Nakon Pariškog sporazuma, SAD izlaze iz globalnog sporazuma o migracijama

sad migranti

Sjedinjene Američke Države su odlučile ne sudjelovati u globalnom sporazumu o migracijama koji će biti usvojen 2018. godine, priopćila je u subotu američka stalna misija pri Ujedinjenim narodima.

Deklaracija iz New Yorka sadrži mnoge odredbe koje nisu u skladu s američkom politikom o migracijama i izbjeglicama, kao i načelima Trumpove administracije”, navodi se u priopćenju.

SAD su pristale sudjelovati u procesu razvoja sporazuma 2016. pod Obaminom administracijom. Potom su 193 zemlje članice Ujedinjenih naroda 19. rujna 2016. potpisale Deklaraciju iz New Yorka, prema kojoj će se 2018. godine usvojiti dva globalna sporazuma koja će se baviti mjerama za rješavanje problema izbjeglica.

“Mi ćemo odlučiti kako najbolje kontrolirati naše granice i kome će biti dopušten ulazak u našu zemlju”, rekla je američka veleposlanica u Ujedinjenim narodima Nikki Haley.

Tajništvo UN-a još nije komentiralo odluku Sjedinjenih Američkih Država.

13
Ostavite komentar

avatar
10000
 
4 Grupirani komentari
9 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
11 Komentatori
faustIvo Lola nije samvuka sinIvo Lola nije samfakebild Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
ZЪVЪNIMIRЪ
Gost
ZЪVЪNIMIRЪ

vašu zemlju ? to je zemlja indijanaca i bizona nad kojima ste napravili genocid a niste odgovarali

Hari1
Gost
Hari1

U karmičkom smislu su svi sudionici genocida odgovarali čim su sudjelovali u njemu. Kada i na koji način će osjetiti efekte navedenog varira u svakom pojedinačnom slučaju.
Nekada su postojale civilizacije (mnogo) starije od Indijanaca, koje su živjele na tim područjima, tako da je vlasništvo nad zemljom dosta relativna tema.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov

Da su na taj nacin razmisljali Staljin , Tito , Che , Fidel , Putin , Asad i svi ostali heroji otpora protiv nacizma , fasizma i svih drugih oblika poremecene svijesti koja unistava sve pred sobom , odavno bi ti karmicki varirao u visokim pecima konc logora , hari dozovi se pameti .

Hari1
Gost
Hari1

Georgij Žukov,
ono što sam naveo vrijedi bez obzira što navedene osobe misle o tome. Oni koji razmišljaju o tome pripaziti će na to što rade u životu, a neki od onih koji ne razmišljaju o tome čine masovne zločine i misle kako su se izvukli ako ih nitko ne uspije pozvati na odgovornost.

faust
Gost
faust

Sad si nabrojao skoro sve najveće psihopate u povijesti

Prljavi Hari
Gost
Prljavi Hari

Npr. Dinosaurusi

Mikojan
Gost
Mikojan

Da, zanimljivo, zemlja koja je nastala divljačkim migracijama i ubijanjem starosjedioca. Mora li se povijest ponavljati?

Spahija
Gost
Spahija

Bijelci sotone jel tako

fakebild
Gost
fakebild

pa kad bijeda u nekim drzavama ne bi bila rezultat njihovog djelovanja, imali bi pravo.

Ivo Lola nije sam
Gost
Ivo Lola nije sam

Izašli su iz UNHCR-a, izašli su iz sporazuma o klimatskim promjenama, pogazili su sporazum o neširenju i uništenju nuklearnog oružja, sad su izašli i iz sporazuma o migracijama, uskoro će napustiti i druge međunarodne oblike za suradnju i pogaziti još neke važeće međunarodne ugovore… Sve to govori da se ozbiljno spremaju otpočeti III svjetski rat! Tako je isto pred IIWW rat nacistička Njemačka pod Hitlerom istupala iz svih međunarodnih tijela za suradnju.

vuka sin
Gost
vuka sin

tramp samo izlazi iz laznih organizacija za sisanje para i ostale gluposti a ako ce amerika poceti rat oni ce to uciniti nisu jedanput pokazali da ih tudja misljenja ne zanimaju

Ivo Lola nije sam
Gost
Ivo Lola nije sam

Za sisanje para!? Ima istine u tome, ali je veća istina da su američke farmaceutske i ine druge kompanije zaradile milijarde preko tih organizacija, druga je stvar što su radi većeg profita te kompanije proizvodne pogone preselile u Meksiko, Tajvan, Kinu…

faust
Gost
faust

A koji je smisao pakta o migracijama?Što je u njemu dobro?

POVEZANE VIJESTI

Izbornik