Nakon Pariškog sporazuma, SAD izlaze iz globalnog sporazuma o migracijama

sad migranti
13 komentara

Sjedinjene Američke Države su odlučile ne sudjelovati u globalnom sporazumu o migracijama koji će biti usvojen 2018. godine, priopćila je u subotu američka stalna misija pri Ujedinjenim narodima.

Deklaracija iz New Yorka sadrži mnoge odredbe koje nisu u skladu s američkom politikom o migracijama i izbjeglicama, kao i načelima Trumpove administracije”, navodi se u priopćenju.

SAD su pristale sudjelovati u procesu razvoja sporazuma 2016. pod Obaminom administracijom. Potom su 193 zemlje članice Ujedinjenih naroda 19. rujna 2016. potpisale Deklaraciju iz New Yorka, prema kojoj će se 2018. godine usvojiti dva globalna sporazuma koja će se baviti mjerama za rješavanje problema izbjeglica.

“Mi ćemo odlučiti kako najbolje kontrolirati naše granice i kome će biti dopušten ulazak u našu zemlju”, rekla je američka veleposlanica u Ujedinjenim narodima Nikki Haley.

Tajništvo UN-a još nije komentiralo odluku Sjedinjenih Američkih Država.

Deklaracija iz New YorkamigracijeUN
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ZЪVЪNIMIRЪ
6 godine prije

vašu zemlju ? to je zemlja indijanaca i bizona nad kojima ste napravili genocid a niste odgovarali

Mikojan
6 godine prije

Da, zanimljivo, zemlja koja je nastala divljačkim migracijama i ubijanjem starosjedioca. Mora li se povijest ponavljati?

fakebild
6 godine prije

pa kad bijeda u nekim drzavama ne bi bila rezultat njihovog djelovanja, imali bi pravo.

Ivo Lola nije sam
6 godine prije

Izašli su iz UNHCR-a, izašli su iz sporazuma o klimatskim promjenama, pogazili su sporazum o neširenju i uništenju nuklearnog oružja, sad su izašli i iz sporazuma o migracijama, uskoro će napustiti i druge međunarodne oblike za suradnju i pogaziti još neke važeće međunarodne ugovore… Sve to govori da se ozbiljno spremaju otpočeti III svjetski rat! Tako je isto pred IIWW rat nacistička Njemačka pod Hitlerom istupala iz svih međunarodnih tijela za suradnju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI