fbpx

National Review: Putinovi kritičari to čine jer su ljubomorni na sve što mu pripisuju

National Review: Putinovi kritičari to čine jer su ljubomorni na sve što mu pripisuju 1

Na Zapadu je rasprostranjena ideja da Vladimir Putin ima odlučujući utjecaj na mnoge događaje. Međutim, National Review piše kako Putinovi kritičari često pretjeruju, jer su duboko u sebi ljubomorni na sve što mu pripisuju.

Opsjednutost Vladimirom Putinom ima odlučujući utjecaj na događaje na Zapadu, a ona je sve veća i nije ograničena samo na američku političku elitu. National Review podsjeća kako su prvo vjerovali da je Putin nekako proveo hakerski napad i odredio ishod američkih izbora, a sada se u Velikoj Britaniji uvelike širi priča kako su ruskih trolovi putem društvenih mreža iz nekog razloga odredili rezultat referenduma o Brexitu.

Kako piše autor, iako su pravi ruski pokušaji da se utječe na neke događaje alarmantni i mora im se oduprijeti, time se ne mogu objasniti politički nemiri na Zapadu, jer manipulacija medijima, koja se pripisuje Rusiji, nije toliko važna, a ponekad zvuči i glupo.

Pretjerivanje o Putinovim sposobnostima da stvara političke razlike ne samo da unosi zbrku u naše rasprave, nego jača njegov položaj kod kuće. Vjerovanje u nespornu moć ruskog utjecaja dovodi do zanemarivanja stvarnih neslaganja u našim društvima”, piše autor.

Prema njegovim riječima, Putinovi kritičari su potajno ljubomorni na sve što mu pripisuju. Na njegovu moć, snagu, dalekovidnost i učinkovitost. U politici na Zapadu je posljednjih godina došlo je do izravnog sukoba između demokracije i liberalizma. A izjave o Putinovom utjecaju postaju najdraža tema u trenutku kada demokratska volja rezultira porazom povijesnog samopouzdanja liberalnog poretka, koji je ojačao nakon završetka Hladnog rata, a primjer za to su Brexit i pobjeda Trumpa.

Dakle, kako zaključuje National Review, ova opsjednutost Putinom služi kao neka vrsta infantilnog bijega od stvarnosti u kojem depresivna liberalna elita nalazi utočište. Za nju je to najbolji način da se opravda i oslobodi davanja površnih objašnjenja o stvarnim i uznemirujućim problemima s kojima se u suvremenom društvu suočava liberalno vodstvo posljednjih generacija.

Kako pravilno zaključuje National Review, Vladimir Putin jest moćan lider velike svjetske sile, ali je nemoguće da određuje ishode važnih svjetskih događaja i izbora u svakom kutku svijeta, posebice ne kada su u pitanju svjetske sile poput Sjedinjenih Država i Velike Britanije. Barem u ovom slučaju. Liberalna elita koja je na Zapadu suvereno vladala nakon Drugog svjetskog rata jednostavno ne želi prihvatiti demokratski izbor stanovništva i pribjegava pripisivanju nadnaravnih moći Vladimiru Putinu, kojem sigurno potajno zavide, kako tvrdi National Review.

0 0 vote
Ocijenite članak
Sviđa li vam se Logično? Ako niste već lajkali, učinite sada: ❤
Pretplati se
Obavijest
guest
7 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
davor
Gost
davor
3 godine prije

Nije loše. Neka je Putin utro put za slobodoumne i to upravo dolazeći iz države koju su svi čitavo stoljeće u raznim fedracijama i kombinacijama smatrali anti-slobodoumnom. Nažalost u nekim drugim državama postoje slobodoumni ljudi, ponegdje djelomično i u rangu i iskustvu Putina, ali nemogu doći do izražaja ili su sustavno uništavani, progonjeni ili čak ubijeni.

ohrana
Gost
ohrana
3 godine prije
Reply to  davor

ovo sto je zapad osnosno vladajuce elite ponudili ljudima svijeta je prestrasno i taj sistem je katastrofalan izrabljivacki robovski sistem kontrole covjeka odnosno najveci neprijatelj svakog ljudskog bica p

Gordan
Gost
Gordan
3 godine prije
Reply to  ohrana

Putin je de fakto clan vladajucih elita.

aleksandar
Gost
aleksandar
3 godine prije
Reply to  Gordan

enfant terible elite 🙂

Gordan
Gost
Gordan
3 godine prije

“Kako pravilno zaključuje National Review, Vladimir Putin jest moćan lider velike svjetske sile, ali je nemoguće da određuje ishode važnih svjetskih događaja i izbora u svakom kutku svijeta, posebice ne kada su u pitanju svjetske sile poput Sjedinjenih Država i Velike Britanije. Barem u ovom slučaju.”

Zasto “barem u ovom slucaju”? Sto je to posebno u ovom slucaju?

U ovom slucaju nikako to ne moze, a u drugim slucajevima je i te kako u stanju to uciniti?

Ako Putin, preko svoje agitpropske masine, ne moze utjecati na javno misljenje u zapadnim zemljama (gdje su razna neispunjena obecanja stvorila plodno tlo za to), zasto se onda ovdje stavlja kao LOGICNO da su zapadne sile svojim “soft powerom” potkopale SSSR (i, opcenito, cijeli svijet) gdje, kao, nije bilo neispunjenih obecanja koja bi stvorila plodno tlo za to?

Bill Clinton
Gost
Bill Clinton
3 godine prije

ahahahahaha pa, vladimir vladimirovič iza sebe ima boginju slaviju… pa, onog viteza što je na grbu rs…

Ivo Lola nije sam
Gost
Ivo Lola nije sam
3 godine prije
Reply to  Bill Clinton

A ti imaš iza sebe jedino veliku crnu rupu u koju si se pretvorio i po kojoj te zovu.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik