Naraškin dao komentar smrt pilota prebjega u Španiji

19 komentara

Pilot ruskog vojnog helikoptera, koji je navodno ubijen u Španiji prošle sedmice šest mjeseci nakon što je prebjegao u Ukrajinu, bio je “izdajnik” koji je počinio “gnusan zločin”, rekao je u utorak šef ruske Spoljno obavještajne službe Sergej Nariškin.

Maksim Kuzminov je prošlog avgusta oteo helikopter Mi-8 i odleteo u Ukrajinu. Nakon sletanja, njegova dva člana posade ubijena su u nejasnim okolnostima – a ukrajinski obavještajci su naveli da su “likvidirani”.

Upitan da prokomentariše prijavu smrti prebjega, Naryshkin nije dao nikakav pogled na incident u Španiji, samo je osudio Kuzminovljeve postupke.

“Kao što je uobičajeno u Rusiji, o pokojniku se govori samo dobro ili ništa. Ovaj izdajnik i zločinac je već postao moralni leš od trenutka kada je planirao svoj prljavi i gnusni zločin”, rekao je Nariškin novinarima.

Smrt Kuzminova izvijestila je u ponedjeljak više medija, a ukrajinska vojna obavještajna služba je brzo potvrdila. Pilot je smrtno stradao u španskom primorskom gradu Villajoyosa prošle sedmice, javila je španska novinska agencija EFE, pozivajući se na osobe bliske istrazi.

Pucnjava u Villajoyosi naširoko je propraćena od strane španskih medija, a žrtva je prvobitno identifikovana kao 33-godišnji ukrajinski državljanin. Navodno je zadobio više prostrelnih rana i pregazio ga je automobil. Vozilo za koje se vjeruje da je korišteno u napadu kasnije je pronađeno zapaljeno, na određenoj udaljenosti od mjesta zločina.

Priča se da je 28-godišnjak dobio ukrajinsko državljanstvo, a nije jasno da li je živio u Španiji pod lažnim imenom. Španske vlasti do sada nisu zvanično potvrdile identitet osobe ubijene u Viljahojosi.

Maksim KuzminovrusijaSerge Naraškinukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 mjeseci prije

“Kao što je uobičajeno u Rusiji, o pokojniku se govori samo dobro ili ništa. Ovaj izdajnik i zločinac je već postao moralni leš od trenutka kada je planirao svoj prljavi i gnusni zločin”, rekao je Nariškin novinarima

Stvarno je car 🙂

Ivan Bgd
2 mjeseci prije

To je poruka za druge kojima bi eventualno nesto slicno palo na pamet.

nessy
2 mjeseci prije

Ako je ovaj kockastoglavi mislio da ce stici potrositi Judine skude, malo je zahebao. I jos je dvojicu kolega doveo na nisan neprijatelju. Najgora vrsta kriminalca je izdajnik domovine, i to za novac. Super je prosao, za ono sto je uradio, brza smrt je nagrada.

tihobl
2 mjeseci prije

Кринки су очишћени – Шојгу

Оружане снаге Украјине покушале су да покажу САД резултат у селу Кринки, али су изгубиле 1.820 људи.

Bosanac
2 mjeseci prije

Kaže Nariškin u prijevodu: ovog u Španiji smo mi roknuii, a za onog u zatvoru mi još nismo dali potvrdu da li smo ga roknuli.
Možda su ovom u zatvoru donijeli fotke da vidi kako ga žena vara pa on raskino ugovor s CIA-e i potpiso za KGB. Kad može Mbape promjenit klub za veće pare što i ovaj ne bi mogo.

Mango
2 mjeseci prije

Ako je onaj u zatvoru – sto se za njega zalaze natovac sotona Stoltenberg – roknut od drzave onda svaka cast Rusiji….. Onaj u zatvoru je bio burazer Stoltenbergu i Star Light

Max
2 mjeseci prije

očekivano.

Bozreje bice
2 mjeseci prije

Da nije umro budaletina od covida 19? Mislio sam da su piloti pametniji…..moralni les

Red Dog
2 mjeseci prije

Ne postoji Happy Ending za Zapad.
Nadaju se da ce pasti Vova, ali ako pada Vova ce verovatno doci Serjoza.
A Vova je pacifisticki hippie u poredenju sa jastrebom Serjozom.

Klosterman
2 mjeseci prije

Ta priča sa ljudskim izmetom nije mogla drugačija ni završiti.

dona
2 mjeseci prije

smrt ruskog pilota pouka za sve izdajnike kako će završiti….

crodaemonx
2 mjeseci prije

Aj da je on bio prebjeg iz ideala, prešao u Ukrajinu i borio se protiv Putina. On je prodao svoja dva suborca koji su platili glavomi helihopter za 500 000 $ te pravac Španjolska.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI