Nakon napada bespilotnom letjelicom, ruska naftna rafinerija prekinula s radom

Ruska rafinerija
23 komentara

Ukrajina je započela napade na rafinerije u regijama Rostov, Razan i Lenjingrad, kažu lokalni dužnosnici

Rafinerija nafte Novoshakhtinsk u blizini ruskog grada Rostov-na-Donu privremeno je obustavila rad nakon napada bespilotne letjelice, objavio je u srijedu regionalni guverner Vasilij Golubev. Nekoliko drugih naftnih postrojenja u Rusiji bilo je na meti ukrajinskih bespilotnih letjelica istoga dana, u regijama Razan i Lenjingrad. U utorak je Kijev također izveo napade bespilotnim letjelicama na rafinerije u regijama Oriol i Nizhny Novgorod. Prema Golubevovim riječima, u srijedu ujutro su tri ukrajinske bespilotne letjelice srušene iznad rafinerije Novoshakhtinsk, nakon što su potisnute sustavima za elektroničko ratovanje. Izvijestio je da u incidentu nije bilo žrtava niti ozlijeđenih osoba, ali da je rad elektrane zaustavljen dok se ne procjenjuju posljedice napada.

Naftna tvornica Novoshakhtinsk, koja se nalazi oko 100 km od glavnog grada regije, Rostova na Donu, najveći je dobavljač naftnih proizvoda u tom području i jedina je rafinerija nafte u regiji Rostov. Prethodno je bio napadnut u lipnju 2022. kada je ukrajinska bespilotna letjelica napada spremnik sirove nafte i izazvala požar. Isto tako je u srijedu, guverner regije Razan Pavel Malkov izvijestio da su četiri bespilotne letjelice s fiksnim krilima napale lokalnu naftnu tvornicu, koja je udaljena oko 200 km od Moskve. Napad je uzrokovao požar u objektu koji je u međuvremenu ugašen. Prema novinskoj agenciji TASS, pozivajući se na lokalne zdravstvene dužnosnike, dvoje ljudi primljeno je u bolnicu nakon napada.

Prema službenom Telegram kanalu ruskog Ministarstva obrane, ukupno 58 bespilotnih letjelica presretnuto je u ranim jutarnjim satima u srijedu, u šest ruskih regija. Ministarstvo je izvijestilo da je tijekom dana uništeno još nekoliko ukrajinskih bespilotnih letjelica.

U utorak je ruska vojska izvijestila o presretanju još 25 bespilotnih letjelica iznad sedam regija, pri čemu se jedna bespilotna letjelica srušila na naftno postrojenje u zapadnom gradu Oriol, koji se nalazi oko 250 km južno od Moskve.

Ministarstvo obrane opisalo je napade ukrajinskih bespilotnih letjelica kao “terorističke napade”.

Rafinerijerusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
1 mjesec prije

Ovakve akcije, kao i napadi na pogranične regione RF , imaju dva cilja : 1. pokušaj da se unese strah i uznemiri stanovništvo , a time i da se poremete izbori koji su “na pragu” ; 2. Skretanje pažnje na neuspehe NATO-Usrajine na frontu. Materijalna šteta se podrazumeva. U svakom slučaju, to je nešto što neće promeniti stanje na frontu. Poraz NATO-Usrajine je neizbežan, samo je pitanje vremena i broja žrtava .

Max
1 mjesec prije

Brojni su takvi napadi.

Tupko Glupko
1 mjesec prije

Deset uvjeta Zelenskog da Ukrajina potpiše mir sa Rusijom: nuklearna sigurnost, na način da se ruska vojna mašinerija udalji od nuklearne elektrane Zaporožje, najveće u Evropi sigurnost hrane, tako da se zaštiti izvoz ukrajinskih žitarica najsiromašnijim državama svijeta energetska sigurnost, sa fokusom na restrikcije cijena ruskih energenata, kao i na pomoć Ukrajini da obnovi elektroenergetsku infrastrukturu, koja je oštećena u ruskim napadima oslobađanje svih zatvorenika i “otete” djece s okupiranih područja bez izuzetka povratak svih ukrajinskih teritorija, uključujući Krim i cijelu regiju Donbas (ova stavka “ne može biti tema pregovora”) povlačenje ruskih trupa i prekid neprijateljstava, uz ponovnu uspostavu kontrole nad svim ukrajinskim granicama s Rusijom suđenje ratnim zločincima i osnivanje specijalnog suda za procesuiranje ruskih ratnih zločina prevencija ekocida i zaštita okoline, sa fokusom na deminiranje i ponovnu uspostavu postrojenja za pročišćavanje vode prevencija eskalacije konflikta i izgradnja euroatlantske sigurnosne strukture, uključujući garancije za Ukrajinu potvrda da je rat… Čitaj više »

Tupko Glupko
1 mjesec prije

Navodno nemaju oružja da se brane u Ukrajini, a imaju oružja da napadaju Rusiju.
Zanimljivo.

mmne
1 mjesec prije

tzv teroristicke napade po ruskoj teritoriji (mada su to klasicni ratni akti!) izvodi nato predvodjen amerikenjcima i njihovim podguznim muvama. to je jedan od poslednjih trzaja nato-a, logicno bi bilo da se nato posle poraza raspadne….mislim da rusi treba da dodju do poljske granice i izvrse trampu dela ukrajine za suvozemni kontak sa kalinjingradom pa onda dalje…zapad predvodjen podlim englezima (irci,skoti i velsani su drukciji!) se nece smiriti sto vodi u potpuni kolaps zapada koji ce morati da se vrati saradnji sa rusijom i kinom….jos da vidimo kako ce teci independentski procesi u teksasu, kaliforniji,aljasci,njujorku…hm

tihobl
1 mjesec prije

NATO je izveo napad na rafinerije sa 120 dronova.

To niko ne pominje vec samo pricaju o pogdjenom. Rusi su razmazeni, ocekuju da ucinkovitost njihove PVO da je 100%, nisu zadovoljni sa 97 pa cak nui sa 99%. Nervira me njihova kuknjava kad NATO uspije da pogodine nesto, a sute kad dan za danaom PVO uspije da obori desetne donova i kad NATO ne zabiljezi ni jedan pogodak.
NATO ima satelitski nadzor, prati razmjestaj ruske PVO i povremeno uspije naci rupu i napraviti pogodak, a onda graja nastane.

Steta uopste nije velika za 120 dronova. A sad zamislite da Sojgu ispuca na poljske rafinerije 120 geranja – 20-30% bi bilo presretnuto, a ostali bi polupali rafinerije temeljito.

Dalmata
1 mjesec prije

Čini mi se,da su Rusi,ili,totalno naivni i nesposobni,ili,namjerno,puštaju da se NATO,gnoj(đubar)
toliko zgadi Ruskom narodu,da traži,ne,maksimalni napad,već,potpuno brisanje,i centara odakle se upravlja i Ukrajine.Ne,zaboravite,2 miljarde u zlatu,Rusi su platili Iranu,za licencu i prouzvednju.
najsavremenijih dronova.Kome,pravo,kome krivo,Iranci su,možda i br.! za dronove.Ako nisu,vrlo su blizu,sigurno,tata-mata za tu vrstu oružja.Mislim,da je ovo,samo,Rusko štimanje balalajke,sa,cilljem
završnog udara,ali,po Ruskom,sa,što manje vlastitih žrtava.Kladija bi se,da,neće proteć puno vrimena,kad će nastat vriska i cika na zapadu,kad Rusi,izvuču gumicu,i odluči ,ne,uništenje,izbrisat
već,ne ponoviti(Rusku) grešku iz 1945,prema Švabama i nihovim satelitima.Istorija je pokazala
mrtav neprijatelj,dobar neprijatelj.

FELIX
1 mjesec prije

TO JE JOS JEDAN USPEH GLOBALISTA – SATANISTA U SMISLU , DA SE RISSIJI NASTETI I DA SE JU OSLABI I TAKO PRIPREMI ZA KONACAN OBRACUNSA NAJACOM SLOVANSKOM ZEMLJOM.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI