzad bolje poznavanje suprotne strane. Tokom takvih vremena moralnost, koju je prethodna generacija proglašavala literarnim motivima, ponovo stiče svoju pravu i suštinsku bit i postaje cenjena zbog svoje vrednosti. Mudra osoba, sposobna da pruži pravi savet visoko je cenjena.
Koliko su zadivljujuće slični bili filozofi poput Sokrata i Konfučija, ta dva gotovo
legendarna mislioca, koji su, iako gotovo savremenici, živeli na dva suprotna kraja
velikog kontinenta. Obojica su živela tokom zlih, krvavih vremena i predstavili metod da
se savlada zlo, posebno u pogledu opažanja zakona života i ljudske prirode. Oni su tragali za kriterijumima za moralne vrednosti unutar ljudske prirode i posmatrali znanje i
razumevanje kao moć. Ipak, oba čoveka su slušala unutrašnji glas bez reči kako ih
upozorava nad moralnim pitanjima: „Sokrate, ne čini to.“ To je razlog zašto je njihovo delovanje i žrtva predstavljalo stalnu pomoć u borbi protiv zla.
Tokom teških i tegobnih vremena nastaju vrednosti koje najzad nadvladavaju zlo i
stvaraju bolja vremena. Ova jezgrovita i precizna analiza fenomena, omogućena
zahvaljujući pobedi istrošenih emocija i egoizmu samoljubivih ljudi, otvara vrata
uzročnom ponašanju, posebno u oblastima filozofije, psihologije i razmišljanja o moralu.
Ukoliko su te vrednosti u potpunosti pripojene tradiciji ljudske kulture, one mogu
efektivno da zaštite naciju od sledeće ere zabluda i izobličenja. Međutim, kolektivno
pamćenje je nepostojano i posebno sklono da ukloni filozofa i njegovo delo iz svojih sadržaja, naime, njegovo vreme i mesto i ciljeve kojima je služio…

piždro
Gost
piždro
5 dana prije
Reply to  CAN

odličan esej, sve je secirano i promatrano. al danas u svjetu zombija i ovcoida nije lako… majstori opsjene skoro sve su zaslijepili blještavilom pozornice i navukli na tanak led

mislim
Gost
mislim
4 dana prije
Reply to  CAN

sve one moći koje služe da ponovo izgrade srećnije uslove za život.
moći su- druženje, ples i bubanj u krugu oko vatre.

KISIK
Gost
KISIK
4 dana prije
Reply to  mislim

Back to the …fire;) mjesto foxa

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 dana prije
Reply to  KISIK

Hehehehe, istina!!!!! Zato nam fotone logorske bratske vatre uvaljuju preko svjetlosti ekrana i monitora pogonjenih binarnim kodom a nekad prije i analogno i pri tome mjenjaju svijest 99% zemljana koji prakticiraju tu fotonsku terapiju. Atavizam pećinskog čovjeka u njima im udara serotonin na ugodu kao kod predaka u pećinama.

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 dana prije
Reply to  CAN

Ovaj zna što priča: “Tokom srećnih vremena ljudi progresivno gube uvid u potrebu za refleksijom,
introspekcijom, znanjima o drugima i razumevanjem za složene zakone života. Da li je vredno razmišljanje o ljudskim karakteristikama i slabostima, bilo sopstvenim ili nekog drugog? Možemo li razumeti kreativni smisao patnje koju nismo sami podneli, umesto da krenemo lakšim putem i optužimo žrtvu? Svaki suvišan mentalni napor izgleda kao besmislena borba, ako su radosti života lako dostupne. Pametan, liberalan i veseo
pojedinac je dobar igrač; dalekovida osoba, koja predviđa užasne ishode, postaje kvarilac raspoloženja i mutljivac.
Opažanje istine o realnom okruženju, posebno razumevanje ljudske prirode i njenih vrednosti prestaje da bude vrlina tokom takozvanih srećnih vremena; misaoni ljudi, koji sumnjaju, bivaju proglašeni nametljivcima koji ne mogu dopustiti da dobro traje.Povratno, ovo vodi do osiromašenja u pogledu psiholoških znanja, sposobnosti da se napravi razlika između karakteristika ljudske prirode i ličnosti i sposobnosti da se um kreativno oblikuje. Kult moći potkopava te mentalne vrednosti tako suštinski važne za
održanje reda i zakona na nenasilan način. Bogaćenje nacije ili ograničavanje njenog
psihološkog sveta se može posmatrati kao indikator da li će budućnost biti dobra ili ne.
Tokom „dobrih“ vremena potraga za istinom postaje neugodna, jer otkriva neprijatne činjenice. Bolje je misliti o lakšim i prijatnijim stvarima. Nesvesno uklanjanje podataka,koji jesu ili izgledaju nepodesni, postepeno prerasta u naviku i postaje običaj, masovno
prihvaćen od društva. Problem je da svaki proces mišljenja, baziran na tako okrnjenim
informacijama, nikako ne može voditi do tačnih zaključaka; on pre vodi do podsvesnog zamenjivanja neprijatnih sudova prijatnijim, približavajući se na taj način granicama psihopatologije.”

CAN
Gost
CAN
4 dana prije

Pisac je (jedini preżivjeli od znanstvenika koji su još u 70ima počeli studije) na krajujeostao sam proučavajući psihopatologiju,knjigu je zapalio kad mu je uletila tajna policija,..drugi primjerak poslao za vatikan(nikad pronađen),..onda je
,,iz glave ,,napisao 1984e političku ponerologiju(ima pdf džaba za skinit), tvrdi da je broj psihopata veći od uvrijeżenog mišljena…a to ima za posljedicu ovo şto smo danas.
Pozdrav

nonwo
Member
nonwo
4 dana prije
Reply to  CAN

Psihološke vještine definitivno nestaju u decenijama “bezbrižnog”, prije ispraznog-u se,na se i poda se, života.Patološki smutljivci,podmukli šarmeri i primitivne varalice dominiraju društvom u takvim vremenima.Progresivno opada moral ,intelekt i osobne vrijednosti.Sve su to patološki faktori prisutni u začetku,generiranju zla.
“Tokom teških i tegobnih vremena nastaju vrijednosti koje najzad nadvladavaju zlo i stvaraju bolja vremena.”
I onda opet sve ispočetka.
Nakon teških povijesnih vremena,WWII,ispitivani ljudi bili su najmanje depresivni.Svi su u istom sosu,oslanjaju se više jedni na druge a imaju osjećaj da je najgore prošlo i da može poći isključivo na bolje.Zajedničke akcije tipa izgradnje nečega novoga(radne akcije i sl.)-ulijevaju im entuzijazam i optimizam.
Društva koja napreduju iz teškog siromaštva sretnija su od društava koja nazaduju iz velikog bogatstva.Smjer određuje raspoloženje.
CAN,izvrsna analiza .
“Patnja, naprezanje i mentalna aktivnost tokom vremena jada vode do progresivne,uglavnom pojačane obnove izgubljenih vrijednosti, što rezultira ljudskim progresom. Na žalost nama i dalje nedostaje dovoljno filozofsko razumijevanje za ovu međuzavisnost .”

CAN
Gost
CAN
4 dana prije
Reply to  nonwo

…citirani izvod iz
političke ponerologije
(Lobaczewski)
Pdf je besplatan online:neko si je dao truda smisleno prevesti,i laiku razumljivo.
Kupujem knjige rijetko…ovu ću djeci ostavit na polici…da ne bi bilo. . .
Nismo znali.
Pozdrav…
P.S.cjenim tvoje upise,prvenstveno zbog poruke koju sa sobom nose.
Živio
(Uprkos Agendi;)

Nonwo Nonwo
Member
Famed Member
Nonwo Nonwo
4 dana prije
Reply to  CAN

Lobaczewski,politička ponerologija ,autor za kojeg je jedva tko čuo,trebao bi biti lektira broj jedan za “ljudske mladunce” koji ulaze u svijet odraslih.Tada bi bili solidno pripremljeni za izbjegavanje obmana koje ih čekaju.
P.S.Također,i tvoje.Trud , znanje, informiranost…poklonjeno svima u dobroj namjeri..
sott.hr ,lobachewski -u tražilicu
Ima više dobrih tekstova koji se referiraju na najbitnije dijelove knjige, za one koji nemaju strpljenja .
Povremeno mi ne da logirati (traži preko facebooka?!),pa mi promijeni nik samo od sebe,uglavnom to sam isto ja,dupli nwo ili jednostruki 🙂

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
4 dana prije
Reply to  piždro

pizdro, fakat je da smo svi na svoj nacin utjecali na pustosenje i zagadjenje planete, svi redom, to je fakat brale, da sad ne nabrajam sta smo vec sve dobrano s*ebali jer nismo razmisljali i postavljali prava pitanja onda kad je trebalo, tako da danas nije vise pitanje koliko ova planeta “moze da podnese”, ne brale, na ovaj nacin to su jos samo pitanja svijesti i smisla.

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 dana prije

Kad sam prije četiri banke ukazivao na zagađivanje okoliša smijali su mi se………

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
4 dana prije

znam da je slaba utjeha al’ nisi jedini;)

piždro
Gost
piždro
4 dana prije

buraz ja sam se čudu čudio i govorio; jel moguće, kad su ovi moji gdje sam rođen sproveli prije 40 g. kanalizacijske cijevi u malu čistu riječicu.. koji je to masakar prorode bio, to je neopisdivo!! srce mi je i sad tužno. al oni su držali da je to moderno i vodi napredku..

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 dana prije
Reply to  piždro

Hebo ih napredak i fotonsko ekranoidno programiranje. Sječam se rijeke Spreče koja je tekla od Tuzle do Doboja, pa to je bio tijek industrijske vode a ne voda. Stari mi pričao da su pili iz rijeke Bosne a kad sam se ja u njoj kupao već je smrdjela. Dok nas ne bude ponovo grijala logorska vatra nema nam slobode. Tko ugasi binarni fenjer u planetarnoj krčmi (sjetim se Krleže i njegove balkanske krčme i fenjera) je novi bog a ne borg. Uzor svima bi nam trebali biti južnoamerički indijanci, bušmani i SVI ostali koji tako žive. Priroda nam regulira broj a ničim ne zagađujemo zrak, vodu, zemlju koje ostavljamo pokoljenima da uživaju u njima kao i mi. Al ne vlada planetom onaj “čovjek dobre volje” iz Mišine pjesme već zlo od pamtivjeka, varanosaursko ko što ti veliš buraz!!!!!! Mišo legenda koja živi a jedna je umrla (veliki Đorđe):

“Svi smo mali ispod zvijezda
U pustinji zrna pijeska
sve nas nosti ista rijeka
i sudbina ista čeka

Zato svakom ruku pruži
Nikad nikog ne rastuži
Brzo prođu nam životi
Nek te pamte po dobroti

Budi čovjek dobre volje
želi svakom sve najbolje
Nek ti srce mjera bude
Za sve ljude za sve ljude

Svima nama ljubav treba
treba kao milost s neba
Budi čovjek dobre volje
želi svakom sve najbolje”

Mišo Kovač

Iva
Gost
Iva
4 dana prije

Prerano ode Veliki Balašević.:((((((((

piždro
Gost
piždro
4 dana prije

da pozitivni p. matrix je samo čekao okidac za ovo! sve kako smo se prema zemlji ponašali – od odlagalošta odpada do konzumacija mesa ja 3 – 4 obroka .. u svakom slučaju sad se vidjelo kad su namjerno naselili po evropi par miliona nesretnika gdje su vodili planirane i uništavajuće ratove. . kabala radi planski I dugoročno, igra na 50 i 100 g. unaprijed. sve ovo sa RESET, covid ID, digital money i vakcinacija se davno isplaniralo.. u svakom slučaju ubacili su perfidne uvjete – ili vakcina, ili za sve izopćen iz društva

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
4 dana prije
Reply to  piždro

ha, ti znas da nema slucaja, neki ni malim prstom ne mrdaju ako nece odjednom ubit makar tri muhe, al’ dobro i mi polako ucimo, sad smo vec nadam se naucili da nista nije “selbstverständlich” kao da mora biti tako, nije to tako ni lose, osim toga sjeti se da i najveci magovi uvijek ostave nesto za ajmo reci cudne puteve gospodnje, istina, ovaj put nisu ostavili puno al’ su ipak ostavili – tu smo;)

branimir zrilić
Gost
branimir zrilić
4 dana prije

Obično laičko razmišljanje na osnovu običnog pogleda oko sebe i bez korištenja pustih znanstvenih istraživanja nameće mi sljedeće zaključke.O globalnom zatopljenju ne možemo imati siguran uvid jer proučavanje tog fenomena spada u područje tzv meke znanosti.O zagađenju svoga životnog prostora mi ne trebaju nikakva istraživanja već mi je dovoljno izići ljeti na plažu a u ostala godišnja doba se provozarti biciklom ili prošetati.Parafrazira bi onu od Josipe Lisac :”Smeće ,smeće ,svuuda oko nas.”Nama ovdje u Zadru je dovoljno posjetiti deponij u Diklu,Splićanima u Karepovcu,Agramerima u Jakuševcu i tako širom svijeta.Nekoć su domovi u kojima se obitavalo bili poprilično šporki ali vani je bilo porilično čisto.Danas su nam stanovi skoro sterilni a vani se gušimo od smrada i ispušnih plinova.Slažem seda je to pitanje svijesti i smisla.međutim tu svijest i smisao nemaju oni koji posjeduju najviše moči da promijene takve trendoveSjetimo se “Zelenih Jetsetera injihovih privatnih aviona,.Evo navodim jedan konkretan primjer iz vlastitog iskustva.Svakodnevno biciklom idem na radno mjesto i po putu, cesti nailazim na mnoge bačene boce.Problem je što naši zakonodavci ne stimuliraju prikupljanje tog otpada jer tobože nije u otkupu ambalaže.Brojni pojedinci bacaju staklene boce piva jer im se neda ići u dućan za jednu kunu po boci.Ja je sklonim jer sam već par puta probušija biciklu.Ranih 60ih kako ja tako i mnoga druga dijeca su skupljali sekundarne sirovine i priskrbivali si đeparac.Dakle sve je stvar smisla, svijesti i morala.Kad bi se donija zakon da se za svaku bocu isplačuje naknada od npr 10 kuna vjerujte mi da ih ne bi bilo po ulicama, Tada bi nekim”šminkerima” trebalo smanjiti enormne prihode pa bi manje bacali,i nama običnim ljudima življenje zagorčavali.

CAN
Gost
CAN
5 dana prije

Ili ovako,
konzumirate,zagađivate plastikom lijepi njihov okoliš,sad ima da dišete kroz plastiku…percepcija psihopalološkog korijena jaše već dugo.
Tko da plati,ako ne konzumenti…
Pozdrav

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
4 dana prije
Reply to  CAN

svidja mi se;)

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
4 dana prije

da, pozdrav i tebi!

PlanetB
Gost
PlanetB
5 dana prije

Da u Americi je sve puno parola cak i po manjim mjestima: ‘Time for the Great Reset!’
Iako senilac Biden to zove: ‘Build Back Better’ ali naravno ista stvar.
Ocito da pred ne informiranim amerikancima mozete im mahati s tim parolama ispred glave i oni i dalje ne postavljaju pitanje: A sto je Great Reset ? Tko je Klaus Schwab ?

U Kanadi Prime Ministar Justin Trudeau otvoreno je govorio na tome u svome videu da je vrijeme za Great Reset a kada su ljudi poceli postavljati pitanja sve je porekoa i rekao da on nema s tim nikakve veze i da je to ‘Teorija Zavjera’!.

https://www.rt.com/news/507436-trudeau-denies-great-reset/
Video Grat Reset, Trudeau kanadski premijer:

https://twitter.com/i/status/1327992732657258497

Slijedeci incident na Novom Zealandu zemlji koja je prvak u UN-u i borbi za Globalnu Svjetsku fasisticku Superdrzavu:

Na MSM radiju voditelj emisije pita zamjenika Prime Ministra :

Sto je ‘Veliki Reset’ i dali vlada Novo Zealandska to podrzava.
Zamjenik Prime Ministra odgovara : To je obicna Teorija Zavjere i ja s time i moja vlada
nema nista. Ako je Klaus Schwab to i napisao to je njegova privatna stvar !!!

I par sati kasnijje taj Zamjenik Prime Ministra salje E-mail tom MSM radiju i kaze da
vise nikada nece doci na taj radio iako je bio tamo gostovao u zadnje 3 godine od kada je u vladi!

Pred ocima citavog svijeta oni zovu Great Reset teorijom zavjere.

Navodno da je Scott Morrison Prime Ministar iz Australije rekao da on ne podrzava Great Reset ali ova informacija jos nije potpuno provjerena.

Takva su vremena da neka pitanja jednostavno ne smijes postavljati jer te eto cenzuriraju na razne nacine ili te samo prozovu teoreticarem zavjere.

Zeko
Gost
Zeko
5 dana prije
Reply to  PlanetB

Na Novom Zealandu navodno imaju zakon koji zabranjuje uzgoj hrane za vlastite potrebe, tj. po njemu ne bi se smjelo imati vlastiti vrt. Vjerojatno jer posadjena mrkva ispušta previše CO2, spasimo Zemlju a pobijmo ljude. Zlo!

Grom iz oblaka
Gost
Grom iz oblaka
5 dana prije
Reply to  Zeko

U Rusiji navodno imaju isti zakon koji zabranjuje uzgoj hrane za vlastite potrebe, tj. po njemu ne bi se smjelo imati vlastiti vrt.
Šta misliš da li ču ja pokupiti više minusa nego ti pluseva? Naravno da ni moja ni tvoja izjava nije tačna. Drugi put provjeri šta lupetaš.

Zeko
Gost
Zeko
5 dana prije
Reply to  Grom iz oblaka

Pogledajmo što kaže Google na upit “new zealand anti-garden”:

http://www.joshuadrummond.com/2016/06/18/a-short-history-of-new-zealands-punitive-approach-to-gardening/

Ja nisam spominjao Rusiju, i bio bih protiv takve prakse i u Rusiji. Eto narode provjerite tko tu luipeta.

RoPe
Gost
RoPe
5 dana prije
Reply to  Grom iz oblaka

Na Novom Zelandu ne smiju, a u Rusiji smiju imati vlastiti vrt.

Malomorgen
Gost
Malomorgen
5 dana prije
Reply to  RoPe

smiju da sade… sta hoce….

Mikojan
Gost
Mikojan
4 dana prije
Reply to  Malomorgen

i konoplju ?

Zeko
Gost
Zeko
5 dana prije
Reply to  Grom iz oblaka

Pogledajmo što kaže Google na upit “new zealand anti-garden”:

http://www.joshuadrummond.com/2016/06/18/a-short-history-of-new-zealands-punitive-approach-to-gardening/

Ja nisam spominjao Rusiju, i bio bih protiv takve prakse i u Rusiji. Meni je to van pameti da se kriminalizira uzgoj hrane u vlastitom vrtu, ono normalno što su svi naš pretci radili da bi mi eto danas mogli ovdje tipkati. Eto narode provjerite tko tu luipeta.

Zeko
Gost
Zeko
5 dana prije
Reply to  Grom iz oblaka

Nastavak “Lupetanja” :

 It’s illegal to plant anything on your personal property unless you are a licensed commercial producer. Gardens are banned to ensure the economic stability of the agricultural sector.

The law is not draconian — if grass happens to grow in your yard naturally, that’s fine, but seeding and watering your own grass is punishable by a fine and the grass patch will be poisoned, stopping it from naturally growing back. If you think this is extreme, consider that local authorities have banned home gardening in many places in the US. It’s not that different.

Ili u prijevodu: Nelegalno je posaditi bilo što na vašem privatnom posjedu, osim ako niste licencirani komercijalni proizvodjac….

Dakle moraš imati dozvolu vlasti da posadiš bilo što na svom posjedu. Dakle postavlja se onda pitanje čega si ti vlasnik. Prije brdo godina u posjeti Vel. Britaniji (Novi Zealand je isto anglosaksonski svijet) sam sazao da imaju stroge bio-propise, unos sjemenja i slično. To je u redu, zato i vjerojatno nemaju nametnika poput krumpirove zlatice, paze na to što se unosi u zemlju. Medjutim ako si ti kupio sjeme u lokalnoj trgovini, dakle trgovina odgovara za porijeklo sjemena, u čemu je problem? Ne razumijem.

Polako se to uvodi i kod nas mic po mic, možda će uskoro samo OPG-ovi smjeti proizvoditi hranu i to po po odredbama EU. Kakav kvrgav paradajz, to ne valja, mora biti točno odredjenih dimenzija.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
5 dana prije
Reply to  Zeko

Naravno da se uvodi (prepisuje). Već su definirani komunalni redari koji ce moci doci na posjed/imovinu i pisati kazne, zapisnike i narediti sto da se ukloni? Što bi se to moglo ukloniti? Autohtono sjeme naravno. Sve sto nije licencirano. Da bi nesto licencirali morate pripremiti cca 100 000 eurica i uputiti se u proceduru. Užas. Polako se uvode mic po mic suludi zakonski okviri. Njihova jedina svrha je smanjivanje zivotnog prostora i privatnosti. Meni nikako nije logicno da u HR si vlasnik svoje zemlje samo 15 cm u dubinu. Zato ti i dođu naplatiti vodu i bunar na svom posjedu/njivi ne mozes si iskopat i navodnjavat bilje bez da im platis. Jedino je pitanje tko do proizvodi vodu da mu platim? Jedna po jedna stvar prolazi, a da se nitko ne buni. Sve je manje slobode. Eto svi trebaju neki posao i zaposlenje. Čemu? Zato jer se sam ne mozes zaposliti. Mozes otvoriti firmu i onda propasti jer nijedna firma nije samo odrziva. Ako si na jaslama onda nije problem ili recimo umrezeni muljator. Pausalima koje ukamacuju jednostavno nisi odrziv i moras propasti.Evo slušam na vijestima drzava mora vratiti cca 2 milijarde kuna više plaćenog poreza. Dakle godinu dana radi s 2 milkice i onda to sto si vise platio dobijes nakon godinu dana povrat. Jako zgodno. Ako uhljebis 600 000 svojih onda imas 16% birackog tijela sigurnog i slavis pobjedu na izborima. Ostatak mora kruhica potrazit negdje drugdje. Stvari su jako jednostavne kad bi bilo svijesti. Opci javni referendum i otkaz svima. Međutim spavaca i pod narkozom je velika većina.

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 dana prije
Reply to  Pera Detlic

Ništa nije slućajno, planetarno je SVE namjerno uništavanje samostalnosti resursa.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
4 dana prije
Reply to  Pera Detlic

Česi su u 17. stoljeću imali jedini odgovarajući odgovor na takve stvari:
comment image
Nažalost, ni Česi nisu više što su bili:

https://tribun.hr/ceska-zasad-odbila-otvoriti-nebitne-trgovine-te-uvodi-obvezno-nosenje-dviju-maski-u-javnosti/

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 dana prije
Reply to  Stara kuka

Pa njom varanosauri upravljaju još od Karla. Super fotka, jesu li to bacili kroz prozor one koji im uvališe tridesetogodišnji rat……………….trebalo bi tu tradiciju nastaviti, planetarno……….

Stara kuka
Gost
Stara kuka
4 dana prije
Reply to  Stara kuka

ako mi ne vjerujete pogledajte današnji članak na indexu

Aurora Australis
Gost
Aurora Australis
4 dana prije
Reply to  PlanetB

Sto se tice australskog premijera, ne pratim bas vijesti tu u Australiji, politiku jos manje, no nisam cuo negodovanje ScoMa o resetu no zato je zastupnica Pauline Hanson pozvala da se ne podrzi ekipa iz Davosa. Koga zanima Sky new Australia ima prilog na dragom nam youtubeu.

Pio Pitak
Gost
Pio Pitak
5 dana prije

Mozda mi netko moze objasniti zasto Kina i Rusija sudjeluju tako sinhronizirano u ovom anglo-americko-masonskom nastavku velikog stoljetnog projekta globalne NWO robovlasnicke dominacije iako i Rusija i Kina ipak imaju svoje specificne ekonomske i druge interese koji najcesce nisu komplementarni s anglo-saksonskim interesima?

shumadinac
Gost
shumadinac
5 dana prije
Reply to  Pio Pitak

Zato što je globalno otopljavanje realna opasnost. Možeš sumnjati u podatke o prosečnoj temperaturi ali kada vidiš uporedne karte večitog leda i glečere kako nestaju onda moraš da budeš baš radikalan da ne prihvatiš otopljavanje.

Ali razlog za otopljavanje ne mora da bude čovekov uticaj. Za sada niko nema jasne dokaze a do tada se Rusija i Kina drže međunarodnog narativa kako ih ne bi napali bar zbog toga.

Mario
Gost
Mario
5 dana prije
Reply to  shumadinac

A karte pravi tko? Tko ‘slika’ Zemlju iz svemira?

Novi kolac
Gost
Novi kolac
5 dana prije
Reply to  Mario

I inace kroz citavu istoriju na planeti je uvijek bila ista klima.

Malomorgen
Gost
Malomorgen
5 dana prije
Reply to  Novi kolac

ne nije

Novi kolac
Gost
Novi kolac
5 dana prije
Reply to  Malomorgen

Jel ti treniras ili je to prirodno?

Malomorgen
Gost
Malomorgen
5 dana prije
Reply to  Mario

svi….. bar 10 do 15 drzava ima satelite

tihobl
Gost
tihobl
5 dana prije
Reply to  Mario

Sumadinac nije primjetio da odavno ne objavljuju fotke. Objavljivali su oko 2000 kad se led stvarno topio, ali poslednjih 10 godina ne objavljuju jer led zadebljava. Odavno nema fotki vec “vjerujte nam na rijec”.
Americka mornarica im je povjerovala pa je zaglavila dvije podmornice u ledu prilikom uvjezbavanja napada na Rusiju.

Malomorgen
Gost
Malomorgen
5 dana prije
Reply to  tihobl

sviježih fotki je koliko hoceš…..

tihobl
Gost
tihobl
4 dana prije
Reply to  Malomorgen

Iz Teksasa. Vidjeli smo.

AbraCAdaBra
Gost
AbraCAdaBra
5 dana prije
Reply to  tihobl

I u aziji glečeri rastu,vodljivo prostim okom,kad nam slike skrivaju.

PlanetB
Gost
PlanetB
5 dana prije
Reply to  shumadinac

shumadinac nasjeo si MSM propagandi.
Zar se ne mozes zapitati zasto Bil Gates podrzava:

1.) Suludu Teoriju ;Globalnog Zagrijavanja’
2,) Da svi jedemo Govedinu iz laboratorija
3.) Covid prevari i naravno ‘rjesenje’ sa njegovim vakcinama
a na Covid prevari je udvostrucio svoje milijarde
4.) Podrzava BLM i kulturni marksizam

Globalno Zagrijavanje je socijalisticki trojanski konj kao sto je Covid Gate isto trojanski konj samo preko medicinske Mafije.

Mr.T
Gost
Mr.T
5 dana prije
Reply to  PlanetB

Nije on nasjeo na MSM propagandu. On je trol

Novi kolac
Gost
Novi kolac
5 dana prije
Reply to  Mr.T

Kratkodlaki domaci sendvicar.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
5 dana prije
Reply to  Novi kolac

Ha Ha

shumadinac
Gost
shumadinac
5 dana prije

Tako je Zapata – pokaži šta si.

otpisani
Famed Member
otpisani
5 dana prije
Reply to  PlanetB

Molim ako nije teško, primjer, dva, što je to po tebi “kulturni marksizam”(i kako to povezuješ sa Gejtsom)
…i što znači  “socijalisticki trojanski konj” (što se to u njemu krije i zašto “socijalistički”?

PlanetB
Gost
PlanetB
5 dana prije
Reply to  otpisani

Kultirni Marksizam je plan komunisticki da uniste i onda osvoje zapada jos od kraja prvog svjetskog rata.
Komunisti su bilo uvjereni da ce sa pocetkom prvog svjetskog rata radnici u kapitalistickoj zapadnoj Europi pobuniti se protiv sistema i dici socijalisticku revoluciju. Kao sto znamo to se nije dogodilo nego su ti isti radnici ratovali i ginuali za te omrazene kapitalisticke drzave.

E onda u ranim 20-tim nakon prvog svjetskog rata bilo je par marsista koji su dosli na ideju da uniste zapad i kapitalizam tako sto ce ga podivati iznutra kroz podrivanje i sistematsko unistavanje kulture . Jedan od pionira marksistickih je na primjer bio u Madjarskoj i on je jos 1919-te pokusao tako nesto u Madjarsko u to vrijeme.
George Lukacs gdje je ovaj po skolama madjarskim davao instrukcije djacima o slobodnom sexu i generalno da se ismijava krscanstvo. George Lucacs je izbacen iz te skole i na koncu je morao pobjeci iz Madjarske.

I sada je tu malo duza prica sto je taj marksista radio po Europi narocito Njemackoj sretao financijere koji su zeljeli da se srusi tadasnji sistem i na koncu su se okomili na Ameriku i prvo su se infiltrirali u Americke Fakultete pocevsi sa Colombia University. To je vec bilo nakon drugog svjetskog rata mislim . I onda su Univerzitet za Universitetom poceli infiltrirati sa jasnim ciljem: Podrivajuci zapadnu kulturu unistit ce kapitalizam i time i sam zapad. Jedno ime koje je vazno spomenuti je svakako Herbert Marcuse kao istaknuti marksista. Plan je bio izazvati rasne sukobe glorificirati seksualnu degeneraciju ( LGBT danas) , multikulturalizam za koji su znali da slabi drustvo jer kultura u jednoj drzavi moze biti samo jedna a ne MULTI.
I Politicka Korektnost je nastala u toj istoj kuhinji i sada su vec dboko zadrli u razaranje jezika, totalni raspad familije sve je to dio sttarog marksistickog plana kultirnog marksizma.

Naravno danasnja Rusija zna sve o tome i ne zeli nista od toga. A Madjarska odakle je igrom slucaja sve krenulo takodjer je zestoki protivnik sa Orbanom svega toga. I naravno zloglasni Soros je iz iste drzave. Koji danas je vrlo jasni zagovornik kulturnog marksizma.

http://themillenniumreport.com/2017/03/what-is-cultural-marxism/

https://www.theburningplatform.com/2020/10/15/cultural-marxisms-origins-how-the-disciples-of-an-obscure-italian-linguist-subverted-america/

https://www.americanthinker.com/articles/2007/02/cultural_marxism.html

Socijalisticki Trojanski Konj: Teorija koja nema neke stvarne veze sa realnoscu ali je vrlo korisna za kontrolu populacije. Tako se ‘Klimatsko Zagrijavanje’ koristi za totalnu kontrolu: Ekonomike a time i sve druge aspekte jedne drzave drugim rjecima i Klima moze postati dio socijalistickog planiranja jer drzava tu nastupa kao glavni sef koji odlucuje o svim aspektima zivota ukljucujuci i prehranu ( Govedina iz laboratorija).Agenda 2030, Great Reset

shumadinac
Gost
shumadinac
5 dana prije
Reply to  otpisani

Eto, dovoljno je da pomisle da me braniš pa dobiješ gomile minusa – moraš da budeš pažljiviji, da misliš na reputaciju 🙂

Ali nemoj da im smetaš, pusti ih – vratili su me u mladost, u osnovnu školu :))))))))))))

p.s. Toliko su zaplašili autore da se niko nije usudio ni da pomena spuštanje na Mars…

otpisani
Famed Member
otpisani
4 dana prije
Reply to  shumadinac

Ma nije mi ni palo na pamet da te branim kad vidim da uživaš u mučenju 😉

Više mi smeta da se marksizam i socijalizam trpaju svugdje gdje se može pljunuti na njih, bez pravog razloga, dapače, prema te dvije srodne i komplementarne ideologije gajim respekt i svatko tko ih ocrnjuje pokazuje da ne misli svojom glavom i da je samo žrtva kapitalističke propagande koja čak i ne propagira nekakvu ideologiju već goli i najprimitivniji egoizam i šovinizam močnijeg pojedinca ili nacije prema inferiornima – sustav u kojem je prihvatljiva bezgranična eksploatacija ljudi i okoliša .

shumadinac
Gost
shumadinac
4 dana prije
Reply to  otpisani

Nisi, bre, obavešten – komunizam je projekat cionista a Putin i Xi su i dalje samo njihove sluge :))))))))))))))))))))))))))))

otpisani
Famed Member
otpisani
4 dana prije
Reply to  shumadinac

Daj bre šumadinče beži dalje od mene, evo zarazi me !

😉

shumadinac
Gost
shumadinac
4 dana prije
Reply to  otpisani

Ako, ako – da vidiš kako je to 🙂

Podsetio si me na kolegu Hmmm-da koji je samo jednom izneo stav protiv većine i bio zaprepašten hejtovanjem…
Od tada ga gotovo ne viđem.

otpisani
Famed Member
otpisani
4 dana prije
Reply to  shumadinac

“hejtovanje” ? …to bi po domaće bilo – mrzickanje ?

shumadinac
Gost
shumadinac
4 dana prije
Reply to  otpisani

Neko bi mogao da se zapita zašto u našem (našim) jeziku nema reč za tu “pojavu”…

Iva
Gost
Iva
4 dana prije
Reply to  otpisani

To je domaće.

otpisani
Famed Member
otpisani
4 dana prije
Reply to  otpisani

Pa sad neka netko reče da svijet nije otišao u racq !? …roblje neće ni da čuje o marksizmu i socijalizmu a najbogatiji kapitalisti svijeta se u zadnje vrijeme slomiše da uvedu komunizam … ili će biti da je Svijet normalan, ali se samo meni mozak zaoctio !?

nonwo
Member
nonwo
4 dana prije
Reply to  otpisani

Društvenim sistemima su tvorci isti.Čeprkanjem po načinima nastanka(npr.komunizam) ,”vođama” koji su ga (nasilno) implementirali i slijedeći trag novca kojim su financirani ,sve se nađe.

otpisani
Famed Member
otpisani
4 dana prije
Reply to  nonwo

Vrlo dobro znam tko vedri i oblači planetom ali me fascinira roblje !
——————
Međutim, ako imaš dva sustava od kojih u jednom ljudi (roblje) nemaju apsolutno nikakve sigurnosti u tome što ih sutra čeka, i ovise o vlasniku sredstava za rad, ako nemaju posao nema ni novca za kruh ni za lijek, bez novca nema ni krova nad glavom,školovanja potomstva… itd., Nasuprot sistema u kojem je privatno vlasništvo (uvjetno) ograničeno, ali ti je socijalna sigurnost zajamčena, stari,bolesni i siromašni nisu ostavljeni na milost i nemilost ulice, gdje sustav ne poznaje beskučnike, gdje školovanje ne ovisi o staležu kojem pripadaš i svaki pojedinac ima uvjete i slobodu da se usavršava i svojim znanjem i sposobnostima doprinosi boljitku sebi, svojoj obitelji i cijeloj zajednici a ne samo sebi ili svojoj interesnoj skupini otimajući od ostalih bez ograničenja..
Dakle, logično bi bilo da roblje odabere sigurnost nasuprot nesigurnosti, međutim većina bira sustav u kojem ima privid šanse za stjecanje materijalnog obilja, bogatstva….

To jasno govori koliko smo mi ljudi u većini na niskoj razini svijesti i savjesti a posljedično opterećeni pohlepom i primitivizmom do te mjere da postajemo žrtve svog vlastitog grla, pa kao takvi nismo dorasli sustavu koji bi bio primjereniji (mislećem) čovjeku… zato i jesmo u toru i tretirani smo kao stoka.

jfvjrjfgvjerfvwerfvw
Gost
jfvjrjfgvjerfvwerfvw
4 dana prije
Reply to  otpisani

Sa ovim si se iskupio.

Istražuj
Famed Member
Istražuj
5 dana prije
Reply to  PlanetB

“… shumadinac nasjeo si MSM propagandi….”

Odavno.
Na zalost – jos od kada komentarise na ovim diskusijama…ali u “pred-kovidaskom vremenu” – to je sve moglo jos i proci, jer smo svi bili dio idiotizirane ljudske mase (zvane “Goyimi” – od ovih “izabranih”)…
To je sada PRA-ISTORIJA.
Na zalost svih nas ljudi na Svijetu (Goyima), mnogi to jos ne shvataju, a vjerovatno kao i Shumadinac – nikada nece niti shvatiti – sve dok mu Rockfellerovi “naucni vakcinski odredi ili CO2 odredi” ne dodju na vrata za izvrsenje kazne…
A kazna je – bez dvojbe – samo jedna…
(Ipak treba smanjiti broj “nepotrebnih zderonja=goyima” na Svijetu… I to je dokumentovano – sastavni dio Rochildove/Rockfellerove “religije” – izrazene kroz satanisticki kult Chabal-Lubawitsch i tzv “talmud” , ali i tzv “bibliju” koju su podmetnuli idiotiziranim tzv “krscanima”…tzv “jezuiti” su samo jedna udarna grupa satanistickog kulta...)

Medjutim, nije jedini – na zalost…
Puno je tzv “intelektualaca” palo na ovaj idiotizam… A to upravo odavno i govorim ovdje na diskusijama…
Najgori od svih su tzv “visoko-obrazovani“… To su bukvalno “talibani-pseudo-nauke” i najvatreniji branioci ovog Cio-satanistickog ZLA, koje kamatarske familije “filantropa” pripremeju vec par stotina godina….
Godine pa i decenije – ispiranja ganglija cionisticim smecem zvanim “nauka je ucinilo svoje….

Evo sinoc pogledah (nakon clanka o Rusiji, tj da je u Rusiji sve otvoreno) – najnoviju epizodu, nekada dobre emisije na RT – CrossTalk…

Profesor Steve Keen je bio jedan od gostiju, a inace sam ga smatrao izvrsnim poznavateljem prilika u ekonomiji u daaaaaavnom “pred-kovidaskom vremenu“…

Sinioc covjek hladno ispali na kraju emisije da je – “CO2 i “pregrijavanje zemlje” – najveci problem ljudi Svijeta“…
STRASNO…

Uno
Gost
Uno
5 dana prije
Reply to  Istražuj

Džaba krečiš…

“Samo 15% ljudi nije podložno hipnozi.
Naučno je dokazano da oko 75% populacije Homo sapiensa čine konformisti (Ešov eksperiment) koji pristaju uz sve ono oko čega je saglasna njihova okolina, pa i na nelogičnosti i očigledne netačnosti. Drugih 75% populacije Homo sapiensa po prirodi je poslušno, poverovaće u bilo šta i bespogovorno učiniti sve što vlast od njih zatraži (Milgramov eksperiment), pa čak i zlo.
Eto zašto oko najnovijeg korona virusa imamo masovnu psihozu, histeriju i paniku. Zato što samostalno i kritičko mišljenje, neposlušnost autoritetu, sumnjičavost i samopouzdanje – nisu u ljudskoj prirodi. 
I nije slučajna metafora sa stadom i pastirima.”

Jomla
Gost
Jomla
5 dana prije
Reply to  Uno

Eš-Milgram populacija su šudre.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
4 dana prije
Reply to  Uno

15% odlučnih je dostatno da se nešto pokrene. 15% totalno svijesnih koji ce uzrokovati efekt 100 tog majmuna. Tzv. elita sve čini da se to ne dogodi međutim neće to uspjeti spriječiti ma koliko god mi šutjeli o tome.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 dana prije
Reply to  Pera Detlic

3,5 %

PlanetB
Gost
PlanetB
4 dana prije
Reply to  Pera Detlic

15 % ?? To je uzasno puno . Americku revoluciju je izvodilo 5% populacije. Ostali su sa zanimanjem gledali i nisu se obazirali na divljanje engleza i teroru nad njihovom populacijom. Jednostavno kao i danas nije ih bilo briga. Samo od tih 5% vecian je izgubila sve ukljucujuci i zivot.

Ovaj danasnji rezim oni sve to znaju i zato mogu ovako nesto napisati :
https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/feb/01/worried-american-democracy-study-activist-techniques

MSM samo 3.5 % ljudi mogu promjeniti neki rezim i to bez ikakvog nasilja:

https://www.bbc.com/future/article/20190513-it-only-takes-35-of-people-to-change-the-world

Zrtve za Americku Revoluciju:

https://michaelwsmith.com/the-sacrifices-made-by-the-declaration-signers/

Nonwo Nonwo
Member
Famed Member
Nonwo Nonwo
4 dana prije
Reply to  Uno

Ljudi pročitaju nuspojave(onih ozbiljnih 22 s FDA liste) među kojima je i moguća smrt ,budu upoznati s time da su sudionici eksperimenta s cjepivima koja nikad do sad nisu primjenjivana na ljudima, a pokus još traje,..budu upoznati i s brojem mrtvih nakon cijepljenja i težim nuspojavama registriranim na VAERS sustavu za praćenje nuspojava-i kažu da se svejedno žele cijepiti,a onda neki stavljaju na popis i djecu -koja realno nisu u nikakvoj opasnosti.
Ljudska je glupost beskonačna.

PlanetB
Gost
PlanetB
4 dana prije
Reply to  Uno

Uno 15 % iako prema istrazivanjim koja je radio rezimski zlikovac kao Aldous Huxley on je govorio 20 %, Onda ima 60 % koji se mogu prijateljski uvjeriti da prihvate nesto i zadnja grupa 20 % koja uvjek vjeruje sto god im vlast kaze, Znaci 20 + 60 + 20.
I zato su Fabijanski Socijalisti od Huxley-a do Bertrand Russella bili vrlo sigurni da ce progurati sve sto pozele jer u tzv demokraciji mozes ljude uvjek uvjeravati pa ponekad ih i malo prevariti samo da nasjednu i doci do 80 % a to je onda demokracija i u ‘demokraciji’ nasanjkana vecina ce uvjek prevladati

Ash Experiment mislim da je tocan ne sumnjam u vjerodostojnost medjutim ipak se radi o trenutnoj i brzoj odluci a Huxley je vise mislio na dugorocnije i dalekoseznije odluke koje individua donosi. Zato mislim da je ta razlika od 5% u ovom slucaju i nebitna.
Uvjeren sam da se i danas u ovoj tragicnoj farsi sa vakcinama racuna na taj zakon koji je Huxley spominjao : 20 + 60 + 20.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
4 dana prije
Reply to  Istražuj

Što je naj žalosnije CO2 postotno gledano i nema bas neku zastupljenost u atmosferi. Osim toga neophodan je za biljke koje ga trose. Zato su i palili pozare po planeti da ima sto manje “pluća” planete i da mogu uvaljivati karbonski porez. To je s jedne strane. S druge strane cijeli gradovi su u smogu i jednostavno se ne vidi od zagađenja, ali to nije problem. Samo se malo “poštelaju” granice dozvoljenog i evo sad je u redu. Sad je po propisu. Neki koji imaju plastenike su pustali CO2 unutra i imali povećane prinose. Ukratko sve od tzv. nauke je smuljano nakon 1700 godine. Za to su najodgovornije 2 najgovnarskije obitelji na planeti M-organi i Rok-feleri. O crkvama i tzv. vjeri necu ni pricati to je od pamtivjeka sakriveno od gojima i iskrvljeno držeci ih u uvjerenju da su mali bijedni grijesni crvi koji trebaju spasit dusu i da ce im na nekom drugom svijetu biti bolje. Dusa se ne spasava ona postoji. Druga stvar su one kreacije koje nemaju dušu ili se odspojile od iste. Takve kreacije nam vode svijet. Clonirani degeni koji padaju pred kamerama nesposobni hodati su već među nama okruženi svojim tzv. handlerima. Mi jos nismo klonirani, ali handleri provode svoje planove dok gojimi bleje i razmisljaju kako ce platiti rezije i hoce li sutra biti izbaceni s posjeda živeći u konstantnom strahu. Nikako da se upitaju jel, a sto ja to posjedujem? Ono sto posjedujem “nosim” sa sobom. Međutim ne vidimo da je itko išta materijalno poneo sa sobom. To svaki dan mozemo vidjeti na sprovodu. Ni tzv. svoje tijelo ne nosiš. Pa za što se onda bojiš bez čega ćeš to ostati? Dreknut će se kad tad. Za to vrijeme umjesto da si ugađamo i uživamo mi smo svoju slobodu i pravo delegirali budalama da vladaju nad nama. Jako lijepa igra samo meni se vise ne igra tako. Dopizdilo mi. Doslo vrijeme da se igraju neke druge igre iz vlastite kuhinje i realiteta. Došlo doba da se ljubav proba.

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 dana prije
Reply to  Pera Detlic

Mudro zboriš Rope.

CAN
Gost
CAN
4 dana prije
Reply to  Pera Detlic

Dobro sročeno rope

Jadranka Belančić
Gost
Jadranka Belančić
5 dana prije
Reply to  shumadinac

Globalno zatopljenje je još jedna dugogodišnjs laž 😞 Nema veze s ljudima, opet će poslužiti kao izgovor Eliti.. Pokušavam baciti vrazbine na njih i dozvati vanzemaljce, jer na Zemlji nam nema tko pomoći, a mi nismo dovoljno osviješteni! 😞

Novi kolac
Gost
Novi kolac
5 dana prije

Kako ide dozivanje?Jel se ne javljaju ili nece da dodju?

Pijo Pitekus
Gost
Pijo Pitekus
5 dana prije
Reply to  shumadinac

Odgovaras na krivi komentar, ovaj ispod kojeg si ostavio svoje cijenjeno misljenje se tice pitanja o pravoj pozadini svih (ne samo mita o globalnom zagrijavanju) laznih narativa NWO smeca, a ima ih podosta : previse ljudi zivi na Zemlji, treba naseljavati druge planete (ROFLMAO), vanzemaljci nas tajno posjecuju i prijete nam globalnim unistenjem, ali kad se preselimo na Mars tamo im necemo smetati, bijela rasa je problem i treba je mulatizirati da bi se stokom lakse upravljalo, nafta je na izdisaju (lazna prica iz 70ih godina), razvijajmo zelene energije ali ne stvarno zelene nego samo one koje su neucinkovite i sluze zadrzavanju statusa quo (onemogucavanju ekonomskog razvoja zemalja treceg svijeta) i pljacki sirotinje te unistavanju srednjeg sloja, zdrava hrana i mala gospodarstva su problem, zato stoku treba hraniti govnima i zabraniti im samoodrzivost te im oduzeti pravo na koristenje neunificiranog (sve sto nije gmo) sjemenja, virusi i bakterije su prijetnja covjecanstvu, a ne eugenicki nakot i njihovq cjepiva tj. Bojni otrovi itd…A sto se tice globalnog zagrijavanja nisi u pravu, podaci se friziraju jer se selektivno prikazuju, o tome sam objavio dosta videa i znam o kakvom se ala covid inzenjerstvu radi, najbolja ilustracija te manipulacije ti je pokazana u mojem prvom komentaru ispod kojeg si trebao ostaviti svoj odgovor, a ne ispod ovog koji se odnosi na siru sliku NWO agende i propitivanje pravih razloga ove stoljetne globalne zavjere eugenickih elita protiv covjecanstva.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 dana prije
Reply to  Pijo Pitekus

Naravno da se podaci friziraju.
Kad su objavili tu veliku studiju, laži su odmah bile očite:
– u prošlom stoljeću jednostavno na južnoj Zemljinoj polutki nisu postojale meteorološke mjerne stanice u tolikom broju.
Izmislili su.
– baš na ovom portalu vidjela članak kako navodno 11 000 znanstvenika podržava te spike o klimatskim promjenama…svi se u komentarima bacili naravno, na znanstvenike.
Ja sam odmah pitala: jeste sigurni da je zbilja točno da tolike tisuće to podržavaju?
Laž, naravno. Lažu u startu. Negdje sam pročitala da je na popisu tih znanstvenika i – Miki Mouse. 😃
– čini mi se, primjerice, da je ovaj 7.mj. bio daleko hladniji od prosjeka…jesu li meteorolozi to napomenuli?
Počeli su metereologe angažirati na način kao doktore kod korone…

Pliva Platak
Gost
Pliva Platak
5 dana prije
Reply to  Lucija, prva

Da juzna hemisfera je kljuc odgovora na njihove lazi, posljednjih godina je na Antarktici bio najdeblji led otkad postoje mjerenja…ali to ne mozete cuti u main stream medijima, jel tako?

PlanetB
Gost
PlanetB
4 dana prije
Reply to  Pliva Platak

Ne MSM samo slijedi diktat odozgo. Jedna strasna manjina vlada nad citavim svjetom. Mogli bi se ti ljudi sasvim lako mogli pobrojati. Toliko ih malo ima. I vecina njih je na pragu 9-tog desetljeca!!! Znaci ovaj svijet vode neki starci + korisni idioti medju mladima od Grete Tunberg do Kurtza u Austriji. Sve korisni idioti. Jer na koncu ce i oni biti otpisani kada nakon njihove izdaje oni vise nisu potrebni.

Malomorgen
Gost
Malomorgen
5 dana prije
Reply to  Lucija, prva

ni sama ne vjeruješ… to kaj si napisala…..

PlanetB
Gost
PlanetB
4 dana prije
Reply to  Malomorgen

Lucija prva je u pravu, pa ovaj rezim oni su zapravo na tocno taj nacin i dosli na vlast.
mi jesmo upravljani jednom strasnom manjinom.

https://www.bbc.com/future/article/20190513-it-only-takes-35-of-people-to-change-the-world

Vecina tih koji sjede po parlamentima ili saborima su tamo samo zato jer dobivaju mjesecnu placu i ne vjeruju u nista. Gori od korisnih idiota.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
4 dana prije
Reply to  Pijo Pitekus

Globalno zatopljavanje, a svake godine sve dulje i dulje moramo grijati kuće. I kad je ljeto bude banana ljeto. Samo neki kratkotrajni temp. ekstremi kao poljedica geoinženjeringa i sto se svatko igra s klimom kako mu pase. Dok si na suncu sprzi mozak prokuhaš, maknes se u hladovinu ozebes. Ludnica.

KISIK
Gost
KISIK
3 dana prije
Reply to  Pera Detlic

Je brate.

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 dana prije
Reply to  Pijo Pitekus

Prorok Pitija.

Malomorgen
Gost
Malomorgen
5 dana prije
Reply to  shumadinac

shumi ima pravo…. vi ne
dejstvo je, da ne razumete ili necete razumjeti

da, temperature bi verovatno i bez nase pomoci rasle, ali polako… zivot bi se mogao prilagoditi, ali sa ovom brzinom otapanja… ne
mi smo kriwi

promatrač
Gost
promatrač
5 dana prije
Reply to  Malomorgen

Opet imaš temperaturu, sramoto jedna. Nemože biti čovjek toliko zatupljen osim ako mu narede da izigrava kauč stručnjaka.

Novi kolac
Gost
Novi kolac
5 dana prije
Reply to  promatrač

Podalpski dugodlaki sendvicar.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 dana prije
Reply to  Malomorgen

Ne trebate čak ni znanost: npr poznato u povijesti da su Sicilija i Libija bile žitnice Rima…u puno daljoj povijesti, Sahara je bila zelena…
Praljudi su puno prdili…?

Trump je zaključio da je ovo fake samo po dvije riječi: “transferi gotovine”.
Sumnjam da je znao za Milankovićeve cikluse.

Malomorgen
Gost
Malomorgen
5 dana prije
Reply to  Lucija, prva

? žitnica za rim je bila egipt….
da,sahara ima ciklus 25000 godina, kad se % nagiba planete malo promeni iz zelene u pustinju… ali sad u dobrih 100 godina temp. naglo raste… tu je problem!
do 2100 ce priobalni gradovi imati velike probleme, ako ce se uopste moci zivjeti tamo..
ko zna?

gostgost
Gost
gostgost
5 dana prije
Reply to  shumadinac

Ma daj uozbilji se.

tralala
Gost
tralala
5 dana prije
Reply to  shumadinac

Vidim skupila se ovdje krema svjetske klimatologije, sve vrsni stručnjaci, koji neumorno dane provode na polovima, na glečerima, mjereči i skupljajući podatke, izrađuju kompjutorske simulacije i proučavaju razne utjecaje na klimu. Pored toliko posla još stignu svratiti i na Logichno.

Novi kolac
Gost
Novi kolac
5 dana prije
Reply to  tralala

Ja koliko vidim cemerika se smrzava u strahovitom globalnom zagrijavanju.

shumadinac
Gost
shumadinac
5 dana prije
Reply to  Novi kolac

Da išta znaš o ovoj temi znao bi da se za prvo vreme predviđaju temperaturni ekstremi (poveži malo sa vremenskim prilikama u Teksasu) kao i jaki vetrovi gde ih inače nije bilo (vidi šta se ovih dana dešava u Turskoj i Grčkoj).

Ali šta ja tebi pričam kad ti znaš bolje… da pljuneš.

shumadinac
Gost
shumadinac
5 dana prije
Reply to  tralala

Ma šta znaju naučnici – sve je to Rokfeler-Gejts kvazinaučna mafija.
Dovoljno je izaći napolje i videti – led raste li raste :))))))))))))))))))))))))))

p.s. Sve OK dok ne počnu da tvrde da su hirurzi – tada če postati čupavo.

Bond, cigarete Bond
Gost
Bond, cigarete Bond
4 dana prije
Reply to  shumadinac

Još kao djete sam hodao Hercegovačkim planinama i gazio male stare ledenjake u osojčinama gdje je snijeg ostajao cijelu godinu.
Tih zaleđenih sniježnih krpa više nema.
I sad kako ja to objasniti nekome ko se nikad nije popeo preko 500m i nije vidio planinu?

Bond, cigarete Bond
Gost
Bond, cigarete Bond
4 dana prije
Reply to  shumadinac

Schumi
Njima je tlaka uzet stručnu literaturu jer im je to naporno štivo. Ne kontaju, naporno im je.
Lakše je znanstvenike omalovažiti i sav njihov trud i znanje proglasiti laprdanjem i tako umanjiti svoj hendikep ljenosti, inteligencije i logičnog prosuđivanja.
Gledaju tv, slušaju radio, koriste komp, androide telefone a pljuju po svakom znanstvenom dostignuću.
Takvi profili ljudi su u srednjem vijeku spaljivali vještice,
znanstvenike, umjetnike, pisce itd

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 dana prije

Znanost, jel to ona koja zagovara kurtona narativ…………

Ico
Gost
Ico
4 dana prije

Biće da je bolji tvoj “što se babi snilo” narativ.

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 dana prije
Reply to  Ico

Ponesi si doma te varansku “znanost”, bit češ jako “pametan” i programirani robot.

Ico
Gost
Ico
4 dana prije

Haznfefer … pazi gušter slijeva … hahaha

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 dana prije
Reply to  Ico

Ti se kao meni smiješ a ja se tebi neću smijati kad vidiš što će ti gušteri uraditi sa bližnjima, smij se ti i dalje, meni su se mnogi smijali al kad su shvatili nije im bilo do smjeha.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 dana prije

Nitko ne može donijeti ispravne zaključke na osnovu krivih podataka.

Osnova znanosti su promatranje i mjerenje.
Nitko ne može na osnovu krivih ili nedovoljnih podataka doći do ispravnih zaključaka.

I to ne pričam samo o “štelanju”.
Koliko mi zapravo mjerimo? 120 godina? 150?
Cijela ljudska vrsta nije ni sekundu Zemljinog postojanja prisutna…

Grunf
Gost
Grunf
5 dana prije
Reply to  tralala

Ali to nije sve. O svemu i svakome znaju sve. Ne rade ništa nego samo seru po komentarima po cili dan. Pogledaš portal 1-2 puta tjedno, pregledaš članke, sve jedno te isto. Nedajbože kontra njihove struje odma kreće paljba sa uvredama. Kakva sraonica za besposličare!!!

PlanetB
Gost
PlanetB
4 dana prije
Reply to  tralala

Prouci malo tkoje osnovao i za sto se zalaze i sto je objavio Rimski klub pa ces vidjeti da je sve politicki pokret sa ciljem da se podjarme siroke mase. Veze to blage nema sa klimom. I to ovi na vrhu i znaju .

Rimski Klub:

“Zajednički neprijatelj čovječanstva je čovjek.
U potrazi za novim neprijateljem koji bi nas ujedinio, došli smo
na ideju da je onečišćenje okoliša, prijetnja globalnog zatopljenja,
nedostatak vode, glad i slično vrlo prikladno za upotrebu. Sve ove
opasnosti su uzrokovane ljudskom intervencijom i mogu se prevladati samo putem
promjene stavova i ponašanja.
Dakle, pravi neprijatelj je samo čovječanstvo.”
– Rimski klub.,
glavni centar za analizu okoliša,
savjetnici Ujedinjenih naroda

Takodjer ovaj site http://www.Green-Agenda.com nazalost je prestao postojati medjutim imas ga jos uvjek ovdje:

https://web.archive.org/web/20200126215050/http://green-agenda.com/

I tu mozes vidjeli lijepo sto sve ovi koji zagovaraju te ‘klimatske Promjene’ sto oni zapravo o svemu tome misle je znaju da je sve prevara radi politickih ciljeva. Zarad Globalne kontrole svog stanovnistva na citavoj planeti od Austrlije do Grenlanda.
I Great Reset je konacno rjesenje

tralala
Gost
tralala
4 dana prije
Reply to  PlanetB

Danas je sve politika. I ono što nikako nebi trebalo biti, kao npr. klima. Internet je samo političko sredstvo. Za svaku stvar može se naći gomila linkova ZA i PROTIV. Često unaprijed odaberemo stranu i onda tražimo samo informacije koje potvrđuju naš stav. Informacije koje ga pobijaju, niti ne čitamo jer ih smatramo neprijateljskom propagandom. Da ne pričam o tome da je gomila informacija FAKE i stvorene su samo radi manipulacije. Ali mi sve to ne propitujemo. Bitno nam je samo dali potvrđuju naš stav ili ne. U stvari, da nismo ni svjesni, postajemo žrtve politike.

Naučni pristup se razlikuje od tog navijačkog, političkog pristupa. Naučni pristup, ne poznaje ego, ne poznaje strane. Naučni pristup je neutralan i zanima ga samo istina, ali ne ona koju nam je netko drugi natočio u glavu, već ona do koje se stiže vlastitim sistematskim, strpljivim radom.

Nauka nema alternativu. Oni koji su protiv nje su primitivci, koji ne razumiju da su živi samo zahvaljujući njoj i da imaju kakvu-takvu kvalitetu života, koja bi bez te nauke bila puno lošija. Čak i ovo naše komentiranje nebi bilo moguće bez nauke, zar ne ? Ne možemo ni zamisliti koliko truda, odricanja, žrtve je bilo potrebno od strane mnogih poznatih i još više nepoznatih naučnika, da bi mi danas ovako lagodno živjeli.

U stvari, nauka i politika su dijametralno suprotne metode. Prvu zanima samo istina, do koje se dolazi metodičnim, sistematičnim strpljivim radom. Ovu drugu, politiku, ne zanima istina, nego interes, ugrabi što više, što prije, bez rada, bez odricanja, ako treba laži, kradi, obmanjuj, uvrijedi, pobijedi, ponizi … jer cilj opravdava sredstvo.

Koja vrsta ljudi prevladava na ovom portalu, naučnici ili političari ?

shumadinac
Gost
shumadinac
4 dana prije
Reply to  tralala

Napisao sam teskt pre nekih godinu dana baš na tu temu.

shumadinac
Gost
shumadinac
4 dana prije
Reply to  PlanetB

Pogledaj datume od kada se javljaju zelena agenda i slični – ja sam čitao o globalnom otopljenju 85-86. i tada je predviđeno baš ovo što se dešava.
Pa ti razmisli da li je narativ lažan ili je zloupotrebljen.

Sparkling
Gost
Sparkling
5 dana prije
Reply to  shumadinac

Ne bih htio rastezati ovo što si napisao, jer očito si malo pročitao o povijesti planeta Zemlje.
Čovjek, kao netko tko je na vrhu hranidbenog lanca je vrlo malo prisutan na ovoj planeti koja postoji miljone god.
Dali je istina prosudi sam.
Klima se je na Zemlji mijenjala svakih 40-60 tisuća god.
Polovi su se na Zemlji mijenjali – znanstveno dokazano.
Upravo živimo u razdoblju (za ljude vrlo dugo, za prirodu kratko) gdje se klima polako mijenja. I to će potrajati još par tisuća god.
Čovjek i njegova povijest je kao kap vode u oceanu.

Pliva Platak
Gost
Pliva Platak
5 dana prije
Reply to  Sparkling

To znaju cak i vrhunski komicari : https://youtu.be/7W33HRc1A6c

shumadinac
Gost
shumadinac
5 dana prije
Reply to  Sparkling

Sve tačno, tačno je da je u 16-17 veku bilo mini ledeno doba kad je pola Evrope bilo okovano ledom – danas nekoliko ledenih dana i kolaps, zamisli šta bi bilo dugotrajno zahlađenje… ili otopljenje.

A ako se vratiš na moj komentar videćeš da i ja kažem da se ne zna kolika je uloga čoveka u ovome.

Zeko
Gost
Zeko
5 dana prije
Reply to  shumadinac

Članak sa Sputnjika od 14.2.2021, mišljenje akademika Vladimira Kotljakova:

Prema mišljenju nekih ruskih naučnika, našu planetu uskoro ne očekuje globalno zagrevanje, već naprotiv – zahlađenje, izjavio je doktor geografskih nauka, naučni direktor Instituta za geografiju Ruske akademije nauka Vladimir Kotljakov.
„Ako govorimo o Zemlji kao planeti, ona se sada nalazi
u fazi zahlađenja“, rekao je on za program „Skrivene pretnje“, prenosi televizija „Zvezda“.
Prema mišljenju klimatologa, čovečanstvo sada prolazi kroz interglacijalnu epohu tokom koje se temperatura ponovo povećala. Kotljakov smatra da
povećana toplota doprinosi stvaranju lednika
.
„Ako sada postaje toplije, onda vazduh iznad tla postaje vlažniji. I upravo tu vlagu nose vazdušne struje i ona dospeva i na Antarktik. Nastaju padavine u obliku snega i količina leda se čak povećava“, objasnio je akademik.

I u Hrvatskoj ima akademika koji dijele slično mišljenje, npr. akademik Vladimir Paar. On se bavi determinističkim kaosom (npr. Butterfly effect), i tvrdi da možda slijedi malo ledeno doba.

shumadinac
Gost
shumadinac
5 dana prije
Reply to  Zeko

Moguće je, merenja za sada kažu da temperatura raste a videćemo. Najveći problem je što bilo smanjenje ili povećanje belih površina ima efekat lavine…

mislim
Gost
mislim
5 dana prije
Reply to  shumadinac

Zato što je globalno otopljavanje realna opasnost.
sibiru nije opasnost, ako bude zatopljenje, opet će mamuti da se šetkaju.

shumadinac
Gost
shumadinac
5 dana prije
Reply to  mislim

Šetkaju neki i na ovim temperaturama.

CAN
Gost
CAN
5 dana prije
Reply to  shumadinac

Nije istina da je opasnost,već dimna zavjesa u režiji ..
A što o tvom komentaru kaže jedan od začetnika ,,zelene religije,, da se pročitat u knjizi APOCALYPSE NEVER, Michael Schellenberger ,čak je se ispričao za vlastite navode …kome vjerovati,
ako laže krava, ne laže rog
Borg te mazo.

shumadinac
Gost
shumadinac
5 dana prije
Reply to  CAN

To isto se priča i za koronu ali moja komšinica se stvarno pazila i čuvala – do pre neki dan. Danas je sahranili. Zarazio je unuk koji je fasovao na skijanju, on se oporavio za dva dana ali će do kraja života da nosi babu na savesti.

I on je pričao da je korona glupost, prevara… više ne misli tako.

mislim
Gost
mislim
5 dana prije
Reply to  shumadinac

a što bi ona trebala unuka da nadživi.
i ja u kući imam starog ćaću i tinejđericu, nemogu i neću da oduzimam život svojoj ćeri ,zbog ćaće.
pjesma ide “kad sam imao 16 . tatica je davno a i ja otpjevao, onom ko je trenutno pjeva, ti bi mu je oduzeo!

shumadinac
Gost
shumadinac
4 dana prije
Reply to  mislim

Ne sumnjam da se ne bi previše potresao ali tvoja ćera možda bi…kad shvati.

Bond, cigarete Bond
Gost
Bond, cigarete Bond
4 dana prije
Reply to  mislim

Ja bih volio da Đole nije dobio koronu i umro od upale pluća i ostalih komplikacija koji jedan čovjek od 67 godina može imati.
Ko zna kakvih bi nam pjesama još otpjevao? Veliki gubitak, iako je bio starija Lola nije humano reći…. Ko ga šiša bio je star i rizična skupina a vjerujem da nije izgubio životnu bitku još bi dao “ruke”.

CAN
Gost
CAN
4 dana prije
Reply to  shumadinac

Otra ti.. .maske i strah će odradit svoje…dok ne dođe nestašica hrane,a time i zdravog razuma.
Baba je umrla,pa neko i to mora.
Meni žao druga,43 godina,duša momak,umro od službene corone…(leukemija je bila popratna banalna bolest koja ga je pratila dugo,)
P.S.sve ide svojim redom,samo nered se kotrlja niz brdo…

shumadinac
Gost
shumadinac
4 dana prije
Reply to  CAN

Nisam hteo u detalje jer nije teško otkriti o kome se radi (neko ko ima podatke) ali ako…
Nije umrla samo baba, razboleo se i teča mog komšije sa kojim je bio mnogo dobar. Nije imao težak oblik, skoro da se oporavio – i virus mu pojeo pluća za dva sata! Pumpali ga svim i svačim ali ništa nije pomoglo. I nikome nije jasno šta se dogodilo.

Taj čovek je bio samo par godina stariji od mene i mogao je u zubima da me nosi iako sam i ja u kondiciji ali mu to nije pomoglo. Pamet u glavu – najgore tek dolazi.
———————————-
U pravu si za hranu, ne sme se čekati da se vidi nestašica…

Novi kolac
Gost
Novi kolac
4 dana prije
Reply to  shumadinac

Kako te nije stid pisati ovakve stvari ovdje?Ovo je propaganda za vise razrede osnovne skole,da nisi nesto fulio?

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 dana prije
Reply to  shumadinac

Šumi, cijenim te i poštivam kao starog prijatelja baj virtuala ali odhebi u troskocima sa tom kurtona retorikom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nemoj misliti da sam ovo rekao zašto što si ti u pitanju i da te mrzim, i da mi pokojni otac ustane iz groba sa istom pričom dobio bi isto.

Nonwo Nonwo
Member
Famed Member
Nonwo Nonwo
4 dana prije
Reply to  shumadinac

shumy,unuk je mogao zaraditi koronu bilo gdje.Baba je mogla umrijeti od gripe.
Čovjek ide cestom i padne mu cigla na glavu pa umre.Nitko se ne može toliko čuvati da mu se nešto nepredviđeno ne dogodi i da nitko za to nije kriv.
Zločesto je za to optužiti djecu i tražiti od njih žrtvu-odricanje od života.
Korona je prevara već prihvaćanjem narativa da dijete može biti krivo za babinu smrt.Tko je bio kriv kad su babe i dede umirali od gripe,tj. od starosti,boleština plus gripa/upala pluća..
I zašto nisu čitali alternativne portale i nabavili babi ivermectin… imala bi najmanje 75 % šanse više da preživi… .

shumadinac
Gost
shumadinac
4 dana prije
Reply to  Nonwo Nonwo

Sve se slažem – ali nikome ne želim da se oseća kao taj čovek. I njemu je jasno da su mogli i on i baba da se bilo gde zaraze ali on zna da je on taj koji je doneo zarazu…

PlanetB
Gost
Ivo
Gost
Ivo
4 dana prije
Reply to  shumadinac

Šta tebi ovaj atak na RF nije napadanje?!?

Vlastimir
Gost
Vlastimir
5 dana prije

Где су теме које покрећу амерички масони ту је и нека превара и богаћење на рачун сиротиње.Немојте им ништа веровати.

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
5 dana prije

Kako su europska oligarhija i Vatikan pljačkali i iskorištavali Indijance preko Kolumba

https://www.youtube.com/watch?v=SLBQPIduNYM

Vatikan se uplitao i u putovanja prema Americi.
Kada je projekt putovanja na zapad prvi puta predložen, oni su smatrali da je to neumjesno i da je vrijeme nepovoljno.
Bojali su se da će plovidba dovesti do otkrića i objave činjenica pred cijelim svijetom koje bi bile štetne za Crkvu.
Oni su pokušali odvratiti Kolumba, raznim podmetanjima i obeshrabrenjima, da odustane od te ideje, i na svaki mogući način, ismijavanjem i lažnom logikom, nastojali su ga uvjeriti da je to pogrešna ideja.
Prikazivanjem “vrhunskog učenja” htjeli su ga uvjeriti da su podjednako pogrešna njegova teorija i uvjerenja.
Kada su otkrili da ne mogu odvratiti Kolumba od njegove ideje, izmišljali su razne razloge za kašnjenje, i, u međuvremenu su formulirali plan kojim su mogli spriječiti pojavu štetnih činjenica, koje bi mogle biti otkrivene, da se ne prošire u inozemstvu.
S Kolumbom je na putovanju bio iskusni irski pomorac William, koji je već ranije putovao u Ameriku.
 
Kada su španjolci krenuli u Ameriku, Vatikan je osigurao da na brodovima budu njihovi ljudi koji su bili zaduženi za uništavanje svega što se otkrije, a što ne podupire njihovu lažnu priču.
To je bio razlog zašto su španjolci uništili američke indijance, njihove civilizacije i knjige – tamo su otkriveni tragovi irskih znanja i kulture i to je sve po nalogu Vatikana moralo biti uništeno.
Brojna imena gradova i Bogova kod američkih indijanaca su irskog porijekla.
Nije samo Meksiko bio uništen, uništili su Yucatan i Peru.
 
Što se tiče Novog svijeta, “dragi” Kolumbo nije bio nikakav divan pustolovni moreplovac, već obični zadnji plaćenik koji se slijepo držao crkvenog ‘morala’. Po nalogu biskupa Rodrigueza de Fosce skupljao je Indijance i slao ih u Sevillu na tržište.
Ali u niti jednom udžbeniku povijesti ne stoji da su u veljači 1495. u Španjolsku pristala 4 broda sa po 500 Indijanaca u dobi od 12 do 35 godina. Novac od njihove prodaje i danas kola crkvenim riznicama.
 
Židovi su posjedovali, osiguravali i financirali brodove za robove i snabdjevali ih lancima i okovima za transatlantsku trgovinu robljem. Bili su akcionari, trgovci, posrednici i trgovci na veliko, čuvajući robovsku ekonomiju nauljenu novcem, tržištima i zalihama. Devet od deset zarobljenih Afrikanaca je otpremljeno u Brazil. Kristofor Kolumbo – čiji je transatlantski poduhvat pokrenuo brutalni genocid Crvenog čovjeka i predvodio afrički holokaust – financirali su bogati španjolski Židovi, a neki znanstvenici tvrde da je i sam Kolumbo bio Židov.

Ришона Вилон
Gost
Ришона Вилон
5 dana prije
Reply to  Legendarni Grk

О Грк, Колумбо је био чифут, прецизније маран. Погледај како изгледа његова гробница. О не за чивуте свјати человек.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 dana prije
Reply to  Legendarni Grk

O, o, o…🤔

Grom iz oblaka
Gost
Grom iz oblaka
5 dana prije
Reply to  Legendarni Grk

Pa dobro, šta ti jedeš čovječe? Sigurno nešto otrovno kao i svaki od ovih koji su ti lupili plus. Gdje skupljaš ta tvoja istraživanja?
Kao prvo, Kolumbo nije išao otkrivati Ameriku tako da ti ova izjava kako ga je Vatikan pokušao odvratiti od putovanja ne pije vodu. Ameriku je otkrio slučajno zato jer se “moreplovac” izgubio.
Kolumbo je išao otkrivati novi trgovinski put do Indije i zato kad je otkrio Ameriku, on je mislio da je to Indija. Tako su avtohtoni amerikanci dobili ime indijanci.
Evo za kraj još jedno pitanje, šta misliš Legendarni, da li je i Kolumbo imao svog klona?

Diego
Gost
Diego
5 dana prije
Reply to  Grom iz oblaka

Bez ljutnje,ali ta priča da je Kolumbo “slučajno” otkrio novi kontinent misleći da je to Indija je vrhunac omalovažavanja ljudskog mozga.Kao što je Grk napomenuo,Irski moreplovci otkrili su “novi kontinent” nekoliko vekova ranije.Pa su sve te činjenice naknadno totalno uništene od sila mraka koje i dan danas vladaju.
Za šta god da se uhvatite iz “zvanične istorije”,sve je gola laž i obmana.

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
5 dana prije
Reply to  Diego

Nekima se ne dopada ružna istina o Vatikanu – dovoljno je sjetiti se “Svete Inkvizicije” pa da bude jasno kakva je to banda koja u javnosti glumata pobožnost.
Sada se lako vidi da papa navija za Novi Svjetski Poredak, da je za cijepljenje i za Veliki Reset, ali unatoč tome mnogi i dalje žive u iluzijama o stvarnoj prirodi Vatikana koji je od samog početka cionistička židovska organizacija, jer to su sve potomci Anunnakija koji su došli od ljudi oteti planetu Zemlju.
I prethodni pape su se slikali s Obamom, Bushom, Clintonom – postoje slike gdje se vidi kako se svi zajedno smiju, ali će uskoro njihov smješak nestati, zajedno s njihovom lažnom pričom.

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 dana prije
Reply to  Legendarni Grk

Kad su na silu smjenili Racija jer nije slušao a ubacili jezuitu vidjelo se odmah da to vodi direktno u digitalni pakao.

pera lozac
Gost
pera lozac
4 dana prije
Reply to  Legendarni Grk

“Sada se lako vidi da papa navija za Novi Svjetski Poredak”
Jucerasnja izjava “bozijeg zamenika”; U Vatikanu nema mesta za antivaxere i ko se nevakcinise leti van.

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
5 dana prije
Reply to  Diego

….došla bih iz škole i rekla: dobila sam peticu iz istorije! a otac bi rekao:joj, nemoj molim te, što nisi samo trojku, a ja se ražalostim kad on još kaže: ništa to nije istina što vas uče, lažu sve,ti misliš da se ja šalim, ma ne šalim se , dobro ti meni ovo zapamti što sam ti reko!

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 dana prije

Mudrac ti je otac.

Istražuj
Famed Member
Istražuj
4 dana prije

“… on još kaže: ništa to nije istina što vas uče, lažu sve,ti misliš da se ja šalim, ma ne šalim se , dobro ti meni ovo zapamti što sam ti reko!…”

Otac vam je bio daleko ispred svog vremena.

CAN
Gost
CAN
4 dana prije

Da nam nije isti otac?;)

Mladen
Gost
Mladen
5 dana prije
Reply to  Diego

Ako su sve te činjenice totalno naknadno uništene od sila mraka kako su onda neki komentatori došli do tih podataka a vidim da i vi imate nekih informacija o pretkolumbovskim putovanjima pa nam onda to objavite ili napišite knjigu o toj temi. Bavim se dugo o povijesti brodogradnje ,rekonstrukcijama klasičnih drvenih trupova brodova,povijesti pomorstva ali još nigdje nisam čuo ni procitao da su Irci olitiga Kelti bili prekooceanski pomorci i istraživači. Volio bih proširiti svoje znanje na tu temu jer sam suradjivao sa Katalonskim i Njemačkim stručnjacima o rekonstrukciji I izradi maketa Kolumbovih brodova,Ugodan dan sa sunčanog Jadrana

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
5 dana prije
Reply to  Mladen

Citat iz jedne važne irske knjige:

“Samo Božje ime među Indijancima bilo je irsko ime izvedeno od onih misionara i istraživača stoljećima prije nego što su rođeni Kristofor Kolumbo ili Erik Crveni. Jedno od irskih Božjih imena je Mann, a Manitha je irska riječ za Sveti. Indijansko ime za Boga bilo je Sveti Manitou. Indijanci su imali i drugo ime za Boga, a ovo je opet bilo irsko. Bilo je to ime Manabasha, Bog Sunca. Riječ je o složenoj riječi s korijenom Mann (Sveti) i Basha – od krava, Bik.”

Irska ili irsko carstvo je ime koju je umjetno izmijenjena povijest postavila za Atlantidu.
Od Atlantide do Amerike nekada davno nije bio veliki razmak.

Mladen
Gost
Mladen
5 dana prije
Reply to  Legendarni Grk

Hvala!Nesto novo.

CAN
Gost
CAN
4 dana prije
Reply to  Legendarni Grk

Imali šta na temu za naći online?

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
4 dana prije
Reply to  CAN

Ima – ta vrlo važna knjiga je ovdje:

http://www.hyksos.org/index.php?title=IRISH_WISDOM_PRESERVED_IN_BIBLE_AND_PYRAMIDS

Tu se spominje nastanak indijanske riječi za Boga – Manitou.

Još važnije – tu se 107 puta spominje irski prosvijetljeni čovjek Iesa Chriost koji je živio oko 2600 godina prije Nove Ere.
Vatikan je posudio njegovo ime i prekopirao radnju na Bliski Istok uz neke izmjene i uveli su fiktivne likove Josip, Marija, itd.
Zato sam ranije više puta spominjao da je vatikanska priča lažna i to je objašnjeno u toj staroj knjizi iz 1923. godine.

Irski original Iesa Chriost je krenuo iz Irske i išao je na istok sve do Indije, gdje je napustio tijelo.
Poučavao je ljude duhovnim vježbama i unutarnjim zakonima.
Ima stara knjiga “Isus je živio u Indiji” i ta knjiga se odnosi na Iesu Chriosta, a ne na posuđenog i izmišljenog vatikanskog Isusa, koji naravno nikada nije bio u Indiji.
Kada su prvi vatikanski emisari došli u Indiju i počeli pričati o njihovom Isusu Kristu, ovi su im rekli da je on već bio kod njih dosta ranije i da im mogu pokazati njegov grob!

Originalna Irska Biblija iz koje je Vatikan isto tako prepisivao razne detalje je opisana u ovoj knjizi iz 1973. godine:

http://www.hyksos.org/index.php?title=THE_BIBLE_AN_IRISH_BOOK

Ove dvije knjige raskrinkavaju vatikansku prevaru o fiktivnom Isusu Kristu koji je zapravo posudio ime od irskog Iesa Chriosta, koji je tada u zapadnom Rimskom Carstvu bio najpoznatiji svetac.
U Istočnom dijelu Rimskog Carstva je napoznatiji bio Krišna, pa je car Konstantin 325. godine na koncilu u Nikeji naredio pisaru Eusebiu da spoji Irsku Bibliju i Iesa Chriosta s Indijskim Vedama i Krišnom – tako je 325. nastala nova državna religija, kršćanstvo, koje prije tog prepisivanja uopće nije postojalo.

Vatikan jako ne podnosi ovu temu o irskom Iesa Chriostu i njihovi svećenici bježe glavom bez obzira čim se spomene pisar Eusebio koji je spajao razne prijašnje religije u kršćanstvo, jer onda postaje jasno da nikakvi “apostoli” nisu pisali njihovu kopiranu i izmijenjenu bibliju.

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 dana prije
Reply to  Legendarni Grk

Sve što je van službene laži i obmane zvane povjest ima sigurno više istine!!

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 dana prije
Reply to  Legendarni Grk

Ono sto je dokazano jest utjecaj tzv kulture Clovis iz Francuske.
Neolit.
Da, prešli su zaleđeni Sj.dio Atlantika. Dokaz: prisutnost EU gena kod Indijanaca.

Istražuj
Famed Member
Istražuj
4 dana prije
Reply to  Mladen

“… objavite ili napišite knjigu …”

Ne znam hoce li vam to pomoci, ali mogu vam preporuciti knjigu od Dr Tony Martin-a… Covjek je crnac, a do spoznaje da su glavni trgovci robljem (prakticno 90+%) – u stvari bili tzv “zidovi”…https://www.amazon.com/Jewish-Onslaught-Despatches-Wellesley-Battlefront/dp/0912469307
Covjek je slucajno otkrio grozomornu cinjenicu… i prvo predavanje je imao sa profesorom Davidom Irwingom (najpoznatijim “negatorom” tzv Holokausta)… Naravno, kad vi kazete nesto poput:
“… objavite ili napišite knjigu …”

To valjda podrazumijeva – da vi “znate sve knjige koje su napisane”…?
(Predpostavljam da su vas to sve naucili u “skoli”…?)

A sto se tice knjiga… i knjiga…. i knjiga….
One postoje – ali to sto vi ne znate za njih, vam izgleda da “ne postoje“…

Ipak – masa je jedna knjiga koje necete naci u “skoli” a jos vise arhefakata – koji se sa najmereom skrivaju da bi se falsifikovala istorija…

Ovdje imate masu (ali masu …) poveznica na knjige koje su pisali takodjer profesori i doktori istorije – ali koji nisu prosli cenzuru cionistickog policajca tzv ADL… Mnoge knjige cak mozete skinuti i bez naknade…

http://www.ihr.org/

A ovdje kratak video, kojih mozete naci jos uvijek dosta na cionistickom YT – koji objasnjava pretvaranje u roblje i prodavanje crnaca – od strane familija tzv “zidova” (i “dvorskih zidova”) – a danasnjih “filantropa”…
Naravno, sad ne znam kako ce ova “politicka korektnost” sa BLM i cionistickom ADL ici skupa…? 😉
Ovdje imate njegov kraci govor, a imate i YT i drugim vido provajderima (jer cionisticki YT brise ove govore i predavanja) jos podosta:
https://www.youtube.com/watch?v=cV8VjLXRfDY

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 dana prije
Reply to  Istražuj

Transatlantska trgovina crnim robljem događala se velikim djelom u 18. i 19. st.
I tu nema misterija, jer sve piše.
Brodski dnevnici, Llojds iz Londona.

Biznis i osiguranje biznisa nije za*ebancija.
Navedeno u komentaru jednostavno nema podloge.

Ivo
Gost
Ivo
4 dana prije
Reply to  Mladen

Kelti su umjesto brodova koristili podmornice

Malomorgen
Gost
Malomorgen
5 dana prije
Reply to  Diego

da. kolumbo za zivota nikad nije saznao, da je otkrio novi kontinent… to je otkrio tek amerigo vespuchi… od tu ime amerika…
jos je jasnije da su ameriku otkrili i prije…. vikingi itd…. ali šta je tu je…

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 dana prije
Reply to  Malomorgen

Ma znali su i u Starom Egiptu i Indiji za Ameriku.
Dokazi: nalazi u grobnicama, duhana, kukuruza…

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
4 dana prije
Reply to  Malomorgen

U seriji “Da Vinci’s Demons” Amerigo Vespucci dolazi u Ameriku na istom brodu s Da Vincijem i odmah je objavio da će se ovaj “novootkriveni kontinent” zvati po njegovom imenu – Vespućija!

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 dana prije
Reply to  Diego

Imam jednu krilaticu od prije četvrt stolječa da je sve oko nas laž, prevara i obmana, što sam stariji uviđam da je to aksiom.

Grom iz oblaka
Gost
Grom iz oblaka
4 dana prije
Reply to  Diego

Pa i paljenje vještica na lomači je zvanična istina. Znači li i to da je i to laž?

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 dana prije
Reply to  Diego

A naročito je lako skupljati gluposti sa interneta – a koje tamo nisu slučajno- ako NE POZNAJEŠ povijest.

Kolumbo je bio visok 2 m i crvenokos. Zbilja tipičan Židov…☺️
Postojali su EKONOMSKI razlozi za ovaj i Magellanov put.
O tzv “Dobu velikih otkriva” postoji hrpa knjiga.
Pa ČITAJTE.

Budaletina
Gost
Budaletina
5 dana prije
Reply to  Grom iz oblaka

Cuj ga Grom, sukun deda mu bio Kolumbov brat pa on zna da je njegova verzija ipak ona prava i istinita. Ti imas teoriju isto kao i gospodin Grk. Nemoj mislit da je sve ono sto si ucio u skoli istina.

Ришона Вилон
Gost
Ришона Вилон
5 dana prije

Тачне информације. Шта спаја те мреже, савете, гралове, култове, идиоте? Сви припадају одасвуд протериваном и вечито “угњетаваном” малом народу.

Novi kolac
Gost
Novi kolac
5 dana prije

Pa znaci sad taj narod istrijebimo i sve ce biti med i mlijeko?

Istražuj
Famed Member
Istražuj
5 dana prije
Reply to  Novi kolac

“… Pa znaci sad taj narod istrijebimo i sve ce biti med i mlijeko?…”

Nece.
Svi pripadnici tog “naroda” – nemaju uvid u “visi plan”...
Sta vise, mnogi su zrtvovani i bice i u buduce zrtvovani – za taj “visi plan”, a o tima upravo sami kakatari pricaju u njihovim – “protokolima cinskih mudraca” starih vise od 120 godina…. (Naravno “falsificinranim”, kako kaze CIopedija....)
Hitler (Shikelgruber) – koji je takodjer potomak istih kamatara – samo je radio na tom planu…
Tzv “Istrebljenje tog malog naroda” – premda masovno preuvelicano i slagano u danasnjoj tzv “istoriji” (pisanoj od istih cio-satanista-kamatara) – koju smo mi ali i nasa djeca i unuci prisiljeni uciti – jeste samo korak – prema ostvarenju onog “viseg plana“…
Taj “visi plan” je – Svjetska Vlada (ili “Svjetska Zidovska Nadvlada” kako je zovu u onim “Protokolima…”)
Nista drugo.

Samo informacija moze otvoriti oci ljudima svijeta.
Uskracuju nam je od pocetka 17 vijeka!
Najgrozomornije je da su upravo ove satanisticke-kamatarske familije, preuzele nama ljudima i svaku predstavu o Bogu – podmecuci lazne “svete knjige” idiotiziranoj svjetini

Kao kruna svega, jos dolazi i tzv “nauka” – koja je i onako samo paravan tzv “religiji”, a kamatarima je apsolutno sve jedno da li ce (idiotizirani) Goyim vjerovati i lazne “svete knjige” (poput biblije) ili u nove “svete knjige” (poput jezuitskih “naucnih” knjiga o tzv velikom prasku”)…

Na zalost – jasno je da je lobotomiranje toliko ogromno, da evo cak i ovdje na ovom poratalu, gdje je 99% ljudi (i komentatora i urednistva) – shvatilo da se radi da se radi o ogromnoj obmani zvanoj “pLandemija korone” – i dalje se bleeeeje tzv “naucne teme” tipa – “dinosaurusi, put na mars, porijeklo vulkana i meteorita, kosmicke tajneali i “zagrijevanje zemlje”...” i ostalo kvazi-naucno smece…

I poneki ljudi (i komentatori i urednistvo) se – i dalje i uporno drze za to nevidjenu OBMANU tzv “renomiranu nauku” – bez obzira sto se u svakom takvom “naucnom” tekstu pred nase noge – samo izlije masa besmislenih govana
Pojedini vole da se kupaju u tim gpvnima… i dzaba…

Ришона Вилон
Gost
Ришона Вилон
5 dana prije
Reply to  Istražuj

Ми кажемо Спас, Спасити, Спаситељ. Веспасијан нас је спасао. Његова атака је отворила пут појави раног хришћанства. Потом су књижари (други назив за жидове) исконструисали Раскол.


Ришона Вилон
Gost
Ришона Вилон
5 dana prije

Потом је кренула “преписивачина” и стварање нове религије, наиме, у 2 веку је преписана и жестоко измењена Septuagint-а на коин језик (Ελληνιστική Κοινή) негде називана the Christian New Testament (собрания переводов Ветхого Завета на древнегреческий язык).
Потом још сијасет измена и замена и обмана.
Нелзја да стадо зна све тајне жреческе.

xyx
Gost
xyx
5 dana prije

Opet ovi nacionalistički Hrvati navalili na portal.

Novi kolac
Gost
Novi kolac
5 dana prije
Reply to  Istražuj

Ja sam laik realno,i onako laicki gledano,ljudi danas znaju sve,a 99% stanovnika bi uginuli u prirodi za 2 dana bukvalno.Naucili su sve,a zaboravili osnovnu vjestinu pukog prezivljavanja.Ja sam rodjen u muslimanskoj porodici,ali sam u ranoj mladosti skontao da me neko zajebava.U islamu je neki melek puhnuo u uho Merjem i rodio se Isa,poslanik.U krcscanstvu Marija i Isus,u obje situacije spavale u stali sa pastirom,ali eto nije ga pastir slozio na foru,nego dosao duh i napravio dijete.Onaj udario stapom i more se razmaknulo,oni prosli i more se vratilo,neka se niko ne ljuti ja ne mogu i da hocu u to vjerovati,i o cemu dalje da pricamo.U svim religijama isti likovi,mogli su bar malo imena vise promijeniti i dogovoriti se da nemaju iste dogadjaje.

Žare
Gost
Žare
4 dana prije
Reply to  Istražuj

Ubedljivo najbolje zaključke donosiš.
Svaka čast brate

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 dana prije
Reply to  Istražuj

Znači, i dinosauri su izmišljotina?😗
Eto, jedan komentator neki dan dao baš zanimljivu etimologiju naziva…😏

Valter Sapajev
Gost
Valter Sapajev
5 dana prije

Srbima?

Novi kolac
Gost
Novi kolac
5 dana prije
Reply to  Valter Sapajev

Kad ces mi odgovoriti na pitanje?

Iva
Gost
Iva
5 dana prije

Ima u tom “ugnjetavanom” malom narodu i dobrih ljudi. Nisu svi loši. Jedan takav nam je bio od velike koristi tokom bombardovanja 1999.. Kada je počeo da govori istinu, smaknuše ga.:(((

PlanetB
Gost
PlanetB
5 dana prije

Da u Americi je sve puno parola cak i po manjim mjestima: ‘Time for the Great Reset!’
Iako senilac Biden to zove: ‘Build Back Better’ ali naravno ista stvar.
Ocito da pred ne informiranim amerikancima mozete im mahati s tim parolama ispred glave i oni i dalje ne postavljaju pitanje: A sto je Great Reset ? Tko je Klaus Schwab ?

U Kanadi Prime Ministar Justin Trudeau otvoreno je govorio na tome u svome videu da je vrijeme za Great Reset a kada su ljudi poceli postavljati pitanja sve je porekoa i rekao da on nema s tim nikakve veze i da je to ‘Teorija Zavjera’!.

https://www.rt.com/news/507436-trudeau-denies-great-reset/
Video Grat Reset, Trudeau kanadski premijer:

https://twitter.com/i/status/1327992732657258497

Slijedeci incident na Novom Zealandu zemlji koja je prvak u UN-u i borbi za Globalnu Svjetsku fasisticku Superdrzavu:

Na MSM radiju voditelj emisije pita zamjenika Prime Ministra :

Sto je ‘Veliki Reset’ i dali vlada Novo Zealandska to podrzava.
Zamjenik Prime Ministra odgovara : To je obicna Teorija Zavjere i ja s time i moja vlada
nema nista. Ako je Klaus Schwab to i napisao to je njegova privatna stvar !!!

I par sati kasnijje taj Zamjenik Prime Ministra salje E-mail tom MSM radiju i kaze da
vise nikada nece doci na taj radio iako je bio tamo gostovao u zadnje 3 godine od kada je u vladi!

Pred ocima citavog svijeta oni zovu Great Reset teorijom zavjere.

Navodno da je Scott Morrison Prime Ministar iz Australije rekao da on ne podrzava Great Reset ali ova informacija jos nije potpuno provjerena.

Takva su vremena da neka pitanja jednostavno ne smijes postavljati jer te eto cenzuriraju na razne nacine ili te samo prozovu teoreticarem zavjere.

nekoime
Gost
nekoime
5 dana prije

Ho’e li se Svjetska vlada formirati po načelu jedna država – jedan Židov, ili će se broj Židova koji zastupaju pojedinu državu određivati po nekim drugačijim kriterijima.

Peja Pojot
Gost
Peja Pojot
5 dana prije
Reply to  nekoime

Dobra…😁

Istražuj
Famed Member
Istražuj
5 dana prije
Reply to  nekoime

“… ili će se broj Židova koji zastupaju pojedinu državu određivati po nekim drugačijim kriterijima….”

Prije svega je bitno napomenuti – da je ciela prica o zidoviima – jedna ekstremna LAZ.
Naprosto ovi danasnjio moderni tzv “zidovi” sebe smatraju Izraelitima ili Judejcima – sto je totalna travestija.
Na zalost – mi didiotizirani goyimi – “ucili” smo po debilanama da je to bas tako, te da je tzv “zidovska religija najstarija Abrahamska prevara…pardon “religija”...”
I tako GENERACIJAMA…

Sve je to ekstremna laz – stara ne vise od 400 godina.
Iza nje stoje iste kamatarske-satanisticke familije, koje stoje ne samo iza tzv “abrahamskih prevara”, nego i iza “renimirane nauke”, ali i nase “demokratije” takodjer…

U svakom slucaju, kada procitate ovaj kratki pamfletic od 100tinjak strana (a koji je dokumentovano stariji od 120 godina) – jasno ce vam biti da ta grupacija koja namjerava i strateski objasnjava kako stvoriti “Svjetsku Zidovsku Nadvladu” – jasno dijeli ljude na:

 • izabrane” koji su sposobni upravaljati ljudima (dakle one koji se spremaju od rodjenja za to)…
 • izabrane” koji NISU sposobni upravaljati ljudima, ali su sve jedno “izabrani”…
 • NEizabrane” tj sve ostale ljude, tj “stoku” (goyime)…koje treba reducirati na razuman broj, te prezivjele pretvoriti u robove za ove “izabrane”….

Evo Protokoli…
http://holywar.org/txt/LibriInCroato/Nilus%20-%20Protokoli%20sionskih%20mudraca.pdf

Maaja
Gost
Maaja
5 dana prije
Reply to  Istražuj

eeee imaaaa te….ajde budi dobar pa nam reci svoje mišljenje o Isusu i komentiraj i dolazak na ovaj svijet-eventualno što je cilj prisustva.
nakon izjašnjavanja ću ti nešto kopirati.

Istražuj
Famed Member
Istražuj
4 dana prije
Reply to  Maaja

“… ajde budi dobar pa nam reci svoje mišljenje o Isusu i komentiraj i dolazak na ovaj svijet-eventualno što je cilj prisustva….”

Eh… kolegice,
Sve sto bih mogao reci i sto sam govorio o ovim temema, mogu podijeliti na dva dijela…

 • Privi dio, je onaj koji se proteze 1000 godina u nazad (dakle do 10 vijeka) i koji zapanjujuce – ima masu dokumeanta i arhefakata – koji razbijaju laznu jezuitsku tzv “istoriju” ali u potpunosti…
 • I drugi dio, koji moze biti samo masta, povezana sa nekim informacijama i knjigama koje sam citao ranije… Za to nemam nikakvih “opipljivih” dokaza… Samo nagadanje.

Prvi dio: “… mišljenje o Isusu…”

Pa ja sam nekoliko puta vec i detaljnije o tome pisao ovdje, te je vjerovatno mnogima i dosadila ta prica – pogotovo ako nisu samni istrazili nista oko nje…
Nadam se da neki i jesu, jer sam dijelio poveznice na svoje izvore informacija.
I u sustini, ruski matematicar A. Fomanko – mi je u ovoj “pLandemiji” – bukvalno otvorio oci…
Trazio sam neko objasnjenje – ZBOG cega svi ovi “filantropi” obozavaju broj 666… (Dakle tzv “zig zvjeri” iz zadnje biblijske knjige Apokalipsa)….
Tako naletim na Fomenka i njegovu knjigu:
https://www.amazon.com/Apocalypse-seen-Astronomy-History-Fiction-ebook/dp/B0120K2T56

Procitam je i odusevim se… Lik je prosto nevjerovatan!
Potrazim jos knjiga i pocnem ih citati, i odjednom svhatim da je cjelokupna lazna jezuitska tzv “istorija” (koja me je nervirala sa nelogicnostima) – jedno obicno izmisljeno i manipulirano SMECE – koje je tu iskljucivo da bi nas zaglupila i odvojila od nase STVARNE istorije, ali i Bozanske sustine.

Evo vam ovdje diskusija o stvarnom Isusu, i na koji se nacin cijela ta prica uklapa i prelicva na nase vrijeme… (diskusija sa kolegom “pizdro”):
https://www.logicno.com/politika/prediktivno-programiranje-1-dio.html

(Ovdje cak djelomicno objanjavam i onaj “Drugi dio” (tj dajem masti na volju, te objasnjavam nesto sto sam citao ranije u knjigama o Sumerima, a sto se savrseno uklapa u kasniju pricu o Isusu...)

Drugi dio: “… dolazak na ovaj svijet-eventualno što je cilj prisustva….”

Kao sto rekoh, ovo je samo plod maste i konglomeracija nekih informacija i ideja na koje sam dosao ranije… (Na proslom linku mozete vidjeti djelomicno i ovaj dio sa nekim razmisljanjaima i hipotezama o vremenu prije 10tog vijeka)…

Ovdje imate poduzu diskusiju koju sam imao sa kolegom “Emiliano zapata“…
https://www.logicno.com/hrana-zdravlje/nezakonitost-obaveze-nosenja-maski-za-lice.html

Od prilike je to moje vidjenje “ciljava prisustva” koje jos uvijek smatram nekim svojim vidjenjem toga.

Maaja
Gost
Maaja
4 dana prije
Reply to  Istražuj

ok, hvala ti……….
sad to treba ispregledavat i izkontemplirat-nestigne se sve tvoje istupe pratit pa ne zamjeri na “dosadnom” pitanju- nije dosadno uvijek ima nešto zanimljivo u korektnoj razmjeni

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 dana prije
Reply to  nekoime

Hehehehe…………

Istražuj
Famed Member
Istražuj
5 dana prije

“… Najupečatljivija činjenica u vezi s programom Velikog reseta jest da ga guraju iste one mega-bogate plutokratske obitelji odgovorne za manjkavosti sadašnjeg svjetskog ekonomskog modela. Oni, a ne mi, stvorili su propast organskih polja i prirode svojim Roundupglifosatom i otrovnim pesticidima….”

William Engdahl je jedna od rijetkih “starih” analiticara – kojeg ja mogu citatinakon ove lazne pLandemije… Covjek je toliko fleksibilan, analitican i razuman da su mu i one stare analize naprosto apsolutno kao ruka u rukavicu sa ovim novim…
Na zalost stari “analiticari” tipa Saker, Orlow ili Mensen – NULA bodova…
Jos uvijek u ostali zakovani u (idiotsku) zvaku o “geopolitici” – i ne vide dalje od vlastitog nosa, premda im sve ovo sto Engdahl prica – stoji dokumentovano pred nosom.
A ovdje na diskusijama pogotovo – kad vidim ljude koji su navodno shvatili da je – korona prevara – kada pocnu staru besmislenu “geopoliticku zvaku” ….
Ii jos gore onu praistorijsku laz “trka u naoruzanju” ili “velike sile prijete jedna drugoj“…..

Sve besmisleno, jer sve te “velike sile” – jesu u potpunosti kontrolisane od istih ovih kamatarskih familija koje spominje i Engdahl…

Medjutim – evo i da zaboravimo laznu pLandemiju…
Kako prosjecno inteligentnom covjeku objansniti ovu legendarnu recenicu koju Engdahl rece:
“…. Oni, a ne mi, stvorili su propast organskih polja i prirode svojim Roundupglifosatom i otrovnim pesticidima….”

Tesko.
Decenije lobotomiranja nas ljudi (Goyima) lazima tima:

 • “Covjek je kriv za unistenje prirode”…
 • “Covjek je virus na planeti”…
 • “Mi ljudi smo unistili prirodu”…

… i sva ostala slicna CIo-satanisticka sranja – danas su toliko duboko u ganglijama, cak i nadprosjecno inteligentnih ljudi – da je to ZASTRASUJUCE...!

STRASNO i PORAZNO….

Jucer gledam na RT Cross-talk, sa profesorom Steve Keen-om koji je inace ranije imao genijalnih analiza u ekonomiji…
I kada ga na kraju voditelj upita – “sta on misli da je najveci problem covjecanstva” … nekad genijalni, a sada totalno budalasti Keen rece:
“… Zagrijavanje Zemlje i prevelika kolicina CO2...”

SHOK i NEVJERICA!

https://www.youtube.com/watch?v=f0MTf5RaSFA

Pijo Pitekus
Gost
Pijo Pitekus
5 dana prije
Reply to  Istražuj

A da pitas Putina tko je srusio WTC tornjeve gnjus bi rekao Osama Bin Mladen, a zauzvrat bi dobio ukrajinsku revoluciju. Jel netko zna kupuje li Lukasenko sputnjik?

Novi kolac
Gost
Novi kolac
5 dana prije
Reply to  Pijo Pitekus

Kupuje,mora,jer bi u suprotnom totalno izolovao drzavu,a sad,hoce li uopste vakcinisati narod ili ce im samo podijeliti covid-pasose a vakcine u kanalizaciju,ili mozda dobije specijal sputnjik bjelorus editon,ko ce znati?

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 dana prije
Reply to  Novi kolac

Prisilili su Brku preko Nosferauta na igranku kurtone. Poslali su mu onu zabludjelu djecu na ulice da ga preplaše i da uleti u kravmaga zagrljaj Nosferatuov kurtonaški.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 dana prije
Reply to  Pijo Pitekus

A pretpostavimo da Putin kaže istinu?
To može svaka zemlja sa satelitima…
Tko bi mu povjerovao…?
Ljudi vjeruju šta oni hoće.
“Što protivurječi srcu, ne ulazi u glavu”.
Ista spika ko’ i s cjepivima…igraš igru.

tihobl
Gost
tihobl
5 dana prije
Reply to  Pijo Pitekus

Ne kupuje vec sam proizvodi. Dobio je licencu od rusa.

Novi kolac
Gost
Novi kolac
5 dana prije
Reply to  tihobl

Nisam to upratio,znaci special sputnjik belarus edition.Najpametnije,zaheban je brkica.

Istražuj
Famed Member
Istražuj
5 dana prije
Reply to  tihobl

Tiho,
Odgovorio sam ti na onu tvoju repliku ovdje:
https://www.logicno.com/politika/urota-tajkuna.html

tihobl
Gost
tihobl
5 dana prije
Reply to  Istražuj

Vidio sam.
Ne obracaj paznju na putinove fraze (NATO zove “nasi zapadni partneri”), ako ne obratis sta radi. Zapadnim partnerima sprema hiperosonike pa ti je jasno da je taj izraz pun ironije.
Sto se tice globalnog zagrijevanja kojeg Putin povremeno pominje obrati paznju da ubrzano povecava flotu ledolomaca. Prije 20 godina dok je led na sjeveru bio pred nestajanjem razvio je naftnu industriju na krajnjem sjeveru. Sad kad ponovo steze trebace odrzavati plovne puteve. Zato manijacki stanca ledolomce, dok nosac aviona stalno odlaze (cak i remont postojeceg rasteze).

Ne razumijes ruse i kineze, jer se ne ponasaju u skladu sa tvojim razmisljanjem. Cudis se sto rusi prodaju zlato englezima ili sto se kinezi ne rijese americkih obveznica.
Njihova procjena je da im ne odgovara praviti potop zapada, jer bi i njima dosla voda do grla. Najvise im odgovara izbjegavanje sukoba jer i Rusija i Kina svake godine jacaju, dok zapad svake godine tone. Zato kvariti trennd koji im odgovara? Samo trebaju pustiti stvari da idu svojim tokom. SAD i EU ce se raspasti do kraja decenije i bez pomoci rusa. Nemaju nikakvog razloga da udovoljavaju tvom nestrpljenju.

mirko
Gost
mirko
5 dana prije
Reply to  tihobl

Jako dobar komentar.

Istražuj
Famed Member
Istražuj
5 dana prije
Reply to  tihobl

“… Cudis se sto rusi prodaju zlato englezima ili sto se kinezi ne rijese americkih obveznica….”

Korektno obrazlozenje….

Medjutim, glede ove citirane recenice – Ne…
Za Kineze (tj bandu satanista koja upravlja tom mnogoljudnom drzavom) se ne cudim nista.
Oni su do jaja u ovoj laznoj “pLandemiji”… Onaj njihov “dr Fauci” imenom dr Gau Fu, je jedan od glavnih satanista u Agendi 201, kao i ostalim Rockfellerovim i Gatesovim “vjezbama pLandemije“…
Sta vise, mnogi su vec zaboravili – da je “pocetak pLandemije” – krenuo iz Wuhana – gdje su ljudi padali na ulici zbog “kovida”…?
Da li se taj igrokaz jos negdje dogadjao – osim u satanistickoj i Rockfellerovoj Kini…?

Dakle – “KInezi” (par familija koje vladaju) – su definitivno sa Rockfellerom i Rotschildom…

Rusija mi je veci problem.
Dakle, da je Putin htio – mogaoi je jos prije 10 godina potopiti cjelokupni tzv Zapad (cio-sataniste) – da je naprosto objavio tacne podatke o rsenju 3 solitera uz pomoc 2 aviona…
Ta kula od karata bi se urusila, bez obzira na ogromnu propagandu i Holivud…
A Rusija, ne bi morala niti prstom da mrdne…
Zasto to nije uradio…?

Znam za tvoje razmisljanje da je sve to “sahovska strategija” Putina.
Medjutim, evo gledali smo i “sahovsku strategiju” Trumpa – pa vidi kako zavrsi…

Sada ce pocetkom marta – neminovno da li to Putin zeli ili ne – doci do jasne potrebe da spasava Rotschuildov Comex preko BoE…
Da li ce to uraditi kao i prosli put, kada je (takodjer Rotschildova) tzv CBR poslala 5 milijadri dolara suhog zlata u BoE – videcemo…?
Izgleda da ce trebati tone i tone – sirovog srebra…
To imaju samo Rusi i Kinezi – tj “njihove” (Rotschildove) “Centralne banke”…

Gledacemo uskoro, abd…

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 dana prije
Reply to  Istražuj

Nepopravljiv je Tiho, pusti ga da vjeruje u Nosferatuovu plemenitu glumačku kreaciju i reci mu da je po tom pitanju pametan……………..

nfu
Gost
nfu
4 dana prije
Reply to  Istražuj

Istrazuj, imas li koji prijedlog? Stalno citam o uzasnom svjetu koji nas ceka bez da vidim neko svjetlo na kraju tunela. Kako se pripremiti za svijet kojeg nam spremaju? Da li bjezati, kamo pobjeci, postoji li uopce koja slobodna nezavisna drzava?

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 dana prije
Reply to  nfu

Bježi tamo gdje će te grijati logorska vatra a ne umjetna svjetlost sa ekrana.

nfu
Gost
nfu
4 dana prije

A gdje ces to smjet zapalit logorsku vatru? To ce kostati previse co2 novaca

Istražuj
Famed Member
Istražuj
4 dana prije
Reply to  nfu

“… Kako se pripremiti za svijet kojeg nam spremaju? Da li bjezati…”

Ja sam generalno protiv bjezanja.
Stvar je izuzetno prosta – ali dovoljno je vidjeti samo nekoliko kolega na ovom portalu (koji su cak dogo tu) – pa da se shvati dubina problema, ali i rjesenje.

Ovi cio-satanisti (jezuiti, masoni i ostalo ljudsko smece) – koji vladaju nad ogromnom masom ljudi – vladaju jedino i iskljucivo uz pomoc:

 1. tzv “novca” kojeg stampaju iz niceg... (a “stamparije su tzv “centralne banke” tzv “drzava”, akoje su se nakada zvale institucija “dvorski zidov” – a sto je najgore – ostale su i u VLASNISTVU tih familija...)…
 2. obmane, tj upravo onim “sarenim papiricima koje stampaju iz niceg” postali su vlasnici tzv “religije, nauke, politke, medija, zabave i konacno cijele tzv demokratije“…

Samo ovo dvoje nije dovoljno – da objasni strastvenu zelju da se poubija 7+ milijardi ljudi na svijetu…
Dakle postoji i Treca komponenata – a ona je tzv “religiozna” komponenta… Povezana je sa laznom “zidovskom” religijom, i kojekakvim satanistickim kultovima… Recimo Rotschildi su svetci za satanisticki kult Chabad-Lubawitsch…
I to je STVARNOST.
***
Medjutim – kad se prosjecno inteligentan covjek pita:

 • koliko je tih familija koje kontroliraju sve ljdue na svijstu…?… Odgovor: Cisto sumnjam da bi napunili jednu vecu privatnu kucu
 • koliko je ljudi (za njih “gojima”) koje zele pobiti i porobiti…? ..- Odgovor: od prilike 7.5 milijardi...
 • Pa kako je onda moguce da ovih saka jada – pobije 7.5 milijardi ljudi (Goyima)…? Odgovor: Pa koriste uvijek onu Obmanu i (lazni) novac – da Goyimi ubijaju Goyime…! Sta vise, naukom/religijom idiotizirani Goyimi sa radoscu i uz osjecaj “viseg cilja” ubijaju druge Goyime…

Danas su nam istim metodama (dakle obmanom i laznim “novcem”) – nametnuli novu “religiju virusa i pLandemije“…
Cak i ovdje na diskusijama – imate ljude koji zbog nekog razloga (a najcesce sujeta i “pamet iz skole” tj debilane…) – smatraju da:

 • sve ove “antivaksere/antibrnjicare” treba pohapsiti i silom vakcinisati… (takvo misljenje kontra tih idiota – oni koji su protiv brnjica i vakcina NEMAJU… Dakle – nikad nisam sreo “antivaksera” koji hoce zabraniti nekom drugom idiotu=vakseru da se truje...)…
 • da su “mjere stozera” i Teror besmislenom “pandemijom” (od koje NIKO nije umro, ali idioti i dalje prate MSM-novine i uoprno ponavljaju tu svoju religiu – da bi pokazali valjda “pamet”) – u potpunosti opravdane…
 • da su apsolutno u pravu – jer Drzava i sila (idiotizovane) policije – stoji iza njih… Takvi kovid-idioti ne shvataju da SILA nije iza njih, nego samo izvrsava narejdnja one kamatarske bande na vrhu piramide…. U konacnici i idioti “policajci” ce takodjer biti istrebljeni, kao i kovid-idioti, medjutim dok ovi idioti progledaju – tad je vec zaba kuhana...

Dakle RJESENJE je izuzetno jednostavno, a opet i jos uvijek NEOSTVARIVO!
ZASTO?
Iskljucivo zbog prevelike kolicine idiota (koji ce takodjer biti poklani u ritualnom cionistikcom klanju) – koji i dalje cvrsto vjruju u ove Sistemske lazi...
Takvi su gori od Talibana-vehabija…
Dovoljno je vidjeti kako se gloze za “vakcinu vise” i kako puse propagandu o “politicarima koji se vakciniraju preko reda”…

Naprosto – najjednostavnie RJESENJE, tj da ogromna vecina SHVATI prevaru i odbije da se povinuje – cinistickom teroru – jeste prakticno NEOSTVARIVO, samo zbog glupoce, sujete i govana umjesto ganglija, koje su Goyimi dobili na “dar” od cio-satanista, kroz generacije lobotomiranja tztv “naukom i religijom“…
(u stvari ne bi imali niti kome da se povinuju, jer bi i policajci a sto je jos i teze tzv “doktori” – takodjer shvatili da je rijec o prevari...)

Dakle – ostaje jedino sto je dostakolega ovdje reklo – pojedinacno ODBIJANJE poslusnosti…
Naravno – neko ce nastradati, medjutim, sa velikim odbijanjem poslusnosti – nece moci ni sprovoditi Teror… Najvaznije je da tzv “policajci” shvate da terorizirajuci ljude, prakticno kopaju sebi – vlastitu jamu…
Tzv “doktori” – su ocito nevazni i cio-satanistima, a ni ljudima nisu bitni… 95% posto tih idiotiziranih kretena – moglo je zausaviti ovu laz jos prije godinu dana… Medjutim, njihova pripadnost satanistickom Kultu “medicine” – dolazi prioje svega…

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 dana prije