fbpx

Nakon COVID-a, Davos se seli u Veliki reset

Klaus Schwab
313 komentara
12,817

Pod Bidenovim predsjedavanjem SAD-om, Washington se ponovno pridružio programu Global Warming (globalno zagrijavanje) Pariškog sporazuma.

Autor: F. William Engdahl

Dok se Kina glasno zavjetovala da će ispuniti stroge standarde emisije CO2 do 2060. godine, sad će Svjetski ekonomski forum otkriti što će transformirati način na koji svi živimo u onome što čelnik SEF-a Klaus Schwab naziva Velikim resetom. Nemojte se zabuniti. Sve se to uklapa u dnevni red koji već desetljećima planiraju stare bogate obitelji poput Rockefellera i Rothschilda. Brzezinski ga je nazvao krajem suverene nacionalne države. David Rockefeller nazvao ga je “jednom svjetskom vladom”. George H.W. Bush ga je 1990. nazvao Novim svjetskim poretkom. Sad možemo bolje vidjeti što nam planiraju nametnuti ako im to dopustimo.

Veliko resetiranje Svjetskog ekonomskog foruma predstavlja uvođenje novog oblika globalne totalne kontrole za 21. stoljeće. „Imamo samo jedan planet i znamo da bi klimatske promjene mogle biti sljedeća globalna katastrofa s još dramatičnijim posljedicama za čovječanstvo. Moramo dekarbonizirati gospodarstvo u malom prozoru koji je još uvijek otvoren i ponovno dovesti svoje razmišljanje i ponašanje u sklad s prirodom”, izjavio je osnivač SEF-a Schwab u dnevnom redu iz siječnja 2021. godine. Posljednji su put ovi glumci učinili nešto sličnog opsega 1939. godine uoči Drugog svjetskog rata.

Studije rata i mira

U to je vrijeme Rockefellerova zaklada financirala strogo povjerljivu stratešku skupinu koja je radila u njujorškom Vijeću za vanjske odnose. Bio je poznat pod nazivom Studije rata i mira, a vodio ga je „američki Haushofer“, geograf Isaiah Bowman sa Sveučilišta Johns Hopkins. Prije nego što su se njemački tenkovi Panzer uopće zakotrljali u Poljsku, planirali su poslijeratni svijet u kojem će se Sjedinjene Države pojaviti kao jedini pobjednik i zamijeniti Britance kao globalnu hegemonističku silu.

Formulacija novčanog poretka Ujedinjenih Nacija i Bretton Woodsa kojim bi dominirao SAD i zasnovao se na dolaru, bio je dio njihovog projekta. Kada je Amerika 1941. godine formalno ušla u rat, skupina CFR (Vijeća za vanjske odnose) poslala je dopis američkom State Departmentu: „Ako se navedu ratni ciljevi koji se doimaju isključivo kao angloamerički imperijalizam, to će pružiti malo ljudima u ostatku svijeta. Treba naglasiti interese drugih naroda. To bi imalo bolji propagandni učinak.”

Taj uspješni projekt bio je okvir onoga što je Henry Luce 1941. nazvao američkim stoljećem i trajao je sve do nedavno.

Sada te iste obitelji, uključujući Rockefellerovu zakladu i Rothschilde u liku „Vijeća za inkluzivni kapitalizam s Vatikanom“ Lynn de Rothschild, kreću stvarati sljedeću generaciju u svojoj potrazi za globalnom dominacijom. Zove se Veliki reset. Zahtijeva globalnu vladu, načelo koje je značajno podržao jezuitski papa Franjo. Njegov PR-ovac, Klaus Schwab, samo je priznati štićenik Rockefellerovog insajdera Henryja Kissingera, iz njihovih dana još od prije 50 godina na Harvardu.

“Ponovno izgradi bolje” – „Build Back Better“

U svibnju 2020. godine, kako je koronavirus izazvao globalnu paničnu blokadu daleko izvan prvobitnog izbijanja u Wuhanu, britanski prijestolonasljednik Charles, zajedno s osnivačem Svjetskog ekonomskog foruma Klausom Schwabom, predstavio je ono što su s veseljem nazvali Veliki reset. Svjetski politički i poslovni lideri sve češće koriste izraze poput “Veliki reset” ili “Četvrta industrijska revolucija” i poziv na “Izgradite bolje” („Build Back Better“), koji preferira Bidenova administracija. Svi su zasnovani na istom nizu dramatičnih globalnih promjena. Američki Green New Deal (Zeleni novi dogovor) i European Green Deal (Europski zeleni dogovor) Europske unije dio su toga.

Najupečatljivija činjenica u vezi s programom Velikog reseta jest da ga guraju iste one mega-bogate plutokratske obitelji odgovorne za manjkavosti sadašnjeg svjetskog ekonomskog modela. Oni, a ne mi, stvorili su propast organskih polja i prirode svojim Roundupglifosatom i otrovnim pesticidima. Narušili su kvalitetu zraka u našim gradovima modelima prijevoza koji nam nameću. Stvorili su model globalizacije “slobodnog tržišta” koji je uništio industrijsku bazu Sjedinjenih Država i industrijske države EU-a. Sada, dok nas krive za navodnu katastrofalnu emisiju CO2, uvjetovani smo da prihvatimo krivnju i budemo kažnjeni kako bismo Greti i prijateljima “spasili sljedeću generaciju”.

4. industrijska revolucija

Iza zavodljive retorike moćnika o stvaranju “održivog” svijeta krije se program sirove eugenike, depopulacije u razmjerima koje nitko nikada još nije pokušao. Nije humano, zapravo, neki bi rekli da je “transhumano”.

2016. godine šef SEF-a Schwab napisao je knjigu pod naslovom Oblikovanje budućnosti četvrte industrijske revolucije. U njemu opisuje tehnološke promjene koje dolaze s 4. industrijskom revolucijom 5G pametnih telefona, Interneta stvari i umjetne inteligencije koje sve povezuju sa svime da bi za nas donijeli najbanalnije odluke poput kupnje više mlijeka ili smanjivanja vatre na štednjaku. Podaci su istovremeno centralizirani u privatnim korporacijama poput Googlea ili Facebooka kako bi nadzirali svaki naš udah.

Schwab opisuje kako će tehnologije nove generacije, koje su već uveli Google, Huawei, Facebook i nebrojeni drugi, omogućiti vladama da „uđu u dotadašnji privatni prostor naših umova, čitajući naše misli i utječući na naše ponašanje… Tehnologije četvrte industrijske revolucije neće se zaustaviti na tome da budu dio fizičkog svijeta oko nas – one će postati dio nas“, rekao je Schwab. “Današnji vanjski uređaji – od nosivih računala do naočala s virtualnom stvarnošću – gotovo će sigurno postati ugradivi u naša tijela i mozak.”

Schwab dodaje: “Ono do čega će dovesti četvrta industrijska revolucija je spoj našeg fizičkog, digitalnog i biološkog identiteta.” Među tim fuzijskim tehnologijama su i “aktivni implantabilni mikročipovi koji probijaju kožnu barijeru našeg tijela”, objasnio je Schwab. Ovi „implantabilni uređaji vjerojatno će također pomoći u komunikaciji misli koje se obično izražavaju verbalno, putem„ ugrađenog pametnog telefona, te potencijalno neizraženih misli ili raspoloženja čitanjem moždanih valova i drugih signala.” Ne znam za vas, ali ne umirem od želje da mi država ili Google čitaju moždane valove.

Kontrola naše hrane

Zbunjujući aspekt za mnoge je mnoštvo predgrupa, nevladinih organizacija i programa koji svi vode istom cilju: drastična kontrola nad svim članovima društva u ime održivosti – UN-ova Agenda 2030. Ništa nije zlokobnije u njihovim planovima od planova za budućnost naše hrane. Nakon stvaranja sadašnjeg sustava globalizirane industrijske poljoprivrede, agrobiznisa, projekta kojeg je pedesetih godina započela Rockefellerova zaklada, isti krugovi sada zagovaraju “održivu” poljoprivredu što će značiti prelazak na genetski modificiranu umjetnu hranu, sintetičko meso proizvedeno u laboratoriju i slično, čak uključujući crve i korov kao nove izvore hrane.

SEF-ov Schwab udružio se s nečim nazvanim EAT Forum, koji sebe opisuje kao “Davos za hranu” koji planira “postaviti politički program”. EAT je stvoren u Švedskoj 2016. godine uz potporu UK Welcome Trusta (osnovan sredstvima Glaxo Smith Klinea) i njemačkog Potsdam instituta za istraživanje klimatskih utjecaja. Laboratorijski uzgojeno sintetičko genetski modificirano meso podržava, između ostalih, Bill Gates, isti onaj koji podržava Modernu i druga genetski uređena cjepiva. EAT među ostalim surađuje s Impossible Foods i drugim biotehnološkim tvrtkama. Impossible Foods u početku su sufinancirali Google, Jeff Bezos i Bill Gates. Nedavni laboratorijski rezultati pokazali su da imitacija mesa tvrtke sadrži 11 puta veću razinu toksičnog glifosata od najbližeg konkurenta.

2017. EAT je pokrenuo FReSH (Reforma hrane za održivost i zdravlje) uz podršku Bayer AG-a, jednog od najotrovnijih svjetskih proizvođača pesticida i GMO-a koji je sada vlasnik Monsanta; kineskog GMO giganta Syngente koji proizvodi i pesticide, Cargilla, Unilevera, DuPonta, pa čak i Googlea. Ovo je plan budućnosti hrane za vrijeme Velikog reseta. Zaboravite tradicionalnog obiteljskog poljoprivrednika.

U svojoj knjizi Veliki reset iz 2020. godine, Schwab tvrdi da bi biotehnologija i genetski modificirana hrana trebali postati središnji stup za rješavanje globalnih problema nestašice hrane, pitanja koja je COVID otežao. On forsira GMO, a naročito je kontroverzno uređivanje gena. Piše “globalna sigurnost hrane postići će se samo ako se propisi o genetski modificiranoj hrani prilagode tako da odražavaju stvarnost da modificiranje gena nudi preciznu, učinkovitu i sigurnu metodu poboljšanja usjeva.” Gates, projektni partner Schwaba već godinama, tvrdi isto.

EAT je razvio ono što naziva “planetarnom zdravstvenom prehranom”, koju WEF podupire kao “održivo dijetetsko rješenje budućnosti”. No, prema Federicu Leroyu, profesoru prehrambenih znanosti i biotehnologije sa Sveučilišta u Bruxellesu, “dijeta ima za cilj smanjiti unos mesa i mliječnih proizvoda u svjetskoj populaciji za čak 90 %, a zamjenjuje ga laboratorijskom hranom, žitaricama i uljem.”

Ovo je samo nagovještaj onoga što se priprema pod krinkom lockdowna zbog COVIDA-19 i ekonomskog kolapsa, a 2021. bit će odlučujuća godina za ovu protučovječnu agendu. Uvođenje UI-ja, robota i drugih digitalnih tehnologija omogućit će moćnicima da se riješe stotina milijuna radnih mjesta. Suprotno njihovoj propagandi, nova radna mjesta neće biti dovoljna. Postat ćemo sve više “suvišni”. Sve ovo izgleda previše nadrealno dok ne pročitate njihove vlastite opise. Činjenica da kabal najutjecajnijih svjetskih korporacija i milijardera sjedi u odboru SEF-a s Kissingerovim studentom Klausom Schwabom, zajedno sa šefom UN-a i MMF-a, s izvršnim direktorima najvećih svjetskih financijskih giganata, uključujući Blackrock, Black Stone, Christine Lagarde iz Europske središnje banke, DavidaRubensteina iz Carlyle grupe, Jack Maa, najbogatijeg milijardera u Kini, dovoljan je dokaz da ovo Veliko resetiranje nije učinjeno s našim istinskim interesima u srcu, unatoč njihovim svilenkastim riječima. Ova distopijska agenda je 1984. na steroidima. COVID-19 tekje uvod.

F. William Engdahl savjetnik je i predavač za strateške rizike, diplomirao je politiku na Sveučilištu Princeton i najprodavaniji je autor o nafti i geopolitici, ekskluzivno za internetski magazin “New Eastern Outlook”

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
313 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Pio Pitak
Gost
Pio Pitak
4 mjeseci prije

Peter James Spielman u izvjestaju o nekom UN dokumentu iz juna 1989.govori kako ce citave nacije biti zbrisane sa lica Zemlje ako se trend globalnog zagrijavanja ne preokrene do 2000e godine. Treba li tome nesto dodati?

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
4 mjeseci prije
Reply to  Pio Pitak

ha, uvjek se ima sto dodati a pogotovo u dobroj namjeri. mi moramo naci nacin da bi se zaustavilo ovo nemilo globalno pustosenje i zagadjene koje vuce za sobom puno zla i ne mozemo poreci da to nema veze sa populacijom, ima jer je ona krajnji potrosac a tko je… Pročitaj više »

gostgost
Gost
gostgost
4 mjeseci prije

To naprosto nije istina. 50 posto svih studija koje su istraživale maksimalnu populaciju na zemlji ukazuju da planeta može podržavati između 60 i 200 milijardi ljudi. Jedna studija ide toliko daleko i tvrdi da je maksimum 1014 milijardi ljudi. Ostalih 50 posto studija su tvrdile da je maksimum 8-10 milijardi.… Pročitaj više »

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
4 mjeseci prije
Reply to  gostgost

mozda je i moguce, al’ sigurno ne na poznati nacin.

Pliva Platak
Gost
Pliva Platak
4 mjeseci prije

To (ne na poznqti nacin) vrijedi za tisucu milijardi, ali ne vrijedi za 15 milijardi, a pitanje je i ima li vise dobrog ili loseg u poznatom nacinu?

Starina
Gost
Starina
4 mjeseci prije
Reply to  gostgost

Kad bi svih 7,5 milijardi ljudi strpali na teritorij samo države Texas svaki bi čovjek dobio 91m2 zemlje. Znači jedna 4-člana obitelj 360m2. Skoro dosta za kuću i vrt. Dakle te studije od 60-200 milijardi sigurno drže vodu. Nije problem u Zemlji nego u vladaru. Njemu ističe vrijeme, on je… Pročitaj više »

Pliva Platak
Gost
Pliva Platak
4 mjeseci prije

Ima li boljeg nacina da se odgovori na tvoje pitanje od ovog : https://youtu.be/7W33HRc1A6c

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
4 mjeseci prije
Reply to  Pliva Platak

ne treba istinu traziti daleko, da smo ono sto jos uvijek nismo dovoljno bi bilo da svako odgovori sam sebi;)

Dalibor
Gost
Dalibor
4 mjeseci prije
Reply to  Pliva Platak

Odlično!

Dalibor
Gost
Dalibor
4 mjeseci prije

Tebi je agretica mentor?

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
4 mjeseci prije
Reply to  Dalibor

meni su mentori korisni idioti i naivne budaletine;)

piždro
Gost
piždro
4 mjeseci prije

“Strah od prenaseljenosti Ovo je pitanje progonilo čovječanstvo rano, kao što pokazuje tekst “De Anima” Tertulijana (150. – 220.). Crkveni otac napisao je oko 209. godine nove ere: «(…) posvuda su stanovi, posvuda stanovništvo, posvuda države, život posvuda. Teret smo za zemlju, elementi su nam jedva dovoljni, potrebe postaju sve… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
4 mjeseci prije
Reply to  piždro

isprika, ispao je dupli tekst na jednom djelu, sad nemoguće korigovati

CAN
Gost
CAN
4 mjeseci prije
Reply to  piždro

Snovi o srećnom i mirnom životu tako daju podsticaj da sa vlada nad drugima: sila koja izopačuje um čoveka. To je razlog zašto se ljudski snovi o sreći nisu ostvarivali tokom istorije. Hedonistički pogled na „sreću“ sadrži seme nesreće i hrani čitav ciklus, tako da dobra vremena rađaju loša, što… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
4 mjeseci prije
Reply to  CAN

odličan esej, sve je secirano i promatrano. al danas u svjetu zombija i ovcoida nije lako… majstori opsjene skoro sve su zaslijepili blještavilom pozornice i navukli na tanak led

mislim
Gost
mislim
4 mjeseci prije
Reply to  CAN

sve one moći koje služe da ponovo izgrade srećnije uslove za život.
moći su- druženje, ples i bubanj u krugu oko vatre.

KISIK
Gost
KISIK
4 mjeseci prije
Reply to  mislim

Back to the …fire;) mjesto foxa

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 mjeseci prije
Reply to  KISIK

Hehehehe, istina!!!!! Zato nam fotone logorske bratske vatre uvaljuju preko svjetlosti ekrana i monitora pogonjenih binarnim kodom a nekad prije i analogno i pri tome mjenjaju svijest 99% zemljana koji prakticiraju tu fotonsku terapiju. Atavizam pećinskog čovjeka u njima im udara serotonin na ugodu kao kod predaka u pećinama.

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 mjeseci prije
Reply to  CAN

Ovaj zna što priča: “Tokom srećnih vremena ljudi progresivno gube uvid u potrebu za refleksijom, introspekcijom, znanjima o drugima i razumevanjem za složene zakone života. Da li je vredno razmišljanje o ljudskim karakteristikama i slabostima, bilo sopstvenim ili nekog drugog? Možemo li razumeti kreativni smisao patnje koju nismo sami podneli,… Pročitaj više »

CAN
Gost
CAN
4 mjeseci prije

Pisac je (jedini preżivjeli od znanstvenika koji su još u 70ima počeli studije) na krajujeostao sam proučavajući psihopatologiju,knjigu je zapalio kad mu je uletila tajna policija,..drugi primjerak poslao za vatikan(nikad pronađen),..onda je ,,iz glave ,,napisao 1984e političku ponerologiju(ima pdf džaba za skinit), tvrdi da je broj psihopata veći od uvrijeżenog… Pročitaj više »

nonwo
Gost
nonwo
4 mjeseci prije
Reply to  CAN

Psihološke vještine definitivno nestaju u decenijama “bezbrižnog”, prije ispraznog-u se,na se i poda se, života.Patološki smutljivci,podmukli šarmeri i primitivne varalice dominiraju društvom u takvim vremenima.Progresivno opada moral ,intelekt i osobne vrijednosti.Sve su to patološki faktori prisutni u začetku,generiranju zla. “Tokom teških i tegobnih vremena nastaju vrijednosti koje najzad nadvladavaju zlo… Pročitaj više »

CAN
Gost
CAN
4 mjeseci prije
Reply to  nonwo

…citirani izvod iz
političke ponerologije
(Lobaczewski)
Pdf je besplatan online:neko si je dao truda smisleno prevesti,i laiku razumljivo.
Kupujem knjige rijetko…ovu ću djeci ostavit na polici…da ne bi bilo. . .
Nismo znali.
Pozdrav…
P.S.cjenim tvoje upise,prvenstveno zbog poruke koju sa sobom nose.
Živio
(Uprkos Agendi;)

Nonwo Nonwo
Member
Famed Member
Nonwo Nonwo
4 mjeseci prije
Reply to  CAN

Lobaczewski,politička ponerologija ,autor za kojeg je jedva tko čuo,trebao bi biti lektira broj jedan za “ljudske mladunce” koji ulaze u svijet odraslih.Tada bi bili solidno pripremljeni za izbjegavanje obmana koje ih čekaju. P.S.Također,i tvoje.Trud , znanje, informiranost…poklonjeno svima u dobroj namjeri.. sott.hr ,lobachewski -u tražilicu Ima više dobrih tekstova koji… Pročitaj više »

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
4 mjeseci prije
Reply to  piždro

pizdro, fakat je da smo svi na svoj nacin utjecali na pustosenje i zagadjenje planete, svi redom, to je fakat brale, da sad ne nabrajam sta smo vec sve dobrano s*ebali jer nismo razmisljali i postavljali prava pitanja onda kad je trebalo, tako da danas nije vise pitanje koliko ova… Pročitaj više »

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 mjeseci prije

Kad sam prije četiri banke ukazivao na zagađivanje okoliša smijali su mi se………

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
4 mjeseci prije

znam da je slaba utjeha al’ nisi jedini;)

piždro
Gost
piždro
4 mjeseci prije

buraz ja sam se čudu čudio i govorio; jel moguće, kad su ovi moji gdje sam rođen sproveli prije 40 g. kanalizacijske cijevi u malu čistu riječicu.. koji je to masakar prorode bio, to je neopisdivo!! srce mi je i sad tužno. al oni su držali da je to moderno… Pročitaj više »

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 mjeseci prije
Reply to  piždro

Hebo ih napredak i fotonsko ekranoidno programiranje. Sječam se rijeke Spreče koja je tekla od Tuzle do Doboja, pa to je bio tijek industrijske vode a ne voda. Stari mi pričao da su pili iz rijeke Bosne a kad sam se ja u njoj kupao već je smrdjela. Dok nas… Pročitaj više »

Iva
Gost
Iva
4 mjeseci prije

Prerano ode Veliki Balašević.:((((((((

piždro
Gost
piždro
4 mjeseci prije

da pozitivni p. matrix je samo čekao okidac za ovo! sve kako smo se prema zemlji ponašali – od odlagalošta odpada do konzumacija mesa ja 3 – 4 obroka .. u svakom slučaju sad se vidjelo kad su namjerno naselili po evropi par miliona nesretnika gdje su vodili planirane i… Pročitaj više »

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
4 mjeseci prije
Reply to  piždro

ha, ti znas da nema slucaja, neki ni malim prstom ne mrdaju ako nece odjednom ubit makar tri muhe, al’ dobro i mi polako ucimo, sad smo vec nadam se naucili da nista nije “selbstverständlich” kao da mora biti tako, nije to tako ni lose, osim toga sjeti se da… Pročitaj više »

branimir zrilić
Gost
branimir zrilić
4 mjeseci prije

Obično laičko razmišljanje na osnovu običnog pogleda oko sebe i bez korištenja pustih znanstvenih istraživanja nameće mi sljedeće zaključke.O globalnom zatopljenju ne možemo imati siguran uvid jer proučavanje tog fenomena spada u područje tzv meke znanosti.O zagađenju svoga životnog prostora mi ne trebaju nikakva istraživanja već mi je dovoljno izići… Pročitaj više »

CAN
Gost
CAN
4 mjeseci prije

Ili ovako,
konzumirate,zagađivate plastikom lijepi njihov okoliš,sad ima da dišete kroz plastiku…percepcija psihopalološkog korijena jaše već dugo.
Tko da plati,ako ne konzumenti…
Pozdrav

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
4 mjeseci prije
Reply to  CAN

svidja mi se;)

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
4 mjeseci prije

da, pozdrav i tebi!

PlanetB
Gost
PlanetB
4 mjeseci prije

Da u Americi je sve puno parola cak i po manjim mjestima: ‘Time for the Great Reset!’ Iako senilac Biden to zove: ‘Build Back Better’ ali naravno ista stvar. Ocito da pred ne informiranim amerikancima mozete im mahati s tim parolama ispred glave i oni i dalje ne postavljaju pitanje:… Pročitaj više »

Zeko
Gost
Zeko
4 mjeseci prije
Reply to  PlanetB

Na Novom Zealandu navodno imaju zakon koji zabranjuje uzgoj hrane za vlastite potrebe, tj. po njemu ne bi se smjelo imati vlastiti vrt. Vjerojatno jer posadjena mrkva ispušta previše CO2, spasimo Zemlju a pobijmo ljude. Zlo!

Grom iz oblaka
Gost
Grom iz oblaka
4 mjeseci prije
Reply to  Zeko

U Rusiji navodno imaju isti zakon koji zabranjuje uzgoj hrane za vlastite potrebe, tj. po njemu ne bi se smjelo imati vlastiti vrt.
Šta misliš da li ču ja pokupiti više minusa nego ti pluseva? Naravno da ni moja ni tvoja izjava nije tačna. Drugi put provjeri šta lupetaš.

Zeko
Gost
Zeko
4 mjeseci prije
Reply to  Grom iz oblaka

Pogledajmo što kaže Google na upit “new zealand anti-garden”:

http://www.joshuadrummond.com/2016/06/18/a-short-history-of-new-zealands-punitive-approach-to-gardening/

Ja nisam spominjao Rusiju, i bio bih protiv takve prakse i u Rusiji. Eto narode provjerite tko tu luipeta.

RoPe
Gost
RoPe
4 mjeseci prije
Reply to  Grom iz oblaka

Na Novom Zelandu ne smiju, a u Rusiji smiju imati vlastiti vrt.

Malomorgen
Gost
Malomorgen
4 mjeseci prije
Reply to  RoPe

smiju da sade… sta hoce….

Mikojan
Gost
Mikojan
4 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

i konoplju ?

Zeko
Gost
Zeko
4 mjeseci prije
Reply to  Grom iz oblaka

Pogledajmo što kaže Google na upit “new zealand anti-garden”: http://www.joshuadrummond.com/2016/06/18/a-short-history-of-new-zealands-punitive-approach-to-gardening/ Ja nisam spominjao Rusiju, i bio bih protiv takve prakse i u Rusiji. Meni je to van pameti da se kriminalizira uzgoj hrane u vlastitom vrtu, ono normalno što su svi naš pretci radili da bi mi eto danas mogli… Pročitaj više »

Zeko
Gost
Zeko
4 mjeseci prije
Reply to  Grom iz oblaka

Nastavak “Lupetanja” :  It’s illegal to plant anything on your personal property unless you are a licensed commercial producer. Gardens are banned to ensure the economic stability of the agricultural sector. The law is not draconian — if grass happens to grow in your yard naturally, that’s fine, but seeding… Pročitaj više »

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
4 mjeseci prije
Reply to  Zeko

Naravno da se uvodi (prepisuje). Već su definirani komunalni redari koji ce moci doci na posjed/imovinu i pisati kazne, zapisnike i narediti sto da se ukloni? Što bi se to moglo ukloniti? Autohtono sjeme naravno. Sve sto nije licencirano. Da bi nesto licencirali morate pripremiti cca 100 000 eurica i… Pročitaj više »

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

Ništa nije slućajno, planetarno je SVE namjerno uništavanje samostalnosti resursa.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
4 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

Česi su u 17. stoljeću imali jedini odgovarajući odgovor na takve stvari:
comment image
Nažalost, ni Česi nisu više što su bili:

https://tribun.hr/ceska-zasad-odbila-otvoriti-nebitne-trgovine-te-uvodi-obvezno-nosenje-dviju-maski-u-javnosti/

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Pa njom varanosauri upravljaju još od Karla. Super fotka, jesu li to bacili kroz prozor one koji im uvališe tridesetogodišnji rat……………….trebalo bi tu tradiciju nastaviti, planetarno……….

Stara kuka
Gost
Stara kuka
4 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

ako mi ne vjerujete pogledajte današnji članak na indexu

Aurora Australis
Gost
Aurora Australis
4 mjeseci prije
Reply to  PlanetB

Sto se tice australskog premijera, ne pratim bas vijesti tu u Australiji, politiku jos manje, no nisam cuo negodovanje ScoMa o resetu no zato je zastupnica Pauline Hanson pozvala da se ne podrzi ekipa iz Davosa. Koga zanima Sky new Australia ima prilog na dragom nam youtubeu.

Pio Pitak
Gost
Pio Pitak
4 mjeseci prije

Mozda mi netko moze objasniti zasto Kina i Rusija sudjeluju tako sinhronizirano u ovom anglo-americko-masonskom nastavku velikog stoljetnog projekta globalne NWO robovlasnicke dominacije iako i Rusija i Kina ipak imaju svoje specificne ekonomske i druge interese koji najcesce nisu komplementarni s anglo-saksonskim interesima?

shumadinac
Gost
shumadinac
4 mjeseci prije
Reply to  Pio Pitak

Zato što je globalno otopljavanje realna opasnost. Možeš sumnjati u podatke o prosečnoj temperaturi ali kada vidiš uporedne karte večitog leda i glečere kako nestaju onda moraš da budeš baš radikalan da ne prihvatiš otopljavanje. Ali razlog za otopljavanje ne mora da bude čovekov uticaj. Za sada niko nema jasne… Pročitaj više »

Mario
Gost
Mario
4 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

A karte pravi tko? Tko ‘slika’ Zemlju iz svemira?

Novi kolac
Gost
Novi kolac
4 mjeseci prije
Reply to  Mario

I inace kroz citavu istoriju na planeti je uvijek bila ista klima.

Malomorgen
Gost
Malomorgen
4 mjeseci prije
Reply to  Novi kolac

ne nije

Novi kolac
Gost
Novi kolac
4 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Jel ti treniras ili je to prirodno?

Malomorgen
Gost
Malomorgen
4 mjeseci prije
Reply to  Mario

svi….. bar 10 do 15 drzava ima satelite

tihobl
Gost
tihobl
4 mjeseci prije
Reply to  Mario

Sumadinac nije primjetio da odavno ne objavljuju fotke. Objavljivali su oko 2000 kad se led stvarno topio, ali poslednjih 10 godina ne objavljuju jer led zadebljava. Odavno nema fotki vec “vjerujte nam na rijec”. Americka mornarica im je povjerovala pa je zaglavila dvije podmornice u ledu prilikom uvjezbavanja napada na… Pročitaj više »

Malomorgen
Gost
Malomorgen
4 mjeseci prije
Reply to  tihobl

sviježih fotki je koliko hoceš…..

tihobl
Gost
tihobl
4 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Iz Teksasa. Vidjeli smo.

AbraCAdaBra
Gost
AbraCAdaBra
4 mjeseci prije
Reply to  tihobl

I u aziji glečeri rastu,vodljivo prostim okom,kad nam slike skrivaju.

PlanetB
Gost
PlanetB
4 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

shumadinac nasjeo si MSM propagandi. Zar se ne mozes zapitati zasto Bil Gates podrzava: 1.) Suludu Teoriju ;Globalnog Zagrijavanja’ 2,) Da svi jedemo Govedinu iz laboratorija 3.) Covid prevari i naravno ‘rjesenje’ sa njegovim vakcinama a na Covid prevari je udvostrucio svoje milijarde 4.) Podrzava BLM i kulturni marksizam Globalno… Pročitaj više »

Mr.T
Gost
Mr.T
4 mjeseci prije
Reply to  PlanetB

Nije on nasjeo na MSM propagandu. On je trol

Novi kolac
Gost
Novi kolac
4 mjeseci prije
Reply to  Mr.T

Kratkodlaki domaci sendvicar.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
4 mjeseci prije
Reply to  Novi kolac

Ha Ha

shumadinac
Gost
shumadinac
4 mjeseci prije

Tako je Zapata – pokaži šta si.

otpisani
Famed Member
otpisani
4 mjeseci prije
Reply to  PlanetB

Molim ako nije teško, primjer, dva, što je to po tebi “kulturni marksizam”(i kako to povezuješ sa Gejtsom)
…i što znači  “socijalisticki trojanski konj” (što se to u njemu krije i zašto “socijalistički”?

PlanetB
Gost
PlanetB
4 mjeseci prije
Reply to  otpisani

Kultirni Marksizam je plan komunisticki da uniste i onda osvoje zapada jos od kraja prvog svjetskog rata. Komunisti su bilo uvjereni da ce sa pocetkom prvog svjetskog rata radnici u kapitalistickoj zapadnoj Europi pobuniti se protiv sistema i dici socijalisticku revoluciju. Kao sto znamo to se nije dogodilo nego su… Pročitaj više »

shumadinac
Gost
shumadinac
4 mjeseci prije
Reply to  otpisani

Eto, dovoljno je da pomisle da me braniš pa dobiješ gomile minusa – moraš da budeš pažljiviji, da misliš na reputaciju 🙂 Ali nemoj da im smetaš, pusti ih – vratili su me u mladost, u osnovnu školu :)))))))))))) p.s. Toliko su zaplašili autore da se niko nije usudio ni… Pročitaj više »

otpisani
Famed Member
otpisani
4 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Ma nije mi ni palo na pamet da te branim kad vidim da uživaš u mučenju 😉 Više mi smeta da se marksizam i socijalizam trpaju svugdje gdje se može pljunuti na njih, bez pravog razloga, dapače, prema te dvije srodne i komplementarne ideologije gajim respekt i svatko tko ih… Pročitaj više »

shumadinac
Gost
shumadinac
4 mjeseci prije
Reply to  otpisani

Nisi, bre, obavešten – komunizam je projekat cionista a Putin i Xi su i dalje samo njihove sluge :))))))))))))))))))))))))))))

otpisani
Famed Member
otpisani
4 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Daj bre šumadinče beži dalje od mene, evo zarazi me !

😉

shumadinac
Gost
shumadinac
4 mjeseci prije
Reply to  otpisani

Ako, ako – da vidiš kako je to 🙂

Podsetio si me na kolegu Hmmm-da koji je samo jednom izneo stav protiv većine i bio zaprepašten hejtovanjem…
Od tada ga gotovo ne viđem.

otpisani
Famed Member
otpisani
4 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

“hejtovanje” ? …to bi po domaće bilo – mrzickanje ?

shumadinac
Gost
shumadinac
4 mjeseci prije
Reply to  otpisani

Neko bi mogao da se zapita zašto u našem (našim) jeziku nema reč za tu “pojavu”…

Iva
Gost
Iva
4 mjeseci prije
Reply to  otpisani

To je domaće.

otpisani
Famed Member
otpisani
4 mjeseci prije
Reply to  otpisani

Pa sad neka netko reče da svijet nije otišao u racq !? …roblje neće ni da čuje o marksizmu i socijalizmu a najbogatiji kapitalisti svijeta se u zadnje vrijeme slomiše da uvedu komunizam … ili će biti da je Svijet normalan, ali se samo meni mozak zaoctio !?

nonwo
Gost
nonwo
4 mjeseci prije
Reply to  otpisani

Društvenim sistemima su tvorci isti.Čeprkanjem po načinima nastanka(npr.komunizam) ,”vođama” koji su ga (nasilno) implementirali i slijedeći trag novca kojim su financirani ,sve se nađe.

otpisani
Famed Member
otpisani
4 mjeseci prije
Reply to  nonwo

Vrlo dobro znam tko vedri i oblači planetom ali me fascinira roblje ! —————— Međutim, ako imaš dva sustava od kojih u jednom ljudi (roblje) nemaju apsolutno nikakve sigurnosti u tome što ih sutra čeka, i ovise o vlasniku sredstava za rad, ako nemaju posao nema ni novca za kruh… Pročitaj više »

jfvjrjfgvjerfvwerfvw
Gost
jfvjrjfgvjerfvwerfvw
4 mjeseci prije
Reply to  otpisani

Sa ovim si se iskupio.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
4 mjeseci prije
Reply to  PlanetB

“… shumadinac nasjeo si MSM propagandi….” Odavno. Na zalost – jos od kada komentarise na ovim diskusijama…ali u “pred-kovidaskom vremenu” – to je sve moglo jos i proci, jer smo svi bili dio idiotizirane ljudske mase (zvane “Goyimi” – od ovih “izabranih”)… To je sada PRA-ISTORIJA. Na zalost svih nas… Pročitaj više »

Uno
Gost
Uno
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Džaba krečiš… “Samo 15% ljudi nije podložno hipnozi. Naučno je dokazano da oko 75% populacije Homo sapiensa čine konformisti (Ešov eksperiment) koji pristaju uz sve ono oko čega je saglasna njihova okolina, pa i na nelogičnosti i očigledne netačnosti. Drugih 75% populacije Homo sapiensa po prirodi je poslušno, poverovaće u bilo… Pročitaj više »

Jomla
Gost
Jomla
4 mjeseci prije
Reply to  Uno

Eš-Milgram populacija su šudre.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
4 mjeseci prije
Reply to  Uno

15% odlučnih je dostatno da se nešto pokrene. 15% totalno svijesnih koji ce uzrokovati efekt 100 tog majmuna. Tzv. elita sve čini da se to ne dogodi međutim neće to uspjeti spriječiti ma koliko god mi šutjeli o tome.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

3,5 %

PlanetB
Gost
PlanetB
4 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

15 % ?? To je uzasno puno . Americku revoluciju je izvodilo 5% populacije. Ostali su sa zanimanjem gledali i nisu se obazirali na divljanje engleza i teroru nad njihovom populacijom. Jednostavno kao i danas nije ih bilo briga. Samo od tih 5% vecian je izgubila sve ukljucujuci i zivot.… Pročitaj više »

Nonwo Nonwo
Member
Famed Member
Nonwo Nonwo
4 mjeseci prije
Reply to  Uno

Ljudi pročitaju nuspojave(onih ozbiljnih 22 s FDA liste) među kojima je i moguća smrt ,budu upoznati s time da su sudionici eksperimenta s cjepivima koja nikad do sad nisu primjenjivana na ljudima, a pokus još traje,..budu upoznati i s brojem mrtvih nakon cijepljenja i težim nuspojavama registriranim na VAERS sustavu… Pročitaj više »

PlanetB
Gost
PlanetB
4 mjeseci prije
Reply to  Uno

Uno 15 % iako prema istrazivanjim koja je radio rezimski zlikovac kao Aldous Huxley on je govorio 20 %, Onda ima 60 % koji se mogu prijateljski uvjeriti da prihvate nesto i zadnja grupa 20 % koja uvjek vjeruje sto god im vlast kaze, Znaci 20 + 60 + 20.… Pročitaj više »

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Što je naj žalosnije CO2 postotno gledano i nema bas neku zastupljenost u atmosferi. Osim toga neophodan je za biljke koje ga trose. Zato su i palili pozare po planeti da ima sto manje “pluća” planete i da mogu uvaljivati karbonski porez. To je s jedne strane. S druge strane… Pročitaj više »

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

Mudro zboriš Rope.

CAN
Gost
CAN
4 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

Dobro sročeno rope

Jadranka Belančić
Member
Jadranka Belančić
4 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Globalno zatopljenje je još jedna dugogodišnjs laž 😞 Nema veze s ljudima, opet će poslužiti kao izgovor Eliti.. Pokušavam baciti vrazbine na njih i dozvati vanzemaljce, jer na Zemlji nam nema tko pomoći, a mi nismo dovoljno osviješteni! 😞

Novi kolac
Gost
Novi kolac
4 mjeseci prije

Kako ide dozivanje?Jel se ne javljaju ili nece da dodju?

Pijo Pitekus
Gost
Pijo Pitekus
4 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Odgovaras na krivi komentar, ovaj ispod kojeg si ostavio svoje cijenjeno misljenje se tice pitanja o pravoj pozadini svih (ne samo mita o globalnom zagrijavanju) laznih narativa NWO smeca, a ima ih podosta : previse ljudi zivi na Zemlji, treba naseljavati druge planete (ROFLMAO), vanzemaljci nas tajno posjecuju i prijete… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije
Reply to  Pijo Pitekus

Naravno da se podaci friziraju. Kad su objavili tu veliku studiju, laži su odmah bile očite: – u prošlom stoljeću jednostavno na južnoj Zemljinoj polutki nisu postojale meteorološke mjerne stanice u tolikom broju. Izmislili su. – baš na ovom portalu vidjela članak kako navodno 11 000 znanstvenika podržava te spike… Pročitaj više »

Pliva Platak
Gost
Pliva Platak
4 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Da juzna hemisfera je kljuc odgovora na njihove lazi, posljednjih godina je na Antarktici bio najdeblji led otkad postoje mjerenja…ali to ne mozete cuti u main stream medijima, jel tako?

PlanetB
Gost
PlanetB
4 mjeseci prije
Reply to  Pliva Platak

Ne MSM samo slijedi diktat odozgo. Jedna strasna manjina vlada nad citavim svjetom. Mogli bi se ti ljudi sasvim lako mogli pobrojati. Toliko ih malo ima. I vecina njih je na pragu 9-tog desetljeca!!! Znaci ovaj svijet vode neki starci + korisni idioti medju mladima od Grete Tunberg do Kurtza… Pročitaj više »

Malomorgen
Gost
Malomorgen
4 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

ni sama ne vjeruješ… to kaj si napisala…..

PlanetB
Gost
PlanetB
4 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Lucija prva je u pravu, pa ovaj rezim oni su zapravo na tocno taj nacin i dosli na vlast. mi jesmo upravljani jednom strasnom manjinom. https://www.bbc.com/future/article/20190513-it-only-takes-35-of-people-to-change-the-world Vecina tih koji sjede po parlamentima ili saborima su tamo samo zato jer dobivaju mjesecnu placu i ne vjeruju u nista. Gori od korisnih… Pročitaj više »

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
4 mjeseci prije
Reply to  Pijo Pitekus

Globalno zatopljavanje, a svake godine sve dulje i dulje moramo grijati kuće. I kad je ljeto bude banana ljeto. Samo neki kratkotrajni temp. ekstremi kao poljedica geoinženjeringa i sto se svatko igra s klimom kako mu pase. Dok si na suncu sprzi mozak prokuhaš, maknes se u hladovinu ozebes. Ludnica.

KISIK
Gost
KISIK
4 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

Je brate.

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 mjeseci prije
Reply to  Pijo Pitekus

Prorok Pitija.

Malomorgen
Gost
Malomorgen
4 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

shumi ima pravo…. vi ne
dejstvo je, da ne razumete ili necete razumjeti

da, temperature bi verovatno i bez nase pomoci rasle, ali polako… zivot bi se mogao prilagoditi, ali sa ovom brzinom otapanja… ne
mi smo kriwi

promatrač
Gost
promatrač
4 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Opet imaš temperaturu, sramoto jedna. Nemože biti čovjek toliko zatupljen osim ako mu narede da izigrava kauč stručnjaka.

Novi kolac
Gost
Novi kolac
4 mjeseci prije
Reply to  promatrač

Podalpski dugodlaki sendvicar.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Ne trebate čak ni znanost: npr poznato u povijesti da su Sicilija i Libija bile žitnice Rima…u puno daljoj povijesti, Sahara je bila zelena…
Praljudi su puno prdili…?

Trump je zaključio da je ovo fake samo po dvije riječi: “transferi gotovine”.
Sumnjam da je znao za Milankovićeve cikluse.

Malomorgen
Gost
Malomorgen
4 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

? žitnica za rim je bila egipt…. da,sahara ima ciklus 25000 godina, kad se % nagiba planete malo promeni iz zelene u pustinju… ali sad u dobrih 100 godina temp. naglo raste… tu je problem! do 2100 ce priobalni gradovi imati velike probleme, ako ce se uopste moci zivjeti tamo..… Pročitaj više »

gostgost
Gost
gostgost
4 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Ma daj uozbilji se.

tralala
Gost
tralala
4 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Vidim skupila se ovdje krema svjetske klimatologije, sve vrsni stručnjaci, koji neumorno dane provode na polovima, na glečerima, mjereči i skupljajući podatke, izrađuju kompjutorske simulacije i proučavaju razne utjecaje na klimu. Pored toliko posla još stignu svratiti i na Logichno.

Novi kolac
Gost
Novi kolac
4 mjeseci prije
Reply to  tralala

Ja koliko vidim cemerika se smrzava u strahovitom globalnom zagrijavanju.

shumadinac
Gost
shumadinac
4 mjeseci prije
Reply to  Novi kolac

Da išta znaš o ovoj temi znao bi da se za prvo vreme predviđaju temperaturni ekstremi (poveži malo sa vremenskim prilikama u Teksasu) kao i jaki vetrovi gde ih inače nije bilo (vidi šta se ovih dana dešava u Turskoj i Grčkoj). Ali šta ja tebi pričam kad ti znaš… Pročitaj više »

shumadinac
Gost
shumadinac
4 mjeseci prije
Reply to  tralala

Ma šta znaju naučnici – sve je to Rokfeler-Gejts kvazinaučna mafija.
Dovoljno je izaći napolje i videti – led raste li raste :))))))))))))))))))))))))))

p.s. Sve OK dok ne počnu da tvrde da su hirurzi – tada če postati čupavo.

Bond, cigarete Bond
Gost
Bond, cigarete Bond
4 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Još kao djete sam hodao Hercegovačkim planinama i gazio male stare ledenjake u osojčinama gdje je snijeg ostajao cijelu godinu.
Tih zaleđenih sniježnih krpa više nema.
I sad kako ja to objasniti nekome ko se nikad nije popeo preko 500m i nije vidio planinu?

Bond, cigarete Bond
Gost
Bond, cigarete Bond
4 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Schumi Njima je tlaka uzet stručnu literaturu jer im je to naporno štivo. Ne kontaju, naporno im je. Lakše je znanstvenike omalovažiti i sav njihov trud i znanje proglasiti laprdanjem i tako umanjiti svoj hendikep ljenosti, inteligencije i logičnog prosuđivanja. Gledaju tv, slušaju radio, koriste komp, androide telefone a pljuju… Pročitaj više »

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 mjeseci prije

Znanost, jel to ona koja zagovara kurtona narativ…………

Ico
Gost
Ico
4 mjeseci prije

Biće da je bolji tvoj “što se babi snilo” narativ.

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 mjeseci prije
Reply to  Ico

Ponesi si doma te varansku “znanost”, bit češ jako “pametan” i programirani robot.

Ico
Gost
Ico
4 mjeseci prije

Haznfefer … pazi gušter slijeva … hahaha

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 mjeseci prije
Reply to  Ico

Ti se kao meni smiješ a ja se tebi neću smijati kad vidiš što će ti gušteri uraditi sa bližnjima, smij se ti i dalje, meni su se mnogi smijali al kad su shvatili nije im bilo do smjeha.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije

Nitko ne može donijeti ispravne zaključke na osnovu krivih podataka. Osnova znanosti su promatranje i mjerenje. Nitko ne može na osnovu krivih ili nedovoljnih podataka doći do ispravnih zaključaka. I to ne pričam samo o “štelanju”. Koliko mi zapravo mjerimo? 120 godina? 150? Cijela ljudska vrsta nije ni sekundu Zemljinog… Pročitaj više »

Grunf
Gost
Grunf
4 mjeseci prije
Reply to  tralala

Ali to nije sve. O svemu i svakome znaju sve. Ne rade ništa nego samo seru po komentarima po cili dan. Pogledaš portal 1-2 puta tjedno, pregledaš članke, sve jedno te isto. Nedajbože kontra njihove struje odma kreće paljba sa uvredama. Kakva sraonica za besposličare!!!

PlanetB
Gost
PlanetB
4 mjeseci prije
Reply to  tralala

Prouci malo tkoje osnovao i za sto se zalaze i sto je objavio Rimski klub pa ces vidjeti da je sve politicki pokret sa ciljem da se podjarme siroke mase. Veze to blage nema sa klimom. I to ovi na vrhu i znaju . Rimski Klub: “Zajednički neprijatelj čovječanstva je… Pročitaj više »

tralala
Gost
tralala
4 mjeseci prije
Reply to  PlanetB

Danas je sve politika. I ono što nikako nebi trebalo biti, kao npr. klima. Internet je samo političko sredstvo. Za svaku stvar može se naći gomila linkova ZA i PROTIV. Često unaprijed odaberemo stranu i onda tražimo samo informacije koje potvrđuju naš stav. Informacije koje ga pobijaju, niti ne čitamo… Pročitaj više »

shumadinac
Gost
shumadinac
4 mjeseci prije
Reply to  tralala

Napisao sam teskt pre nekih godinu dana baš na tu temu.

shumadinac
Gost
shumadinac
4 mjeseci prije
Reply to  PlanetB

Pogledaj datume od kada se javljaju zelena agenda i slični – ja sam čitao o globalnom otopljenju 85-86. i tada je predviđeno baš ovo što se dešava.
Pa ti razmisli da li je narativ lažan ili je zloupotrebljen.

Sparkling
Gost
Sparkling
4 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Ne bih htio rastezati ovo što si napisao, jer očito si malo pročitao o povijesti planeta Zemlje. Čovjek, kao netko tko je na vrhu hranidbenog lanca je vrlo malo prisutan na ovoj planeti koja postoji miljone god. Dali je istina prosudi sam. Klima se je na Zemlji mijenjala svakih 40-60… Pročitaj više »

Pliva Platak
Gost
Pliva Platak
4 mjeseci prije
Reply to  Sparkling

To znaju cak i vrhunski komicari : https://youtu.be/7W33HRc1A6c

shumadinac
Gost
shumadinac
4 mjeseci prije
Reply to  Sparkling

Sve tačno, tačno je da je u 16-17 veku bilo mini ledeno doba kad je pola Evrope bilo okovano ledom – danas nekoliko ledenih dana i kolaps, zamisli šta bi bilo dugotrajno zahlađenje… ili otopljenje. A ako se vratiš na moj komentar videćeš da i ja kažem da se ne… Pročitaj više »

Zeko
Gost
Zeko
4 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Članak sa Sputnjika od 14.2.2021, mišljenje akademika Vladimira Kotljakova: Prema mišljenju nekih ruskih naučnika, našu planetu uskoro ne očekuje globalno zagrevanje, već naprotiv – zahlađenje, izjavio je doktor geografskih nauka, naučni direktor Instituta za geografiju Ruske akademije nauka Vladimir Kotljakov. „Ako govorimo o Zemlji kao planeti, ona se sada nalazi u… Pročitaj više »

shumadinac
Gost
shumadinac
4 mjeseci prije
Reply to  Zeko

Moguće je, merenja za sada kažu da temperatura raste a videćemo. Najveći problem je što bilo smanjenje ili povećanje belih površina ima efekat lavine…

mislim
Gost
mislim
4 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Zato što je globalno otopljavanje realna opasnost.
sibiru nije opasnost, ako bude zatopljenje, opet će mamuti da se šetkaju.

shumadinac
Gost
shumadinac
4 mjeseci prije
Reply to  mislim

Šetkaju neki i na ovim temperaturama.

CAN
Gost
CAN
4 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Nije istina da je opasnost,već dimna zavjesa u režiji ..
A što o tvom komentaru kaže jedan od začetnika ,,zelene religije,, da se pročitat u knjizi APOCALYPSE NEVER, Michael Schellenberger ,čak je se ispričao za vlastite navode …kome vjerovati,
ako laže krava, ne laže rog
Borg te mazo.

shumadinac
Gost
shumadinac
4 mjeseci prije
Reply to  CAN

To isto se priča i za koronu ali moja komšinica se stvarno pazila i čuvala – do pre neki dan. Danas je sahranili. Zarazio je unuk koji je fasovao na skijanju, on se oporavio za dva dana ali će do kraja života da nosi babu na savesti. I on je… Pročitaj više »

mislim
Gost
mislim
4 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

a što bi ona trebala unuka da nadživi. i ja u kući imam starog ćaću i tinejđericu, nemogu i neću da oduzimam život svojoj ćeri ,zbog ćaće. pjesma ide “kad sam imao 16 . tatica je davno a i ja otpjevao, onom ko je trenutno pjeva, ti bi mu je… Pročitaj više »

shumadinac
Gost
shumadinac
4 mjeseci prije
Reply to  mislim

Ne sumnjam da se ne bi previše potresao ali tvoja ćera možda bi…kad shvati.

Bond, cigarete Bond
Gost
Bond, cigarete Bond
4 mjeseci prije
Reply to  mislim

Ja bih volio da Đole nije dobio koronu i umro od upale pluća i ostalih komplikacija koji jedan čovjek od 67 godina može imati. Ko zna kakvih bi nam pjesama još otpjevao? Veliki gubitak, iako je bio starija Lola nije humano reći…. Ko ga šiša bio je star i rizična… Pročitaj više »

CAN
Gost
CAN
4 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Otra ti.. .maske i strah će odradit svoje…dok ne dođe nestašica hrane,a time i zdravog razuma.
Baba je umrla,pa neko i to mora.
Meni žao druga,43 godina,duša momak,umro od službene corone…(leukemija je bila popratna banalna bolest koja ga je pratila dugo,)
P.S.sve ide svojim redom,samo nered se kotrlja niz brdo…

shumadinac
Gost
shumadinac
4 mjeseci prije
Reply to  CAN

Nisam hteo u detalje jer nije teško otkriti o kome se radi (neko ko ima podatke) ali ako… Nije umrla samo baba, razboleo se i teča mog komšije sa kojim je bio mnogo dobar. Nije imao težak oblik, skoro da se oporavio – i virus mu pojeo pluća za dva… Pročitaj više »

Novi kolac
Gost
Novi kolac
4 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Kako te nije stid pisati ovakve stvari ovdje?Ovo je propaganda za vise razrede osnovne skole,da nisi nesto fulio?

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Šumi, cijenim te i poštivam kao starog prijatelja baj virtuala ali odhebi u troskocima sa tom kurtona retorikom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nemoj misliti da sam ovo rekao zašto što si ti u pitanju i da te mrzim, i da mi pokojni otac ustane iz groba sa istom pričom dobio bi isto.

Nonwo Nonwo
Member
Famed Member
Nonwo Nonwo
4 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

shumy,unuk je mogao zaraditi koronu bilo gdje.Baba je mogla umrijeti od gripe. Čovjek ide cestom i padne mu cigla na glavu pa umre.Nitko se ne može toliko čuvati da mu se nešto nepredviđeno ne dogodi i da nitko za to nije kriv. Zločesto je za to optužiti djecu i tražiti… Pročitaj više »

shumadinac
Gost
shumadinac
4 mjeseci prije
Reply to  Nonwo Nonwo

Sve se slažem – ali nikome ne želim da se oseća kao taj čovek. I njemu je jasno da su mogli i on i baba da se bilo gde zaraze ali on zna da je on taj koji je doneo zarazu…

PlanetB
Gost
Ivo
Gost
Ivo
4 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Šta tebi ovaj atak na RF nije napadanje?!?

Vlastimir
Gost
Vlastimir
4 mjeseci prije

Где су теме које покрећу амерички масони ту је и нека превара и богаћење на рачун сиротиње.Немојте им ништа веровати.

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
4 mjeseci prije

Kako su europska oligarhija i Vatikan pljačkali i iskorištavali Indijance preko Kolumba https://www.youtube.com/watch?v=SLBQPIduNYM Vatikan se uplitao i u putovanja prema Americi. Kada je projekt putovanja na zapad prvi puta predložen, oni su smatrali da je to neumjesno i da je vrijeme nepovoljno. Bojali su se da će plovidba dovesti do… Pročitaj više »

Ришона Вилон
Member
Ришона Вилон
4 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

О Грк, Колумбо је био чифут, прецизније маран. Погледај како изгледа његова гробница. О не за чивуте свјати человек.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

O, o, o…🤔

Grom iz oblaka
Gost
Grom iz oblaka
4 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

Pa dobro, šta ti jedeš čovječe? Sigurno nešto otrovno kao i svaki od ovih koji su ti lupili plus. Gdje skupljaš ta tvoja istraživanja? Kao prvo, Kolumbo nije išao otkrivati Ameriku tako da ti ova izjava kako ga je Vatikan pokušao odvratiti od putovanja ne pije vodu. Ameriku je otkrio… Pročitaj više »

Diego
Gost
Diego
4 mjeseci prije
Reply to  Grom iz oblaka

Bez ljutnje,ali ta priča da je Kolumbo “slučajno” otkrio novi kontinent misleći da je to Indija je vrhunac omalovažavanja ljudskog mozga.Kao što je Grk napomenuo,Irski moreplovci otkrili su “novi kontinent” nekoliko vekova ranije.Pa su sve te činjenice naknadno totalno uništene od sila mraka koje i dan danas vladaju. Za šta… Pročitaj više »

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
4 mjeseci prije
Reply to  Diego

Nekima se ne dopada ružna istina o Vatikanu – dovoljno je sjetiti se “Svete Inkvizicije” pa da bude jasno kakva je to banda koja u javnosti glumata pobožnost. Sada se lako vidi da papa navija za Novi Svjetski Poredak, da je za cijepljenje i za Veliki Reset, ali unatoč tome… Pročitaj više »

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

Kad su na silu smjenili Racija jer nije slušao a ubacili jezuitu vidjelo se odmah da to vodi direktno u digitalni pakao.

pera lozac
Gost
pera lozac
4 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

“Sada se lako vidi da papa navija za Novi Svjetski Poredak”
Jucerasnja izjava “bozijeg zamenika”; U Vatikanu nema mesta za antivaxere i ko se nevakcinise leti van.

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
4 mjeseci prije
Reply to  Diego

….došla bih iz škole i rekla: dobila sam peticu iz istorije! a otac bi rekao:joj, nemoj molim te, što nisi samo trojku, a ja se ražalostim kad on još kaže: ništa to nije istina što vas uče, lažu sve,ti misliš da se ja šalim, ma ne šalim se , dobro… Pročitaj više »

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 mjeseci prije

Mudrac ti je otac.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
4 mjeseci prije

“… on još kaže: ništa to nije istina što vas uče, lažu sve,ti misliš da se ja šalim, ma ne šalim se , dobro ti meni ovo zapamti što sam ti reko!…”

Otac vam je bio daleko ispred svog vremena.

CAN
Gost
CAN
4 mjeseci prije

Da nam nije isti otac?;)

Mladen
Gost
Mladen
4 mjeseci prije
Reply to  Diego

Ako su sve te činjenice totalno naknadno uništene od sila mraka kako su onda neki komentatori došli do tih podataka a vidim da i vi imate nekih informacija o pretkolumbovskim putovanjima pa nam onda to objavite ili napišite knjigu o toj temi. Bavim se dugo o povijesti brodogradnje ,rekonstrukcijama klasičnih… Pročitaj više »

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
4 mjeseci prije
Reply to  Mladen

Citat iz jedne važne irske knjige: “Samo Božje ime među Indijancima bilo je irsko ime izvedeno od onih misionara i istraživača stoljećima prije nego što su rođeni Kristofor Kolumbo ili Erik Crveni. Jedno od irskih Božjih imena je Mann, a Manitha je irska riječ za Sveti. Indijansko ime za Boga… Pročitaj više »

Mladen
Gost
Mladen
4 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

Hvala!Nesto novo.

CAN
Gost
CAN
4 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

Imali šta na temu za naći online?

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
4 mjeseci prije
Reply to  CAN

Ima – ta vrlo važna knjiga je ovdje: http://www.hyksos.org/index.php?title=IRISH_WISDOM_PRESERVED_IN_BIBLE_AND_PYRAMIDS Tu se spominje nastanak indijanske riječi za Boga – Manitou. Još važnije – tu se 107 puta spominje irski prosvijetljeni čovjek Iesa Chriost koji je živio oko 2600 godina prije Nove Ere. Vatikan je posudio njegovo ime i prekopirao radnju na… Pročitaj više »

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

Sve što je van službene laži i obmane zvane povjest ima sigurno više istine!!

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

Ono sto je dokazano jest utjecaj tzv kulture Clovis iz Francuske.
Neolit.
Da, prešli su zaleđeni Sj.dio Atlantika. Dokaz: prisutnost EU gena kod Indijanaca.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
4 mjeseci prije
Reply to  Mladen

“… objavite ili napišite knjigu …” Ne znam hoce li vam to pomoci, ali mogu vam preporuciti knjigu od Dr Tony Martin-a… Covjek je crnac, a do spoznaje da su glavni trgovci robljem (prakticno 90+%) – u stvari bili tzv “zidovi”…https://www.amazon.com/Jewish-Onslaught-Despatches-Wellesley-Battlefront/dp/0912469307 Covjek je slucajno otkrio grozomornu cinjenicu… i prvo predavanje… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Transatlantska trgovina crnim robljem događala se velikim djelom u 18. i 19. st.
I tu nema misterija, jer sve piše.
Brodski dnevnici, Llojds iz Londona.

Biznis i osiguranje biznisa nije za*ebancija.
Navedeno u komentaru jednostavno nema podloge.

Ivo
Gost
Ivo
4 mjeseci prije
Reply to  Mladen

Kelti su umjesto brodova koristili podmornice

Malomorgen
Gost
Malomorgen
4 mjeseci prije
Reply to  Diego

da. kolumbo za zivota nikad nije saznao, da je otkrio novi kontinent… to je otkrio tek amerigo vespuchi… od tu ime amerika…
jos je jasnije da su ameriku otkrili i prije…. vikingi itd…. ali šta je tu je…

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Ma znali su i u Starom Egiptu i Indiji za Ameriku.
Dokazi: nalazi u grobnicama, duhana, kukuruza…

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
4 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

U seriji “Da Vinci’s Demons” Amerigo Vespucci dolazi u Ameriku na istom brodu s Da Vincijem i odmah je objavio da će se ovaj “novootkriveni kontinent” zvati po njegovom imenu – Vespućija!

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 mjeseci prije
Reply to  Diego

Imam jednu krilaticu od prije četvrt stolječa da je sve oko nas laž, prevara i obmana, što sam stariji uviđam da je to aksiom.

Grom iz oblaka
Gost
Grom iz oblaka
4 mjeseci prije
Reply to  Diego

Pa i paljenje vještica na lomači je zvanična istina. Znači li i to da je i to laž?

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije
Reply to  Diego

A naročito je lako skupljati gluposti sa interneta – a koje tamo nisu slučajno- ako NE POZNAJEŠ povijest.

Kolumbo je bio visok 2 m i crvenokos. Zbilja tipičan Židov…☺️
Postojali su EKONOMSKI razlozi za ovaj i Magellanov put.
O tzv “Dobu velikih otkriva” postoji hrpa knjiga.
Pa ČITAJTE.

Budaletina
Gost
Budaletina
4 mjeseci prije
Reply to  Grom iz oblaka

Cuj ga Grom, sukun deda mu bio Kolumbov brat pa on zna da je njegova verzija ipak ona prava i istinita. Ti imas teoriju isto kao i gospodin Grk. Nemoj mislit da je sve ono sto si ucio u skoli istina.

Ришона Вилон
Member
Ришона Вилон
4 mjeseci prije

Тачне информације. Шта спаја те мреже, савете, гралове, култове, идиоте? Сви припадају одасвуд протериваном и вечито “угњетаваном” малом народу.

Novi kolac
Gost
Novi kolac
4 mjeseci prije

Pa znaci sad taj narod istrijebimo i sve ce biti med i mlijeko?

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
4 mjeseci prije
Reply to  Novi kolac

“… Pa znaci sad taj narod istrijebimo i sve ce biti med i mlijeko?…” Nece. Svi pripadnici tog “naroda” – nemaju uvid u “visi plan”... Sta vise, mnogi su zrtvovani i bice i u buduce zrtvovani – za taj “visi plan”, a o tima upravo sami kakatari pricaju u njihovim… Pročitaj više »

Ришона Вилон
Member
Ришона Вилон
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Ми кажемо Спас, Спасити, Спаситељ. Веспасијан нас је спасао. Његова атака је отворила пут појави раног хришћанства. Потом су књижари (други назив за жидове) исконструисали Раскол.


Ришона Вилон
Member
Ришона Вилон
4 mjeseci prije

Потом је кренула “преписивачина” и стварање нове религије, наиме, у 2 веку је преписана и жестоко измењена Septuagint-а на коин језик (Ελληνιστική Κοινή) негде називана the Christian New Testament (собрания переводов Ветхого Завета на древнегреческий язык). Потом још сијасет измена и замена и обмана. Нелзја да стадо зна све тајне… Pročitaj više »

Novi kolac
Gost
Novi kolac
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Ja sam laik realno,i onako laicki gledano,ljudi danas znaju sve,a 99% stanovnika bi uginuli u prirodi za 2 dana bukvalno.Naucili su sve,a zaboravili osnovnu vjestinu pukog prezivljavanja.Ja sam rodjen u muslimanskoj porodici,ali sam u ranoj mladosti skontao da me neko zajebava.U islamu je neki melek puhnuo u uho Merjem i… Pročitaj više »

Žare
Gost
Žare
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Ubedljivo najbolje zaključke donosiš.
Svaka čast brate

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Znači, i dinosauri su izmišljotina?😗
Eto, jedan komentator neki dan dao baš zanimljivu etimologiju naziva…😏

Novi kolac
Gost
Novi kolac
4 mjeseci prije

Kad ces mi odgovoriti na pitanje?

Iva
Gost
Iva
4 mjeseci prije

Ima u tom “ugnjetavanom” malom narodu i dobrih ljudi. Nisu svi loši. Jedan takav nam je bio od velike koristi tokom bombardovanja 1999.. Kada je počeo da govori istinu, smaknuše ga.:(((

PlanetB
Gost
PlanetB
4 mjeseci prije

Da u Americi je sve puno parola cak i po manjim mjestima: ‘Time for the Great Reset!’ Iako senilac Biden to zove: ‘Build Back Better’ ali naravno ista stvar. Ocito da pred ne informiranim amerikancima mozete im mahati s tim parolama ispred glave i oni i dalje ne postavljaju pitanje:… Pročitaj više »

nekoime
Gost
nekoime
4 mjeseci prije

Ho’e li se Svjetska vlada formirati po načelu jedna država – jedan Židov, ili će se broj Židova koji zastupaju pojedinu državu određivati po nekim drugačijim kriterijima.

Peja Pojot
Gost
Peja Pojot
4 mjeseci prije
Reply to  nekoime

Dobra…😁

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
4 mjeseci prije
Reply to  nekoime

“… ili će se broj Židova koji zastupaju pojedinu državu određivati po nekim drugačijim kriterijima….” Prije svega je bitno napomenuti – da je ciela prica o zidoviima – jedna ekstremna LAZ. Naprosto ovi danasnjio moderni tzv “zidovi” sebe smatraju Izraelitima ili Judejcima – sto je totalna travestija. Na zalost –… Pročitaj više »

Maaja
Gost
Maaja
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

eeee imaaaa te….ajde budi dobar pa nam reci svoje mišljenje o Isusu i komentiraj i dolazak na ovaj svijet-eventualno što je cilj prisustva.
nakon izjašnjavanja ću ti nešto kopirati.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
4 mjeseci prije
Reply to  Maaja

“… ajde budi dobar pa nam reci svoje mišljenje o Isusu i komentiraj i dolazak na ovaj svijet-eventualno što je cilj prisustva….” Eh… kolegice, Sve sto bih mogao reci i sto sam govorio o ovim temema, mogu podijeliti na dva dijela… Privi dio, je onaj koji se proteze 1000 godina… Pročitaj više »

Maaja
Gost
Maaja
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

ok, hvala ti……….
sad to treba ispregledavat i izkontemplirat-nestigne se sve tvoje istupe pratit pa ne zamjeri na “dosadnom” pitanju- nije dosadno uvijek ima nešto zanimljivo u korektnoj razmjeni

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 mjeseci prije
Reply to  nekoime

Hehehehe…………

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
4 mjeseci prije

“… Najupečatljivija činjenica u vezi s programom Velikog reseta jest da ga guraju iste one mega-bogate plutokratske obitelji odgovorne za manjkavosti sadašnjeg svjetskog ekonomskog modela. Oni, a ne mi, stvorili su propast organskih polja i prirode svojim Roundupglifosatom i otrovnim pesticidima….” William Engdahl je jedna od rijetkih “starih” analiticara –… Pročitaj više »

Pijo Pitekus
Gost
Pijo Pitekus
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

A da pitas Putina tko je srusio WTC tornjeve gnjus bi rekao Osama Bin Mladen, a zauzvrat bi dobio ukrajinsku revoluciju. Jel netko zna kupuje li Lukasenko sputnjik?

Novi kolac
Gost
Novi kolac
4 mjeseci prije
Reply to  Pijo Pitekus

Kupuje,mora,jer bi u suprotnom totalno izolovao drzavu,a sad,hoce li uopste vakcinisati narod ili ce im samo podijeliti covid-pasose a vakcine u kanalizaciju,ili mozda dobije specijal sputnjik bjelorus editon,ko ce znati?

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 mjeseci prije
Reply to  Novi kolac

Prisilili su Brku preko Nosferauta na igranku kurtone. Poslali su mu onu zabludjelu djecu na ulice da ga preplaše i da uleti u kravmaga zagrljaj Nosferatuov kurtonaški.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije
Reply to  Pijo Pitekus

A pretpostavimo da Putin kaže istinu?
To može svaka zemlja sa satelitima…
Tko bi mu povjerovao…?
Ljudi vjeruju šta oni hoće.
“Što protivurječi srcu, ne ulazi u glavu”.
Ista spika ko’ i s cjepivima…igraš igru.

tihobl
Gost
tihobl
4 mjeseci prije
Reply to  Pijo Pitekus

Ne kupuje vec sam proizvodi. Dobio je licencu od rusa.

Novi kolac
Gost
Novi kolac
4 mjeseci prije
Reply to  tihobl

Nisam to upratio,znaci special sputnjik belarus edition.Najpametnije,zaheban je brkica.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
4 mjeseci prije
Reply to  tihobl

Tiho,
Odgovorio sam ti na onu tvoju repliku ovdje:
https://www.logicno.com/politika/urota-tajkuna.html

tihobl
Gost
tihobl
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Vidio sam. Ne obracaj paznju na putinove fraze (NATO zove “nasi zapadni partneri”), ako ne obratis sta radi. Zapadnim partnerima sprema hiperosonike pa ti je jasno da je taj izraz pun ironije. Sto se tice globalnog zagrijevanja kojeg Putin povremeno pominje obrati paznju da ubrzano povecava flotu ledolomaca. Prije 20… Pročitaj više »

mirko
Gost
mirko
4 mjeseci prije
Reply to  tihobl

Jako dobar komentar.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
4 mjeseci prije
Reply to  tihobl

“… Cudis se sto rusi prodaju zlato englezima ili sto se kinezi ne rijese americkih obveznica….” Korektno obrazlozenje…. Medjutim, glede ove citirane recenice – Ne… Za Kineze (tj bandu satanista koja upravlja tom mnogoljudnom drzavom) se ne cudim nista. Oni su do jaja u ovoj laznoj “pLandemiji”… Onaj njihov “dr… Pročitaj više »

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Nepopravljiv je Tiho, pusti ga da vjeruje u Nosferatuovu plemenitu glumačku kreaciju i reci mu da je po tom pitanju pametan……………..

nfu
Gost
nfu
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Istrazuj, imas li koji prijedlog? Stalno citam o uzasnom svjetu koji nas ceka bez da vidim neko svjetlo na kraju tunela. Kako se pripremiti za svijet kojeg nam spremaju? Da li bjezati, kamo pobjeci, postoji li uopce koja slobodna nezavisna drzava?

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 mjeseci prije
Reply to  nfu

Bježi tamo gdje će te grijati logorska vatra a ne umjetna svjetlost sa ekrana.

nfu
Gost
nfu
4 mjeseci prije

A gdje ces to smjet zapalit logorsku vatru? To ce kostati previse co2 novaca

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
4 mjeseci prije
Reply to  nfu

“… Kako se pripremiti za svijet kojeg nam spremaju? Da li bjezati…” Ja sam generalno protiv bjezanja. Stvar je izuzetno prosta – ali dovoljno je vidjeti samo nekoliko kolega na ovom portalu (koji su cak dogo tu) – pa da se shvati dubina problema, ali i rjesenje. Ovi cio-satanisti (jezuiti,… Pročitaj više »

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Istražuj, gore ti je Uno objasnio zašto se resurs ne može probuditi. A CAN ponerologijom ukazao na isto kod resursa.

tihobl
Gost
tihobl
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Za Kineze (tj bandu satanista koja upravlja tom mnogoljudnom drzavom) se ne cudim nista… Opet generalizujes kao sto si radio sa jevrejima, a njih prve vakcinisase fajzerom. CK nije monolitan, a globalisti su samo jedna od 7 frakcija. A i kineski liberali nisu kao ostali. Pamte i oni opijumske ratove,… Pročitaj više »

Dinarosaurus
Gost
Dinarosaurus
4 mjeseci prije
Reply to  tihobl

…otkud znaš koje koga u telavivu cjepio i čim…pa tame je semita najmanje…više ih hara eu metropilanama iz okolnih vila,nego ih u i”zzlaeru” živi.
Oni tjeraju plan i dalje…a Putin je gud kap.. dok kapo tako želi.
P.S.tvoje najcrnje more su kamilica za želje psihopata .

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 mjeseci prije
Reply to  Dinarosaurus

Tiho je vjernik, vjeruje u varanosaursko ukazanje “dobrog” Nosferatua koji “štiti” Rusiju a radi “protiv” interesa braće po krvi……………….

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
4 mjeseci prije
Reply to  tihobl

Cekaj Tiho… “… Opet generalizujes kao sto si radio sa jevrejima, a njih prve vakcinisase fajzerom….” Ne “generalizujem” nista. Ta prica o “politickoj korektnosti” je izmisljotina upravo iste bande… (Samo idiotizirane budale se pozivaju na “antisemitizam”)….Od kada znam da sam komentirao ovdje – tvrdio sam uvijek isto, a to sam… Pročitaj više »

tihobl
Gost
tihobl
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Ovo je naravno – bajka za “laku noc djeco”… Pokusaj pronaci kako kinezi opisuju taj period. Zanimljivo je cuti i njihovo vidjenje. Pa jebi ga. Da je Putko, kao predsjednik Rusije – izasao sa tom pricom… Prosle bi kao i ostale. Odmah bi neko bio “otrovan polonijumom” i sve novine… Pročitaj više »

Ivo
Gost
Ivo
4 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Kada je Evropa svoje radionice otvorila Svijetu, to je bio početak stagnacije i kraj Evrope, kaže akademik Viktor Žmegač

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 mjeseci prije
Reply to  tihobl

Vazalima ne treba potop zapada a pristaju na binarni kod skajnet da bude preko umjetne gospodar planeta, buahahahaha……………..

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije
Reply to  tihobl

Dragi moj tihobile. Postoje neki razlozi da (malo) sumnjamo u Putina, kao što je tzv Narodna banka Rusije. Tko to kontrolira? Koliko i kako? Nije jedini. Postoje još dva. Tko bi skoro sigurno došao na vlast u Rusiji da se nije pojavio Putin? Osim što zbilja ne prihvaćam neke infantilne… Pročitaj više »

rjfvnierwngvuwtrnwpv
Gost
rjfvnierwngvuwtrnwpv
4 mjeseci prije
Reply to  Pijo Pitekus

Hehehehe, Nosferatu………….jarmulkatornjaš stari……….